Šta je novo?

Omiljena muzika iz retro igara

Na vrh mi je hmm uveta ali nema trika da mogu prepoznati...

Pre jedno 17 godina :D sam igrao igru na komodoru - neka tabacina u stilu s'leva na desno nesto kao Dragon Ninja ali prostije.
Cini mi se da se zvala Black Panther ili tako nesto ali kad sam na emulatoru pokrenuo igru sa tim imenom to nije bila ta,znaci verovatno se ne zove tako (nije ni Black Tiger,))...
Black Panther je provereno, sećam je se!!! ;)

Poslednja izmena:
Da se ne ponavljam..

http://www.remix64.com/member_haludza.html

A ovde mozete glasati za mene..

http://remix.kwed.org/index.php?search=haludza

I taman poceh da radim, sa uzivanjem remix Aztec challenge-a, sa krj gitarama i sumanutom elektronikom, i krenulo mi bash dobro, i banu Aca sa "izgledala je malo cudno u kaputu zutom trt-mrt!?" u studio, da se to remixuje, modernizuje, i sheba mi koncepciju :).. Sad nikako da se nakanim..

Ali bice, bice..

Black Panther je provereno, sećam je se!!! ;)
Jel imas mozda rom?
Ovaj Black Panther sto ja imam je neki u Exploding Fist/International Karate fazonu a to nije to...:trust:
Za MAME je opet nesto drugo- u igrici si bas panter koji bije :D
@animaN
Nije Street Fighter 2,ovo je bilo pre toga a u SF2 je muzika super- narocito Ken i Ryu theme:)

Poslednja izmena:
Ja sam obozavao muzike iz Koloniziacije :)
Toliko mi je bilo zao kad sam provalio da muzika ne radi pod Win XP-om :(

@animaN
Nije Street Fighter 2,ovo je bilo pre toga a u SF2 je muzika super- narocito Ken i Ryu theme
:) Ma ja sam napisao koja muzika u retro igri je meni najbolja :), slazem se za te dve muzichke teme. Dodao bih josh i uvodnu shpicu ali i Vega stage. Evo bash sad mi je ta muzika u glavi :)

sa mog ZX-a, za mene najbolja muzika definitivno JET SET WILLY, MANIC MINER i HEARTLAND

sa commodore-a: STORMLORD, a posle njega BLACK LAMP.

Ljudi zaboravili ste, po meni, daleko najbolju muziku iz igre Psygnosisovo remek delo Shadow of the Beast za A500, evo i sada se najezim kad se setim teme na pocetku igre....

Poslednja izmena:
Na Spectrumu je bila odlična obrada "A hard days night" u igri Mikie

muzika iz deluxe galage (aga)

sad procitah na wikipediji da je ovo obrada David W. - iz igre Lazy Jones :)

Za spektuma najbolja muzika je iz igrice Robin from Sherwood ili tako nekako gde je po prvi put muzika napravljena tako da je zvučala višeglasno

Za Amigu po meni najbolja je muyika iz Xenon2 i igrica koja je svirala Jumping Jack Flash od Stonsa (mislim da se zvala Jumping Jackson)

Golden Axe, Outrun, Road Rush, Rock N' Roll Racing. Ne znam koji su kriterijumi teme i da li se poslednja dva mogu svrstati u retro.

kako se zvala ona igrica sa C64 sandstorm - tako nesto. Kakva je to muzika bila...

Manic Miner sa Spektruma je apsolutni hit.

Ovde se radi o tome da se upamti muzika kao deo kompletnog ugodjaja ili utiska koji jedna izvrsna igra ostavi.
Chisto sumnjam da bi neko recimo '89-e upamtio npr. kopiju Pong-a , za koju je muziku pisao licno Beethoven.

Al bilo je nekog shmeka koji u boji zvuka koji je prozivodio Spektrumov Biper.
Mnogo je bio ugodniji za ushi neko Xt/At PC-koji su dosli posle. Kod njih se u vecini slucajeva moro utuliti nivo zvuka na nulu jer je mnogo skako po zhivcima

Golden Axe

Eh, sad skinuh dva midi fajla pa se setih ove teme. Vidim da je Golden Axe već pomenut par puta, veoma zasluženo, rekao bih. Imam i jednu temu u mp3 formatu, ne znam s čega konvertovana /snimana, ali mi se ove primitivne midi melodije sa svega nekoliko kanala više sviđaju, nekako su više retro, bolje evociraju uspomene ;), pogotovo ona prva, ima puniji zvuk i dobar bas :), šteta samo što nije kompletna i fali onaj moćni finiš. Ima li neko dobru obradu/remix ove teme što sam okačio?

Prilozi

• Golden Axe.zip
    4.1 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
Ima mnogo dobrih melodija "prepevanih" na youtube-u
Ovo mnogo dobro zvuci
Duke Nukem & Vertexguy

Inace ... monkey island rules :guitar: :,,:
... obozavam serial ... nikad sladje provedeno
vreme uz racunar ... komicno do suza

universe: story of boris (glavna tema)
monkey island ... moram negde iskopati midi za telefon

Verovatno si mislio na Odin, jer je ovo njihova igra, kao i još nekoliko velikih hitova Robin of Wood, Nodes of Yesod, Arc of Yesod, The Plot, SideWize itd.
Uz legendarni Ultimate, ovo je moja omiljena softverska kuća kad su Spectrumove igre u pitanju.
Melodije u većini njihovih igara su posebno interesantne, imaju taj višekanalni filing, ali sve zvuči nekako prigušeno kao srednjovekovna muzika.
Što se tiče wos-a, nije on kriv što ne može da drži njihove igre u download sekciji, već tip koji je pre nekoliko godina preuzeo autorska prava za sve Odinove igre i pripretio im sudskom tužbom ako ih ne uklone.
Još drastičniji je Ultimate (sada se zovu Rare), koji do dana današnjeg ne dozvoljava free distribuciju svojih igara iako na njima već odavno nema zaradu, ali valjda hoće da zadrže strog princip poštovanja autorskih prava, ili šta već.
Ali realno svako ko želi da nabavi ove "denied" igrice zaista neće imati problema, ima toga po internetu, da sad ne idem u detalje jelte. :)
Inače kad pomenu Mikro-Gen, imali su i oni nekoliko lepih igara: Three weeks in paradise, Pyjamarama i Critical Mass koji mi je najviše ostao u sećanju jer je bila vrlo teška ali ipak sam je rado igrao.
Inače, kad pričamo o Spectrumu vredi razdvojiti melodije za 48K model, koje su meni nekako najdraže i one kasnije sa tonskim generatorom.
Od ovih prvih mislim da najkvalitetniju muziku uopšte kroz celu igru ima fantastični Dynamite Dan 2, neverovatno šta su ljudi izvukli iz tog bipera, prava umetnost.

Poslednja izmena:
Verovatno si mislio na Odin, jer je ovo njihova igra, kao i još nekoliko velikih hitova Robin of Wood, Nodes of Yesod, Arc of Yesod, The Plot, SideWize itd.
Uz legendarni Ultimate, ovo je moja omiljena softverska kuća kad su Spectrumove igre u pitanju.
Melodije u većini njihovih igara su posebno interesantne, imaju taj višekanalni filing, ali sve zvuči nekako prigušeno kao srednjovekovna muzika.
Što se tiče wos-a, nije on kriv što ne može da drži njihove igre u download sekciji, već tip koji je pre nekoliko godina preuzeo autorska prava za sve Odinove igre i pripretio im sudskom tužbom ako ih ne uklone.
Još drastičniji je Ultimate (sada se zovu Rare), koji do dana današnjeg ne dozvoljava free distribuciju svojih igara iako na njima već odavno nema zaradu, ali valjda hoće da zadrže strog princip poštovanja autorskih prava, ili šta već.
Ali realno svako ko želi da nabavi ove "denied" igrice zaista neće imati problema, ima toga po internetu, da sad ne idem u detalje jelte. :)
Inače kad pomenu Mikro-Gen, imali su i oni nekoliko lepih igara: Three weeks in paradise, Pyjamarama i Critical Mass koji mi je najviše ostao u sećanju jer je bila vrlo teška ali ipak sam je rado igrao.
Inače, kad pričamo o Spectrumu vredi razdvojiti melodije za 48K model, koje su meni nekako najdraže i one kasnije sa tonskim generatorom.
Od ovih prvih mislim da najkvalitetniju muziku uopšte kroz celu igru ima fantastični Dynamite Dan 2, neverovatno šta su ljudi izvukli iz tog bipera, prava umetnost.

Da, pogresio sam - Odin Computer Graphic je pravio HeartLand. Ja sam onomad zapravo i ravnao po tome da kad naidjem na dobru igru - trazim sve igre od softverske kuce koje su domaci pajrati imali na raspolaganju. Tako sam zapravo i dosao do HeartLand , igravsi do besvesti Robin Of The Wood (Nije onda bilo ni lako saznati koji su svi naslovi vezani za odredjenog proizvodjaca, tako da ovu igricu sto si pomenuo od Mikro-Gen prvi put chujem) . Nisam znao ni da su "Odin"-ove igrice denied (Rekoh da rollback fajl na wos-u denied); znao sam za Ultimate, Activision (Ovo ti je walkthru za HeartLand http://video.google.com/videoplay?docid=6504908008406395078, a pod related videos imas jednu Activion-ovu igru sto sam ja postavio ehehe), pa to su uz Vortex i Mikro-Gen prakticno firme chije sam igrice onda sakupljao. Samo mi je logika bila malo bezvezna, moglo je da se primeni da su sve dobre igrice uglavnom od malih firmi kao naprimer Vortex , al recimo Ocean je bila velika firma i nisu svi naslovi bili tako zarazni kao Great Escape uz koji sam otpadao. Ta igrica ima odlicnu uvodnu muziku ali je ja nisam ni primecivao koliko sam zurio da je igram kao klinac haha da se vratimo malo na on-topic. Jeste , Three weeks in paradise je bio odlicna igrica i , pored Pyjamarame jedina koju sam vise puta zavrsio iz tog serijala (bese jos Everyone's a Wally i Herbert's Dummy Run). Skinuo sam inace i rimejk te igre ~18 mb , imam ga negde sigurno - ako treba nekom nek' rekne, nije losh. Nedavno sam odlgedao i walkthru Sir Fred-a , Mikro-gen-ove igrice koja me mnogo namucila , a takodje i Frost-Byte.

Nazad
Vrh Dno