Šta je novo?

OnePlus 3

Odličan mob za 400e.. ko može za toliko da ga nabavi nema svrhe uzimati nešto skuplje a " brendirano "

Sent from my Redmi Note 3
Da tako sam ja i razmisljao kad sam uzimao, u obzir su mi isli S7E, HTC 10,Xiaomi Mi5 PRO verzija, i kao poslednji jer sam prvo gledao ove gore spomenute gledao uporedjivanja i bas se zagrejao i nisam pogresio sto nisam uzeo one gore telefone.
Platio sam ga tacno 389€ nema AMA bas nista bolje za te pare.

Inace sad sam odradio update na 3.2.2 verziju i koliko vidim kamera mi je drasticno bolja u nocnom rezimu danju cemo videti sutra ali i do sada je bila vrhunska, ali moze uvek bolje.

Bogami ovi sa svakim apdejtom sredjuju sve vise i sve radi pa .... savrseno.
Ima neko poboljsanje za 4K video ubacen je codec pa je to sad 5

Predraze odradi update bices zadovoljan.
Ubacili su jos nfc toggle, invert color... i jos neke sitnice koje cu sutra testirati.
Novi kernel 25.7

Za sada toliko.

dfa6c717d94d527eabdbec22e0682add.jpg

Pozdrav.

Ipak ima dosta poboljsanja, sada otvara stranice ali stvarno u sekundi, a aplikacija TB koja je jedna od najgorih tj. najneoptimizovanijih otvara u 2-3 sekunde.
Ekran je sad jos bolji tj boje su sredjene a primetio sam i notifikacije imaju bas jacinu a to sam imao problem od prvog dana da nije htelo da se cuje jako iako je stavljeno na max.
Sad su i to sredili, bravo.
Meni je ovo prvi OP telefon i moram da kazem da su brzi po pitanju updejta a valjda su takvi i bili ne znam, ali jedno sam siguran kad izadje novi OP flagship neki OP 4 ili kako se bude zvao uzimam ga provereno.
A ja bih bas voleo da "dam" ovde nekome u ruke ovaj fon da ga istestira i da kaze realno kakav je, ali ne to vec cena od 389€ ubija u pojam, pa ja sam S6 platio 550€ i ranije S4 2013 vise platio sad i zaboravih oko 400-500€.

Poslednja izmena:
Da preko dana je odlicna stvarno pravi dobre fotke, ali su poboljsali i nocnu bar je meni bolja fotka i to u mrklom mraku bez imalo svetla u predsoblju.
Slikacu ja veceras da vidite kako izgleda bez dodatnog svetla nocna kamera.
Inace, jesi updejtovao na 3.2.2?
Samo da ti kazem da ako si otkljucavao bootloader, rootovao nece ti preko OTA odraditi, jer je modifikovan, znam jer sam tako prvo probao, naravno prvo sam se preko VPN nakacio na Britanski server, jer su za njihovo podrucje pustili i skinuo i nista instaliralo kao navodno a ustvari ostao na 3.2.1, onda procitam to ato sam ti napisao, tako da ako si modifikovao nesto nece raditi da znas.
U tom slucaju ide druga carijanta skidas full 3.2.1 i onda odradis patch na 3.2.2.
Sve je gotovo za 15 minuta ukupno.
Ako nisi nista dirao, idi preko VPN-a na britanski server i skini, sad mozda i nemacki rade ako ti ne bude radio britanski.
Ima dosta poboljsanja sto sminke sto ubrzanja.

Nisam jos uradio update, večeras cu kada dodjem kući. Kažu ljudi na netu da je rešena većina stvari koje su mi smetale

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Evo kako radi kamera..

https://flic.kr/s/aHskF71CFN

Po ovim slikama što si okačio ja sam totalno zadovoljan kamerom. Realno ne koristim je toliko često tako da bi mi zadovoljila neke moje potrebe u potpunosti. Kamera sigurno nije kaona S7, ali to se ni ne očekuje od telefona koji je za 40% jeftiniji, ali je u rangu S6 svakako, što nikako nije loša stvar :D

Nisam jos uradio update, večeras cu kada dodjem kući. Kažu ljudi na netu da je rešena većina stvari koje su mi smetale

Da resili su dosta problema pa je uzivanje sad jos vece.
Obrati paznju na ono sto sam ti rejao, ne znam da li si rootovao ili ne.

