Šta je novo?

Oneplus Nord 2

I kod mene je na oko40-45% otprilike, mislim, meni je to dovoljno, sve je stvar ukusa
 
Vidim stizu update-i svakog mjeseca redovno, security patch i eventualne ispravke i optimizacije. Neko rece mozda i ovde da je 1+ poceo zabusavati sa updateima...

Odgledah ove benchmark najbolje telefone za 2021 god. i ne vjerujem da nema nord 2 😂 Bitno da ima A52s 😁
 
Dolaziće apdejti koliko-toliko redovno dok ne krenu da rade na novom modelu. Posle toga tanko...
 
@Running ja sam mu i napisao tamo u komentatima zašto su ispustili nord 2 i dobio odgovor "nedostatak nord 2 telefona nije naša krivica" ali šljamsung se gleda i donosi im pare.
 
@Running, nisu ga dobili na test pa zato nije uzet u obzir. Ali je Peca napomenuo da bi bio glavni kandidat da je bio testiran, ako sam dobro čuo.
 
Kupljen juče, pakovanje uradjeno lepo kako treba da liči da je pakovanje za telefon ne kao pijedini vrhunski brendovi koji su počeli i na tome da štede. Dobija se veliki punjač koji vrlo brzo napuni bateriju. Jaka led lampica za kameru što mi baš treba. Kada se povuče prstom na dole spuši se vremenska prognoza i još nešto. Za meni sa obaveštenjima i za dodatna podešavanja treba se ići zkroz odozgo. Na staklu ima zalepljena neka fabrička folija. Da li je to staklo ili plastična folija. Ja je nisam skinuo a vidim da je neki yubtuberi skidaju kada rade recenziju. Ima aod ekran kao što i treba da ima.
Zasad mu ne nadjoh manu, da prodje nedelja dve da se bolje upoznamo pa ćemo videti.
Predhodni telefon mi je bio Xiaomi mi a3 i napredak je veliki, dobro i cenovna razlika je pa dupla tako da nije baš za poredjenje. I ponovo bih kupio neki Xiaomi telefon ali sami su krivi zašto nisam ponovo kupio XIAOMI.
Kupio sam ga u A1 i kutija nije bila otvarana, pre dve godine kada sam bio kupio mi a3 na kućnu adresu sam dobio telefon a kutija je bila otvarana.
 
folija je obična, skinuo sam je i stavio staklo. Napravio sam mnoge prečice sa ugašenog ekrana, w - weather, m - muzika, o - kamera po defult-u, obrnuto V - bus+,,, i baš lepo radi. Baš sam zdovoljan, posle mesec dana. Primetio sam da bolje hvata wifi signal od prethodnog Mi Mix2, baterija dan i po... stvarno nemam zamerki.
 
@vylota
Koje si staklo stavio? Ja sam stavio Nillkin od Norda 1 sto mi je ostalo. Vidim da inace za Nord2 salju staklo od Nord1. Prakticno iste dimenzije. Jedino sto sam morao nize postaviti da ne pokrije proximity sensor.

Meni ne valja folija fabricka (magnet za prasinu), staklo je zakon.

Nemam ni ja zamjerki na tel, odlican.
 
Da to sam i ja primetio da ova fabrička folija sakuplja prašinu, i to za wifi bolji prijem ima od mog predhodnog telefona mi a3. Baterija sa mojim korišćenjem dva dana.
Jedinu manu sam pronašao oko otiska prsta, kada izvadim telefon iz džepa otisak se pojavi i bude na ekranu oko 5 sekundi i ugasi se i posle se teže pojavi, možda trebam to negde da podesim da se češće pojavljuje i bude duže.
 
@vylota
Koje si staklo stavio? Ja sam stavio Nillkin od Norda 1 sto mi je ostalo. Vidim da inace za Nord2 salju staklo od Nord1. Prakticno iste dimenzije. Jedino sto sam morao nize postaviti da ne pokrije proximity sensor.

Meni ne valja folija fabricka (magnet za prasinu), staklo je zakon.

Nemam ni ja zamjerki na tel, odlican.
Stavio sam full glue koje se kod nas prodaje. Ali su mi se napravila 2 mala vazdušna džepa po ćoškovima čim sam stavio fabričku futrolu. Naručio sam sa alija još 2 stakla pa ću da zamenim kad stigne paket. U međuvremenu stigla bolja futrola, ali je vazduh i dalje pod staklom...
 
Pozdrav, zanima me kakav je haptic feedback na ovom uredjaju? Danas sam u radnji uzeo u ruke A52s i mogu reci da je haptic feedback bas los po nekom mom ukusu i standardu...
 
Prodam juce s21u i uzmem danas nord 2 12 256. Damo cu reci na sta mi bacamo pare,ovaj telefon rafi bukvalno identicno kao s21u ,bukvalno leti,animacije su bolje. Sve radi savrseno,kameru nisam testirso ,zvucnici su malo losiji kao i vibracija ali za skoro 3 puta manje para dobija se jako slican tel u radu ako ne i bolji posto i brze renderuje,5 puta sam probao i sigurno je 20-30% brzi od ss21u . Neverovatno da za ove pare ima ovako kompletan uredjaj. Videcemo utiske za par dana ali na prvu loptu sam prexadovoljan
 
Prakticno flagship SoC D1200 za dosta manje pare od Qualcomma. Uglavnom su to uradili zbog cijene i nisu pogrijesili. Daleki bolje flagship Mediatek, nego budzet klasa od Qualcomm-a.

