Šta je novo?

OnePlus 15

Ja ne znam šta vam je uključeno, da vrši automatski download sa Google Photos cloud na uređaj?!
Meni se to nikada nije desilo.

Nego, ako se hoće obrisati samo na uređaju, ne i podrazumevano na cloud - ima opcija u Google Photos da se to uradi:
Settings > Apps & devices > Free up device storage

A jednostavnije je i nekako preglednije (barem tako ja radim) - file manager.
Otvori se folder sa medijom na uređaju, odaberu fajlovi i - delete.

Poslednja izmena:
Mene isto nervira što povlači slike sa Google photos.
Mada, odavno koristim drugu galeriju, evo preporuka: Gallery
Izgleda da cu tako morati ako ovo ne rešim
Hvala ..
Meni je na OOS16 i 13R isključen backup na gdrive i kad god uđem u galeriju stoji mi warning da uključim backup, kada stisnem dismiss ništa se ne dešava i i dalje stoji warning. Izgleda bug?
Moguće
Ja ne znam šta vam je uključeno, da vrši automatski download sa Google Photos cloud na uređaj?!
Meni se to nikada nije desilo.

Nego, ako se hoće obrisati samo na uređaju, ne i podrazumevano na cloud - ima opcija u Google Photos da se to uradi:
Settings > Apps & devices > Free up device storage

A jednostavnije je i nekako preglednije (barem tako ja radim) - file manager.
Otvori se folder sa medijom na uređaju, odaberu fajlovi i - delete.
Ne znam sta se desilo, uglavnom kako sam povezao Google i uradio backup whatsup.a on je nekako povukao sve...
Probao sam ovo sa Free up device storage i pokaze mi bukvalno 30mb, to kao odradi i onda opet vidim sve te slike u galeriji..
Sad cu probati ovo preko file managera, hvala

Tako, tako. File manager je najprecizniji alat.
Nema na čemu.. bitno je da ti rešiš svoj problem.

Tako, tako. File manager je najprecizniji alat.
Nema na čemu.. bitno je da ti rešiš svoj problem.
Evo ga i zaplet, sad mi tek ništa nije jasno haha
U file manager je pored novih slika bio samo folder sa whatsup backupa koji mi je izgleda nekako napravio problem.
To sam obrisao, ali se gallery sa telefona u suštini nekako pretvorio u Google photos i prikazuje sync.ovano sve slike zajedno..
Ne znam ako bih nekako obrisao native Gallery ili sta god uradio pa opet instalirao da l bi se to nekako promenilo?

Moze li za neupucene, sta znaci kad kazu na oglasima da je telefon prebacen sa CN na EU verziju...nema nista vise kinesko na sebi i ima google feed skroz levo kad se skroluje? eSim razumem da nema ali jel ima jos nekih nedostataka u pordjenju sa globalnim modelom?

Evo ga i zaplet, sad mi tek ništa nije jasno haha
U file manager je pored novih slika bio samo folder sa whatsup backupa koji mi je izgleda nekako napravio problem.
To sam obrisao, ali se gallery sa telefona u suštini nekako pretvorio u Google photos i prikazuje sync.ovano sve slike zajedno..
Ne znam ako bih nekako obrisao native Gallery ili sta god uradio pa opet instalirao da l bi se to nekako promenilo?
Sada meni nije jasno šta opisuješ, ali..
Prvo, da bi resetovao bilo koju apllkaciju, nije potrebno ponovo instalirati. Dovoljno je obrisati njenu Data u Aplicatons.
Drugo, ja iako koristim WhatsApp, isključeno mi je da slike i videa snima lokalno, baš zbog toga da ne idu na Google Photos (ili barem isključiti backup za WhatsApp folder).

Ja bih..
Isključio WhatsApp i Google Photos backup, obrisao sve u telefonu, resetovao Google Photos i WhatsApp, ponovo pokrenuo te aplikacije i video šta se dešava.
Ako je ok, tj sve čisto, onda bih prvo uključio backup za Google Photos, zatim i WhatsApp i opet video da li je sve ok.
I ako nije - znali bi koji korak pravi problem.
A onda da vidimo šta i kako dalje..