Sent from my ONE PLUS 3 using Tapatalk

delete

Poslednja izmena:
Ma ne ovo nije tacno, to je fatamorgana S7 ili mozda jos smesniji 6S su najbrzi.
PS Ne znam da li je postavljan ovaj video ali je dobar.

Baci samo pogled na 2:30 kad zavrsi test u prvom krugu OP3 uradi test brze od duplo skupljeg S7 za 10 sekundi, a u drugom krugu za citavih 24 sekunde, eto postavio sam ti video, nadam se da nemas sta da kazes na ovo.
A bice postavljeno i VS tvog cenjenog Iphone-a.
Ti stavljas video sa softverom koji je los izasao, sto je minus za OP, ali kako sredjuju sto je logicno je Oxygen novo sucelje i tek se krpe rupe dok je Samsung razvijao godinama unazad i eto sta su razvili.
No sve ovo je nebitno(bar meni) ali kad neko kao ti insistira na mlacenju prazne slame i dokazima, eto, zao mi je drugar.
Tako stoje stvari.
Ubacicu i sa IP-om test a mozda bih mogao i licno da odradim kad uhvatim ortaka koji ima 6S, ali je trenutno van zemlje.
Bice jedno od ta dva, a onda ces nadam se kad se uveris i u tu drugu varijantu da iskuliras i da se ne zamlacujemo glupostima.
Pozdrav.

Naravno, da vidimo prvo koliko je to brzi od "jos smesnijeg" 6s. Hoces da se opkladimo da ne moze brze da zavrsi prvi krug?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo vam 6s vs OP3

[youtube]P3kTDeHUk4Q[/youtube]

:d

Sent from my D6503

Ma ne ovo nije tacno, to je fatamorgana S7 ili mozda jos smesniji 6S su najbrzi.
PS Ne znam da li je postavljan ovaj video ali je dobar.

Baci samo pogled na 2:30 kad zavrsi test u prvom krugu OP3 uradi test brze od duplo skupljeg S7 za 10 sekundi, a u drugom krugu za citavih 24 sekunde, eto postavio sam ti video, nadam se da nemas sta da kazes na ovo.
A bice postavljeno i VS tvog cenjenog Iphone-a.
Ti stavljas video sa softverom koji je los izasao, sto je minus za OP, ali kako sredjuju sto je logicno je Oxygen novo sucelje i tek se krpe rupe dok je Samsung razvijao godinama unazad i eto sta su razvili.
No sve ovo je nebitno(bar meni) ali kad neko kao ti insistira na mlacenju prazne slame i dokazima, eto, zao mi je drugar.
Tako stoje stvari.
Ubacicu i sa IP-om test a mozda bih mogao i licno da odradim kad uhvatim ortaka koji ima 6S, ali je trenutno van zemlje.
Bice jedno od ta dva, a onda ces nadam se kad se uveris i u tu drugu varijantu da iskuliras i da se ne zamlacujemo glupostima.
Pozdrav.

Pišeš kao malo dete kada se uvredi. OP3 je vrhunski uredjaj, i praktično rame uz rame sa najboljim telefonima današnjice. I umesto da ti to bude dovoljno, ti jok, teraš tu neku svoju priču, svaki drugi post pljujes S7 i 6S...pritom su ti ljudi rekli da S7 nije duplo skuplji, ali ne, ti teraš svoje...
Zaista su i mene tvoji postovi podsetili na nekoga ko je već bio banovan, ukoliko to nije istina, onda nas podsećaš iz razloga što diskutujes na isti način kao i takvi članovi, a to nije dobro, za tebe...može sve ovo da se kaže na lepši način, smireniji...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Zvanično OP3 nikada neće imati Cyanogen podršku tj na način na koji je to ima OPO.
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Od OP1 nema vise CM,samo na jedinici su saradjivali a posle su raskinuli saradnju tako da zvanicnog CM za oneplus2,oneplus3 itd nece biti. Nisu oni birali da krenu u projekat sa oxygenom,nego je cynogenmode tim jednostavno prekinuo saradnju sa njima. Tako je nastao oxygen os.

Izgleda nazalost, nisam koristio OP 1 i 2 ali kec je bitan zbog CM a verujem da je bio odlican na kecu, a kakav je neoficijelni CM za dvojku?
Da li prelaziti sad na trojci na CM ili da furam Oxy?
Hvala.

