Šta je novo?

Kućna multimedija Oled TV 65 inch

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
10.12.2016
Poena
205
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 5900X + Phanteks PH14
Matična ploča
Msi Tomahawk B450
RAM
4X8 GB Corsair Vengeance
GPU
RTX 4070 Super Gigabyte Gaming OC
Storage
256GB M.2 Samsung + 1 TB SSD Samsung
Zvuk
Edifier R2000DB + Lucya DAC + Qed Profile 1
PSU
Corsair RM850X White
Kućište
NZXT Source 530
Monitor
LG 34GN850
Miš & tastatura
Corsair K70 MK 2 + Sabre Mouse
Laptop
MacBook Air M2
Mobilni telefon
Xiaomi 14 White - 512GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Planiram da u dogledno vreme da uzmem OLED TV, budžet je što manje to bolje :D... Koristio bi se isključivo da se ponekad pogleda film sa BR media playera ili eventualno Srbija kada igra neku utakmicu, tako da je od opcija potrebno samo da je oled panel, zanm da ne postoji 30Hz ali da postoji i on bi bio u igri :D Tako da... Doslovno nemam pojma ništa o OLED televizorima tako da ne znam od čega da krenem. napisao sam 65", iskreno bih voleo veće ali mi se ne daje preko 200k, tako da bih ostao na 65". Bilo bi poželjno u domaćoj radnji zbog ranijih iskustva sa televizorima i monitorima i problem mi je da tako veliku stvar šaljem na reklamaciju u HU... Od softvera preferiram WebOS jer mi je definitivno najbolji, tako da ako uđe LG u predloge vrh. Razmišljao sam i o miniLED varijanti ali sam video uživo kako to izgleda i nije mi se svidelo, možda bi ušao u igru da mi TV radi svakodnevno po par sati, ali ovako je definitvno OLED bolji izbor.

Grundig 55 OLED GH950 na bas besnom popustu na A****su.
Taman sam se "odlucio" za C805 i sada vidim ovaj OLED ulaznica deal.
Ima li neko iskustva sa GH950 i koja je to razlika u odnosu na "dobar" miniled?
Prilicno slabo osvetljenje su naveli na Bench testu. Da li je uopste upotrebljiv tokom dana? Sumljivo mi je to sto o modelu ne mogu da nadjem apsolutno nista van Bench testa.

Zdravo svima! Ozbiljno sam zainteresovan za S90D, vidim da ovde spominjete Madjarsku, pa me zanima na koji nacin dolazite do njih? Koji su sajtovi u pitanju? Takodje, koliko je KP proveren za kupovinu televizora? Velika je razlika u ceni na KP (~1.400e) i u nasim radnjama (~210.000din).

Hvala najlepse!

Zdravo svima! Ozbiljno sam zainteresovan za S90D, vidim da ovde spominjete Madjarsku, pa me zanima na koji nacin dolazite do njih? Koji su sajtovi u pitanju? Takodje, koliko je KP proveren za kupovinu televizora? Velika je razlika u ceni na KP (~1.400e) i u nasim radnjama (~210.000din).

Hvala najlepse!
Bilo je i za 160k u Ana***u pre neki dan, ne znam da li su opet podigli cenu preko toga...

Hvala najlepse!
Sacekaj crni petak popuste mozda bude interesantnih popusta.
Kad se kaze kod madjara misli se na kupujemprodajem.
Kupovina je sigurna ako znas sta radis, dakle kupujes od ljudi koji imaju gomilu pozitvnih ocena (500+) koji imaju dugo nalog na sajtu (5+ godina) itd..

Nisam naglasio da me interesuje konkretno model od 65 inca. Njegova cena nije padala ispod 208.000. Svakako, hvala na sugestiji!
Na 65" sam i mislio, proverio sam sada, ima ga i dalje za 160k ali ipak S90C, moja greška, mislio sam da je D, mada svakako nema neke značajne razlike između ta dva modela.

Na 65" sam i mislio, proverio sam sada, ima ga i dalje za 160k ali ipak S90C, moja greška, mislio sam da je D, mada svakako nema neke značajne razlike između ta dva modela.
Nema osim panela. Kod S90C je lutrija, za S90D bi trebalo da je potvrdjen QD-OLED za 65” pa ne bih rizikovao.

Poslednja izmena:
QD OLED je na svakom S90C osim na 83 inca cini mi se da su tu koristili LG WOLED.
Na novijim S90C (i svim S90C od 77 inca ako ne gresim) su stavljali panele sa S95C koji su nesto bolji ali su ih fabricki kalibrisali da daju isti prikaz kao S90C prvi paneli sto moze da se u service meniju ponisti pa u sustini dobijes S95C po ceni S90C.

Sacekaj crni petak popuste mozda bude interesantnih popusta.
Kad se kaze kod madjara misli se na kupujemprodajem.
Kupovina je sigurna ako znas sta radis, dakle kupujes od ljudi koji imaju gomilu pozitvnih ocena (500+) koji imaju dugo nalog na sajtu (5+ godina) itd..
Jasno. Imao sam negativno iskustvo sa najbanalnijom kupovinom (punjac za telefon), pisalo je da je original, nije. Vracene su pare uz objasnjenje da su zaboravili da mi jave. Prodavac ima 1000+ pozitivnih ocena. Zato sam skeptican 😁.

Hvala na objasnjenju!

Eh, svasta se desava i u domacim prodavnicama i imas ovde gomilu postova na forumu vezanih za to.
Mene su svaki put prodavci na KP ispostovali i kad sam imao zamerke al' ajde da ne idemo sad u off.

U svakom slucaju koji god od tih S modela nahvatas svi su odlicni stvarno i neces pogresiti ni sa jednim.

QD OLED je na svakom S90C osim na 83 inca cini mi se da su tu koristili LG WOLED.
Na novijim S90C (i svim S90C od 77 inca ako ne gresim) su stavljali panele sa S95C koji su nesto bolji ali su ih fabricki kalibrisali da daju isti prikaz kao S90C prvi paneli sto moze da se u service meniju ponisti pa u sustini dobijes S95C po ceni S90C.
Nisam znao, moja greska. Onda cu razmotriti i taj model, definitivno.

Stigao LG 65 B4 i mnoooogo je veliki. Toliko je veliki da moramo da menjamo nameštaj. ;)

Nemam sa čim da ga uporedim, ali kad ga uporedim sa 11 godina starom 43 veliki je upgrade.
Tv programi su bolji. Neki programi koji izgleda puštaju vhs kasete su očekivano loši ali mnogo bolji nego na starom tv-u.
4k HDR i ostala čuda lepo rade. Ne izgleda mi tamno. Otprilike 80% osvetljenosti je kao 50% LG 27GP850 na SDR-u. HDR je neupotrebljiv na monitoru.
Čak i zvuk nije uopšte loš.
webos radi mada na predhodnom tv-u, koji je isto LG, je jedan od najvećih krševa od OS-a. Brzo su ga napustili, ali su ovde obećali 4 godine za update.
Za sad sam zadovoljan.

Takođe je i meni stigao B4 65". Prvi utisci su odlični, definitivno Oledu nema konkurencije što se slike tiče, sve je vrhunski. Pošto sam dosta recenzija odgledao i poređenja sa QOled-om gde se na snimku vidi koliko je punija slika, ostao sam pozitivno iznenađen sa B4, za moje potebe je i previše boja, kontrasta i "pop-up" efekta, odmah sam sve profile ublažio za 50+%, mogu da zamislim koliko bi mi to bilo izraženije na QOled-u (Tako isto i svaki telefon stavljam u "Natural" profil slike). Što se svetline tiče, svetliji je nego bilo koji TV koji sam imao, pogotovo u peak-u hdr-a, sdr je takođe solidno svetao, po danu se takođe sve gleda bez problema, ali svakako je moje korišćenje 95% mračni uslovi. Zvučnici su na nivou malo starijeg Sharpa 70DN5 kojeg posedujem sa "Harman Kardon" sistemom, okej su i ima solidno niskih tonova.Sve u svemu zadovoljan. Jedina mana je dimenzija, voleo bih da je 77"+ ali mi je bilo žao da izdvojim za to 😅. Možda ova mini recenzija nije relevantna jer sam još pod utiskom koja je razlika u odnosu na sve što sam imao/imam a i nisam imao oled ranije pa nemam sa čime da uporedim.

Slazem se, jako bitna cinjenica sta si koristio pre toga.
Neko ko je koristio dobar mini led pre oleda verovatno nece primetiti razliku kao sto ce je primetiti neko ko je koristio matore edge lit ips televizore.

U svakom slucaju @supermarkomare9 nek je sa srecom i nek te posluzi!

Slazem se, jako bitna cinjenica sta si koristio pre toga.
Neko ko je koristio dobar mini led pre oleda verovatno nece primetiti razliku kao sto ce je primetiti neko ko je koristio matore edge lit ips televizore.

U svakom slucaju @supermarkomare9 nek je sa srecom i nek te posluzi!
Jel realno ovo, msm oštrina pokretne slike i sama pokretna slika - OLED nekako 'šmeka' drugačije/čudno/prelepo - nisam video miniled ni jedan do sada uživo da se ogradim odmah, pozdrav.

Jel ima razlike u kvalitetu same slike(boje/odziv/ostrina) u odnosu na C seriju. Pre je isla prica da ce paneli na svim serijama da budu isti samo da ce da bude razlike ne znam u cemu bese. I jos vaznije - da li garancija pokriva burn in?

Garancija bi morala da pokriva burn-in (zlu ne trebalo). Nisu istu paneli, a sve i da jesu, konacna slika nije ista, naravno bolja manke ili vise na jacom serijama, pa ko koliko zeli/moze da se protegne, mada generalno za neko laganije koriscenje (tv program, serije itd) bez jurnjave za osvezavanjima, gaming modovima i hdr, i pocetne serije ce zadovoljiti potrebe. Za ove sad uzete B4 iz shopstera uvoznik je comtrade i na njihovom sajtu se obavlja registracije. I na kraju, once you go black …

Znam, meni treba za monitor day to day drive , u svakom slucaju cekam novu seriju. Voleo bih da uzmem od Comtrade u Srbiji a ne od Madjara - definitivno 65" i mozda C serija videcu rivjue. Jedino me plasi burn in ali 5 godina garancije da budem miran i posle neka ide u spavacu sobu a sebi cu da uzmem nov opet :)

Jesi poručio preko Shoppster-a? Ukoliko jesi, da li se za produženu garanciju šalje mejl ignisu ([email protected]) ili se registruje na portalu Comtrade Distribution?
Da shopster, uvoznik comtrade, registracija na portalu. Brzo su odgovorili za nekih 10 min i to u 9 uveče.

Hvala, Verovatno ću ujutru otkazati porudžbinu. Kad vrate novac, uzeću neki Samsung Oled. Bojim se da garancija ne znači puno ako zavisi od servisa Ignis...

Zar ne možeš, u slučaju potrebe, da ga odneseš u bilo koji ovlašćeni servis za LG televizore?

Edit: Sada vidim na zvaničnom sajtu da je samo Ignis naveden kao ovlašćeni servis za LG televizore u Srbiji. Zar nije postojao još neki?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno