Šta je novo?

OnePlus 7 / Pro

Zanima me brisu li se podaci kad se iz oxygen updatera instalira novi sistem? Stigao mi je android 10 na op6 preko oxygena ota?

Povukao sam oroz na OP7t McLaren edition :)
Javljam utiske kad stigne za par dana.

Широко завидим[emoji1787] честитке јављај утиске[emoji123]

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Ne zavidim uopšte, ali ipak čekam utiske.

Послато са Mi 9T Pro уз помоћ Тапатока

Sa zvaničnog Oneplus sajta za AT. Regularna cena je 859, ali postoji 5% popusta za studente pa je na kraju 816 eur.

Sent from my G8141 using Tapatalk

Ok je cena za McLaren, ipak je to kao limitirana serija. Huawei Porsche dizajn kostao 2 soma. Bolest :D
Jel ima negde da prodaju kinezi iz evropskog Lagera pa da stigne u EU bez carine i poreza?

honorbuy.com , ali imaju za sad samo 7T.

OnePlus 6T via TT

Da, vidim sad. Cena oko 500e ali samo plavi... Ali je 256gb

Ok je cena za McLaren, ipak je to kao limitirana serija. Huawei Porsche dizajn kostao 2 soma. Bolest :D
Jel ima negde da prodaju kinezi iz evropskog Lagera pa da stigne u EU bez carine i poreza?

U sustini da, nisu preterali sa cenom i spreman sam bio da doplatim za par sitnica. Svideo mi se vise nego plavi, narocito onaj narandzasti deo oko ivica, futrola mi deluje kvalitetno, a 50% vise rama mozda jeste nepotrebno ali sto da ne. :D

Nego razmisljam da li da uzimam neku zastitu za prednje staklo. Vidim da sad ima nekih novih varijanti koje se lepkom stavljaju i na kraju ozrace UV lampom. Nisam bas siguran da bih isao toliko daleko da stavljam lepak preko displeja...

Dodao sam još neke slike(standard i ultrawide + noćne) i 4k@30 test video.
https://1drv.ms/u/s!Am8n5jOGINdQsUF-ShRALihKHB73?e=7jjMUJ
Ovde nije nešto sunčano u ovo doba godine, pa nema nekih idealnih uslova.
Takođe, baterija je malo preko 6h SoT, ali to je sa stalnih QHD+ i 90Hz
Meni je ovo prilično loše za jedan flagship, ovako veliku razliku u wb izmedju wide I ultra-wide kamere nema čak ni p30pro a da ne spominjem ovo skakanje ekspozicije u videu. Da li op može da prebacuje sa kamere na kameru u toku snimanja?

P30 Pro

I ja sam na dan izlaska 7T postao ponosni vlasnik. Napravio preorder 8/128 plave verzije 599€.
Sta da kažem osim da sam oduševljen, od samog pakovanja telefona, kvaliteta izrade, Oxygen OS-a itd. Ovo mi je prvi OnePlus telefon, do sad sam uvijek uzimao nešto iz Xiaomi ponude.
Mislim da je ovo prvi telefon gdje ne želim da stavljam custom ROM, jednostavno je to to što mi treba. Nevjerovatno je fluidan, ekran je perverzija, ja nemam nikakvih problema. Iznenadio sam se da FP senzor ispod ekrana radi ovako brzo, iskreno očekivao sam da ce biti puno sporije. Kamere me nisu oborile s nogu, mogućnost wide angle je super fora, a i telephoto se iskoristi tu i tamo. Ja sam odmah nabacio GCam port, jer sam jednostavno uz Xiaomi to navikao. Dnevne slike su egal i na gcam i na oneplus kameri. Mislim da mi se čak više sviđaju ove sa oneplus kamere. Nekako su toplije, često življe. Ali kada je indor i low light u pitanju, onda je gcam dosta bolja. Šteta što aktuelna verzija gcam ne radi sa wide i telephoto. Kvalitet videa mi je super, nije kao na iPhone 11 ali stabilizacija radi posao a zvuk je 10 puta bolji nego na xiaomi telefonima. Ovde ima album sa fotkama koje sam napravio sa 7T, nema još low light i night mode slika ali ce se updateovati:
https://flic.kr/s/aHsmJ45wzg

Paralelno sam za suprugu uzeo Mi 9T Pro(354€ 64/6GB) jer sam ga prvobitno htio sebi. Mogu reci da je jako slično iskustvo i Mi 9T Pro je dosta ljepši telefon i osjetno jeftiniji, ali... 7T je tako fluidan, oxygen os je tako brz, ufs 3.0, zvucnici, warp charge je ludilo, 90Hz... Meni je to bilo dovoljno da se odlučim za 7T.
Baterija je može se reći super, standbuy drain je prisutan, ali u prosjeku izvlačim 5-6h SoT uz sat dva Call of duty i nerijetko sat dva google maps sa gps. Ono što je pohvalno, telefon se ne grije nikako, ne mogu reći ni da je topao nakon sat vremena CoD-a na max postavkama.

Sve u svemu, telefon je top, nije jeftin, ali iskreno i sa Mi 9T Pro ćete biti sigurno sretni za manje novca.

Mislim kad se još popegla GCam port da će ovaj telefon da izuva u svakom smislu jer po meni jedina slabost ovog telefona u odnosu na top igrače iPhone 11 Pro, Pixel 4, Note 10 je slabija kamera.