U stvari, ti pričaš o Gallery app. Ne o Google Photos.. (ja sem Google Photos nemam drugu galeriju)
Mozda je tamo uključeno da prikazuje i ostale servise.
Vidi u podešavanjima te aplikacije, a ako baš hoćes, mozeš je i resetovati brisanjem njene Data, kao što rekosmo.

U stvari, ti pričaš o Gallery app. Ne o Google Photos.. (ja sem Google Photos nemam drugu galeriju)
Mozda je tamo uključeno da prikazuje i ostale servise.
Vidi u podešavanjima te aplikacije, a ako baš hoćes, mozeš je i resetovati brisanjem njene Data, kao što rekosmo.
Da, da, koristio bih običnu galeriju sa telefona, a Google photos da mi sluzi samo za backup novih slika i kad mi treba nesto od ranije da nadjem i vidim. Pre su mi uvek te dve aplikacije bile odvojene i radile nezavisno jedna od druge.
Probao i brisanje date, radi al samo nekoliko sekundi i onda automatski povuče opet sve, tako da jedino da izbrišem Google photos ili da nadjem drugu galeriju na storu..

Dobro. Kako god misliš da tebi odgovara.

Nego, mene interesuje sledeće. Samo da sebi razjasnim..
Znači, ti obrišeš slike napravljene recimo kamerom telefona. I te slike su prvobitno backup-ovane na Google Photos.
I onda - te iste slike se nakon brisanja iz telefona, pojave ponovo na telefonu?
Mislim, pojave se fizički na telefonu? Ono - vidiš ih u file manager-u?
Ili ih ima samo u aplikaciji galerije?

Ako ovo drugo, onda galerija povlači slike sa Google Photos, ali ih nema stvarno na telefonu. Već se samo prikazuju u galeriji.

Mislim, ja do sada nisam nigde video opciju da se slike skinu na telefon automatski.
Google Photos ima mogućnost Export your data, ali to je nešto treće i fajlovi su tada zipovani.

Zato meni liči da tebi galerija samo prikazuje slike koje su na nekom drugom servisu, u ovom sličaju Google Photos.
I ako je tako, onda ima mogućnost da se to isključi.
U samoj aplikaciji ili pod podešavanjem Google naloga, pa onda koji servisi i aplikacije imaju dozvolu da pristupaju Drive ili Photos.
To se nalazi u upravljanju nalogom, pa Third party conectons.

Ništa. Nije ni bitno ako ti sve ovo nije ni potrebno. Tj ako ti je svejedno da li koristiš Google Photos ili neki drugi servis.
Jedino.. imam utisak da je u principu jednostavno, tj da je negde nešto uključeno.
A ja sumnjam na galeriju koja je preinstalirana na telefonu.

Moze li za neupucene, sta znaci kad kazu na oglasima da je telefon prebacen sa CN na EU verziju...nema nista vise kinesko na sebi i ima google feed skroz levo kad se skroluje? eSim razumem da nema ali jel ima jos nekih nedostataka u pordjenju sa globalnim modelom?
jes.

nema nedostaka, isti rom i sve isto kao kad bi kupio klasičnu globalnu varijantu, minus hardver e sim kao što si rekao.

To je onda super opcija ... Veća baterija, a esim može da se reši sa onim adapterom što je neko linkovao u nekoj od tema. Bitno da ima sve bendove. Hvala za infos.

Dobro. Kako god misliš da tebi odgovara.

Nego, mene interesuje sledeće. Samo da sebi razjasnim..
Znači, ti obrišeš slike napravljene recimo kamerom telefona. I te slike su prvobitno backup-ovane na Google Photos.
I onda - te iste slike se nakon brisanja iz telefona, pojave ponovo na telefonu?
Mislim, pojave se fizički na telefonu? Ono - vidiš ih u file manager-u?
Ili ih ima samo u aplikaciji galerije?

Ako ovo drugo, onda galerija povlači slike sa Google Photos, ali ih nema stvarno na telefonu. Već se samo prikazuju u galeriji.

