Šta je novo?

OnePlus 13

Pozdrav opet!

stigao mi je telefon i stvarno je super, koristim ga 4. dan dok ovo tipkam. Zasada je sve 10/10, jedina zamjerka je baterija, naime pod battery usage pokazuje mi Google services framework da trosi dosta %.

Jel ovo zato jer je i dalje nov pa mobitel vrti sve u pozadini, tj. da ga pustim jos nekoliko dana? Ili je nesto na sto bi trebao reagirati?

Neoptimizovan oxygen po pitanju baterije. Čekamo dobar update, ako ga dočekamo.

Planiram kupovinu OP13 ovih dana, 16/512GB verzija. Vidim da na KP najbolju cenu ima indijska verzija uz koju dolaze punjač i futrola, EU verzija koliko sam skapirao nema punjač u kutiji.
Da li postoje neke razlike konkretne u samom telefonu? Da li neko odavde ima indijsku verziju, ima li problema sa mrežom? Da li radi esim normalno?

Veoma su slični, indijski nema neke frekvencije koje su nebitne za nas, ima neki dodatni bloatware i on se pravi u Indiji.

Veoma su slični, indijski nema neke frekvencije koje su nebitne za nas, ima neki dodatni bloatware i on se pravi u Indiji.
Hvala. Taj bloatware, da li su to neke aplikacije koje su preinstalirane pa mogu samo da se obrisu ili je nešto dublje u sistemu?

Takođe, čitam sad po netu, kažu ljudi da je kamera na indijskoj verziji drugačije optimizovana i da slike nisu istog kvaliteta kao EU i ostale verzije. Neki čak i pominju da eSim na indijskoj verziji ne radi, to mi je bitno da znam 100% pre kupovine.

Poslednja izmena:
Može se obrisati, nije nešto što smeta. Od prednosti je ta što prvo tu stiže update

Takođe, čitam sad po netu, kažu ljudi da je kamera na indijskoj verziji drugačije optimizovana i da slike nisu istog kvaliteta kao EU i ostale verzije.
Sjecam se davno kada sam kupovao xiaomi note 5 pro da je indijska verzija imala slabije kamere.Ne kazem da je to sada isti slucaj ali ako kinezi gledaju na indijsko trziste kao na neki third world,procackaj po netu.Mozda nema veze sa optimizacijom nego jednostavo sa losijim hardverom...

Mislim da je kamera ista i esim radi, pogledaj recenziju od Sarpi na yt.

Pozdrav opet!

stigao mi je telefon i stvarno je super, koristim ga 4. dan dok ovo tipkam. Zasada je sve 10/10, jedina zamjerka je baterija, naime pod battery usage pokazuje mi Google services framework da trosi dosta %.

Jel ovo zato jer je i dalje nov pa mobitel vrti sve u pozadini, tj. da ga pustim jos nekoliko dana? Ili je nesto na sto bi trebao reagirati?
Koliko izvlačiš SOT-a za 24h
Ja sam doduše na Coloru i bat je stvarno odlična

Kod nas baš i ne padaju cene. Od maja su od 750 do 800€ za 16/512.

Vrh Dno