Šta je novo?

OnePlus 7 / Pro

Uzeo sam 7pro. Hvala @SretenBG

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Evo nakon tjedan dva korištenja. Nedostatke neke moram navesti:

1) kada je mrak, autobrightness zna samo odjednom smanjiti jačinu svjetlosti, ali ok vidio sam da su to u BETA verziji ispravili tako da doći će i na stable.

2) Bluetooth - ista stvar mi je bila na P30 Pro, znači prikopčam na Bluetooth od auta, volume na maximum stavim na O7T stavim na polovicu volume od auta, i slabiji je zvuk, prikopčam od žene Pixel, glasnoća je onako kako treba biti. Ista stvar je bila na P30 Pro, probao disable absolute volume u naprednim postavkama, također ništa ne pomaže. Na S10 i iPhone nisam imao tih problema, ali ok izdrži se.

3) WhatsApp, Instagram, Viber, dijeljenje snimki.
Ako se podjeli direktno, Video zna biti trzav, i saturacija bude baš jako pojačana, malo sam istraživao i također vidio da ima još ljudi koji imaju taj problem. Kada se video pošalje kao datoteka onda bude na drugom mobitelu super bez izražene saturacije i trzanja. Dosta ljudi govori, problem je do WhatsApp pošto on radi konverziju snimka, međutim istu tu konverziju radi i Samsung i od žene Pixel, video izgubi na kvaliteti malo, ali zadrži boje i kontrast, tako da definitivno nešto između OnePlusa i društvenih aplikacija ne štima. Također uz ovo se da preživit.

To su neke sitnice, ali eto čisto tko kupuje da zna što ga čeka.

Mislim da su kamere generalno bolje na Mate 20 pro i P30 u LL. Po danu ne verujem da ima neke razlike.
Ali sve ostalo je na strani 7T

Sa GCam slike su sasvim solidne. Ko jos voli da cacka podesavanja, ide to i na bolje jos. Senzor je dobar ali sw nije ispeglan kako treba.
Vratio sam se na Android posle 2god sa iOS (8+) tako da sto se fluidnosti tice, prezadovoljan sam. Volim da experimentisem sa custom romovima, da srede twrp i imace cime da se igra.
Meni Viber radi sve super, ali mi se na WhatsApp desi taj bag, ali u poslednje vreme retko, tipa jednom u mesec dana.

Sent from my iPad using Tapatalk

Da li neko može da da link i podešavanja za gcam?
Ja sam na 7t pro, ali to je valjda sve slično

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Skinem apk i konfiguracioni fajl, napravim folder gde stavim taj fajl, instaliram apk i to je to?
dc650f806daca744745ac1c8680632c9.jpg

Da li je ovo SOT 8h i 49 min?

Poslednja izmena:
Da, ali sam pitao da neko pošalje neke proverene dobre..

Ja koristim uvek poslednju Urnyxovu, a config je trenutni ghost-urnyx05-7.3

Sent from my HD1903 using Tapatalk

Stigao 10.0.5/10.3.2
8b8d8cddfc949d2f889561f7a14cf623.jpg

Pozdrav, planiram kupovinu oneplus 7 telefona (manji je od 7 pro sto mi odgovara). Ima li neko iskustva duzeg koriscenja ovog modela (baterija me najvise zanima)?
Koliko je tesko pronaci pratecu opremu (maske, zastitna stakla...)?

Ispravka, 10.0.9.

Ja koristim običnu sedmicu 8/256 oko pola godine, baterija 5,5-6h, izgura dan bez problema i ostane 30+%. Što se tiče opreme za njega slabo, kao i za svaki OP kod nas, za ovaj još i slabije nego za pro. Uglavnom sve preko Aliexpress-a. Što se zaštite ekrana tiče, zaštitio sam ga u MobileOutfitters-u za 2480rsd, tu imaju šemu za uglavnom sve modele i super je zaštita, tako da ti to može biti jedno od rešenja. Imaju i 360 zaštitu za ceo telefon koja je oko 4000rsd.

Sent from my Oneplus 7 using Tapatalk

Ja sam danas na 7t pro update na ovaj sistem preko oxgen updatera.. On je zakon, odmah iskoči apdejt kad se pojavi, ovako direkt preko telefona sa proveravaš baš kasni..

68821db30917d0d201ec342047cc006c.jpg

Jel mora root za taj updater?

Ne mora.

Imam problem sa tim updaterom. skine update, onda kaže da nije mogao da ga smesti tamo gde treba i da ga ručno pomerim. Pomerim ga u root telefona, update ga pronađe i dobijem ovo. Gde grešim?
9a6a1cc0779912d7f06a4748f4553cc4.jpg

Meni je to isto bilo sa poslednjim, pa sam morao full update da skinem i instaliram.

Gubim podatke u tom slučaju?

I ja bih rekao da nije da nešto piče apdejtovi često.
Ako im je to već selling point onda su se trebali još malo potruditi.
Njihova sreća je što većina proizvođača ima softver koji izgleda i radi kao da su se deca zezala pa zato korisnike ne pogađa puno što rastežu.

I bez zakrpa radi bolje nego ijedan :)
Evo pola godine vozim telefon, bez restarta, bez factory reseta, radi kao i prvog dana. To sa samsungom nije izvodljivo ni u jednoj cjenovnoj klasi :)

Sent from my OnePlus 7T using Tapatalk

Pa 7t pro i 7t su među retkim telefonima koji su out of box izašli sa Android 10.. Meni je oxgnenos odličan sistem i jako mi se sviđa, bolji od svih ovih zezancija.. Htc sense sam jako voleo, a evo sad i oxgen

Takođe ako imate problema sa oxgen Updater-om(ja nisam imao nijedan) javite im se na discord server, non stop su tu i vrlo brzo pomognu oko svega.. Ja sam radio prevod na srpski za oxygen updater..
To je treća app na Google play sa mojim prevodom.. I Spyfall igrica (online browser igrica) ima moj prevod [emoji16]

Poslednja izmena:
Pa 7t pro i 7t su među retkim telefonima koji su out of box izašli sa Android 10.. Meni je oxgnenos odličan sistem i jako mi se sviđa, bolji od svih ovih zezancija.. Htc sense sam jako voleo, a evo sad i oxgen

Takođe ako imate problema sa oxgen Updater-om(ja nisam imao nijedan) javite im se na discord server, non stop su tu i vrlo brzo pomognu oko svega.. Ja sam radio prevod na srpski za oxygen updater..
To je treća app na Google play sa mojim prevodom.. I Spyfall igrica (online browser igrica) ima moj prevod [emoji16]

Hvala za diskord, baš su se trudili da pomognu. Nismo uspeli, uradio sam full update ali su stvarno pokušali.

Interesuje me čemu zurba za ovim update-ima? Realno u 99% slučajeva ništa ne donose, osim "security update-a". Da razumem da je veliki update na novu verziju Androida, ovako nema potrebe za žurbom ljudi [emoji16]. Neće biti nikakvih promena u sistemu bez nove verzije Androida ili Oxygen-a koji uvek radi savršeno i nema potrebe juriti i forsirati nova ažuriranja [emoji16]

Sent from my Oneplus 7 using Tapatalk

Kupio sam telefon pre tri dana pa ono... istraživanje i znatizelja.

Hvala za diskord, baš su se trudili da pomognu. Nismo uspeli, uradio sam full update ali su stvarno pokušali.

Np..
Baš su super i druželjubivi

@Imotep95 odlično, iako koristim novu ovaj recent app je baš dobar upgrade

Poslednja izmena:
Vrh Dno