Šta je novo?

Oneplus 8 / Pro

inace, ugasi taj oneplus program za gledanje slika, i instaliraj google photos. on se odlicno integrise i u stock program za slikanje i u gcam.

ja sam isto probao gcam na 8pro i uopste nije bolji od stock.

Evo sad sam probao opet. Sa hdr+ je mnogo losija i tamnija nego na stock (upali i okini). Vise suma, zrnasta i mnogo tamnija. Stock mi radi ok i zadovoljan sam.
Meni znaci kad slikam djecu da je brza, da nema zamucenja. A 8 je brzi od xz2 po tom pitanju. Inace sam se godinama mucio sa tel zbog toga, jedan period sam ih mjenjao svakih 6m (note 4,s6,s7,v10,z3, P8,itd itd) i tek na xz2 sam ostao 3 godine. Nadam de da ce tako biti i sa OP8.

@Skankhunt42 - ja taj photos uvijek disable. Probacu kako radi sa njim. Znaci nisam jedini sa gcam...

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Poslednja izmena:
photos je po meni najbolja galerija za bilo koju platformu. prvenstveno zbog cloud-a. a potom i zbog brze i jednostsvne obrade koju nudi. u svakom trenutku imam sve svoje slike sa sobom, odakle mi telefon sa par terabajta memorije?

Pravo pitanje je: odakle ti slike od par terabajta?

photos je po meni najbolja galerija za bilo koju platformu. prvenstveno zbog cloud-a. a potom i zbog brze i jednostsvne obrade koju nudi. u svakom trenutku imam sve svoje slike sa sobom, odakle mi telefon sa par terabajta memorije?

To je sad vec individualno, nemam bas lijepa iskustva sa cloud-ovima kojekakvim. Znam da se svaki cloud sa iole vecim skladistem placa, tako sam ja ostao bez slika na onedrive, tako ce vjerovatno biti uskoro i sa google-ovim skladistima. Ovako sve slike i video drzim na hdd (2 hdd uporedo ako jedan vrisne), oko 200-250gb slika i videa.

Pravo pitanje je: odakle ti slike od par terabajta?

slikas, pa imas slike :) nakupi se... samo smartfon sa kamerom vucem sa sobom od kad, 2002/3. godine? a gde su digitalni fotoaparati, kojekakvi *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i, kropovi, ff-ovi, 301 kameru sam imao... google photos mi omogucava da imam sve svoje slike na jednom mestu.

To je sad vec individualno, nemam bas lijepa iskustva sa cloud-ovima kojekakvim. Znam da se svaki cloud sa iole vecim skladistem placa, tako sam ja ostao bez slika na onedrive, tako ce vjerovatno biti uskoro i sa google-ovim skladistima. Ovako sve slike i video drzim na hdd (2 hdd uporedo ako jedan vrisne), oko 200-250gb slika i videa.
e pa sad... imam i ja sve svoje slike offline, ali iskreno bezbednije su na oblaku. pritom kao sto rekoh, ne mozes im pristupiti u svakom trenutku, kad nisi kuci ako ih nemas u oblaku. dalje, photos ima finu pretragu, napises kuca i on ti izbaci sve slike sa kucom, itd, itd... za nas koji volimo da slikamo informacije, vrlo je korisno sto moze da iskopira tekst sa slike, a sto je najvaznije, nije bitno od kog proizvodjaca ti je telefon, mozes uvek da ga instaliras, univerzalan je... i tako, ima milion stvari zbog kojih ga preporucujem... a sad, sto se placa... pa svako valjda ima neki nacin da dobije akaunt koji ne placa, preko fakulteta, firme, itd, itd...

edit: al mi se nalupao mjaumjau-ova za rec id.i..ot, pojam koji oznacava kameru koja nema manuelni mod

Poslednja izmena:
Stock vs gcam...pametnom dosta (zanemarimo TT kompresiju).Screenshot_20201122-145339__01.jpegScreenshot_20201122-145349__01.jpeg

