Posto je topic davno izgubio svoju svrhu da nastavimo ovde |>>
sa canonom imam dosta iskustva uglavnom sa aXX, s1-2, i ixusom.
Kad sam se dvoumio izmedju mmju i ixusa tadasnjeg, ixus je imao 2x opticki, bio ruzniji (i sad mi je ruzniji) i kostao 100$. Davao je u granicnim slucajevima bolje slike, ali mu je to bila jedina prednost... u opstem slucaju, npr slike po danu (sto je jedino sto sa tako slabim blicem i ima smisla), oly mi je puno vise pruzio i puno vise mi se svidjaju slike sa njega...
S1 je u vreme kad sam birao izmedju njega i c770 kostao 100$ manje, ali je pored ovog divnog hromiranog aparata izgledao kao plasticno cudo iz diznilenda... jedina prava prednost u odnosu na c770 koju sam ja video je bolji video mod, ali sa ukupno 10min na 1gb (tad je i ta 1gb kartica bila skupa stvar) i aa baterije koje su mi fuj, to sve zajedno i nikako nije ostavljalo dobar ukus. Opet u opstem slucaju slike koje sam video sa c770 su mi se puno vise dopale u odnosu na bilo koji drugi aparat u tom momentu osim fz10, koji je opet bio puno skuplji...
Sta dalje... a75 je super aparat za svoju cenu i kod nas je van konkurencije, isto vazi za a510/20... ali jednostavno meni to nije aparat koji bi radio posao i samim tim se oduzmem kad ga vi tako bezrezervno preporucite svakom ko pita sta da kupi...
Rebela sam imao u ruci jedno 20 minuta... napisao sam negde gore svoje misljenje o toj plastici... dakle zaista sam imao kvalitetnije igracke kad sam bio mali nego sto je taj rebel... imao sam i e1 u ruci i c-7070(i c5060) i oba su me odusevila po pitanju drzanja i kvaliteta izrade.
uglavnom moje generalno misljenje je da canon uopste nije toliko dobar koliko se vi lozite na njega, niti da je procentualno bolji od oly-a koliko zna da bude skuplji (u usa, kod nas je oly bezobrazno skup)