Neka Nord 3 bude imao D9000 umjesto SD8 gen1 pun pogodak, vjerovatno moj sledeci telefon. Bice to opet zaokruzen uredjaj.

I ja prosto ne vjerujem, platio ga na akciji jos ranije prije par mjeseci 39 000 RSD u G.
 
Nedelju dana nord 2 već koristim, sve radi odlično. A bio se debelo razmišljao izmedju poco f3 i nord 2. Po prvi put da ne koristim nova launcher. Jedino me plaši ovaj brzi punjač da ne skrati životni vek bateriji.
 
I ja razmišljam da uzmem Nord 2..mada gledam i F3.
Ali mi Nord 2 mnogo lepši, bolji uređaj. Samo se malko pribojavam ovakvog punjača 65W da možda bateriju ne oslabi vremenom..
Ali gotovo je sigurno da ću uzeti telefon u Telenoru.
 
uzmete bilo koji drugi stari punjač i punite njime...telefon uzme onoliko koliko punjač može da isporuči, nije obaveza da se koristi samo i isključivo punjač koji ide uz telefon...

brzo punjenje svakako nije dobro za bateriju, ali kupci to traže, evo svaka najava novog telefona prvo navodi koji punjač ima :p sve direktor do direktora pa im se žuri... :)
 
Ni ja nisam čuo da postoji zakon da mora da se koristi brzi punjač koji je došao uz telefon. Ne vidim koji je problem koristiti bilo koji običan punjač, valjda ih svi imamo po nekoliko komada od starih telefona. A nije problem ni kupiti običan punjač, ako neko baš nema nijedan u kući.
 
Evo jos jednom da pohvalim op,sve radinkao sat ,nista losije od s21u. Naravno vibracija i zvuk su za niansu losiji nego na s21u ali nista #to bi pokvarilo utisak,kamera u nocnim uslovima ista kao i na s21u koliko vidim,svaka pohvala za OP
 
Znači i vi mislite da ovakav punjač može naškoditi bateriji ?
Ja verujem da je punjač od 33W najbolji.
 
Što jači punjač, brže će da degradira baterija, nema tu neke velike misterije.
 
Ja kod Telenora nemam VoLTE na NORd 2 iako imam aktivirano i radio mi je kod prethodnog mob samsunga A klase.
Kakva je situacija kod A1 i MTS, da li kod njih ima VoLTE za oneplus telefone?
 
Kakav mu je softver? Treba konačno da zamenim OP6, pa me ovi vaši komentari baš lože na Nord 2 :D

I kakav je u poređenju sa npr. 9 Pro?
 
Evo jos jednom da pohvalim op,sve radinkao sat ,nista losije od s21u. Naravno vibracija i zvuk su za niansu losiji nego na s21u ali nista #to bi pokvarilo utisak,kamera u nocnim uslovima ista kao i na s21u koliko vidim,svaka pohvala za OP
Sta mozes reci za displej, konkretno vidljivost na suncu i boje u odnosu na S21U?
 
Ja na suncu retko kad gledam u displej bas retko ,boje su manje zasicene tj za niansu mada je u pitanju mozda mala niansa,razlikunizmedju 90hz i 120 ne osecam mada sam na samsugu drzao na 96 uvek posto nisam video razlikunizmedju 96 i 120,u kompletunprezadovoljan sam uredjajem,prijem signala je za niansu bolji i mislim da je i baterija bolja ali to cemo videti
 
Ima i odličan prijem wifi-ja, u odnosu na moj predhodni telefon mi a3 to je sigurno za 20% bolje.
 
Uvijek su imali dobar prijem signala, hvatam WiFi u sobi, Good signal, gdje ni jedan Xiaomi ne moze uhvatiti nikako.

90 Hz je optimum, cak ne bih voljeo 120 Hz. Najbolji balans uglavnom zbog potrosnje baterije.

Baterija je vrh, SoC je mnogo stedljiv a i hladan. TSMC 6nm tehnologija, flagship jezgra.

Cak se ne grije nesto posebno ni kad se puni. Ne bih mijenjao ovaj 65W ni za kakva spora punjenja. Koliko ce mi (po)rajati baterija i tome slicno me brine kao i lanjski snijeg. Svakako cu zamjeniti telefon za 2 godine ili i manje...

Koristim telefon sa punjacima koje dobijem i sa kojim je namjenjeno da se puni.

Opterecujete se glupostima...
 
Poslednja izmena:
Dule, kako si zadovoljan sa kamerom ?
Posto si imao jednu od najboljih na fonu, koliko je na OPN2 losija ?
Znam da nema Zoom kameru (koja zna preko dana da bude prilicno korisna), nego ova glavna, kolika je razlika u zatvorenom prostoru i kada krece da pada mrak ?
Znam da ima OIS ali nema Dual Pixel a ni Laser AF. Da li slike budu ciste u tim uslovima ?

PS. Ovo pitam Duleta jer je dosao sa S21U, a moze odgovoriti i neko ko je dosao sa slicnog fona: Ai12P, SX1III, XM11U, GP6, VX60P+, ...
 
Poslednja izmena:
@Masinist javljam za kameru,meni je bitna samo primarns,ultrawide ne koristim kao ni prednju. Jos nisam stigao da je probam kako treba ono sto sam isoalio par fotki na prvo oko deluje jako blizu s21 ali da te ne lazem sad dok ne proverim,jedino su mogli umesto ove mono da ubace macro i to bi bio pun pogodak
 
Nazad
Vrh Dno