Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Da li je bolji ovaj telefon od a52s?
Nord 2 nije bolji ali ne mogu da kažem ni da je A52s bolji. Zavisi kako kome vise odgovara i šta više voli...
Samsung ima sigurno bolji ekran, Nord bolji glavnu kameru, A52s bolje ostale kemre (za prednju nisam siguran), cipset i performanse tu negde, Nord ima "bolesno" brže punjenje...
Saberi i oduzmu pa viši sta vise trebas

Kamere rekao bih vrlo slične po kvalitetu
Baterije takođe, ali nord ima brže punjenje (sramota kakve punjače daje samsung)
Mislim da je Mediatek 1200 bolji od sd778 (pogotovo za igrice)
Ekran bolji na samsungu, što ne znači da je nordov loš, naprotiv
Softver, po mom mišljenju bolji na nordu, ali je to stvar ukusa
Dizajn - mislim da je definitivno lepši i bolje urađen nord

I zbog svega navedenog a najviše zbog dizajna i softvera, uskoro uzimam nord 2 preko telenora :).

Čekao mesec dana u mts-u da se pojavi neki model iz više srednje klase, ali sem A52s, i motorole edge 20,
ostalo sve boranija sa graškom. Nemaju ni jedan realme iz GT serije, imaju 5 modela 1+ a nemaju nord 2,
Imaju poco x3 a nemaju F3... ali zato gomila jabuka...
A52s u omorika 3 me skuplje izađe od nord 2 u total 5 paketu.

Total 5 + rata = 3694 - 416 = 3278 din
Total 12+ rata = 3794 -416 (10000(popust) : 24 meseca) = 3378 din
samo 100 din razlike. Mislim (siguran sam) da su digli cenu za total 5 od juče...
isplati se... u pravu si

Ovo je bolesno dobar telefon POGOTOVO za ove pare (39 999 RSD) za koje smo uzeli. Kakav A52s kakvi bakraci. Nord kao paket bolje rjesenje. Meni je bitno sto u paketu dodje i brzi punjac kao i futrola (originalna je ipak najbolja). Znaci imas sve, nista ne moras dokupljivati.

Kad vidim kakva se smeca prodaju za slicnu ili vecu cijenu...ma daj.

Imas MTK 1200 zvijer (iznenadio sam se performansama, iako sam sumnjao, vjerovatno cu i u buduce ici na MTK jer je jeftiniji, sto da placam duplu cijenu za SD telefon), ekran odlican, stereo, dobar software, dobra izrada, dizajn, doboljno RAMa, brza UFS 3.1 memorija, baterija, bolesno brzo punjenje, odlicna kamera....
Bas ono sto mi je falilo na Nordu1 imam sad. Upgrade na svim poljima.
O cemu pricamo, sta to treba jos...

Jel nije bolja kupovina 9r ko moze jos 50ak evra da dobaci, sd870, bolja kamera, alu frejm?

Mislim da jeste bolja kupovina, ali cini mi de losija kamera

Ranjit je rekao da je kamera a 9R "rubbish" (đubre). Elem, uzeh danas norda 2, sviđa mi se, da skratim ali treba mala pomoć.
Hteo sam da instaliram službeni mejl, morao sam da idem na exchange, a onda imam sve u gmail-u (all inboxes). Ne volim da mi s emešaju službeni i privvatni mejlovi.
Ima li neka fora, ili neka mejl aplikacija sa kojom bi rešio problem, jer mi je ovo baš bez veze. Na mi mix2 sam imao njihov mejl koji je proradio odmah bez ikakavih podešavanja, samo user i password.

Da odgovorim sam sebi :), outlook mail je rešio problem sa poslovnim mejlom. Sinoć sam podešavao telefon, pre toga uradio update...
Prvi utisci - prelep telefon, lepo leži u ruci, ekran odličan, softver mi se dopada, brzo radi, za sada nemam zamerki.

Jedino što mi je pravilo problem (ali o nema veze sa nordom), je što sam morao ponovo da pravim nalog za sat, GTR2, sat sam morao da resetujem, i da pravim drugi nalog na Zepp apk, jer nikako nije hteo da se loguje sa starim nalogom sa mix 2 telefona. Tako da sam izgubio sve podatke od januara. Napisaću još utisaka kad ubacim sim kartice, za vikend...

Vidim u Telenoru jako povoljnu cenu za Nord2..
Razmišljam da ga uzmem ali me jedino brine baterija. Koliko izdrži baterija, da li je na Nordu 2 baterija dobra ?

@SIMUKA
Ne treba da te brine baterija.
Kada sve postaviš na max, izdrži dan-dan i po.
Ali najbolje od svega je punjenje: od 0-100% za tačno 30 minuta.

