Šta je novo?

OneDrive

Srle22

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2012
Poena
225
Ne znam da li je pitanje glupo, ali ga moram postaviti.
Ako sam dobro shvatio, kada snimim neki fajl na OneDrive on istovremeno bude snimljen na disku mog racunara I "tamo negde" na cloud-u gde mu mogu pristupiti sa bilo kog mesta I bilo kog racunara ili drugog uredjaja koji koristi Win.
Ono sto me interesuje je da li mogu obrisati taj fajl sa mog racunara (da ne zauzima prostor) a da on istovremeno ostane zapamcen "tamo negde" da bih ga po potrebi mogao koristiti I, eventualno, ponovo vratiti I snimiti na komp ako mi je potreban?
Unapred hvala na odgovoru.

Najlakse ti je da probas sam. Sinhronizuj neki nevazni pdf ili sliku i izbrisi je na kompu. Trebalo bi da ostane na onedrive-u 101%.
Inace, mozes bez poblema da pristupis/snimas/menjas fajlove na onedrive-u i sa androida. Ja sam dugo koristio WP8.1 a sad sa androida nastavljam da koristim onedrive i one note.

Nemoj da brišeš, desni klik na fajl ili folder pa "make available online only" ili tako nešto, pišem po sećanju

Probao sam desnim klikom ali ne nalazim tu ili neku slicnu opciju za pristupacnost.......ako neko zna, neka prijavi, necu mu nista.....:)

Ostaje na OneDrive-u sve što tamo ostaviš u tom nekom konkretnom folderu na cloudu, a obrisaće se sa Clouda samo ako ga obrišeš iz tog foldera sa cloud-a, bilo sa računara ili online.
Npr. ako snimiš nešto iz foldera C:\Downloads u OneDrive:\Public pa potom obrišeš iz C:\Downloads - na cloudu ostaje.
2. ako snimiš nešto iz foldera C:\Downloads u OneDrive:\Public i obrišeš iz OneDrive\Public - nema ga više na cloudu.
A postoji opcija što kaže @nuk da ti ne sinhronizuje određeni folder na Local drive, tj. na računar. Dakle, postaviš fajl u taj folder i tamo ostaje sve dok ga ne obrišeš iz online aplikacije.
one.png

Poslednja izmena:
Evo kakav prozor se meni otvara na desni klik......

OneDrive.jpg

Ok. Mislim da tebi sinhronizacija nije uključena. Prvo to moraš da uključiš. Probaj da prebaciš neki file na onedrive iz FileExplorer-a i trebalo bi da dobiješ ikonicu u dole kod notification centra za onedrive. Otvori Settings i odaberi foldere za sync.
one1.png

Ajde jos malo da pitam....
Sada sve radi, prebacio sam neke slike na OneDrive pa ih obrisao sa kompa i to je sve ostalo tamo na cloudu.
Koliko vidim raspolozivi prostor na cloudu je 15GB. Za prosirenje do 50GB trazi mesecnu doplatu od 189,00 RSD.....meni se cini da sam negde procitao da bi free prostor trebalo da je 100GB. Ili se to meni samo ucinilo?

To uz neke telefona dobijas promo kad kupis.

To je bila neka promocija.
A i sada je tih početnih 15GB smanjeno na 5GB.

Nazad
Vrh Dno