Šta je novo?

OnePlus 7 / Pro

Tv sam pomenuo u svetlu garancije, odnosno nepostojanju iste kad se pojavi burn in. Ništa drugo. Inace na mom OP 7 pro starom 5 meseci nema ni traga burn in-u.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Posto kod OP ekran je samsungov, ako radi reklamacije promobi sigurno ce prihvatiti i zamenuti. Zato sam i pitao da li neko zna ko radi OP za Srbiju posto se ovlasteno prodaje preko vip mreze.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ma nije ovo klasican burn in, ima drugar S8+. Urezan skroz, ne cudi kako ga koristi 2+ godine. Evo na slavi sam, niko ništa ne primećuje, a ni ja.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nadam se da je uniformna na svim delovima iako nije siva.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pa pri minimalnom osvetljenju siva vuče na zelenu ali tek kad malo žešće zagledas (ako ne tripujem).
Na većem osvetljenju sve perfekcije.
Nije da bode oci ali eto toliko da nije kako treba :)
Kasnije pisem jednu recenziju o 7T posle par nedelja korišćenja :)

Vuče na zelenu preko celog ekrana ili samo na određenim delovima ekrana ? To je veoma bitno :)

Meni izgleda preko celog ili većine. Ne mogu da procenim 100%,jako je diskretno :)

Evo da napišem jednu kraću recenziju mog OP 7 T (8/256gb) kog koristim malo manje od mesec dana.
Za svaki deo cu napisati posebno i dati mu ocenu 1-10 :)

Ekran:
je fenomenalan sa lepim prikazom boja, osvetljenost i vidljivost na suncu je veoma dobra.
Ali moram da mu dam dve zamerka.
Prva je siva boja u mraku na minimalnom svetlu stvarno vuče na zelenkastu (ako ne tripujem)
Druga mana je minimalna osvetljenost u mraku koja je prejaka iako je na minimumu. Pa prilikom dužeg surfanja ili gledanja zna da zamori oči.
Moram zato da koristim dodatne programe da smanjim dodatno nivo osvetljenja.
90hz osveženje je bruka stvar

Ocena: 8/10

Zvuk:
tu necu družiti, ne sluzam muziku preko sluski pa nisam ni testirao.
Inace stereo zvučnici su fenomenalno, jako glasni sa zadovoljavajucim kvalitetom.
Ocena: 9/10

Kamere:
Sto se tice kamera sam ocekivao malo više.
Glavni senzor od 48mp ima dosta potencijala koji nije dovoljno iskorišćen.
Slike pri dobrom svetlu su dobre kao i na većini flag ship telefona.
Low light bi mogao biti bolje odrađen. Ubode po neku dobru fotku ali mora to još da se pegla softwerski.
Wide i zomm kamere su ok.
Portret mode mi je nekako bio bolji na Mate 20...
Video je solidno dobar po dobrom svetlu, u low light i u zatvorenom prostoru onako.
GCam još nisam nesto testirao ali nadam se sa ce doneti poboljšanja.
Ocena: 6.5/10

Sistem:
Brzo glatko, jednostavno, fali po neka opcija ali nije trasno.
Sve u svemu na nivou pixela u najmanju ruku.
Ocena: 9.5/10

Baterija:
Sto se tice Baterije ok je.
Nista vise ili manje od toga.
Mojim načinom mesovitog korišćenja (bez igranja igrica) izdrzi 6-7h SOT-a. Nije to loše ali moze i bolje.
Ocena 7/10

Sto se tice nedostataka nema ih puno. Npr nepostojanje Diode obaveštenja koju su mogli da stave imali su obilje mesta pored selfi kamere.
Sve u svemu zadovoljan sam telefonom.
Za 380€ koliko je plaćen jednostavno teško sam mogao da uzmem nešto bolje.
Za 7T sam se odlučio zbog flat ekrana jer sam protivnik edgea :D
Inace 7T pro McLaren je bruka samo taj edge ekran kvari stvar sto se mene tice :)

Toliko od mene :)

Poslednja izmena:
I ja sam se malo birnuo za taj edge ekran, ali sada ga ni ne primećujem.. Ali svakako ne bih uzeo fon sa notchem I tjt

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Ja sam i dalje hejter egde ekrana :)
A covek se na sve navikne to si u pravu.

Zaboravih da dodam o FP senzoru ispod ekrana koji je prilično sporiji nego od fizičkih senzora otiska prsta.
Još ne mogu da se naviknem na to pa uglavnom koristim face unlock

Meni je senzor ispod ekrana okej, ali poentu zakrivljenog ekrana i dalje ne vidim. Ništa se ne dobija, a osetljiviji je, presijava se..

Sent from my P30 Pro using Tapatalk

Moram reci da me stock kamera bas pocela nervirati nakon evo par mjeseci. Napravi tako dobre slike u smislu da su na oko dopadljive, dobar kontrast, boje, saturacija, bas ono top sve, al cim iole malo zumiras sliku, katastrofa... Sve izgleda ko da je vodenim bojicama naslikano. Prikaz boja nije realan, ali slika ko slika je dopadljivija. GCam pravi dosta ostrije fotke, bolji detalji, bolji dynamic range, realniji prikaz iako izgleda malo isprano u odnosu na stock, o low light da i ne pricam. Ove razlike su primjetne pogotovo kad se slike pregledaju na 4K TV ili monitoru. Problem GCam sto nema 4K 60FPS video i sto bez roota ne rade wide i zoom lens. Zanimljivo je da cesto sa digitalnim 2x zoom u gcam dobijem bolju sliku nego sa telephoto stock kamerom. Fali mi taj wide na gcam. Je li neko uspio naci verziju a da radi wide bez roota? Ja vozim uvijek Urnyx verziju, trenutno je 2.0 aktuelna...
Evo na ovom primjeru totalno dvije razlicite slike a onda neko kaze da prave slicne ili iste dnevne fotke...

IMG_20200111_144857.jpgIMG_20200111_145029.jpg

Sent from my OnePlus 7T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Objasni mi samo što ne bi rutovao tel?

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Svaki telefon do sad sam vozio na custom romu, root, radio unlock bootloadera prije nego sim ubacim, ali ovaj ne, nemam potrebe osim te mogucnosti za GCam. Bojim se da mi nece raditi app od banke zbog roota, a to moram imati....

Gubi se L1 Widevine, meni znaci jer koristim Netflix/Prime/HBO. Ima private DNS za adblock, youtube vanced non-root radi full + je cimanje za bankovne aplikacije ko koristi.

Sve jasno, hvala za infos oboma!

Svaki telefon do sad sam vozio na custom romu, root, radio unlock bootloadera prije nego sim ubacim, ali ovaj ne, nemam potrebe osim te mogucnosti za GCam. Bojim se da mi nece raditi app od banke zbog roota, a to moram imati....

Da lo si dodatno stelovao nesto u gcam-u?

Ja sam nesto bas uporedjivao.
GCam daje bolje slike u LL dok je stok bolja pri jačem svetlu.
S tim da GCam daje svetlije slike ali sa manje detalja

Meni u ll stock ispadne bolje tj sa mnogo manje suma od gcama
Edit: upravo poredim rad op 7t pro i p30 pro ,apsolutno nikakve razlike u brzini nema samo sto op bolje radi u skrolovanju tj fluidnije , neka aplikacije cak p30 pro brze otvara

Poslednja izmena:
Moram reci da me stock kamera bas pocela nervirati nakon evo par mjeseci. Napravi tako dobre slike u smislu da su na oko dopadljive, dobar kontrast, boje, saturacija, bas ono top sve, al cim iole malo zumiras sliku, katastrofa... Sve izgleda ko da je vodenim bojicama naslikano. Prikaz boja nije realan, ali slika ko slika je dopadljivija. GCam pravi dosta ostrije fotke, bolji detalji, bolji dynamic range, realniji prikaz iako izgleda malo isprano u odnosu na stock, o low light da i ne pricam. Ove razlike su primjetne pogotovo kad se slike pregledaju na 4K TV ili monitoru. Problem GCam sto nema 4K 60FPS video i sto bez roota ne rade wide i zoom lens. Zanimljivo je da cesto sa digitalnim 2x zoom u gcam dobijem bolju sliku nego sa telephoto stock kamerom. Fali mi taj wide na gcam. Je li neko uspio naci verziju a da radi wide bez roota? Ja vozim uvijek Urnyx verziju, trenutno je 2.0 aktuelna...
Evo na ovom primjeru totalno dvije razlicite slike a onda neko kaze da prave slicne ili iste dnevne fotke...

Podigni saturaciju i igraj se malo sa podešavanjima. Takodje fotkaj u HDR enhanced.

Meni i dalje mnogo vise suma na gcam,bas preterano,sad cu da se igram malo

Zanimljivo, kod mene na stock ima bruka više šuma, na gcam skoro nikako, bez obzira na uvjete osvjetljenja. I da, slikam uvijek u HDR+ Enhanced.

GCam bez HDR+ Enhanced nema smisla koristiti..

Ovo treba uključiti za HDR enhanced.

849f0ef141ff0c919e3c67d534b8b102.jpg

Ako se isključi HDR+ control u podešavanjima, onda je stalno uključen. E sad, pretpostavljam da onda automatski određuje da li da puca HDR+ ili HDR+ enhanced?

OnePlus held a screen technology communication meeting, announced a 120Hz 2K + screen, and more screen optimization details.

EOJIJW7U8AAFX8R.jpg

Vrh Dno