Šta je novo?

OnePlus 6

U čemu je razlika između leve i desne strane?

Kada okrenem telefon u landscape logičnije mi je da zvučnik bude gore , teze ga preklopim rukom i lakše mu napravim "rupu/zaklon" da se odbija zvuk ka meni.
Čista navika da mi stalno desna ruka bude tu gde je zvučnik , kada ga okrenem na drugu stranu nekako mi je neprirodno..

Poslednja izmena:
Kada okrenem telefon u landscape logičnije mi je da zvučnik bude gore , teze ga preklopim rukom i lakše mu napravim "rupu/zaklon" da se odbija zvuk ka meni.
Čista navika da mi stalno desna ruka bude tu gde je zvučnik , kada ga okrenem na drugu stranu nekako mi je neprirodno..
Više navika, nego mana.

Što bi rekao rahmetli Stiv, pogrešno držiš telefon. Mislim da tražiš dlaku u jajetu, posebno što imaš mogućnost da dobiješ telefon povoljno, direktno sa izvora. Lako ćeš ga prodati ako ti ne odgovara.

To je istina :)
Mada me malo poremetio ovaj mi8 SE u crvenoj boji. 260e VS 430e , oba 6/64. :)
Jedino što SE nema lte20 i ima ogromnu obrvu. Ali zato je uzak verovatno idealnih 73mm.
Na kraju od tolike ponude u Kini neću uzeti ni jedan telefon , standardni mi8 me neprijatno iznenadio i to je sve poremetilo.

Izvinjavam se na offu

Telefon je odličan i po ceni za koje se prodaje na sajtu kompanije, a ne po ceni od 430€. Vrhunska izrada, vrlo dobar ekran, verovatno trenutno najbrži telefon, sasvim solidna kamera, meni odlična baterija i dash charging. Taj zvučnik mu je zaista najveći nedostatak. Iako nije los kao S8 (glasniji je dosta) zvuči prilicno jadno pored telefona sa stereo zvučnicima. Meni bi takođe prijalo da je 2mm uži :)

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Na kraju iz Kine se vrati sa iPhone :D

Moram da se ispravim, sad sam upoređivao zvuk na S8 i OP6 i lošiji je kvalitet na OP6. Za nijansu je glasniji ali definitivno lošiji, a to znači baš loš.

@fkloznica na JD je 415e (4/64) a ako si u Shenzhenu verujem da bi na Huaqiangbei mogao da ga spustis bar na 400 ili u tu cenu od 415-420e da ubacis I one njihove bullet sluske ako znas/volis/imas zivaca da se cenkas.

Звук је гласан. То је најбитније.

Ако слушате музику,онда неки блутут звучник од 20-30е и уживанције.

За све остало,ту су слушалице.

Ima li neko iskustva ovde, ili bar informacije, u vezi podrske? Naime planiram da narucim telefon direkt sa sajta na ujaka iz Pariza pa da mi on donese. Kakva je procedura posle eventualno ako se ne daj Boze zadesi neki feler ili nesto ili treba popravka pa treba da im saljem telefon nazad? Da li moram da ga prebacujem nazad u Pariz ujaku pa da ga on salje (posto ce telefon biti na njegovo ime ofc) ili mogu ja gde god da se nalazim u tom trenutku odatle da ga posaljem?

Telefon je stvarno top po meni i cena je vise nego postena samo me malo brine taj problem sto nikad ranije nisam kupovao telefon na ovoj nacin (van Srbije) pa ne znam sve detalje.

Najbolje je da pitaš njihov support.

Ozbiljno? Kakva je to glupost pa sta npr da sam se preselio u medjuvremenu i promenio adresu, otisao da zivim u drugu drzavu?

Mislim da da zato sto da bi narucio telefon, tj kupio, moras imati napravljen profil na sajtu sa sve adresom, i pravim imenom i prezimenom.
Ali kao sto Djilkosh kaze najbolje da ih kontaktiras

edit: evo ovde sam nasao nesto u vezi toga https://www.oneplus.com/hr/privacy-and-legal Kako sam razumeo da to ne bi trebalo biti problem ako bi slao telefon na popravku recimo. Posto oni snose troskove placanja a to se odnosi valjda samo na EU, a ti ako bi ga slao nazad , slao bi ga iz Srbije, verovatno bi ti morao platiti troskove slanja.

Valjda ima ovde neko ko se bolje razume u problematiku.

Poslednja izmena:
Najbolje je da pitaš njihov support.

Probao sam ali izgleda da uopste supportu ne moze da se posalje ticket bez IMEI-a tacnije ako nisi vec kupio telefon. Napravio sam topic na forumu pa cekam da se javi neko.

Mislim da da zato sto da bi narucio telefon, tj kupio, moras imati napravljen profil na sajtu sa sve adresom, i pravim imenom i prezimenom.
Ali kao sto Djilkosh kaze najbolje da ih kontaktiras

edit: evo ovde sam nasao nesto u vezi toga https://www.oneplus.com/hr/privacy-and-legal Kako sam razumeo da to ne bi trebalo biti problem ako bi slao telefon na popravku recimo. Posto oni snose troskove placanja a to se odnosi valjda samo na EU, a ti ako bi ga slao nazad , slao bi ga iz Srbije, verovatno bi ti morao platiti troskove slanja.