Mislim, ja do sada nisam nigde video opciju da se slike skinu na telefon automatski.
Google Photos ima mogućnost Export your data, ali to je nešto treće i fajlovi su tada zipovani.

Zato meni liči da tebi galerija samo prikazuje slike koje su na nekom drugom servisu, u ovom sličaju Google Photos.
I ako je tako, onda ima mogućnost da se to isključi.
U samoj aplikaciji ili pod podešavanjem Google naloga, pa onda koji servisi i aplikacije imaju dozvolu da pristupaju Drive ili Photos.
To se nalazi u upravljanju nalogom, pa Third party conectons.

Ništa. Nije ni bitno ako ti sve ovo nije ni potrebno. Tj ako ti je svejedno da li koristiš Google Photos ili neki drugi servis.
Jedino.. imam utisak da je u principu jednostavno, tj da je negde nešto uključeno.
A ja sumnjam na galeriju koja je preinstalirana na telefonu.
E bravo, ovo poslednje, ja nemam na telefonu sad nijednu sliku nakon brisanja, ali i dalje su mi sve prikazane u galeriji, jer mi ih nekako prikazuje sa Google photos.
A ako obrišem u fabričkoj aplikaciji neku sliku umesto preko file manager onda mi tu sliku u stvari brise sa Google photos i ne prikazuje u nativnoj galeriji vise..
Nisam uspeo da nadjem gde da ugasim tu opciju za pristupanje, znas li mozda gde se tacno nalazi ta opcija?

Ne znam. Nemam ja ovaj telefon.
A i nikada do sada nisam koristio telefone koji imaju drugu galeriju, osam Google Photos.

Ali, naći ćeš to lako.
Google search, Gemini i sl.. a možda i ovde neko zna.

Svakako, to bi trebalo biti negde u podešavanjima.
Bilo bi bezveze da baš ne može drugačije.

Ja sam ovoliko znao do sada.
Bitno da je nešto pronađeno i sada ostaje samo da se vidi gde isključiti.

To je onda super opcija ... Veća baterija, a esim može da se reši sa onim adapterom što je neko linkovao u nekoj od tema. Bitno da ima sve bendove. Hvala za infos.
Baterija je ista. Fizički jedina razlika esim, softverski nemas L1 podršku, pisano je o tome na prethodnim stranama.
Ne znam. Nemam ja ovaj telefon.
A i nikada do sada nisam koristio telefone koji imaju drugu galeriju, osam Google Photos.

Ali, naći ćeš to lako.
Google search, Gemini i sl.. a možda i ovde neko zna.

Svakako, to bi trebalo biti negde u podešavanjima.
Bilo bi bezveze da baš ne može drugačije.

Ja sam ovoliko znao do sada.
Bitno da je nešto pronađeno i sada ostaje samo da se vidi gde isključiti.
Hvala svakako. Ako ne nadjem onda neka druga galerija..

Nesto se suska

Sinoć sam ovo video. Me da mi se da kupim telefon. Primetio sam , već poslednjih više od 6 meseci, u OnePlus aplikaciji više nema u ponudi OnePlus Fold. Čak sam bio i poručio 1+ 15, ali je jio Pre Order, nije mi se čekalo toliko dugo i zatražim refund, iste sekunde su mi vratili novac na karticu.

С њима је од старта било топло-хладно, у основи добри телефони, али са хардверским проблемима, као и баговит софтвер и слаба подршка. Норд је био последњи који сам пробао (и разочарао се), ценовно су одпловили у категорију где нису више били занимљиви, и то је било то што се мене и Онеплус тиче.

С њима је од старта било топло-хладно, у основи добри телефони, али са хардверским проблемима, као и баговит софтвер и слаба подршка. Норд је био последњи који сам пробао (и разочарао се), ценовно су одпловили у категорију где нису више били занимљиви, и то је било то што се мене и Онеплус тиче.
OP 12/12R i OP 13/13R su stvarno odlični.

