Šta je novo?

OnePlus 7 / Pro

Je l neko instalirao ovu Open Betu 1? Ima li bagova i sta je unapredjeno? Hvala

Ja sam probao prvu verziju, ali posto sam instalirao prvu verziju, koja nije bila regional-based, obrisao sam i vratio na oficijelni rom. Koristio sam mozda 2 dana ali sam primetio da mi se baterija brze praznila nego inace.
Mozda je slucajnost samo bila ali moj nacin upotrebe je bio isti.

Da li kupiti telefon sa mobileshop .eu? Vidim da može da se kupi i u Hrvatskoj i u Austriji? Ja bih probao u Austriji i da mi neko donese u vakuum pakovanju ako je to moguće bez ikakvih taksi?
Ako ima negde jeftinije ili preporučujete hvala unapred, ali za Srbiju ne vidim, jedino da mi neko donese.. plus ima garanciju kod istih 2 god..

Evo prešao na OnePlus 7T, prvi dojmovi su odlični. Display je odličan pogotovo 90 hz, svjetlina ekrana mislim da mogu reći da je podjednaka kao na S10 pritom da Samsung pojača kontrast jako na suncu. Do sada najbrži Android koji sam koristio.
Baterija i standby su super, naspram S10+ (Exynoshit). Jednostavno Snapdragon puno brže odrađuje posao, signal mi je također bolji.
Zvučnici su mi ok, donji zvučnik nema toliko bassa naspram S10, ali zato je gornji puno jači, tako da baš daje lijep dojam "stereo" zvuka.
Za kameru još ne mogu puno reći ovo malo što sam slikao za moje potrebe sasvim dovoljno, naspram Sammya ne uljepšava lica ljudi što me jako nerviralo kod njih bez obzira na ugašene filtere.
Lijepo se vratiti na ravan ekran, unaprijeđeni stock Android. Mislim da mi je ovo jako dobra promjena nakon dužeg vremena upotrebe Samsunga.

https://forum.xda-developers.com/oneplus-7t/themes/gcam-oneplus-7t-t3983953

Pitanje koju kameru od ove dvije staviti i ujedno koji XML?
Trenutno sam stavio 7.2. I ovaj xml što je ispod.

Evo prešao na OnePlus 7T, prvi dojmovi su odlični. Display je odličan pogotovo 90 hz, svjetlina ekrana mislim da mogu reći da je podjednaka kao na S10 pritom da Samsung pojača kontrast jako na suncu. Do sada najbrži Android koji sam koristio.
Baterija i standby su super, naspram S10+ (Exynoshit). Jednostavno Snapdragon puno brže odrađuje posao, signal mi je također bolji.
Zvučnici su mi ok, donji zvučnik nema toliko bassa naspram S10, ali zato je gornji puno jači, tako da baš daje lijep dojam "stereo" zvuka.
Za kameru još ne mogu puno reći ovo malo što sam slikao za moje potrebe sasvim dovoljno, naspram Sammya ne uljepšava lica ljudi što me jako nerviralo kod njih bez obzira na ugašene filtere.
Lijepo se vratiti na ravan ekran, unaprijeđeni stock Android. Mislim da mi je ovo jako dobra promjena nakon dužeg vremena upotrebe Samsunga.

https://forum.xda-developers.com/oneplus-7t/themes/gcam-oneplus-7t-t3983953

Pitanje koju kameru od ove dvije staviti i ujedno koji XML?
Trenutno sam stavio 7.2. I ovaj xml što je ispod.

Ja koristim v7.2 i Nameless Final Urnyx 7.2 xml

Ja sam probao prvu verziju, ali posto sam instalirao prvu verziju, koja nije bila regional-based, obrisao sam i vratio na oficijelni rom. Koristio sam mozda 2 dana ali sam primetio da mi se baterija brze praznila nego inace.
Mozda je slucajnost samo bila ali moj nacin upotrebe je bio isti.

