Šta je novo?

Kućna multimedija Oled TV 65 inch

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
10.12.2016
Poena
205
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 5900X + Phanteks PH14
Matična ploča
Msi Tomahawk B450
RAM
4X8 GB Corsair Vengeance
GPU
RTX 4070 Super Gigabyte Gaming OC
Storage
256GB M.2 Samsung + 1 TB SSD Samsung
Zvuk
Edifier R2000DB + Lucya DAC + Qed Profile 1
PSU
Corsair RM850X White
Kućište
NZXT Source 530
Monitor
LG 34GN850
Miš & tastatura
Corsair K70 MK 2 + Sabre Mouse
Laptop
MacBook Air M2
Mobilni telefon
Xiaomi 14 White - 512GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Planiram da u dogledno vreme da uzmem OLED TV, budžet je što manje to bolje :D... Koristio bi se isključivo da se ponekad pogleda film sa BR media playera ili eventualno Srbija kada igra neku utakmicu, tako da je od opcija potrebno samo da je oled panel, zanm da ne postoji 30Hz ali da postoji i on bi bio u igri :D Tako da... Doslovno nemam pojma ništa o OLED televizorima tako da ne znam od čega da krenem. napisao sam 65", iskreno bih voleo veće ali mi se ne daje preko 200k, tako da bih ostao na 65". Bilo bi poželjno u domaćoj radnji zbog ranijih iskustva sa televizorima i monitorima i problem mi je da tako veliku stvar šaljem na reklamaciju u HU... Od softvera preferiram WebOS jer mi je definitivno najbolji, tako da ako uđe LG u predloge vrh. Razmišljao sam i o miniLED varijanti ali sam video uživo kako to izgleda i nije mi se svidelo, možda bi ušao u igru da mi TV radi svakodnevno po par sati, ali ovako je definitvno OLED bolji izbor.

Posle nekoliko stotina, možda i hiljada, recenzija i poređenja, prelomio sam na B4 model iz više razloga i mislim da za ovaj novac teško može bolji TV.

1. Iako S90C/D ima superiorniji QD Oled panel, po RTINGS testu se pokazalo da se na tim Quantum dot panelima osetno brže pojavi burn in u odnosu na WOled i bele subpiksele koji su se tu navodno dosta bolje pokazali, što je meni lično bitno, da što duže bude bez tog problema.

2. U domaćoj radnji je 1200€ sa dostavom na adresu i ima 5 godina garancije u odnosu na ostalu konkurenciju u ovom rangu koja je čak i skuplja.

3. Preferiram LG softver i njihov daljinski, nikada nisam imao probljem sa WebOS om i najviše mi leži u odnosu na konkurenciju, iako dosta koristim i Tizen koji je po mom mišljenu za nijansu iza Web OSa.

4. Podržava DTS i Dolby Vision što nije presudno jer većinu stvari gledam sa media playera, ali je dobro imati. Koliko sam video, koristi panel i CPU od C3 modela što je okej, preživeće se problem za green tint-om, vidim da se retko ko žali, ali problem je definitivno tu u manjoj meri pri gledanju pod većim uglom što kod mene nije slučaj, uglavnom su pozicije sedenja ispred TVa +- 10 stepeni.

Tako da sve u svemu javljam utiske kada stigne, iako ih imaju 30+ kom na stanju, čeka se oko nedelju dana, nadam se ne više od toga.

Posle nekoliko stotina, možda i hiljada, recenzija i poređenja, prelomio sam na B4 model iz više razloga i mislim da za ovaj novac teško može bolji TV.

1. Iako S90C/D ima superiorniji QD Oled panel, po RTINGS testu se pokazalo da se na tim Quantum dot panelima osetno brže pojavi burn in u odnosu na WOled i bele subpiksele koji su se tu navodno dosta bolje pokazali, što je meni lično bitno, da što duže bude bez tog problema.

2. U domaćoj radnji je 1200€ sa dostavom na adresu i ima 5 godina garancije u odnosu na ostalu konkurenciju u ovom rangu koja je čak i skuplja.

