Šta je novo?

One Plus Nord

Jel ima neko da je prešao sa EMUI na OxygenOS? Zanimljivo mi deluje Nord i pohvale o softveru sa svih strana. Višegodišnji sam korisnik EMUI

Oxygen je za dve klase iznad standardnih kineskih skinova (MIUI, EMUI, Flyme...).

Jedino što sam primetio na 11-ci što mi se ne sviđa je da Oneplus Sans font ne podržava ćirilicu, sadržaji ispisani ćirilicom se prikazuju drugačije od ostalih.

Odradio update preko Oxygen uodatera i sve je kako treba. Konacno su nestali bagovi sa mobile data netom u aplikacijama, sve otvara iz prve. Ono sto je ostalo i sto me nervira su notifikacije o propustenim pozivima. Tipa vidim propusten poziv, udjem u dialer, vidim ili pozovem i sve dok ne kliknem na taj broj, notifikacija se sklanja. Jako iritantno.

Pa zar ne možeš samo da je skloniš u levo/desno u notification baru?

Pa zar ne možeš samo da je skloniš u levo/desno u notification baru?
Mogu, ali ni sa jednim uređajem do sada to nisam morao da radim. Kliknem na crven broj, koji je propušten, pozovem, završim poziv i automatski nestaje, a na Nordu mora da se klikne baš na detalje poziva ili da se prevuče u skrol baru.

Rade li vama dobro ove nove media notifikacije muzickih playera na androidu 11. Nesto mi se i ne svidja ovo, al' eto.

Kako misliš dobro? Tu su kad slušam muziku, rade komande... Screenshot_20210306-093223.jpg

Od pre neki dan javio mi se problem.
Dok pricam telefon sam otvara padajuci meni, sam klikce na opcije ( tj ja sa licem), npr dosta puta upali airplane mod itd....
To se desavalo i na A10 verziji, a evo i na A11 verziji ( jucer stigao update)...

Ne mogu da po forumima nadjem resenje, da li je hardweski proximity senzor, softwerski itd....

Ima li neko ideju?

hvala!

Mogu, ali ni sa jednim uređajem do sada to nisam morao da radim. Kliknem na crven broj, koji je propušten, pozovem, završim poziv i automatski nestaje, a na Nordu mora da se klikne baš na detalje poziva ili da se prevuče u skrol baru.
Sve ovo je i kod mene.... mnogo nervira.

najveci nedostatka do sad je "ulazak" u kontatk.
preko Dial-era nadjem kontakt, ili preko Search i kad ga nadjem uopste ne nudi opciju "edit ili slino" vec samo poruka ili histrory. Ako hocu da promenim nesto kod kontakta moram da skrolujem skoro kroz citav imenik !!!

Ne mogu da po forumima nadjem resenje, da li je hardweski proximity senzor, softwerski itd....
Da li koristiš zaštitno staklo? Istestiraj kako se ponaša, pozovi nekog pa pređi prstom preko gornje ivice i vidi da li i kad gasi ekran.
najveci nedostatka do sad je "ulazak" u kontatk.
preko Dial-era nadjem kontakt, ili preko Search i kad ga nadjem uopste ne nudi opciju "edit ili slino" vec samo poruka ili histrory. Ako hocu da promenim nesto kod kontakta moram da skrolujem skoro kroz citav imenik !!!
Potražiš kontakt, klikneš na sliku i imaš sve opcije.

Potrošnja je očajna na 11-ci, pa ko nije prešao, nek' slobodno sačeka malo. Isprazni bateriju očas posla...

Ja sam još uvek na beti4 a11 i nije mi loša baterija:Screenshot_20210319-103844.jpg

Screenshot_20210319-174420.jpgScreenshot_20210319-174425.jpg
Svukao 40% za par sati, napunio sam oko 11 ponovo do kraja. Dva sata sot. Tuga...

Hvala za info, provericu, ovo baš nema smisla, curi samo tako.

Tek sinoć je stigao pomenuti apdejt, pa ću da ispratim narednih dana. Pre toga stvarno očajno stanje...

Ja sam i dalje nezadovoljan, taman kad pomislim evo dobro je krene neki drain.

Исто, ево ноћас ми се први пут угасио због празне батерије, а легао сам сигурно са 20+ посто. До тад све нормално било

Meni i dalje radi sve kao prvog dana, nema nikakve razlike., a teska je upotreba u pitanju. Warp punjenje ga napuni skoro do 50% za 10 min tako da ne vidim gde je frka.

Screenshot_20210415-203720.jpg
Nije smak sveta, naravno, ali da mi posle 3 sata upaljenog ekrana baterija padne na 20% je kriminalno. Mogu da dopunim, naravno, ali sam se odvikao od toga, i ne bi trebalo da bude potrebe uz ovakvo korišćenje. Pola dana presedeo u kući uz Wifi.

Znaci zeznuli su dobar telefon totalno losim softverom, sto mu je bila najveca prednost u startu. Oneplus, ko bi reko. Deluje da im i drugi modeli imaju slicne probleme sa baterijom, punjenjem, grejanjem itd na A11...

Kakav los software, sta pricate, ne znam sta vi koristite i sta ocekujete. Pa ako je los na Oneplusu onda je na ostalim (osim googlea) raspad sistema.

Softver je odličan, ali je battery life dosta kraći od prelaska na A11.

Vrh Dno