To su ukratko moja iskustva, ako ima pitanja tu sam... :)

Sent from my HD1903 using Tapatalk

Možeš li da testiras ekran u mraku na nekoj sivoj pozadini i na 10,20 ili 30% slajdera za brajtnes. Tipa ona boja kada si ikognito u chromu ili sam čuo može i u clock apk kada ti je izabran Dark mode na mobu.. ?
Bilo bi dobro kada bi to mogao i da uslikas ..

Baci pogled na poslednjih par strana da vidiš kako ljudi izvaljuju da je ekran krš , čisto da pokušaš da reprodukujes slične uslove
https://forums.oneplus.com/threads/...issue-uneven-oled-not-uniform.1122487/page-21
Ima i na 4pda dosta pisanja o tome , ali da te ne zamlacujem sa ruskim forumima :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima refleksije na ekranu jer nemam dovoljno mraka da uslikam, ali svejedno evo par primjera na različitim vrijednostima osvjetljenja:

e40c8eec2c3ef5d901f3a607ad0c331c.jpg
41d963185c21d5ca841b8a754ab1cff6.jpg
89996cc6c5c5712e617d5f2cfc85260a.jpg

Ne znam kako izgleda na slikama, ali ja uzivo ne vidim nikakav tint, mrlje ili nesto slicno, ekran je uniforman...

Poslednja izmena:
Tvoj deluje dobro :)
Možda ima malo crvenila pri desnom boku ali ništa strasno.. možda je to i do ugla u kom si slikao.

Ljudi pišu da je to možda i zbog ovog novog amoleda na 7t , šatro smanjili su na njemu neko plavo isijavanje , manje je naporan za oci.

Hvala na slikama

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Zamera se proizvodjacima kad stave lcd ekran a bolji je dobar lcd nego los amoled super amoled.

Za sad ne vidim nikakav problem, imao sam problema sa LG i Xiaomi, bilo je katastrofa sa panelima. Jedan je bio OLED drugi AMOLED, fleke, tint, bas primjetno i cak na mi 5s sa ips panelom se javio ghosting, zamjenio u garanciji i javio se ponovo image ghosting (retention). Tako da sve je lutrija izgleda, bitno je da ima garanciju, nije problem zamjeniti :)

Odustao sam od ovog telefona, ne mogu posle crkavanja 9t pro da se zezam na isti nacin sa jos jednom Kinezom :(

[YOUTUBE]XHsEqCK35Hg[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]WeEuGx8vFT4[/YOUTUBE]

Dok ne ubace ip68 moracu da ih preskocim, a bas mi se svidja telefon :)

Poslednja izmena:
Baviš se ronjenjem?

Svako ko nije probao neki OnePlus telefon, piše bezveze. ;)

Sent from my OnePlus 5T using Tapatalk Pro

Zanimljivo!
Jednostavno kad vec kupujem telefon (700€) bez garancije i racuna hocu da bude ip68.
I ti bi tako razmisljao da si na mom mestu, pogotovo sto je dosta skuplji od 9t pro ;)

Svidja mi se mnogo 7t pro, i preko bezicnog punjenja mogu da predjem, ali ip68 mi je postao "must have".

Poslednja izmena:
Onda prosto kupiš neki koji ima to. Bar danas ima toliki izbor telefona da svako može da nađe nešto što mu odgovara.

Opo 8 ce verovatno imati bežično punjenje i ip68.

Pa tako ce i biti, nadam se da ce bar sledeca generacija OnePlus telefona imati ip68.
Sacekacu definitivno :)

Opo 8 ce verovatno imati bežično punjenje i ip68.

I ja mislim, tacnije nadam se :)

Poslednja izmena:
Testirao malo OP 7 sa P30 Pro, očekivao sam dosta bolji kvalitet fotki na P30 Pro, pogotovo u detaljima, softversko peglanje ga ubi dok se OP drži solidno iako i tu softver kvari stanje. Ako nekog interesuje može pogledati ispod.
b3c66d361752f7ef05c48934cf79a961.jpg
d5d6648ae8cb4df31f8ff90c35456937.jpg
5dcb112143fe705db5e0b408524d9295.jpg
b119bf836133cedf297e931ca12f1e07.jpg
9db3aefd5d35899cf21f1c87dcb17e88.jpg
c535c3110776cde2acb40f2b3d1ffb84.jpg
6955720b537bb86b41d1b3826a5e337b.jpg
2fc7af5d44c66971e23076f222375a48.jpg
Poslednja je night mode. Noću na P30 Pro svetlije fotke ali mnogo manje detalja i više šuma, pogađa bolje white balance dok OP tačnije pogađa boje i pravi bolji kontrast.

Ekran bolji na OP kao i zvučnici, o softveru da ne pričam. Dizajn diskutabilan. Tako da ako neko ima dilemu koji uzeti evo kratkog poređenja.

Sent from my GM1900 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja uzeo P30 pro zbog kamera ali sam razočaran.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Jedini parametar su korisnici, ne neki razni linkovi sa neta. :)

Eto tako. Presvirane boje, preoštreno...Jedino night mode i macro su ok.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Sent from H8266

Poslednja izmena:
Vrh Dno