E sad, ne mora da znači da će ugasiti taj brend, ali je činjenica da dolazi vreme preskupih memorija, čipova, samim tih i preskupih telefona. Teško da će OP tu moći da opstane sa dosadašnjom filozofijom i cenovnom politikom koja ih je proslavila. Ako nastave, onda će to biti sa uređajima po OP 15 receptu, bez naznake flagship kamera ali sa dobrim ostatkom hardvera.

SW je bio najbolji u Android svetu, Oxygen jel, sad sta rade ne znam.
Био је некад давно бржи и одзивнији од осталих Андроид скинова, али су кубурили са баговима и подршком. У међувремену су и други напредовали, па кад сам ја прешао са спорог и баговитог Норд мид-ренџера на Самсунг, Самсунг је већ имао одличан OneUI и вишегодишњу подршку.

Ja sam dve godine imao Nord 2. Spor i bagovit nije ni približno opis tog telefona.

Oneplus 8, najbolji UI koji sam koristio na bilo kom telefonu. Samsung je meni lošiji od Oxygen-a.

OxygenOS je bio dobar dok je bio odvojeni softver... Nakon što je OnePlus finansijski kiksnuo, OPPO ih je izvukao iz bule, ali je ugasio OxygenOS - zadržao je ime, ali ispod je bio ColorOS. I ta tranzicija ih je dokusurila, bagovi, kašnjenja...

Paradoksalno, ColorOS je odličan - koliko sam ja imao prilike da ga probam na OPPO telefonima...

Bilo kako bilo, šteta - imali su odlične telefone.

S obzirom da gase brend, možda će sad poraditi na prodaji OPPO-a u ovim krajevima?

Steta, jer su bili jedini "misticni" brend. Secam se pozivnica za kupovoju, brutalno brzog sistema, sa gcam sjajnih kamera. Imali su i posebne materijale za kuciste, ja sam bas ovde kupio od kolege 6t pa onda i narednih par modela ali su brzo krenuli sa kamerama nizvodno i tu sam odustao. Nista nikad brze od oxygena nisam video.

I dalje koriste posebne materijale za kučište. Sandstorm finish nema nitko. Oxygen je i dalje brutalno brz. Sad je to praktički ColorOS, ali nema veze. Ako niste koristili nedavni OP sa Oxygen onda je glupo uopće govoriti da ne valja sa nekadašnjim Oxygen. Nekad je stock Android imao smisla i činio razliku jer su procesori bili mnogo slabiji. Danas je stock Android bezveze, Pixel nije ništa posebno osim svog AI-a.
Kamera je bolja od onoga što se voli pričati.

Oxygen je super i oneplus 15 je prebrz i nesto mozda najfluidnije sto postoji, čak su i toliko hejtovane kamere i vise nego dobre ali to jednostavno nije flagship telefon što se odmah oseti nakon par sati koristenja. Vibracija je ispod nivoa midrange telefona kao i generalan dozivljaj. Sam prelazak prstima preko ostrih ivica i ti spojevi ekrana i rama su kao na svakom random midrange telefonu. Koristio sam prosle godine i Nord 4 koji je po meni bolje i modernije izradjen telefon.

Vibracija je sve samo ne na nivou midrange telefona. Ponajbolja među android telefonima. Ne znam o čem pričaš. S25+ npr. ima prelošu vibraciju u poređenju.
Oštre ivice... Da, mobitel nije zaobljen. Kao i većina drugih slab mobitela

Vibracija je sve samo ne na nivou midrange telefona. Ponajbolja među android telefonima. Ne znam o čem pričaš. S25+ npr. ima prelošu vibraciju u poređenju.
Oštre ivice... Da, mobitel nije zaobljen. Kao i većina drugih slab mobitela
Jeste vibracija bila dobra na oneplus 12 i 13 ali na 15 nije i napravili su veliki downgrade i izbacili veci haptic motor dal na račun da dobiju još veću bateriju. Ne znam za s25+ nisam ga koristio ali s24 ultra ima daleko bolju vibraciju a njega su kritikovali svuda da je vibracija loša, sa pixelim se nema sta ni porediti kod njih je standardno najbolja vibracija cak i na ovim baznim modelima

Nazad
Vrh Dno