Šta je novo?

Oneplus 8 / Pro

A čak ni tu ne moraš da imaš reklame [emoji4]

Doduše ja sam ovo dobio jer sam prevodio app, ali svakako za sitne pare obrišeš reklame.
3223ac149563f8f8978dccfd9abc5901.jpg

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Kakva je sad prica za OP8 pro sto se onog problema sa ekranom,jel to sredjeno sa novijim batchevima i ako da jel se moze preko manufacturing date prilikom kupovine izbeci pogodjena serija.

na svima postoji problem da su krive ivice ekrana manje osetljive na dodir od ostatka ekrana, zato sto su pojedinci nesposobni da koriste telefon. drugih problema nema (barem ne na mom primerku)

ma jok, toga nema barem nema moj u uslovima u kojima ga ja koristim.

to mislim da nema ni kod ovih sto drame ako bi koristili telefon normalno. ako namerno hoces da ga izazoves, kao oni indijanci na youtube, onda svaki ima taj problem.

Znaci da problem postoji i on je hardverske prirode i neresiv je . Flagship ne sme da ima te probleme pogotovo po toj ceni. I sam razmisljam.da ga uzmem da ne mislis da pljujem ali ako postoji problem treba reci a ne da ga mi ne vidimo. Ni vlasnici ex na samsungu ne vide problem.pa se greje i radi losije

Poslednja izmena:
ma ja prvi pljujem po svemu sto imam. svaki hw ima mane. taj ekran je jedini tog tipa na trzistu, ni jedan drugi ekran ne nudi 1440p @ 120hz. taj problem se javlja pri tim setovanjima samo. e sad. moj primerak. prvo sto sam uradio kad sam ga kupio je da sam postavio 1440p@120hz, otvorio chrome i skinuo cisto sivu sliku, otisao u mracnu sobu i spustio osvetljenje na minimum. ekran je pokazivao uniformno sivu boju.

e sad. sve ostalo posle toga je subjektivno. zasto? zato sto mnogi imaju argument da je ekran na minimalnom osvetljenju previse svetao, pa skidaju dodatne programe, i u settings ukljucuju jos neka podesavanja da spuste to minimalno osvetljenje jos nize, i tad im se javljaju problemi. ja licno moj telefon ne drzim na minimumu, kad sam u mrklom mraku on sam spusti osvetljenje na malo iznad minimuma (prema ovom slajderu iz notifications centra) i meni je to ok. primera radi prethodni telefon (galaxy note 5) sam morao uvek rucno da podesavam kada sam u mraku, da gasim automatiku i rucno podesim osvetljenje na pola, jer previse smanji osvetljenje. sa automatikom na 1+8pro sam jako zadovoljan, ekran se uvek vidi lepo, i kad sam na suncu i kad sam unutra, i kad sam u mraku. od kako ga imam ni jednom nisam rucno podesavao osvetljenje. ovo je sve subjektivno. ljudi ima raznih, pa svasta rade sa svojim ekranima, i na kompjuteru i na mobilnom. od paljenja nekih blesavih modova sa toplim bojama, preko snizavanja osvetljenja, i sta ti ja znam. na ovom forumu sam saznao da mnogi imaju kojekakve probleme sa spavanjem i sta ti ja znam. ko spada u tu grupu, taj mora da gleda uredjaj shodno tome.

tldnr. i ima problem, i nema :d

Ni ja nikad ne drzim na minimumu,uvek na pola otprilike,znaci da i ima problem ne bih primetio

Upravo to...pisao sam o tome i zato nisam ni hteo da čačkam mečku dok sam imao telefon. Ne znam samo gde je kolega što je pazario telefon, nema ga da se oglasi u temi sa impresijama [emoji4][emoji56]

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

u tome je stvar. da li ce tebi licno smetati... svako parce hardvera ima neku manu, samo je treba prihvatiti ili uzeti ono sto ti nece smetati.

ono sto ja nisam mogao da znam pre kupovine telefona je da je ekran na samoj krivoj ivici manje osetljiv (tacnije postoji lag kad pritisnes). to niko ovde nije istakao, ljudima to subjektivno ne smeta. ali je zato bilo kukanja na sav glas da se ekran sam aktivira (meni se recimo nikad nije desilo). opet subjektivna stvar... sta znam... tehnika je prilicno cudna stvar, svako dozivljava drugacije, svako ima drugacije potrebe.

Zar ne mogu da ubace podesavanje i za to i da namesti svako kako mu odgovara..

mislim se da stavim android 11 dp4, skoro izasao. potvrdjeno je da na njemu moze da se pristupi ir kameri, a mozda su se zeznuli i nisu smanjili osetljivost ekrana na ivici. jel probao neko android 11 do sad?

Drago mi je da su uvideli šta je top UI i da idu u tom smeru, ali kao i što sam ranije govorio, daleko su od perfekcije i dalje smatram da je Oneplus 8 Pro najgori flagship uređaj koji sam ikada imao (čak sam imao mi5s Xiaomi kada je izašao i smatram da mi je taj uređaj bio bolji od ovog).
Dole slika govori više od 1000 reči, a to je da Samsung OneUI je na android platformi ze GOD.

Screenshot_20200914-214404.jpg

Poslednja izmena:
Ovaj pristup me odaljio od Oneplus-a. Da hoću to đubre od softvera uzeo bih Samsung. Al' dobro, kontam da se probijaju i da hoće široke mase. Ja čekam iphone sa 120hz, do tad ostajem ma op7pro.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Drago mi je da su uvideli šta je top UI i da idu u tom smeru, ali kao i što sam ranije govorio, daleko su od perfekcije i dalje smatram da je Oneplus 8 Pro najgori flagship uređaj koji sam ikada imao (čak sam imao mi5s Xiaomi kada je izašao i smatram da mi je taj uređaj bio bolji od ovog).
Dole slika govori više od 1000 reči, a to je da Samsung OneUI je na android platformi ze GOD.

Pogledajte prilog 289936
Slika govori da se hardware približava samsungu.
Postoji druga slika za software ;)

Bilo kako bilo ne moze samsung da kopira op nego samo obrnuto,mora op jos da raste

Pogledajte prilog 289936

cuti ti, zbog tebe i takvih kao sto si ti ja sad ne mogu da koristim telefon normalno

inace sto se 8t tice, pojavila se i glasina da nece biti 8t pro. u tom slucaju ko je kupio pro ostaje miran do devetke, a pitanje je i tad da li ce devetka da ima ravan ili kriv ekran. meni nije vise problem sto je ekran kriv, vec sto ima taj touch rejection na krivini, a ne postoji opcija da se on upali i ugasi. kad budem imao vremena vraticu se na 10.5.4, taj fw nema touch rejection koliko vidim.

sto se ui-ja tice, koliko god da menjaju skin, ostace prvi najbrzi posle gugla jer sam skin nije toliko problematican koliko milion servisa i programa instaliranih na samsungu i ostalima

Poslednja izmena:
Oxygen11/A11 propast edition....[emoji23]IMG_20200915_110327_834.jpeg
Ako se ovo ne popegla do finalnog proizvoda,ostajem za desetki bez razmisljanja...

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk

Na kraju krajeva sve je to vise manje isto

pa i to sto kazes... iz principa nisam hteo da uzmem note 20 ultra jer bi me kostao 700 evra vise od 8pro, a ima exynos procesor i nema 120hz ekran. sa 8pro sam prezadovoljan u svakom smislu osim ovog sto na krivom delu ekrana ne reaguje na dodir kako treba.
Oxygen11/A11 propast edition....[emoji23]Pogledajte prilog 289951
Ako se ovo ne popegla do finalnog proizvoda,ostajem za desetki bez razmisljanja...

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk
LOL

Poslednja izmena:
pa i to sto kazes... iz principa nisam hteo da uzmem note 20 ultra jer bi me kostao 700 evra vise od 8pro, a ima exynos procesor i nema 120hz ekran. sa 8pro sam prezadovoljan u svakom smislu osim ovog sto na krivom delu ekrana ne reaguje na dodir kako treba.

LOL
Jel moze to da ispegla posto razmisljam da uzmem 8 pro mada bih vise voleo da je ekran ravan ali sta da se radi

jos nisam probao. trebalo bi da vracanje na 10.5.4 resi problem. i ja bi vise voleo da je ekran ravan, tj. manje kriv. ne bih voleo da je skroz ravan, jer ova krivina daje dosta lep osecaj pri swype back.

trenutno ne mogu da se bavim time, ali cu definitivno da probam downgrade na 10.5.4. kontaktirao sam i podrsku, bas me zanima sta oni imaju da kazu

edit: taj 8t, bice sigurno bolji od osmice, ali na necemu ce da zakinu u odnosu na pro sigurno. bilo to rezolucija, bilo to sekundarni kamera senzori, sta god bilo, nesto ce da syebu :d 8t nije zamena za 8pro nikako po mom misljenju. 8t pro ce biti druga prica (ako ga uopste bude)

Poslednja izmena:
Moze jedno mozda glupo pitanje...?
Ne vidim voice recorder app...10.5.7 je u pitanju na 8 pro.
Deinstalirao sam dosta toga, vracao neke backupe sa starog oneplus-a, cackao, root-ovao...nemam pojma da li je po defaultu nema ili sam ja nesto "skrivio"?!
Hvala.

Vrh Dno