Black Panther je provereno, sećam je se!!!Pre jedno 17 godinasam igrao igru na komodoru - neka tabacina u stilu s'leva na desno nesto kao Dragon Ninja ali prostije.
Cini mi se da se zvala Black Panther ili tako nesto ali kad sam na emulatoru pokrenuo igru sa tim imenom to nije bila ta,znaci verovatno se ne zove tako (nije ni Black Tiger,))...
Jel imas mozda rom?Black Panther je provereno, sećam je se!!!![]()
Jel imas mozda rom?
@animaN
Nije Street Fighter 2,ovo je bilo pre toga a u SF2 je muzika super- narocito Ken i Ryu theme
Ljudi zaboravili ste, po meni, daleko najbolju muziku iz igre Psygnosisovo remek delo Shadow of the Beast za A500, evo i sada se najezim kad se setim teme na pocetku igre....
Manic Miner sa Spektruma je apsolutni hit.
Moja omiljena melodija je ona iz igre Heartland za Spectrum. Igru nikada nisam završio, mada je jako lepa, ali često je pokrenem samo zbog ove uvodne muzike.
http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0002267
Verovatno si mislio na Odin, jer je ovo njihova igra, kao i još nekoliko velikih hitova Robin of Wood, Nodes of Yesod, Arc of Yesod, The Plot, SideWize itd.
Uz legendarni Ultimate, ovo je moja omiljena softverska kuća kad su Spectrumove igre u pitanju.
Melodije u većini njihovih igara su posebno interesantne, imaju taj višekanalni filing, ali sve zvuči nekako prigušeno kao srednjovekovna muzika.
Što se tiče wos-a, nije on kriv što ne može da drži njihove igre u download sekciji, već tip koji je pre nekoliko godina preuzeo autorska prava za sve Odinove igre i pripretio im sudskom tužbom ako ih ne uklone.
Još drastičniji je Ultimate (sada se zovu Rare), koji do dana današnjeg ne dozvoljava free distribuciju svojih igara iako na njima već odavno nema zaradu, ali valjda hoće da zadrže strog princip poštovanja autorskih prava, ili šta već.
Ali realno svako ko želi da nabavi ove "denied" igrice zaista neće imati problema, ima toga po internetu, da sad ne idem u detalje jelte.
Inače kad pomenu Mikro-Gen, imali su i oni nekoliko lepih igara: Three weeks in paradise, Pyjamarama i Critical Mass koji mi je najviše ostao u sećanju jer je bila vrlo teška ali ipak sam je rado igrao.
Inače, kad pričamo o Spectrumu vredi razdvojiti melodije za 48K model, koje su meni nekako najdraže i one kasnije sa tonskim generatorom.
Od ovih prvih mislim da najkvalitetniju muziku uopšte kroz celu igru ima fantastični Dynamite Dan 2, neverovatno šta su ljudi izvukli iz tog bipera, prava umetnost.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari