Šta je novo?

Olympus c-7070WZ ?

petarst

Čuven
Učlanjen(a)
24.05.2002
Poena
619
Gde moze da se kupi gore navedeni aparat u Srbiji ili negde u okolini ?
Kod zvanicnog distributera ga vise nema, kaze da se vise ne proizvodi ,a i ono sto je uslo u Srbiju oko 100 kom sve je odmah razgrabljeno !

samo ako nadjes polovan, sto tesko, jer je bio extra aparat...

Koliko vidim nema ga ni u USA B&H Photo Video etc...
Pa sta se ovo dogadja? Da li je moguce da ne moze da se dodje do tog aparata. Inace zasto to pitam jer mi je drugar doneo slike koje su na njemu radjene i moram priznati da sam se sokirao ... od tad jurim taj aparat i ne mogu da ga nadjem nigde.......
Da li postoji zamena za isti?

u usa ga nema preko godinu dana... ja sam takodje razmisljao da ga uzmem..
znaci u momentu kad je prestao da se pravi cena mu je bila smesnih 350$!!! i svi primerci su nestali... a onda ti je jasno zasto ga nema, pa samo to kuciste, baterija i objektiv vrede vise od 350$... po meni taj aparat JEDE canon g seriju, stagod se ovde pricalo...
inace ovde nije bio nikad ispod cini mi se 700eu (u zvanicnim radnjama), ali ne mogu bas da tvrdim (moguce da se za te pare valja c5060 po ns jos uvek u novelu, ali ni to nisam siguran vise)

ti dobri prosumeri su klasa koja je nestala i toga vise nema niti ce biti...
ili imas para pa uzmes dslr ili nemas pa uzmes compacta ili ultrazoom za 300eu...

To je jedan od najboljih prosumera koji su se ikada pojavili. Zato ga i nema.

Ne proizvodi se već veoma dugo kao i gomila drugih serija i modela. Šteta!

(BTW. u fri šopu na Grčko Makedonskoj granici je letos bio Canon G2, nov za smešnih 160 eur. Ko zna, možda je negde zaostao i taj Oly. Ali to naći je premija.)

Ja zivim na 2 km od taj frisop pa idem da vidim sta ima .. tamo je letos oly fe115 bio 119 eura sta mislim da je dzabe. A vidim da taj Canon je extra ali ta kartica compact flash kazu da je nema vise ....

Poslednja izmena:
PA NE MOGU DA VERUJEM ........................................:mad: :mad: :mad:

ajde majka nam kazes za foto koji je toliko bolji od c7070, da ovaj nema sta da trazi pored njega?!

ispod 1000eu...

Ja zivim na 2 km od taj frisop pa idem da vidim sta ima .. tamo je letos oly fe115 bio 119 eura sta mislim da je dzabe. A vidim da taj Canon je extra ali ta kartica compact flash kazu da je nema vise ....
CF katrice su uz SD najzastupljenije na tržištu a i najjeftinije po mb.

A taj Oly je i danas među najboljim kompaktima. Znatno je noviji i bolji od Canona G2. Pogotovo je brži je u radu. Sporost je Canonova najveća mana.

@majka buahaha...

@driver olymrsce ne pitamo za misljenje |>>

S80 je odlican aparat, rame uz rame sa 7070. Negde je bolji jedan, negde drugi.

Šta briga što je iz 2002. Da danas ima neka radnja koja ima sve modele iz poslednjih recimo 5 godina, neke strkelje bi bile čudo u odnosu na danas aktuelne modele. Oly 7070 i 7060 su jedni od njih. Bio je i neki sa 1.8 objektivom. Ne znam mu oznaku ali... ...da ga ima kupiti...

A C7070 je iz 2005. godine.

Poslednja izmena:
Stvar je u tome shto ima sve mane olympusa i iz 2000. godine, shto su novi prosumeri popravili - shum, brzinu, eksterne komande, dslr oblik (mnogo bitno, ona ruznoca se drzi u rukama kao Canon A :)).

Stvarno ne znam zbog chega bi se neko lozio na taj aparat pored S9500 ili FZ30, a sigurno da ga ne bi koshtao manje i ako ga nadje. Ima S9500 u oglasima za 380e shto je ubedljivo najjacha kupovina trenutno za ne-kompakt aparat.

Driveru, kvalitet objektiva na C5050/5060/7070/8080 je bio za svaku pohvalu. Na C5050 mogao da se odvrne na f1.8, na primer. A broj caka koje su znali ti aparati je ogroman, recimo da su pamtili fokus/polozaj zuma u C modovima.

Ali su imali ocajnu ergonomiju, ubitacno cudne kontrole i sl.

Ma kapiram za kvalitet objektiva, ali to je vrh koji je Oly postigao u ne-DSLR klasi, a na njemu se vuku gluposti sa aparata od pre 5 godina.

Je'l to šumi ko ludo već na ISO100, sudeći po EXIF-u sa fotki?

c7070_front_blk.jpg

ili

s9000_front_blk.jpg

Ne mogu da te podržim u kupovini Oly-ja, pa makar pravio slike ko R1.

jos jedan olymrzac...

ja i za fujia i za panasonica imam osecaj da bi mi pukli da ih malo jace stisnem... plastiketina bre...

i dosta vise price o 2002. god, aparat je izasao krajem 2004, pocetkom 2005 (opis na dc resource je iz marta 2005)

Poslednja izmena:
Bože sačuvaj da sam olymrzac, uopšte nisam vezan za marke. Uostalom, poslednji SLR u mom vlasništvu je upravo Oly OMG. Koliko vidim, ti imaš problem da se odrekneš marke do te mere da bi učinio tako sulud potez kupovinom te karikature. Zažmuri na logo, kupi ono što će da ti završi pos'o za što manje keša.

Fuji ima skroz dobro kućište, pa nećeš fudbal pikati sa njim. Pogle' taj 7070 na šta liči?! Fali ti samo šareni šešir i crvena lopta za nos. Ako je problem u parama, uzmi S9500 i uživaj koliko je vredan za svaki uloženi evro.

Bože sačuvaj da sam olymrzac, uopšte nisam vezan za marke. Uostalom, poslednji SLR u mom vlasništvu je upravo Oly OMG. Koliko vidim, ti imaš problem da se odrekneš marke do te mere da bi učinio tako sulud potez kupovinom te karikature. Zažmuri na logo, kupi ono što će da ti završi pos'o za što manje keša.

Fuji ima skroz dobro kućište, pa nećeš fudbal pikati sa njim. Pogle' taj 7070 na šta liči?! Fali ti samo šareni šešir i crvena lopta za nos. Ako je problem u parama, uzmi S9500 i uživaj koliko je vredan za svaki uloženi evro.

Po tebi:
- oly 7070 izgleda odvratno
- sumi kao lud na iso 100
- Pratis steve-digital kao referentni site za fotoaparate

:trust:

Poslednja izmena:
odustajem od dalje rasprave tu negde kod crvenog nosa...
meni je zao sto nisam c7070 kupio kad sam mogao

C7070 je odličan aparat. Koliko se isplati je pitanje cene, a da je sposoban za izvanredne fotke - jeste.

^ Da, da, Canon i Nikon aparati u toj klasi su mnogo bolji... Prosto neuporedivo. Svašta.

Nazad
Vrh Dno