Šta je novo?

Oneplus Nord 2

(i kakve veze uopste ima 2-3 meseca u mrezi, to vazi samo za prenos broja u drugu mrezu, ne i za postpaid<>prepaid prelaz). osim sto svakako moras sacekati bar jedan racun?
2-3 meseca važi za nove korisnike u yettel mreži (oni koji su došli sa A1 ili MTS-a i nove korisnike) koji žele da ugase broj pošto otplate uređaj (ne znam da li moraju da budu 2-3 meseca ako žele da pređu na pripejd ili mogu i ranije).
Ko je bio na pripejdu ili postpaidu kod yettela i uzmi ovu varijantu (kao ja) bukvalno čim otplati mob može da:
-uzme novi mob
-uzme 50% na pretplatu na postpaidu (nije standardna ponuda ali većina ovo dobije)
-pređe na pripejd
 
Poslednja izmena:
Ja sam već vlasnik postpaid paketa 50% jeftinije. Uzimamjem telefona moram na punu cenu paketa. I ona ide uz novu ugovornu obavezu od 12 ili 24 meseca.

Da li misliš da ako uzmem paket od 3000 i otplatim telefon. Da posle mogu da promenim paket na 50% ili drugi?
 
@ajvonn eh kad bi to moglo to bi i većina radila, operateri ti zato daju kao povoljniju cenu telefona zato što te vežu dve godine. Ja mislim da ne može, javiće se neko ako je već drugačije.
Ja kombinujem sa ćerkinim ugovorom, ona je u A1 i tamo uzimam telefone a ja koristim telenor uz 50%, a telefoni su uvek povoljniji u A1 a ovamo pa dobijem 50% tako da je to zasad dobra kombinacija jer ćerka tamo ne uzima telefone, njoj kupujem iphone ali kod jednog prijatelja.
 
@dejca. Da, tako i ja mislim. Bilo bi previše dobro da posle otplate svih rata, tj otplatim telefon u celosti, mogu da prekinem svoj postpaid, uzmem taj ili drugi na dve godine sa 50%. Ili i na prepaid.

Prošle godine sam uzeo GO data sa 50%>. Koliko se sećam uz prekid te ugovorne obaveze, mogu uzeti drugi veći paket ili paket sa telefonom. Puna cena.
 
Ja sam već vlasnik postpaid paketa 50% jeftinije. Uzimamjem telefona moram na punu cenu paketa. I ona ide uz novu ugovornu obavezu od 12 ili 24 meseca.

Da li misliš da ako uzmem paket od 3000 i otplatim telefon. Da posle mogu da promenim paket na 50% ili drugi?
Naravno da možeš, to je upravo moj slučaj.
Bio sam na postpaidu 50%, tad možeš u bilo kom momentu bez obrira koliko još si pod UO da uzmeš telefon na rate i novu UO.
Čim sam otplatio mob posle 45 dana, podneo sam zahtev na prelazak na pripej, zvali su me posle 7 dana (rok je 14 dana) ponudili 50% da ostanem na postpaidu (kao što znaš 50% nije standardna ponuda i nema 100% garancije da će ti ponuditi, ali većini ponude), ja sam se zahvalio i rekao na mi trenutno odgovara pripejd i momentalno sam bio na pripejdu.

Ovo ide preko mobi banke, od dodatnih troškova (ukoliko nemaš račun u mobi banci) imaš izradu kartice i nemaš mesečno održavanje (oko 500 dinara) ako uzmeš osnovni paket ili ako uzmeš progresiv (oko 300 dinara mesečno) nemaš naplatu izrade kartice .
Ja ovo nisam sad imao (jer kupovina na rate preko mobi banke ima više od 4 godine) i prvi put sam kada sam uzeo 2018, uzeo sam progresiv paket a u međuvremenu sam se prebacio na osnovni (naravno proveri cene kod mobi banke moguće da je nešto malo poskupelo)

Jedna molba, nije teško proveriti neki stvari. Nemojte da pišete ono što niste sigurni unosite samo zabludu.
 
Poslednja izmena:
Molbu si podneo direktno u poslovnici ili pozivom njih na telefon? Zahtev za prelazak na prepaid. Nisu ti obracunali razliku od 24 meseca UO paketa i dr?
 
Poslednja izmena:
Direktno u poslovnici, ovo je treći telefon koji uzimam od 2018. na ovaj način.
Prva dva puta nisu mi obračunali, sad mi nije stigao račun pošto sam se prebacio pre 7-8 dana. Račun stiže posle prvog.

Yettel je uveo korisničku podršku na benchmarku i za mobilnu uslugu i kupovinu telefona pa ovde ih pitaj o svim detaljima:

 
I šta bi na kraju, gde si kupio telefon 🙂
 
U Yettel jutros otišao, video na netu da imaju na stanju i uzeo sivi siera. Za sada odlični utisci. Ovo punjenje je bolesno :) oko 1 minut za 5%, 15 ak minuta 50%. Zvuk je super, izgled, u ruci extra. Malo kabasto sa maskom iz kutije ali to čuva telefon. Kasnije ću staviti staklo na ekran, za sada ona fabrička folija. Prve fotke super. Čak i selfi je OK. Upoređujem sa Nokijom 8. Da je takvo telo bilo bi mi vrh, jer je aluminijum. I dosta tanja, ali baterija je dosta slabija. Dobar je i Nord 2.
Inače prvih fabričkih oko 20% + - baterije mi je trajalo preko 2:30 SOT.