3. Preferiram LG softver i njihov daljinski, nikada nisam imao probljem sa WebOS om i najviše mi leži u odnosu na konkurenciju, iako dosta koristim i Tizen koji je po mom mišljenu za nijansu iza Web OSa.

4. Podržava DTS i Dolby Vision što nije presudno jer većinu stvari gledam sa media playera, ali je dobro imati. Koliko sam video, koristi panel i CPU od C3 modela što je okej, preživeće se problem za green tint-om, vidim da se retko ko žali, ali problem je definitivno tu u manjoj meri pri gledanju pod većim uglom što kod mene nije slučaj, uglavnom su pozicije sedenja ispred TVa +- 10 stepeni.

Tako da sve u svemu javljam utiske kada stigne, iako ih imaju 30+ kom na stanju, čeka se oko nedelju dana, nadam se ne više od toga.
Jel moze info gde si nasao za tu lovu, kontam da si uzeo 65? Ja jurim takodje oled , ali mozak me je zaboleo od informacija tj dezinformacija..

Shopster, da da 65, nema lično preuzimanje samo online na žalost, čeka se malo duže ali šta je tu je.

Generalno je svetliji C4 panel, ima noviji procesor, vizuelno sličan, samo što ima još tanje bezele, baš su minimalni, ima 144hz u odnosu na B4. Uglavnom bolji je u svemu osim što se taj famozni “green tint” pojavi na manjem uglu nego na B4 modelu i to mu je jedini minus u odnosu na B4, verujem da to ne smeta toliko uopšte po onome što sam video ali bitno je napomenuti, jer meni nije smetao na primer “šum” na S24 Ultra ekranu kada se pojavio a dosta njih se baš žalilo, tako da to treba videti uživo i proceniti.

Edit: Nisam dugo čitao pravila foruma i ne znam da li je dozvoljeno stavljati nazive prodavnice na temama, ako jeste, izvinjavam se i molim admine da obrišu moj prethodni post jer je meni prošao rok za edit 🙂

Porucio sam 65" (QLED ekran) S95D (ali je otkazana porudzbina iz Madjarske).
Sto se tice boja/dolby-vision, stvarno mi nije toliko bitno, ono sto mi je bitno jeste odsjaj od sunce (pored je prozor koji gleda na zapad dok sunce ne zadje).
Kakve su vam refleksije na OLEDu? Imam S90D kod nas povoljno sa garancijom, dok S95D nema (ima, ali preko madjarske) garanciju. Pa razmisljam vredi li da se rizikuje zbog garancije S95D (jedini razlog je mat ekran) ?

Porucio sam 65" (QLED ekran) S95D (ali je otkazana porudzbina iz Madjarske).
Sto se tice boja/dolby-vision, stvarno mi nije toliko bitno, ono sto mi je bitno jeste odsjaj od sunce (pored je prozor koji gleda na zapad dok sunce ne zadje).
Kakve su vam refleksije na OLEDu? Imam S90D kod nas povoljno sa garancijom, dok S95D nema (ima, ali preko madjarske) garanciju. Pa razmisljam vredi li da se rizikuje zbog garancije S95D (jedini razlog je mat ekran) ?
Bio je prošle nedelje u jednoj domaćoj radnji S90C za 158k i 3g garancije, vidim da su sada vratili na 200k, ali generalno bila je super cena tih 158k i definitivno BB kod nas kada je Samsung Oled 65" u pitanju :D

Bio je prošle nedelje u jednoj domaćoj radnji S90C za 158k i 3g garancije, vidim da su sada vratili na 200k, ali generalno bila je super cena tih 158k i definitivno BB kod nas kada je Samsung Oled 65" u pitanju :D
Sad ga ima za 160k i 2 godine garancije. B4 je 140k i 5 godina garancije. Gledao sam u prodavnici C3 i B3 gde stoje jedan pored drugog. Na promo materijalu ne vidim neku razliku. S90C je bio udaljen. Gledao sam testove po netu i svi su copy paste.