Ja sam ga sinoć zaboravio na punjaču, sve ok, hladan. Nego, jel radi horizon light za notifikacije? Sve sam probao i ništa, možda negde grešim... Maltretiram ga celo popodne, i sad mi je na 78% 18.45.
SIMUKA, mislim da nećeš pogrešiti sa nordom 2. ja sam razmatrao i Realme gt master edition, jako lep fon (sivi)
Jel koristi neko OP 9R?
na yt se uglavnom slažu da je loša kamera

Odlican telefon.
Mozda samo baterija malo slabija.
Steta sto nema jos neki tip focusa.

Ja sam ga sinoć zaboravio na punjaču, sve ok, hladan. Nego, jel radi horizon light za notifikacije? Sve sam probao i ništa, možda negde grešim... Maltretiram ga celo popodne, i sad mi je na 78% 18.45.
SIMUKA, mislim da nećeš pogrešiti sa nordom 2. ja sam razmatrao i Realme gt master edition, jako lep fon (sivi)

na yt se uglavnom slažu da je loša kamera
I ja sam gledao Realme ME i ovaj Nord2..tu sam u nekoj dilemi. Zato me brinula baterija jer je Nord MT, a Realme SD..

Ja sam ga sinoć zaboravio na punjaču, sve ok, hladan. Nego, jel radi horizon light za notifikacije? Sve sam probao i ništa, možda negde grešim...
Kod mene radi horizontal light za SMS i gmail.
Za pozive, wa, viber ne.

Pored AOD ta funkcija ti nije ni bitna.

kako si podesio ako nije problem

Pa baterija na MTK ista (mozda i bolja zbog manje nm tehnologije) kao na SD ekvivalentima.

Sta znam, MTK sa novim serijama kida, ne zaostaje, rado bih ih uzimao i u buducnosti, dobijam za manju cijenu bolje performanse. Dosta je vise i Qualcomm-a treba konkutencije.

pa sve sam to uradio i pre. Jel mora da bude aktivan AOD (tamo gde piše ; when to show, always on display (pa off ili on)? meni je na off

Probaj, aktiviraj i to.
Kod mene je i u ambijentalnom prikazu aktivirano sve.
Screenshot_2021-12-19-21-25-09-83_e4c56ca12ff849ac0a9dbc8dae07f3aa.jpg

proradilo. Jutro krenuo na posao sa bterijom na 55%, sada je na 30. za 70% je 5h 2min sot,

Ja se razmisljam izmedju Norda 2 i realme gt 5g i bio sam siguran da cu realme pazariti ali citam bas dobre komentare za nord.
Znam da je kamera bolja na Nordu, ali realme je bolji chipset i 120 osvezavanje.
Sta biste bi uzimali, tu su negde sa cenom

pa sad... ja sam odavno pikirao nord 2 a i hteo sam napokon da probam jedan 1+ telefon. Dok se nije pojavio u telenoru, razmišljap sam o gt master pa i gt2 neo, ali mi je bio dosta skuplji. Nisam razmatrao GT jer je još skuplji. I, ništa ti nisam rekao konkretno ;). Kupi onaj koji ti se najviše sviđa, svi su ok.

Tu su sa cenom, barem na KP posto ja tamo pazarim telefone. Oko 380e su oba, osnovne verzije 8/128

A da li se neko razmišljao izmedju nord 2 i poco f3. Bio sam siguran da ću kupiti poco f3 ali kad sam sad slučajno obratih pažnju i na ovaj i dilema velika. Mislim da je kod poco ekran bolji, ostalo je tu negde. A i velika je prednost što oneplus nord 2 ima dve nadogradnje androida.

A da li se neko razmišljao izmedju nord 2 i poco f3. Bio sam siguran da ću kupiti poco f3 ali kad sam sad slučajno obratih pažnju i na ovaj i dilema velika. Mislim da je kod poco ekran bolji, ostalo je tu negde. A i velika je prednost što oneplus nord 2 ima dve nadogradnje androida.
Upravo dolazim sa Poco F3 🤣
Pukao mi je ekran prilikom pada pa sam u potrazi za novim telefonom.
Pisao sam vec tamo na temi da se nikad ne bih vratio na Poco. Ispeglali su u 12.5 update-u dosta stvari ali je proximity senzor ostao rak-rana i meni pravi stravicne probleme.
Na papiru odlican, ali kao uredjaj nije zaokruzen, i ne samo zbog senzora, ima tu jos dosta sitnica. To je barem moje iskustvo nakon par meseci upotrebe.

Kakav je ekran što se svetlosti tiče? Na Samsungu npr i ispod pola je dovoljno da bude okej osvetljenje...

Vrh Dno