Šta je novo?

OnePlus 13R

Ima li rešenje za prikaz propuštenih poziva,poruka na zakljucanom ekranu bez stalnog otključavanja telefon
Da li je OxygenOS? Ja čak i ne znam da li postoji opcija da se to isključi, čudno je da ne radi.
viber_slika_2025-10-17_12-19-34-869.jpg

Poslednja izmena:
Pitanje za korisnike ovog telefona. Dugo se premisljam sta uzeti posle mi9t i iskreno rado bih probao oneplus u srednjoj klasi, ovaj telefon je najkompletnija kupovina od celokupne ponude po meni, ima sve od esim do dobrog procesora. Nisam neki ljubitelj kupovine preko KP, ali ako se mora...
Pitanje, kako ste zadovoljni telewfonom, sta su mu prednosti, a sta mane i ako moze preko kojeg ste ga prodavca uzeli na KP, to moze na pp da ne reklamiramo nikoga?

Pitanje za korisnike ovog telefona. Dugo se premisljam sta uzeti posle mi9t i iskreno rado bih probao oneplus u srednjoj klasi, ovaj telefon je najkompletnija kupovina od celokupne ponude po meni, ima sve od esim do dobrog procesora. Nisam neki ljubitelj kupovine preko KP, ali ako se mora...
Pitanje, kako ste zadovoljni telewfonom, sta su mu prednosti, a sta mane i ako moze preko kojeg ste ga prodavca uzeli na KP, to moze na pp da ne reklamiramo nikoga?
Mene zanima koliko SOT izvlacite ovim telefonom ?

Jel preporučujete ovaj telefon da se uzme danas polovan ili nova i koja cena je dobra za ovaj telefon? Imam Honor 200 Pro, a davno sam imao OP 8, pa bih malo da se vratim na OP.

Nesto zamrla tema,ja pitah da mi neko sa duzim stazom sa ovim telefonom, kaze utiskw, neke prexnosti mane i gde su ga i od koga nabavili na KP, ali mrka kapa.... Meni je on prvi favorit, lomim se izmedju njega , Xaiomi 15t i realme gt7.

Meni je i dalje ovaj telefon apsolutni best buy.
Nego zamolio bih ostale članove koji imaju originalni punjač da nešto provere kod sebe. Kupio sam i ja punjač od 80W, kada ga priključim, kabl crveni originalni sam dobio uz telefon, prikazuje na ekranu supervooc 80W zelenom bojom ispis, a kada uđem u app DEVCHECK pod battery mi stoji voltaža oko 4v a jačina se vrti oko 10A, drugim rečima ne prelazi mi punjenje snagu od 40W. Isto ponašanje je i kada je bat ispod 10% pa sve negde do 80ak %. Drugim rečima, ne vidim razliku u brzini u odnosu na univerzalni Ugreen PD4 od 65W. Da li je tako i kod vas, ili da posumnjam da mi punjač nije original?
Pitam jer mi se Nord3 dosta brže punio pa čitam komentare da je on imao, kao i OP13, 2 baterije koje su se punile u isto vreme, dok 13R ima jednu veliku si-ca pa otud razlika.

Jel preporučujete ovaj telefon da se uzme danas polovan ili nova i koja cena je dobra za ovaj telefon? Imam Honor 200 Pro, a davno sam imao OP 8, pa bih malo da se vratim na OP.
U EU je nesto ispod 500e, na Gomibo.

Auh drugar, pa piše ti u poruci, sve sam ti odgovorio svojevremeno pa i to 🙂
Aauh u pravu si, vidis to sam propustio, a stoji da hocw da me osisa, trazi vise nego pre oar meseci tebi. Nasao sam na par mesta za 460 i sl, no dobro njegovo pravo da trazi koliko hoce. Jos nwsto sam hteo da pitam, da li ste nabavljali i punjace. Jednom mom drugu uvalili kopiju, ima ponesto i na aliexpress ali i to je vecinom sa onim adapterom...