Moj problem je što tv radi 8-9 sati dnevno plus vikend od ujutru do uveče. Realno se koristi sat dnevno, ostatak radi po navici. rtings ima ubrzani test od 8h dnevno i slobodan vikend, ili grešim? Još je i svetla soba sa velikim uglovima gledanja. Uglavnom radi na kablovskoj.

Plan je bio da se kupi 65 oled za crni petak. Trenutno B4 vs S90C. Razgledanje po prodavnicama nije mi pomoglo jer promo je dobar na bilo kom oledu, a koristiće se za arene, tv hiljadu i slične filmske kanale, max u hd-u i po neki 4k film i 4k sportski događaj nedeljno. Video sam C2 i nekog sonija na kablovskoj i rade lepo. Eventualno neki soni led zbog burn-in.

B4 vs S90C vs led?

Proverih sada, u toj radnji je i bio po pomenutoj ceni, vratili pa opet spustili :D

Što se RTINGS testa tiče, mislim da su u izveštaju napisali da su se testovi vrteli 7200 sati po godini i u testovima su se WOLEDI solidno pokazali po burn-in-u.

Ako ti toliko radi TV možda ti je najbolje rešenje Mini led varijanta, najpribližnije OLED-u a nemaš burn-in problem. A od pomenutih OLED-a za potencijalno manje šanse za burn-in + 5g garancije definitivno B4 a S90C je definitivno superiorni TV, bitno svetliji ako dosta gledaš po danu, i po testovima slika izgleda dosta bolje generalno, pogotovo u SDR varijanti, ali navodno manje pouzdan što se burn-in-a tiče, ako ti to ne smeta, tj ako se toga ne plašiš, onda definitivno S90C, naravno i ako ti razlika od tih 20k rsd nije problem.

@iksde Ако ћеш икада гледати неки филм са стриминг сервиса или "народних" сајтова,посебно у затамњеној просторији/ноћу, узми Олед без размишљања.

Nije ni mini led savrsen, pogledajte iste te burn in testove na led televizorima i videcete da i oni brzo razviju fleke, neuravnotezene boje i ostale falinke.
B4 po mom mišljenju nije za porediti uopste sa s90c.
S90C je negde izmedju C3 i G3 i bliže je G seriji.

Gledajte ovako meni TV radi prosecno isto tako 8h dnevno vec 15 godina. I kada dam kupovao zbog prevelike svetlosti u sobi i burn in-a a i cene sam otisao na LED pre 2 god i prezadovoljan sam ali...
Vratimo se na 2010 Samsung plazma radila do pre dve godine kod mene, kod ćaleta i dalje. Nema nikakav burn in kao sto se pricalo i strahovalo. Doduse ima duhove gde su logo tv kanala ali neprimetno za nekoga ko ne zna da to trrba da trazi.

Nivo crne na ovom Ledu (Sony XR 65 X93J)
vs Plazma ma važi ne može Led da mu prismrdu. Fudbal na Ledu užas u odnosu na Plazmu.

Ukratko iako sam ja prezadovoljan žao mi je što nisam uzeo Oled.

@tablet_fan Svaki panel generalno ima falinke, ali je definitivno osetljiviji Oled od Mini-led-a. Svakako razlika u kvalitetu slike je naravno velika.

@emaremare Nisam imao prilike nikada da vidim plazmu do prošle godine kod kuma, Samsung 55", sećam se da je išao neki transformator uz njega od 500W 😀. Iskreno sam bio oduševljen, jedina mana je bila 1080p rezolucija. Slažem se za Oled, ne može ništa da mu priđe... Izbegavao sam ga iz 2 razloga - Treba mi 65" i nije do skoro bio ispod 200k što je previše i dok nas je bilo više u stanu radio je dosta TV i bilo mi je žao da dam dosta novca za nešto što će potencijalno brzo da se "defektuje". Sada je situacija drugačija, radio bi retko baš + cene su prišle solidnijim led televizorima u toj dijagonali, tako da...

vratimo se na temu

Grundig 55 OLED GH950 na bas besnom popustu na A****su.
Taman sam se "odlucio" za C805 i sada vidim ovaj OLED ulaznica deal.
Ima li neko iskustva sa GH950 i koja je to razlika u odnosu na "dobar" miniled?

