Pravo pitanje je: odakle ti slike od par terabajta?
slikas, pa imas slike

nakupi se... samo smartfon sa kamerom vucem sa sobom od kad, 2002/3. godine? a gde su digitalni fotoaparati, kojekakvi *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i, kropovi, ff-ovi, 301 kameru sam imao... google photos mi omogucava da imam sve svoje slike na jednom mestu.
To je sad vec individualno, nemam bas lijepa iskustva sa cloud-ovima kojekakvim. Znam da se svaki cloud sa iole vecim skladistem placa, tako sam ja ostao bez slika na onedrive, tako ce vjerovatno biti uskoro i sa google-ovim skladistima. Ovako sve slike i video drzim na hdd (2 hdd uporedo ako jedan vrisne), oko 200-250gb slika i videa.
e pa sad... imam i ja sve svoje slike offline, ali iskreno bezbednije su na oblaku. pritom kao sto rekoh, ne mozes im pristupiti u svakom trenutku, kad nisi kuci ako ih nemas u oblaku. dalje, photos ima finu pretragu, napises kuca i on ti izbaci sve slike sa kucom, itd, itd... za nas koji volimo da slikamo informacije, vrlo je korisno sto moze da iskopira tekst sa slike, a sto je najvaznije, nije bitno od kog proizvodjaca ti je telefon, mozes uvek da ga instaliras, univerzalan je... i tako, ima milion stvari zbog kojih ga preporucujem... a sad, sto se placa... pa svako valjda ima neki nacin da dobije akaunt koji ne placa, preko fakulteta, firme, itd, itd...
edit: al mi se nalupao mjaumjau-ova za rec id.i..ot, pojam koji oznacava kameru koja nema manuelni mod