Meni je i dalje ovaj telefon apsolutni best buy.
Nego zamolio bih ostale članove koji imaju originalni punjač da nešto provere kod sebe. Kupio sam i ja punjač od 80W, kada ga priključim, kabl crveni originalni sam dobio uz telefon, prikazuje na ekranu supervooc 80W zelenom bojom ispis, a kada uđem u app DEVCHECK pod battery mi stoji voltaža oko 4v a jačina se vrti oko 10A, drugim rečima ne prelazi mi punjenje snagu od 40W. Isto ponašanje je i kada je bat ispod 10% pa sve negde do 80ak %. Drugim rečima, ne vidim razliku u brzini u odnosu na univerzalni Ugreen PD4 od 65W. Da li je tako i kod vas, ili da posumnjam da mi punjač nije original?
Pitam jer mi se Nord3 dosta brže punio pa čitam komentare da je on imao, kao i OP13, 2 baterije koje su se punile u isto vreme, dok 13R ima jednu veliku si-ca pa otud razlika.
Ne moze biti napon punjenja 4V (to je napon baterije) a ni struja 10A. Na originalnom punjacu napon se krece od 5-11V u zavisnosti od parametara baterije, a max struja je 7.3A. Tesko je to softverski provjeriti nakim aplikacijama, bez hardvera nista.

I to igra ulogu single cell i dual cell baterije naravno. Pa nije samo tu razlika, nord 3 baterija je i manjeg kapaciteta.

Ne moze biti napon punjenja 4V (to je napon baterije) a ni struja 10A. Na originalnom punjacu napon se krece od 5-11V u zavisnosti od parametara baterije, a max struja je 7.3A. Tesko je to softverski provjeriti nakim aplikacijama, bez hardvera nista.

I to igra ulogu single cell i dual cell baterije naravno. Pa nije samo tu razlika, nord 3 baterija je i manjeg kapaciteta.
Evo sta se vidi kroz app i sta pise na punjaču.

Prilozi

• IMG_20251119_165746.jpg
    IMG_20251119_165746.jpg
    108.8 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_2025-11-19-16-55-54-96_912cdc8ddab0744f462b5d1cd8a86ecd.jpg
    Screenshot_2025-11-19-16-55-54-96_912cdc8ddab0744f462b5d1cd8a86ecd.jpg
    55.6 KB · Pregleda: 40
Vidim da su pola slova progutali, bas uliva povjerenje u tacnost podataka. 😁 I ne oslanjaj se na te softverske brojke.

Bitan je protokol, a ne samo brojke, SuperVooc koristi BBK grupacija, malo specifican, nisam naletio da ga podrzava neki od tih univerzalnih punjaca. Ili se zadovolji sa tim, ili izleti za originalan 1+ punjac, ako bas zelis brzo punjenje.

I da bitni su i kablovi, ne znam da li znate da na svakom kablu pise max struja koju podrzava (na oba kraja kabla) a na izgled su svi iste debljine.

Može li neko sa originalnim punjačem da dostavi kako izgleda ekran u devcheck aplikaciji dok se puni a baterija je ispod 20%?

Može li neko sa originalnim punjačem da dostavi kako izgleda ekran u devcheck aplikaciji dok se puni a baterija je ispod 20%?
Mrzi me cekati. Ali evo ako ti nesto znaci, 80W originalni 1+ punjac, iskreno sumnjam u tacnost, veca struja nego sto punjac podrzava. 😆

Prilozi

• Screenshot_2025-11-19-17-52-35-33_912cdc8ddab0744f462b5d1cd8a86ecd.jpg
    Screenshot_2025-11-19-17-52-35-33_912cdc8ddab0744f462b5d1cd8a86ecd.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 37
Nisam testirao sa aplikacijama, punim ga 20% - 100% ispod 50 minuta. Originalni Supervooc 120W i kabl koji je došao uz punjač. Pametno brzo punjenje isključeno, sa istim bi se brže punio ali i više grejao.

E to zaboravih reci, i kod mene je iskljuceno smart brzo punjenje. To vjerovatno radi samo sa originalnim punjacem i kablom kao sto pise.

Ona aplikacija sto @nagard koristi kao mjerodavnu svakako nema veze sa mozgom, tamo pise 10V, 2A, a gore neka lijeva struja, a u stvarnosti Boga pitaj.

Prilozi

• Screenshot_2025-11-19-20-36-23-65_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    Screenshot_2025-11-19-20-36-23-65_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    30.5 KB · Pregleda: 24
Kad Indijci obave svoje ide globalno, možda već narednih dana ili početkom decembra, videćemo. Kad bude biće, prošlo je vreme kad su nove verzije androida donosile dosta toga.
p.s. Ampere potvrđeno dobro meri kako se puni telefon.

Za nas Evropljane još ništa.

Nazad
Vrh Dno