Moj 7T Pro Mclaren ima oznaku HD1913 i kad to guglam izbacuje mi i Internacionalni i EU da je. Koja je razlika između Int i EU verzije rom-a i koju da skinem za sebe? Hvala

Jel moguće kako sad poručiti telefon na mobileshop sajtu koji isporučuje samo u zemlje članice evropske unije i zatim poslati iz Hrvatske u Srbiju ili su sad granice blokirane za robu?

Danas sam čitao da dhl radi ali to ne znam koliko i kako bi bilo isplativo

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Platio bih iz Srbije kreditnom karticom i stiglo bi prijatelju u Hrvatskoj na adresi, zatim bi on meni poslao DHLom ili Poštom ako oni to rade i cena bi trebala biti negde oko 3000 dinara.
Nisam samo siguran dal je to pouzdan sajt(mobileshop) i da li će stići u Hrvatsku telefon ako oni nemaju navedeni pošto piše da je dostava 6-8 dana i da je sedište kompanije u Slovačkoj.
Hvala na pomoći.

Ja sam danas dobio paket iz Kine jos je u izolaciji otvaram ga tek posle 24h [emoji3] za sada sve funkcionise oko posiljki kako ce biti niko ne zna.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A da li čekati još na kupovinu da li će drastično padati cene zbog korone ili nema veze to?

Pre će da skaču cene ...

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

A odakle, ima prodaja da padne baš žestoko. Ja koji sam mijenjao telefone na 2 mjeseca mi sad ne pada na pamet da pomišljam o tome.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Nisam uspeo pronaći temu pa se nadam da je ok da ovde pitam. Oneplus 7t... Da li neko ima i kakva su iskustva? Prvenstveno trajanje baterije, a zatim fluidnost i pouzdsnost u radu sa Oxygen OS, audio kvalitet, kvalitet ekrana i kamere.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Ovo je tema i za 7T/7T Pro.
Mislim da sam negde pisao ovde vec, ja od decembra imam 7T.
Baterija mi traje duze nego npr na iPhone8+ sto sam imao pre toga, ne gledam SoT nego koliko ga koristim od punjenja do punjenja. Kad smo kod SoT-a, prosek je meni nekih 6h sa svim sync ukljucenim, sat, sluske i auto preko bt povezani.
Fluidnost i pouzdanost OxygenOS mislim da ne treba spominjati, sve je 10ka. Sto se tice audio kvaliteta, nisam neki poznavalac kvaliteta muzike, pa ne mogu da dam neko kvalitetno misljenje. Ja sam zadovoljan, koristim Jabra 65e i Plantronics PT600 sluske i za moje potrebe dovoljno kvalitetno. Kamera je ono sta ljudi zameraju Oneplus-u. Ne sam hardver vec defaultna cam aplikacija, koja u toku dana daje dobre slike, problem je ponekad lose izostravanje u portrait modu i ponekad u ultra-wide. Dosta problema resava GCam ali da bi radile wide i zoom mora root da se odradi. Ekranom sam isto zadovoljan, dobra i ostra slika, mada ja nisam neki heavy user (igranje igrica i sl.).
Sve u svemu, za ovih nekoliko meseci, ja sam prezadovoljan

Poslednja izmena:
Stavljam ponovno post pošto sam malo doradio tekst.

Evo prešao na OnePlus 7T, prvi dojmovi su odlični. Do sada najbrži Android koji sam koristio. U proteklih dvije godine su bili tu po poretku: Pixel 2 XL, IPhone XS, Note 9, Galaxy S10, P30 Pro, S10e, S10+ i eto sad 7T.

Display je odličan pogotovo 90 hz, svjetlina ekrana mislim da mogu reći da je podjednaka kao na S10+ pritom da Samsung pojača kontrast jako na suncu.
Automatska svjetlina znam da se spominjala da je problem u noćnim uvjetima, desi se nekad kada dođe noć samo odjednom smanji na nekih 5 do 15 % jačine, tu moram 1 do 2 puta pojačati svjetlinu i onda je super. Možda je senzor svjetlosti lošije kalibriran na mračnijim uvjetima.

