Šta je novo?

One Plus Nord

Jell vredi kupiti sada nord, zbog svih tih problema sa a11? Ja ga pikiram vec mesecima, cekao a11 da vidim kakav ce biti kad ono...
 
Ja sam pre 20-ak dana uzeo Nord. Azurirao sam ga odmah na a11 i uradio fabricki restart, i nemam ni jedan problem. Telefon prosto leti. Za nord sam se odlucio najvise zbog softvera, ekrana i zato sto je malo kompaktni u odnosu na RN 9 pro koji sam imao pre ovoga. Jedino sto je na redmiju bilo bolje je baterija, ali i ovde mi izgura dan i ostane mi 20% uvece, onda ga dopunim sat vremena pred spavanje i to je to.
 
Screenshot_20210429-112605.jpg

Je li radi ovo kod nekog, ima li neko drugo rjesenje bez root-a, da forsira apps u full screen?
 
После једно 4 месеца ми стигла маска и стакло нилкин. Маска добра, она са клизачем за затварање камере. Стакло лоше лежи, по ивицама улази ваздух. Има ли предлог неко шта узети за заштиту екрана, можда нилкин са црним рамом?
 
OxygenOS 11.1.1.3
 

Prilozi

  • Screenshot_20210527-133219.jpg
    Screenshot_20210527-133219.jpg
    87.8 KB · Pregleda: 57
Mene samo baterija izluđuje od kad sam prešao na 11, ostalo radi fino. Nikako da odradim reset. Ako ga budem menjao biće zbog toga.
 
Ok je kamera, a ima i dobar gcam.
 
Mislim da je bolja kupovina od note 20 pro. Opeglanike mi deluje. Nisam imao priliku da ga vidim
 
Poolmaker je postavio ovde u temi. Upravo sam resetovao tel, pa pokušavam da podelim ponovo sve.
 
Da
 
Vidim da ima na oglasima dosta ovih telefona kupljenih preko operatora... Zna li neko koji je ovlasceni servis za Oneplus u Srbiji? Pa da se kao u slucaju sa Samsungom nosi direktno u ovlasceni servis (Promobi u Samsungovom slucaju) umesto da se ide kod operatora?
 
Svi operateri nose u ovlašćeni servis. Samo skupljaju aparate i šalju ih
 
To mi je jasno, nego me zanima koji je to ovlasceni servis za Oneplus? Drugo pitanje: moze li kupac telefona da sam odnese telefon u ovlasceni servis (kao sto moze npr. Samsung - u Promobi)?
 
Mislim da moze. Ja sam reklamira 2 puta preko operatera i moglo je
 
Da vidimo da li će konačno rešiti potrošnju.
Screenshot_20210720-104256.jpg
 
Performanse osetno lošije, potrošnja minimalno bolja. Sve u svemu 🍆
 

Prilozi

  • Screenshot_20210720-184619.jpg
    Screenshot_20210720-184619.jpg
    46.4 KB · Pregleda: 36
Moze biti da namerno usporavaju tel, treba prodati Nord 2 koji ce biti predstavljen prekosutra... Samsung i Apple su zbog softveskog usporavanja telefona (putem update-a) kaznjeni u Italiji... Tako da takva prljava taktika proizvodjaca nije od juce.
 
Pozdrav svima! Pročitao sam sve komentare u ovoj temi. Neko hvali ovaj tel neko kudi! Treba mi iskren odgovor povodom ovog telefona jer trenutno sam u dilemi oko kupovine telefona. Čisto poređenja radi trenutno koristim Samsung a51 (službeni). Telefon me smara koliko je spor, baterija jedva dan drži. Nisam neki zahtevni korisnik ali volim kada pritisnem da se upali kamera da se ona upali, to važi za sve ostale app na telefonu. Generalno kamere na A51 me zadovoljavaju slikama. Baterija me bukvalno uništi. Ne igram igrice, ali zato sve što me interesuje na netu izlistam na telefonu. Dakle, ako na nordu može da izgura dan i po uz dnevno nekoliko poziva i tekstualnih poruka, lagano korišćenje kamere za po neku sliku, youtube oko sat vremena korišćenja itd. telefon bih kupio.
Dvoumim se između Norda i RN9pro koji su sad u ponudi kod mts. RN9pro je u opciji jer mi je poznato da mu baterija drži i skoro 2 dana. Nord ima prednost nad RN9pro zato što je gabaritno manji, hw specifiakcije ne bih navodio jer očigledno nord je i tu u prednosti, a cenvovni rang mi odgovara. Nord je na granici budžeta koji bih izdvojio za tel.
I nadam se da nord pravi slike kvaliteta kao telefoni koje sam pomenuo u ovom postu. Smatram da OIS stabilizacija prilikom slikanja dosta pomaže u vezi kvaliteta slike.
Da napomenem svojevremeno sam koristio telefone Nexus 4 i 5 serije i uvek bio zadovoljan radom tih telefona sem baterije što je bilo prihvatljivo jer ipak je to Nexus.
Molim za pomoć oko izbora.
 
Preskoči Nord ako ti je baterija iole bitna.
 
50 minuta,baterija već na 68%. Super ako ne mora da se dopunjava u toku dana.
Screenshot_20210721-133232.jpg
 
Da napomenem svojevremeno sam koristio telefone Nexus 4 i 5 serije i uvek bio zadovoljan radom tih telefona sem baterije što je bilo prihvatljivo jer ipak je to Nexus.
Razmisli tada i o Pixelu 4a. Nekih mesec dana ga koristim i vrlo sam zadovoljan, a baterija mu je bez preterivanja neverovatna za specifikacije.
 
Primetno je manja potrošnja baterije posle ovog zadnjeg update-a. Ova 4 i po sata upaljenog ekrana su uglavnom na YouTube i Eon-u doduše u večernjim satima kada je osvetljenost ekrana manja . Nisam primetio usporenje u radu.
 

Prilozi

  • Screenshot_20210723-215425.jpg
    Screenshot_20210723-215425.jpg
    54.9 KB · Pregleda: 31
Ja imam Nord 7,8 meseci, pre toga sam imao P30 koji je nesretno upao u vodu i nije mu bilo spasa. Kamera je znatno losija u odnosu na P seriju huaweia, ali je u sustini Ok za normalne potrebe.
Telefon je brz, dok ne zabode, tj, Adreno 620 grafika ume da zabaguje kad se podignu gomile appsa i kad se malo forsira tel, nekad secne ili se jednostavno zbuni pri dizanju app. Mislim da je to zato sto sharuje ram sa OS-om. Generalno za te pare bas dobar telefon. E da, ono sto me jako iritira je to sto nema warning notifikacija kad je jako slaba baterija, samo jedno upozorenje na 15% i to je sve. Bas iritantno.
 
Nazad
Vrh Dno