Valjda ima ovde neko ko se bolje razume u problematiku.

Pa da ok za Hrvatsku, ona je u EU, zato Srbije i nema. Ja inace studiram u Rusiji a tamo tek pa nema nikakve podrske direktne, mada tamo bar ima par ovlascenih lanaca prodavnica koje posluju sa OnePlusom. Problem je sto je cena skoro za po 100E gore u tim radnjama pa zato i tamo izbegavam da kupim. Najverovatnije cu na kraju i uzeti ovako iz Francuske i prekrstiti se 3x da nema nikakvih problema :D

Ma naravno, uzmi iz Francuske. Nece mu biti nista, a ako i bude, na kraju krajeva, valjda ti ujak iz Francuske moze pomoci. I ja sam kupovao mnogo telefona tako preko neta, ni sa jednim nisam imao problema.

Screenshot_20180701-231006.jpg

Screenshot_20180701-231137.jpg

Autonomija zaista sjajna. Ovo je rezultat od juče, kućno celodnevno korišćenje uz Wi-Fi. Kad se putuje, i uz 4G, puno slabija, naravno, ali i dalje izuzetna u odnosu na Nexus-a.

Zaista odlična baterija. Da li si na 5.1.8?

Da, 5.1.8.

Мени батерија траје око 2 дана. Исту такву потрошњу сам имао на Ајфону 7.

Одлично.

Mnogo lep ovaj crveni.
3d64c9f6817228fbaf3e22eceec92823.jpg

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Само да је цео црвен,а не само задњи део који прекријеш маском.

Pa skoro svaki je samo crn ili beo napred, nezavisno od boje pozadi. Msm skoro svaki fon.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Planiram da uzmem op6, pikirao sam verziju 8/128 iz dva razloga - vise rama pa se nadam da ce biti dugotrajniji zbog toga (ne menjam fon po barem 3-4 godine, trenutno sam na htc m8 i dalje) i izgled (midnight black mi je jedina varijanta koja izgleda ok).
Medjutim gledajuci raspon cena tj da 64gb moze da naleti za dosta ispod 500e, ne znam da li je tih 2gb rama stvarno presudno na duge staze? Zadnji deo ce ionako prekriti maska pa vizuelni aspekt nije presudan. Telefon nece videti fb, instagram i tome slicno, treba mi pre svega dobar telefon (razgovori itd) za posao, da radi teamviewer, mail i svi popularniji IM kako zbog posla tako i privatno (viber, whatsapp, zoom, skype...). Sad imam 2gb i telefonu ponekad treba vise za prvo ucitavanje app ali posle toga stvarno ok radi, mada se trudim da ne azuriram aplikacije sem ako ne moram, zato nisam siguran da li je sa najnovijim app tih dodatnih 2gb bitno ili nije :D Znam da trenutno i 6gb radi odlicno, vise je pitanje na duge staze.

Drndao sam kolegin 5T 8/128 i stvarno odlicno radi, sve klizi i otvara instant.

Misljenja?

Za tvoju upotrebu, 6gb vise nego dovoljno, bar 2god.

Sent from my Pixel using Tapatalk

Planiram da uzmem op6, pikirao sam verziju 8/128 iz dva razloga - vise rama pa se nadam da ce biti dugotrajniji zbog toga (ne menjam fon po barem 3-4 godine, trenutno sam na htc m8 i dalje) i izgled (midnight black mi je jedina varijanta koja izgleda ok).
Medjutim gledajuci raspon cena tj da 64gb moze da naleti za dosta ispod 500e, ne znam da li je tih 2gb rama stvarno presudno na duge staze? Zadnji deo ce ionako prekriti maska pa vizuelni aspekt nije presudan. Telefon nece videti fb, instagram i tome slicno, treba mi pre svega dobar telefon (razgovori itd) za posao, da radi teamviewer, mail i svi popularniji IM kako zbog posla tako i privatno (viber, whatsapp, zoom, skype...). Sad imam 2gb i telefonu ponekad treba vise za prvo ucitavanje app ali posle toga stvarno ok radi, mada se trudim da ne azuriram aplikacije sem ako ne moram, zato nisam siguran da li je sa najnovijim app tih dodatnih 2gb bitno ili nije :D Znam da trenutno i 6gb radi odlicno, vise je pitanje na duge staze.

Drndao sam kolegin 5T 8/128 i stvarno odlicno radi, sve klizi i otvara instant.

Misljenja?
Ima clip na YT gde lik testira model sa 6 i model sa 8 - zaključak je da nema razlike, bar ne u ovom trenutku

Naravno da nema, 8gb je nemoguće napuniti ukoliko u memoriji ne stoji po 6 igrica.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Evo kako 'batakuje' kod mene, koristim masu bloatware-a, Facebook, Messenger, Viber, Instgram i sl. 6 GB verzija.
bdfd0298577558328320964a416da4d3.jpg
4f12bc15941f7096bc195f8e97b43835.jpg

Nazad
Vrh Dno