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk
aee519c9bec5cf54874d83d228e064a5.jpg
1471c2d8229851b0d549967adfca0f03.jpg

Poslednja izmena:
Sve je to super, samo meni gcam ne radi ok. I slike imaju mnogo suma. Manje zutila je na gcam i kod mene, ali je zrnastija. Probacu opet da se igram sa xml, skinuo sam nekoliko.
Plus hdr+ mi je neupotrebljiv jer slikam 99% pokretne objekte, a treba mu par sekundi da okine. A i na stock ima ona night camera, slike budu mnoogooo svjetle i boje su ok. Otprilike joj treba kao i gcam sa hdr+, a slika bolja mnogo.

Poslednja izmena:
Opet ponavljam, ako ne koristiš hdr+ onda odmah obriši gcam, i ne troši vreme, post iznad je sve objasnio....

Opet ponavljam, ako ne koristiš hdr+ onda odmah obriši gcam, i ne troši vreme, post iznad je sve objasnio....

Ubacio sam opet gcam i tvoj xml. Sto se tice slikanja staticnih objekata u slabijem osvjetljenju sa hdr+ slike jesu bolje. Kao na tvojim slikama gore. Stim da su meni 99% slike djece koja su sve, osim mirna :) Ali cu je ostaviti pa koristiti po potrebi.

Možda je glupo pitanje ali još nisam koristio Always On Display otkad sh ga ubacili, pa me zanima kad se upali, da li se AOD sklanja/gasi kad je telefon npr. u džepu ili kad je položen direktno na ekran? Hvala

sigurno da da, ako ti je ukljucena opcija detekcije dzepa proximity senzorom...

Osim sto skida bat, ne vidim neku narocitu svrhu aod. Dok ja tapnem jednom ili podignem fon da vidim sat, je li sta stizalo i sl, isto mi dodje i da tapnem 2x da ukljucim displej. Nocas za 7h 3% skinuo bez aod, a sa ukljucenim aod 9%.

Ugasio i to, i obrisao i aodnotify. Sad je sve kako treba :) :) :) Sa oba ta sam imao nepotreban drain preko noci, a da imaju neku svrhu, u sustini vala i nemaju....

mene je pocelo da nervira da uhvatim telefon za svaku notifikaciju., tako da sam ih pogasio i rucno proveravam kad imam vreme. ali kapiram da je nekom aod super stvar, ja sam ga bas gotivio pre 8 i kusur godina kad je bio in :d

Vi koji korisrite GCam, pitanjce. Da li AWB(automatic white balance) kada se slika u uslovima slqbijeg osvetljenja treba da bude upaljen ili ugašen? I koja su vam podešavanja j meniju za Automatic White Balance u kameri, tamo gde možete za sve senzore da menjate, jesu iMX689op8pro ili? Hvala

Kod mene je na off. op8 je 586, a pro 689 ja mislim.

@Filip512 - kod mene na op8 586 (main, tele i wide). Tako stoji po defaultu.

Poslednja izmena:
jedina dobra stvar kod gcam je guglov awb, nemoj da gasis to. slika bele fotke kad stock slika zute.

pa nisi slikao pod zutim svetlom :D zuto svetlo od bandere je zuto na stock kameri, a na gcam je belo. lepse izgleda belo.

Probacu u stanu, warm white su mi sve sijalice, grozim se bijelog svjetla :) :)
Pa u sustini, gcam slika nerealisticne boje :p

Hteo sam da prodam s10 i kupim još manji telefon, ali ovaj oneplus mi se toliko svidja da bih se vratio na cigle :)

Sent from my SM-G973U using Tapatalk

Hteo sam da prodam s10 i kupim još manji telefon, ali ovaj oneplus mi se toliko svidja da bih se vratio na cigle :)

Sent from my SM-G973U using Tapatalk
Jel mislis na obican ili pro model?:)Sa moje tacke gledista nije to toliko velik telefon.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Vrh Dno