Grundig 55 OLED GH950 na bas besnom popustu na A****su.
Taman sam se "odlucio" za C805 i sada vidim ovaj OLED ulaznica deal.
Ima li neko iskustva sa GH950 i koja je to razlika u odnosu na "dobar" minileD?

To je i ulazni model kod 65" dijagonale OLED-a. Verujem da je istih karakteristika kao 65" taj od 55", tako da koristi LG-jev WOLED panel od 120hz bez VRR, navodno je super kvalitet izrade i zvuk je jedan od boljih na televizorima, verovarno ima uticaja saradnja sa ELAC-om. Google OS kojim lično nisam oduševljen, ali to je individualno. I ja sam ga gledao, ali nije bila neka velika doplata za LG B4, ali za taj novac u 55" dijagonali je realno vrh kupovina i verujem da nema neki specijalno dobar miniled za tih 85k rsd. Radio je i benchmark recenziju, imaš video na YT.

Što se tiče razlike u odnosu na miniled, to je generalno razlika u panelima i ko šta preferira, verujem da bi u tvom slučaju dobio svetliji TV sa miniled varijantom ako ti je to bitno, jer se taj panel iz GH950 nije proslavio sa svetlinom, ali kvalitet slike Oleda i miniled-a, razlika je velika i uvek bih uzeo Oled bez razmišljanja osim u slučaju ako TV radi dosta sati dnevno sa jakim osvetljenjem zbog burn-in-a, osim toga nema dileme.

Poslednja izmena:
Koliko sam video ima 120hz ulaze ali nema VRR. Takođe ne znam koje generacije panel koristi, ali za 85k sigurno nema konkurenciju jer je prvi sledeći oled 50% skuplji u radnjama...

Našao sam informaciju, ne znam koliko je pouzdana, sa jedne hrvatske prodavnice.

1000001537.jpg

Nema HDMI 2.1, vidim da se na to svi zale na YT recenziji u komentarima. U mom slucaju to nije veliki minus, uglavnom gledamo Stremio ili MKV sa USB-a. Ako TV provereno dobro moze da dekodira HDR 4k sadrzaj i da bluetooth audio ne kasni meni dosta. Vidim da ima samo 2GB rama i 8GB storage-a (ko moj preminuli Philips od pre 8 godina) sto me malo brine.

Poslednja izmena:
Generalno televizori u toj klasi ni nemaju više memorije, na primer S90D ima 2.5GB ram i 8GB interne memorije i svi po recenzijama kukaju na to, konstanto im je puna memorija nakon par instaliranih aplikacija. Takođe što se recenzija za GH950 tiče, bukvalno se ne može ništa korisno naći osim bench recenzije. Takođe ni ja ne vidim kao problem ako nema 2.1 jer uglavnom koristim tv za filmove. Šteta što ne jurim 55" uzevši u obzir cenu, ne bih razmišljao. Svakako poručen B4 65", mada se predugo čeka iz nekog razloga, pre bi stigao iz Mađarske ne iz Sho****ra 😀

Naručio sam B4. Presudilo je 5 godina garancije.

Dobra cena za Philips 65OLED707 - košta 136k. Piše za garanciju 2+3 godine, ali na sajtu Philips-a ipak nije na spisku za produženu garanciju. Naredni model, 65OLED718 je ~163k i ima garanciju 2+3godine.
Naspram tome, Ok je cena i za Samsung Oled 65S90; ~160k.
Razmišljam sada šta je najpametnije kupiti? Imam jedan Philips 55OLED706 sa kojim sam jako zadovoljan, a nekako sam se i navikao na Android TV. Nisam nikada koristio TizenOS.
TV se koristi najviše za filmove i serije (Netflix, Plex, Disney), zatim TV na EON platformi. Igre dosta retko.

Nisi razmatrao pomenuti B4 od LG-a za ~144-149k?

Da, tek sada vidim taj LG OLED65B42LA za 140k. Odlična cena i produžena garancija.
Moram da razmislim; ako mi se sviđa WebOS (imam jedan LG kući), ipak mi na kraju nekako bolji Android TV...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno