Šta je novo?

OnePlus 9/Pro

A možda i ne bih, ali mi se nešto ne vraća sa te slabije. :D

Ne treba se puno tripovati. Požurili su i izbacili nedoradjenu verziju. Vratiće se na doradu i sredice to za par nedelja

Mogu da doradjuju koliko hoce,ono meni lici na Huawei/Xiaomi hibrid OS. Fuj.

Možemo samo da se nadamo da sad kad razvijaju jednu verziju androida sa malim izmenama za Oppo, Realme i OP da će biti bolje. Ali da OxygenOS je bio jedan od glavnih difrenecijatora u odnosu na konkurenciju, šta će sad biti ko zna.
Ja sam se taman nameračio da se počastim sa OP9, nekako mi je odličan za 500e u odnosu na konkurenciju. Taman je i GCam ispeglan pa je i kamera malo bolja. Sačekaću, i dalje me služi ovaj Xiaomi mi8.

Zaboravih da pitam kako su zadovoljni forumaši sa običnim oneplus 9, baterija, kamere, telefoniranje :)

Kakva je sad kupovina Oneplus 9 pro 8\128 verzije za 580e? Jel bagovit taj novi ColorOS 12? Tj jel za njega android 12 coloros ili oxygen? Koji ce dobiti 12? Skin manje vise, zanimaju me bagovi. Kakva mu je kamera sad, jel jos uvijek ima lag kod okidanja ili je to rijeseno?

Da li neko ima problem sa ekranom na OP 9 radi normalno i onda odjednom ne reaguje na touch, ali nakon što ga zaključam i ponovo otključam radi? To se desi sigurno 3,4 puta dnevno.
Nemam iskustva sa OP telefonima, razmisljam o kupovini OP 9, obican... Da li mozes da mi kazes kako se ponasa procesor u normalnom radu, da li se greje? Kako si zadovoljan ekranom i kamerom, obzirom da kamera nema OIS? Hvlala

Što bi to kupio? Bukvalno fail od telefona. Za te pare imaš S21 FE nov, za 30e više nov Oppo Find X3 Neo, za 50e više nov S21 običan. Takođe imaš i Mi 11 za te pare.
Bukvalno su svi bolji i kompletniji od OP9.

Slazem se prijatelju, ali gledao sam neke cene na KP, moze da se nadje ispod 500e za verziju 8/128...

Taj telefon nov ne vredi više od 350e. Mada bolje za 350e da kupiš nov A52s nego ovaj. Bukvalno nema ništa toliko specijalno bolje (čak nešto ima i lošije) od budžet klase Samsung-a i Xiaomi-ja.
Verujem da za 350e može da se nađe skoro nov Mi 10 koji jede ovaj telefon.

Slazem se prijatelju, ali gledao sam neke cene na KP, moze da se nadje ispod 500e za verziju 8/128...
Ako ti je do OnePlus telefona uzmi Nord2. Kao sto rece Zbunjujem masu ima boljih telefona za te pare, jer taj SD888 je apsolutni promasaj od procesora.

Samo jos jedno pitanje, sta mislis o OP 9R?
Sin i ćerka imaju OP 9R i Nord 2...
Oba telefona su odlična za taj novac... Ja bih pre uzeo 9R, ipak su mi draži SD procesori mada i ovaj Dimensity 1200 u Nordu nije loš, daleko od toga.
Inače, ja imam 9 pro (gore popljuvani) :) i ne bih ga menjao ni zašta na svetu :) Imali su fail sa OOS-ColorOS i menjao sam sa OOS 11 na razne verzije nove 12-ice i vraćao se nazad ali od kada je izašao C44, mislim da su
napokon napravili verziju bez bagova ili sa nekim minimalnim. Nedostaje mi Oxygen ali nije neka prevelika razlika sa ovim novim C44...
Da ne ispadne da samo hvalim, u pravu ste za 888... Vrlo jak procesor ali guta bateriju za medalju, nisam imao problem sa pregrevanjem ni u radu ni na punjenju, zato ovaj 870 je za nijansu slabiji ali je lepo optimizovan što se tiče potrošnje...

Poslednja izmena:
S tim da sada prelaze na ColorOS, što je jadno i nalik MIUI

" Kupi Šoami brate, veruj mi. "
Sekta, kultisti.

@zbunjujem_masu a bre što toliko mrziš oneplus telefone. Porediš oxygenos i miui, to nema nikakvog smisla jer je ogromna prednost na strani oneplus telefona
Ne mrzim, rado bih probao. Nego je telefon precenjen. Za 500e ima dosta kompletnijih telefona sa osetno boljim kamerama. 500e za telefon bez OIS-a, sramota. A kamera još i mid range nivo.

Upravo tako, zato ga i koristim. Kamera mi nije bitna stvar, ali stvari koje meni trebaju su tu.

@zbunjujem_masu epa kupi pa posle piši, ois i većini nije bitna stavka ali oksygenos jeste i kad jednom probaš vidiš šta si do sada koristio.

@zbunjujem_masu epa kupi pa posle piši, ois i većini nije bitna stavka ali oksygenos jeste i kad jednom probaš vidiš šta si do sada koristio.
OIS jeste stavka bez koje se može, ali softversko obrađivanje kod one plus telefona 9re saradnje sa haselbladom je jezivo. Detalji u senkama ne postoje i kontrast je glupavo pojačan kao što su boje na Samsungu pojačane do nivoa crtaća.
Serija 9 je prvi one plus posle 6ice koji ima dobru kameru.

Nazad
Vrh Dno