Šta je novo?

OnePlus 6

Kako se gasi opcija da nove notifikacije zasvetle nakratko dok je telefon u standby modu? Neću da mi lockscreen blinka kada stigne nešto, hoću samo zvuk i led lampicu, ali i da vidim notifikacije kad podignem telefon, tj. Lift to wake da radi kao i ranij. Pie je imao tu opciju negde, na 10 je ne vidim nigde i baš me nervira to što npr. Telegram redovno flešuje ekran kad stigne nešto.

Izuzetno me nervira ova beta u pogledu notifikacija, Pie je bio savršen što se toga tiče.

Poslednja izmena:
Danas sam malo gledao prijatelj imase neki samsung iz A serije i ne mogu da verujem koliko bolje osvetljenje ekrana imase taj njegov iz prosle god samsung iz A serije :-(
Na pola osvetljenje ekrana jace imaju samsunzi jeftini iz J i A serije nego ovaj op6 :-( nadam se da ce novi android 10 to ispravit ako je do softvera

Pa na op6 je sad mnogo jace na 10. Imao sam s8 Samsung nista bolji nije povodom toga.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

OLED i LED, 2 različite tehnologije. Ne znam za šta vam treba toliko jako osvjetljenje, sem ako ne gledate filmove na direktnom suncu? Poruke i sve ostalo je čitljivo na 6/6T

Ne znam dal sam jednom pisao o ovome radi se o kameri da kada slikam odredjenu hranu naprimer boje budu bas pojacane visto se vidi da softver pretera sa bojama da napomenem da je hdr iskljicen. Moze li mi neko rec kako to da iskljicim voleo bi da mi kamera daje boje realne?

jesi probao gcam? Takođe, u kalibraciji ekrana stavi boje na natural, RGB ili kako već imaš :)

Poslednja izmena:
Jesam probao gcam daje prirodnije boje. Probacu i to sa rgb ekranom

Radosna vest svakako za vlasnike OP telefona. Čak i 5 5T dobijaju tokom 2020te android 10
Nego ne znam po koji put da pitam dal postoji nacin kako da imam srpski jezik u oneplus 6 zna li mi neko rec?

Mozda se neko javi... ja ne koristim srpski na telefonima zbog "naopakog" prevoda od Nexus S - a.

Radosna vest svakako za vlasnike OP telefona. Čak i 5 5T dobijaju tokom 2020te android 10
Nego ne znam po koji put da pitam dal postoji nacin kako da imam srpski jezik u oneplus 6 zna li mi neko rec?

ne postoji, biraj hrvatski ako ne znaš ništa od stranih jezika :D

Moj savet da jos ne azurirate android 10.0 na ovom telefonu jer ja baterija sa tom verzijom katastrofa losa. Treba pricekat 10.1 na kojem ce bit ispravljeni razni bagovi medju kojim je i lose trajanje baterije.

meni na 6T traje duže nego sa A9, tako da... Kako se kome zalomi izgleda, prije će biti da ti neka aplikacija ili podešavanje srče bateriju. Na XDA neki pominju da im na 6T automatsko određivanje časovne zone srče bateriju, drugi animacija za FP skener... Takođe, ne sjećam se da je ikad izašao android 9.1 ili 8.1, mislim da su davno batalili tu nomenklaturu.

Batalili jesu,... do sada :D Definitivno su stavili OTA update (za 6 -cu, ne i za 6T) na pauzu. Previše bagova. Zvanicna verzija od OP je da tim radi na novoj, ispravljenoj verziji 10-ke koju "bi trebalo" da puste krajem novembra.
Datum je naravno proizvoljan, nije naveden jer nikada ne napisu kada ce biti.

Današnja vest:
Naslov : Weekly Update 310: Software updates, community contests and Black Friday

For OnePlus 6/6T users, your patience is much appreciated. There's a build waiting for CTS approval, and hopefully you can start receiving the update from next week on (if CTS is passed).