Evo sada za malo manje od 30 minuta 100% pun telefon
 
Naravno da punjac i punjenje mora da bude prva stvar koju zapazis :) . Sto se tice maske i folije ,i dalje koristim one fabricke ,i ne planiram da ih menjam za sad.Osim ako ne nadjem neku originalnu masku ,sto kod nas tesko ide ..
 
Ja sam uzeo preko alija (najprodavanije), nisu ni približno dobre kao original.
Teške i glomazne su, jedina dobra stvar je da baš štite telefon.
Oko 3 dolara su.
 
Da ,zato i tražim samo original .Što se tiče zaštite ,i ova fabricka je odlična .Jeste malo deblja ,ali ne može drugačije ako tražimo zaštitu ..
 
Antutu V9.3.4 609119
Geekbench 5.4.4 single-core 813 Multi-core 2581
 
Koristim ovaj uredjaj 2 meseca... Slucajno sam skinuo Accu Battery aplikaciju i posle 2 punjenja pokazuje da je battery health 47 %. Jel se jos nekome to desilo? Ja sam kvalitetom baterije generalno zadovoljan (nije baterija WOW, ali izdrzi mi oko 5h SoT-a).
 
Koristim ovaj uredjaj 2 meseca... Slucajno sam skinuo Accu Battery aplikaciju i posle 2 punjenja pokazuje da je battery health 47 %. Jel se jos nekome to desilo? Ja sam kvalitetom baterije generalno zadovoljan (nije baterija WOW, ali izdrzi mi oko 5h SoT-a).
Nema te aplikacije koja može izmeriti pouzdano bh.. Zanemari slobodno te brojke. Vek baterije je oko 2 godine tako da uživaj u telefonu 😁
 
Mislim da sama ta činjenica da ti traje 5 sati ,tj da nisi primetio neku razliku u odnosu na početak ,govori da to nešto bas i nije tačno .47% health bi trebalo primetno da oslabi bateriju ...Tako da najbolje se ne oslanjat na te stvari .
 
Meni je trajanje baterije sasvim ok. Evo slike, to je uz neko moje normalno dnevno korišćenje, razgovori, poruke, net, youtube, dete odigra malo igrice.
 

Prilozi

  • Screenshot_2022-03-19-10-49-05-77_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    Screenshot_2022-03-19-10-49-05-77_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    64.8 KB · Pregleda: 59
Koristim ovaj uredjaj 2 meseca... Slucajno sam skinuo Accu Battery aplikaciju i posle 2 punjenja pokazuje da je battery health 47 %. Jel se jos nekome to desilo? Ja sam kvalitetom baterije generalno zadovoljan (nije baterija WOW, ali izdrzi mi oko 5h SoT-a).
Pokazuje 47% zato što je baterija 2-cell, znači health ti je 94%.
 
Poz svima u ovoj temi, posto sam odlucio da predjem iz MTS-a u A1 pa cu verovatno uzeti NEO 15 tarifu sa ovim Nord 2 telefonom, e sada sta me zanima posto sam primetio da niko ne pise o problemu koji su korisnici prijavljivali da su im baterije eksplodirale ili se zapalile. Nasao sam par izvestaja o tome pa me zanima da li je jos neko video ili cuo o ovom problemu. Imam jos mesec dana u mts mrezi pa tek onda mogu da predjem pa me zanima uzeti ovaj telefon ili gledati nesto drugo?
 
Ja sam isto pročitao o baterijama na Nordu koje su eksplodirale. Ja sam se isto prvo istripovao pa sam čitao detaljnije i video da postoje samo dva slučaja u Indiji da se eksplozija desila. Prvi slučaj je da je lik prijavio da mu je telefon eksplodirao u džepu ali kada su mu tražili da donese ostatke telefona u OnePlus da vide, nije se više javljao. Drugi slučaj je neki mutni advokat iz Indije koji je više puta prijavljivao da su mu eksplodirali telefoni, više različitih marki i modela. Isto nije potvrđeno da li mu je stvarno eksplodirao jer ni on nikada nije doneo telefon na ispitivanje.
Ja koristim Nord 2 već mesec i po dana i još nije eksplodirao, ima još kolega sa foruma koji takođe koriste ovaj telefon duže od mene pa niko još nije prijavio eksploziju.
 
Ma pored toga sto sam to procitao oko zapaljivanja i eksplodiranja sam odlucio da Nord 2 bude moj sledeci telefon. Iskreno dosta mi je Xiaomi familije malo da promenim.

Iskreno presudilo je to sto je telefon malo manji i laksi u odnosu na ovaj Poco X3 Pro sto sada koristim a prvobitno sam hteo da sacekam Xiaomi 12x ali kada sam video cenu uredjaja sam odustao od toga i odlucio se da je Nord 2 bolji izbor.
 
Bila dva slučaja u Indiji. Za drugi se niko nije javio tj potvrdio kada ih je ONEPLUS kontaktirao, tako da... A za prvi isto je najverovatnije bila mutljaža da bi ili uzeo novac od kompanije ili srozala ili ono najbitnije a da im ta prevara nije uspela... NIje ovo onaj samsung note... neki... što je zabranjivan u avionima
 
Prednja prilično loša (sreća ne koristim toliko ),zadnja dosta dobra ..
 
Nazad
Vrh Dno