Baterija i standby su super, naspram S10+ (Exynoshit), lako se navikne na ovaj warp charge, baš dobra stvar.
Jednostavno Snapdragon puno brže odrađuje posao, signal mi je također bolji.

Zvučnici su mi ok, donji zvučnik nema toliko bassa naspram S10+, ali zato je gornji puno jači, tako da baš daje lijep dojam "stereo" zvuka.
Glasnoća poziva, na najjačoj glasnoći je sigurno bolji od S10+, slušalica je stvarno glasna, tako da moram uvijek držati na polovici jačinu.

Otisak prsta radi bolje i brže, za sada mi se nije desilo da ne otključa, kalibracija također napravita isto kao na Sammy svi rubovi prsta skenirani tako da ne može biti do pogrešnog načina skeniranja.

Vibracija mi je super, do sada nisam nikad upotrebljavao (osim na IPhone XS) pošto su mi ti vibro motori bili bzvz na Androidu. Čak sam ostavio i vibracije sustava upaljenje, s gestama su fino uparene.

Za kameru još ne mogu puno reći ovo malo što sam slikao za moje potrebe sasvim dovoljno, naspram Sammya ne uljepšava lica ljudi što me jako nerviralo kod njih bez obzira na ugašene filtre.
Gcam daje Pixel look fotografije što je meni ok, pošto i žena ima Pixel 2 XL pa mogu usporediti, ali sasvim sam zadovoljan i kvalitetom videa, stabilizacija super radi.
U albumu su dvije slike s Gcam u usporedbi s original kamerom:
https://www.flickr.com/photos/159447.../shares/2TDJdg

Ono što mi malo nedostaje sa Samsunga je One UI koji bi dobro došao zbog veličine ekrana. Nadam se da će OnePlus nekada uvesti mogućnost kreiranja foldera u app trayu.
Ako se još nečega sjetim napišem. Ako netko ima pitanja slobodno pitajte.

Imao li je neko prilike da vidi razliku između curved ekrana na 7 Pro i 7T Pro i razlike između 90hz jer sam čuo da se spominje to da je bolje na 7T Pro ako je to uopšte tačno a i bitno, da znam pri odabiru.

Koliko sam ja upućen to su identični ekrani.

Verovatno jesu mora da su neki pomešali u komentarima ili neko kog sam slušao u review za to da 90hz bolje rade na 7t pro, možda je mislio na 7t, eto da ne zbunimo druge a možda je neko isto čuo da se zna. Uzimam 7 Pro vrv jeftiniji 100 evra a tu su negde, samo još da li neko zna da li će biti Macro moda na 7 pro može napisati ili ima opcija u gCam za slikanje iz velike blizine (macro).

Macro mod je fizički u 7t pro ugrađen, nije softversko rešenje koliko sam ja čitao..

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Može li da se igra Asphalt 9 na 60fps i Fortnite ili mora root kao što sam video.
Inače dosta se razlike primećuje u perfomansama tj. fps na ovom videu, i više mi se sviđa na iPhone XS Max:

Eto stiže i AOD na OnePlus. Meni ne znači nešto posebno pošto to nisam koristio ali vjerujem da ima ljudi koji koriste.

O da, definitivno dobrodošla opcija :)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

^
Bas tako, to je zato sto samo BBK grupacija ima cohones da pusti kompletan uredjaj kao sto je OP7(T) Pro, nadolazeci OP8 Pro, Oppo Find X2(Pro).

Ostali svi daju na kasicicu. Moze se reci da Sony pusta dobre uredjaje, ali i oni se uzdrzavaju.

Poslednja izmena:
Svakako neću koristiti aod

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Vrh Dno