066983fe0b4cf957cd87f8dc044e9014.jpg

OnePlus 6/Tapatalk

Bolja ce bit kamera nego sto je bila jel tako? Sad mi zao sto ga makoh i uzeh mate 20 pro

Ja ne koristim sistemsku, nego Gcam, tako da ne znam kolika su unapređenja.

Sviđa mi se to što su rešili animation lag za otključavanje prstom i vratili na stanje pre prelaska na Android 10.

Bolja ce bit kamera nego sto je bila jel tako? Sad mi zao sto ga makoh i uzeh mate 20 pro

godinu i po dana nakon izlaska telefona ne bih zaista očekivao neke drastične pomake u kvalitetu kamere :d

Sinoć je pušten update novog Androida 10, tj. popravljena verzija - v10.0.1. Već je pisano šta su zabrljali u 10- ci, pa neću o tome. Ja sam bio na verziji 9.0.9 Pie sa custom TWRP (twrp-3.2.3-x_blu_spark_v9.91_op6) i
Magisk - om 20.1. Obrisao module iz Magisk-a (negde pročitah da treba i sam Magisk deinstalirati pa uradih i to - ne znam da li treba), iz recovery- a flešovao novi custom TWRP (TWRP 3.3.1-x blu_spark v9.107) jer stari neće da instališe A10.0.1,
pa install full ROM -a (OnePlus6Oxygen_22_OTA_041_all_1911142043_dde113e53cd0f9) - opet novi TWRP - restart u recovery - install Magisk 20.1 - restart sistema. Radi sve, nemam gluposti (doduše nisam nešto ni čačkao - radim).

Meni i dalje brljave stvari koje me nerviraju - nema šanse da se isključi zvuk notifikacija za FB Messenger osim ako ih ne prebacim na other umesto important, a video i zvuk nastavljaju da idu u Firefoxu i kada zatvorim aplikaciju (zatvorim app, čuje se zvuk audio strima ili videa, uđem opet, zatvorim je, konačno se ugasi).

Meni smeta što je viber izgubio svoj zvuk za poruke i sad svira kao i sve druge notifikacije, taj problem se vuče već duže vreme i ne rešava se. Ili možda ja ne znam da rešim.

Može to, samo ti treba taj fajl. Ja sam namestio sebi zvuk koji sam koristio na Blekberiju, a sigurno može da se nađe i taj Vajberov.

Meni smeta što je viber izgubio svoj zvuk za poruke i sad svira kao i sve druge notifikacije, taj problem se vuče već duže vreme i ne rešava se. Ili možda ja ne znam da rešim.

nemam taj problem na 6t, mada sam odavno promijenio zvuk za vajber, da se ne hvatam kad god nekome u blizini stigne poruka

Promene na bolje sto sam primetio kod 10.0.1.
Brightness je jači. Recimo za jedno 20%. Slider je na nižem nivou nego na 9.0.9. Nisam uspeo da probam vani na jakoj sunčevoj svetlosti jer je nema ovih par dana, možda danas...
Vibracija je ne jača nego "konkretnija", bio bi neki pravi odgovor na pitanje je li bolja.
Meni je postavljena na srednjoj vrednosti. Najniža vrednost je recimo idealna noću kada mi treba povratna informacija a ne želim da "zuji" dok kucam [emoji16]
RAM management je bolji, za sada.
Ne ubija mi torrent klijent (do sada ni jednom) kada sam ga postavio da ne optimizuje bateriju za tu aplikaciju. Ostale aplikacije nisam još probao, tipa neki player i slično.
Negativno (meni) - nema notifikacije u status baru za recimo torrent klijent dok radi sve dok ne spustim popularnu "roletnicu".
Nisam uspeo da provalim zašto se trenutna temperatura nekada pokazuje a nekada ne u dnu displeja kada uzmem telefon? Mislim na "lift up display" kada se probudi iz stand by moda prilikom uzimanja telefona.
Napisaću ako se setim ili uočim još nešto.

Vec je bilo postavljeno. Obrisao cache i storage i pojavilo se. Svejedno hvala. thumbs up

Vrh Dno