Sent from my ONE PLUS 3 using Tapatalk

Meni na dvojci CM nije los,malo slabija baterija i kamera naravno. Opet nista spektakularno bolje od oxygena. Nzm moje misljenja je isfuraj malo taj oxygen pa vidi,ja npr imam cm,oxygen i skydragon u twrp backupu pa se saltam sa vremena na vreme.

Od OP1 nema vise CM,samo na jedinici su saradjivali a posle su raskinuli saradnju tako da zvanicnog CM za oneplus2,oneplus3 itd nece biti. Nisu oni birali da krenu u projekat sa oxygenom,nego je cynogenmode tim jednostavno prekinuo saradnju sa njima. Tako je nastao oxygen os.
Cyanogen nece biti zvanicno, a CynogenMod vec ima nightly-e sa podrskom za Dash punjenje.

Sent from my One M8 using Tapatalk

Da znam da ima cyanogenmode za op3 izasao je dosta brzo u usporedbi sa op2 ali nema vise zvanicne saradnje izmedju cyanogen tima i oneplusa. To je inace grarakov rad koji isto koristim na op2,nije los al moze bolje.

OP je pustio kod za OP2 i OP3 (ukljucujuci i Dash chagring) tako da ubrzo treba ocekivati i Cyanogemod nightly koji ce imati brzo punjenje.
Mislim da su ljudi iz OP shvatili da njihovi update-ovi kasne prilicno i da bez podrske "sa strane" nece biti konkurentni.
Pretpostavlja se da ce se na Android N cekati prilicno dugo, jer je OP2 dobio zvanicni Android M (OOS 3.0.2) tek u junu 2016.

Sto se poredjenja sa iPhone tice rezolucija 6s ekrana je smesna.
Valjalo bi uporediti 6s plus.

Nisam bas pristalica poredjenja baba i zaba tako da iPhone je ipak prica za sebe.
Ko zeli da pljune pare i da kupi i koristi iPhone bice srecan sa svojim izborom.
Takodje, ko ne zeli da baca pare a zeli da ima solidan uredjaj moze da razmotri OP3 i bice takodje srecan s njim.
Tesko je izmeriti ko ce od pomenutih gore biti srecniji.

OP je pustio kod za OP2 i OP3 (ukljucujuci i Dash chagring) tako da ubrzo treba ocekivati i Cyanogemod nightly koji ce imati brzo punjenje.
Mislim da su ljudi iz OP shvatili da njihovi update-ovi kasne prilicno i da bez podrske "sa strane" nece biti konkurentni.
Pretpostavlja se da ce se na Android N cekati prilicno dugo, jer je OP2 dobio zvanicni Android M (OOS 3.0.2) tek u junu 2016.
Vec se testira N build(ovi) za 1+3
407bcfb7963ba0f0119633dfdb81dd7a.jpg

Sent from my One M8 using Tapatalk

"Testirali" su oni tako i Oxygen za OPO jedno godinu dana. Alfa, beta, betina beta itd. Pa šta reći kad je OPO pre dobio MM u odnosu na OP2(Cyngn vs Oxygen). Zato kažem odličan uređaj, loša podrška(sem za OPO). I zato je pun pogodak puštanje koda, pa nek pravi softver onaj ko to zna i može bolje od njih...

Sent from my A0001 using Tapatalk

@Darko1290 Upravo tako.

@Imotep95 Inace screenshot iznad mi deluje kao laznjak

Poslednja izmena:
Pa šta ti nije jasno, tražnja je veća od ponude, ne mogu da postignu da proizvedu toliko koliko se traži. :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Glavonja iz OP je rekao da u poslednje vreme samo premeću jedinice iz jednog skladišta u drugo, zavisno od porudžbina iz tog regiona, i da će skoro sigurno nestati sa lagera. Glavni problem je porudžbina displeja, jer se mora poručiti nekoliko meseci ranije.

Sa njima stalno komedija :)

Sent from my Redmi Note 3

igrao sam lutriju jednom (OPO), izgleda ću ponovo, pošto su mnogi prijavili hardver bag sa notification slider-om.

Svojevremeno je HTC imao problem sa Samsungovim amoled isporukama za Desire koji je tada bio bas trazen. Tada su HTC prebacili na drugi tip ekrana.

Samsung tako resava problem konkurencije.
Ovog puta sa OnePlus.

Poslednja izmena:
Vrh Dno