Šta je novo?

Kućna multimedija Oled TV 65 inch

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
10.12.2016
Poena
205
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 5900X + Phanteks PH14
Matična ploča
Msi Tomahawk B450
RAM
4X8 GB Corsair Vengeance
GPU
RTX 4070 Super Gigabyte Gaming OC
Storage
256GB M.2 Samsung + 1 TB SSD Samsung
Zvuk
Edifier R2000DB + Lucya DAC + Qed Profile 1
PSU
Corsair RM850X White
Kućište
NZXT Source 530
Monitor
LG 34GN850
Miš & tastatura
Corsair K70 MK 2 + Sabre Mouse
Laptop
MacBook Air M2
Mobilni telefon
Xiaomi 14 White - 512GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Planiram da u dogledno vreme da uzmem OLED TV, budžet je što manje to bolje :D... Koristio bi se isključivo da se ponekad pogleda film sa BR media playera ili eventualno Srbija kada igra neku utakmicu, tako da je od opcija potrebno samo da je oled panel, zanm da ne postoji 30Hz ali da postoji i on bi bio u igri :D Tako da... Doslovno nemam pojma ništa o OLED televizorima tako da ne znam od čega da krenem. napisao sam 65", iskreno bih voleo veće ali mi se ne daje preko 200k, tako da bih ostao na 65". Bilo bi poželjno u domaćoj radnji zbog ranijih iskustva sa televizorima i monitorima i problem mi je da tako veliku stvar šaljem na reklamaciju u HU... Od softvera preferiram WebOS jer mi je definitivno najbolji, tako da ako uđe LG u predloge vrh. Razmišljao sam i o miniLED varijanti ali sam video uživo kako to izgleda i nije mi se svidelo, možda bi ušao u igru da mi TV radi svakodnevno po par sati, ali ovako je definitvno OLED bolji izbor.

“Pravo gledanje TV-a je u mraku”?

Nidje veze… kao ni to da je omlet za dorucak, ne jesti posle 18h, prazniti bateriju do 20%, gorivo trositi do kraja, AD blue dosipati redovno…. I sl. Nastavi niz.

Izvinjavam se za offtopic.

Pricamo ovde o koriscenju TV-a u redovnim zivotnim okolnostima, prednostima i manama istog i koji TV kupiti.

Meni lično najveći užitak je gledati TV u mraku uz neko blago progušeno svetlo. Nije to izjava da se TV iskljucivo gleda u mraku.

Pa TV sam i birao po svakodnevnim okolnostima i kao neko ko je doneo takvu odluku kažem da se kajem što nisam uzeo OLED. Što ne znači da sam uzeo OLED da sada ne bih pisaokako sam se zeznuo i da TV ima refleksije. Sledeci TV definitivno OLED tu nema dileme. Kad? Ko zna ovaj je savršen sem pomenutih mana LCD tehnologije.

Meni je na OLEDu veci minus ocajna slika SD tv kanala preko MTSa (VDSL) nego refleksija. Sreca pa ga uzeh za sebe, a ne za dnevnu. U dnevnoj za svakodnevno koriscenje Philips led zakon, pegla SD samo tako, a duhovi ko duhovi sa njima se zivi :)

За потпуни мрак је само пројектор. Сваки тв је извор светлости и боље изгледа са позадинским осветљењем, боље за очи у сваком случају. Светло испред екрана увек утиче на квалитет слике.

Meni je na OLEDu veci minus ocajna slika SD tv kanala preko MTSa (VDSL) nego refleksija. Sreca pa ga uzeh za sebe, a ne za dnevnu. U dnevnoj za svakodnevno koriscenje Philips led zakon, pegla SD samo tako, a duhovi ko duhovi sa njima se zivi :)
LED TV je LCD samo je pozadinsko osvetljenje LED, to su te marketinške papazjanije.

Upscale Full HD i SD na 4K je kod mene savršen, nisam znao da je to na OLEDu problem.

@gvlada a ne o projektoru ni ne pomišljam iako bi mogao komotno da legne u trenutni raspored.

To za SD ima i do upscale-a, ali i do veličine ekrana, onda do instalacije da li je kablovska/iptv (koji je kvalitet i bitrate kanala).

Zato sam i naveo da je u pitanju MTS VDSL (nemam HD programe) da bih pomogao kupcu, da se ne razocara odmah u startu. Kod mene je 48inca LG i slika je katastrofalna, utakmice bukvalno negledljive, face igraca neprepoznatljive, bukvalno su im glave 4 piksela :D A za dnevnu sobu i svakodnevnu upotrebu mislim da je upscale najvazniji (bar meni) na sve ostalo (svetlost) se moze uticati

Mislim imati OLED a nemati za više od VDSL je malo paradoksalno. Niti je poenta posta u tome. Postoje i alternativni načini iptv liste i slično ...
Pa ne postoje tehnicki uslovi za vise od VDSLa, sta je tu cudno? Nije paradoksalno ako je OLED namenski za liste, kvalitetne filmove, strimove... al ako je u dnevnoj (za sve, pa i starije ukucane) u kombinaciji sa MTSom, i nije neko resenje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno