Šta je novo?

Oficijelni Core i7 thread

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=8449&Itemid=1

Nehalem ima TLB bug,i kako kazu TLB bug je unistio AMD-ovu K10 prodaju... da li ce i Nehalemovu?
Ne bih rekao,nehalem je najbrzi Intelov procesor i taj TLB ce proci nezapazeno kod Intela.

Zavisi o kom segmentu pricamo ? Mozda TLB za obicne smrtnike nebude KO-kriterium ali za velike korperacije i firme posebno mislim na server segment moze biti presudan kod izbora AMD ili Intel.
Seti se Dell'a i furune prescotta

Poslednja izmena:
Sto se tice HT-a, koliko ja vidim uglavnom donosi manje od 10% (a u nekim slucajevima i usporenje) u optimizovanim aplikacijama koje imaju visok IPC. Znaci da je implementacija ista kao kod Netbursta.
U proseku HT donosi preko 10% unapređenja, a ni 10% uopše nije malo. I ne znam na osnovu čega tvrdiš da je implementacija ista kao kod Netbursta.

Zavisi o kom segmentu pricamo ? Mozda TLB za obicne smrtnike nebude KO-kriterium ali za velike korperacije i firme posebno mislim na server segment moze biti presudan kod izbora AMD ili Intel.

I bit će, osobito kod virtualizacije ako je problem slične prirode kao što je bilo kod AMD Barcelone.

Poslednja izmena:
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=8449&Itemid=1

Nehalem ima TLB bug,i kako kazu TLB bug je unistio AMD-ovu K10 prodaju... da li ce i Nehalemovu?
Ne bih rekao,nehalem je najbrzi Intelov procesor i taj TLB ce proci nezapazeno kod Intela.
otkud znas da ima?
http://techreport.com/discussions.x/15979

Core 2 Duo E7000 and E8000 series http://download.intel.com/design/processor/specupdt/318733.pdf strana 47
Core 2 Duo X6800, E6000 and E4000 series http://download.intel.com/design/processor/specupdt/313279.pdf strana 71
Pentium Dual Core E2000 series http://download.intel.com/design/processor/specupdt/316982.pdf strana 59
Intel Celeron 200 series http://download.intel.com/design/processor/specupdt/31854702.pdf strana 53

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Koliko sam ja razumeo on kaze da je to stari bug koji je vec ispravljen biosima...

This is the diffrence between Intel and AMD : Intel PR is much better than AMD PR.
Even if there is a problem Intel will never say is a problem, nor change the name to include a "fix", like AMD.
Intel will send to MS the problem specification and fix. as well to motherboard makers the bios fix.

But the consumers not need to know about it.
collapse

AMD PR je previse radio pre lansiaranja Barselone, i time stvorio visoka ocekivanja - koja naravno nisu mogla da se odrze ;)
Realno, da nisu to radili (toliki PR), ne bi se ni tolika buka napravila.

AMD PR je previse radio pre lansiaranja Barselone, i time stvorio visoka ocekivanja - koja naravno nisu mogla da se odrze ;)
Realno, da nisu to radili (toliki PR), ne bi se ni tolika buka napravila.

Zato ce nam Phenom II biti u toliko sladji !
Vec sam preorderovao ovu jetway extreme plocu trebala bi stici najkasnije sledece nedelje ..... tako da jedva cekam 940 black :)

Lepo te opisuje potpis - Monteboy ..... the art of overclocking ;)

U proseku HT donosi preko 10% unapređenja, a ni 10% uopše nije malo. I ne znam na osnovu čega tvrdiš da je implementacija ista kao kod Netbursta.

Na osnovu toga sto ne donosi vise nego kod Netbursta. Dovoljno jednostavno?

Kazu mi e-tailers.

To su neki sa elektronskim repovima? :d
Nema takvih u Srbiji :D

Da, kupio ih je... nisam rekao da ne postoje vec da nisu u prodaji.

Bas kao sto ni desktop nisu u prodaji :p

Audio, ja _nigde_ nisam pomenuo SRBIJU; ne stavljaj mi reci u post ;)

Audio, ajde ti se vrati koji post unazad pa vidi sta sam ja napisao i videces da tvoje reci nemaju veze sa time, mani se..

Poslednja izmena:
ASUS Rampage II Extreme Sets Core i7 OC Record

The release of the Intel Core i7 has set the overclocking arena abuzz with excitement in anticipation of new world records. Armed with the ASUS ROG Rampage II Extreme motherboard that supports the newest Intel platform, the Japanese overclocking enthusiast duck smashed to the top of the overclocking charts and notched in a world record for Core i7 CPU frequencies. Recording an exceptional score of 5510.09 MHz, duck clearly laid down the gauntlet for future challengers to the throne. A CPU overclocking veteran, duck still holds the world’s highest frequency for overclocking a Pentium 4 631 CPU to a staggering 8180.4MHz last year.

The new world record was in no small part thanks to the overclocking-oriented features found on the new Rampage II Extreme motherboard. TweakIt, an easy-to-use joystick-like control on the motherboard, enables overclockers to make real-time changes to their systems core frequency, voltage and other parameters—even while the benchmark utility is running. At no point does software come into play, as the tweaking is completely hardware-based. With hassle-free tweaking, coupled with real-time LCD poster information such as system frequency, users can implement on-the-fly modifications during CPU tests for extraordinary benchmark scores.

7c20e90c-3ece-4eef-bf3a-5f6a04517bd4.jpg

8bb9d8b8-89fc-450e-96c3-d09d79dcdfae.jpg

@psyman

Bio bih iznenadjen kad bi odradjivao Crysis u loopu na toj frikvenciji ovako nista ..... :)

P.S Fugger je postigao takt od 5.7 GHz na i7 na tripple stage kaskadi (-100 °C)

trenutna cena ploce i procesora ukupno 1250€

videcemo sta moze konkurencija AMD Phenom II 940 black +Jetway 790GX (ukupna vrednost 400€)

Poslednja izmena:
@psyman

Bio bih iznenadjen kad bi odradjivao Crysis u loopu na toj frikvenciji ovako nista ..... :)

P.S Fugger je postigao takt od 5.7 GHz na i7 na tripple stage kaskadi (-100 °C)

trenutna cena ploce i procesora ukupno 1250€

videcemo sta moze konkurencija AMD Phenom II 940 black +Jetway 790GX (ukupna vrednost 400€)

znaci po tebi ce jetway model i nadolazeci phenom-i biti vrh kombinacija?:wave:

Mislim da se nada istom ili slicnom rezultatu, a sve sa 3x nizom cenom...
Ako ovaj phenom II potvrdi ocekivanja bice to opasna kombinacija, ja cu da sacekam neki jeftiniji model i onda da dupliram jezgra ;)

Mene interesuje kako se i920 ponasa naspram P940. Koliko sam video Opteron rezultate nisu posebno impresivni... (ne racunam DB i Javu koji mene a i vas sigurno ne interesuju ;))

znaci po tebi ce jetway model i nadolazeci phenom-i biti vrh kombinacija?:wave:

To ce tek da se vidi ..... ima ponekih signala da se taj scenario dogodi ....
Pouzdano neznamo jos nista trudicu se da budem jedan od prvih koji ce ovu kombinaciju Jetway extreme 790GX i Phenom II 940 black testirati pod LN2

ma ja ne razumem hype samo na osnovu OC-a na -150C.... ko je ovde lud
i to debakla zvanog Phenom, koji tek sad posle par godine moze konkurisati core-u i to kao jer testova javnih nema.......

i to debakla zvanog Phenom, koji tek sad posle par godine moze konkurisati core-u i to kao jer testova javnih nema.......

ipravka -> -190° C :)

Poslednja izmena:
To se zove sportski overclock
www.hwbot.org
www.ripping.org
Obrati paznju koliko registrovanih korisnika ima
Pored svoje popularnosti, sportski OC otkriva i 24/7 overclock rezim rada odnosno ochekivane frekvencije nad vazdushnim i vodenim hladjenjima. U kratkim crtama, ako neki CPU moze da radi na 6,3 GHz na LN2, onda to obavzeno znachi i visoku stabilnu frekvenciju na vazduhu ;)
Intel je Core arhitekturu proslavio sa oc-om! I to nije bila odluka ili potez korisnika vec samog Intel-a koji je na svakom IDF-u potencirao na tu vrstu superiornosi u odnosu na AMD.
U IT industriji ne bi trebao da postoji termin "tek sad posle par godina moze". Sve se svodi na "trenutno i sad". Jer da nije tako mnogi legendardni brendovi bi i dan danas bili zivi!
Phenom nije bio debakl vec je Core jednostavno bio bolji. Ali prvi Phenom je AMD-u pomogao dosta oko projektovanja Phenom II CPU-a. Ne zaboravimo, Nehalem je Intelov prvi nativni quad core CPU, dok je AMD-u ovo drugi po redu ;)

Ne zaboravimo i to da je AMD napravio nativni Quad u 65nm. To je povuklo odredjene probleme za sobom, kao na primer manja ukupna kolicina kes memorije, veca termalna disipacija itd...
45nm se pokazala kao prava mera za nativni quad. Ono sto je dobro u svemu je sto je AMD u 65nm vec ovladao tehnologijom implementacije visestruke kes hijerarhije, kao i naprednim power managemant tehnikama. Phenom mozda nije najbrzi, ali je u svakom slucaju u mnogim aspektima napravio tehnoloski proboj.

Da AMD nije ovladao tom tehnologijom imao bi proizvod ranije, koji bi se vishe prodavao, i sada ne bi bio u gubicima ;)

Sta sise uhvato za taj PII ko pijan plota:p na njega sam mislo i od njega ima da bude brzi, zato sto sam ga ja kupio (pravi razlog:p) i ne moze sad tamo neki PII a bude brzi od mog i7:mad: he he:-devil-:

Ovde na forumu o IT tehnologijama pominju se i reci zenskog dela tela...Nisam znao da je anatomija ukljucena u to...U pitanju je rec koja je podebljana...
Inace Risto..Kako tvoj Nehalem?Cuo sam da extra radi...Koliko mi se cini sa nekih 2.9 Ghz vrti se na nekih 3.8 Ghz za svaki dan uz temperaturu od 80c+ u Full load-u?E sad ne znam,ja sam tako cuo,mozda to nije istina tako da se ogradjujem:d

P.S.Inace voleo bih taj AMD Phenomen II da vidim u poredjenju sa Intel Quad 45nm na delu...Sve mi se cini da je to "Tresla se gora rodio se mis" :smoke:
@6.3 GHz na LN2 - Naravno...This is simple FairyTale...(Needed Validation Proof)@

Poslednja izmena:
Ovde na forumu o IT tehnologijama pominju se i reci zenskog dela tela...Nisam znao da je anatomija ukljucena u to...U pitanju je rec koja je podebljana...
Inace Risto..Kako tvoj Nehalem?Cuo sam da extra radi...Koliko mi se cini sa nekih 2.9 Ghz vrti se na nekih 3.8 Ghz za svaki dan uz temperaturu od 80c+ u Full load-u?E sad ne znam,ja sam tako cuo,mozda to nije istina tako da se ogradjujem:d

P.S.Inace voleo bih taj AMD Phenomen II da vidim u poredjenju sa Intel Quad 45nm na delu...Sve mi se cini da je to "Tresla se gora rodio se mis" :smoke:
@6.3 GHz na LN2 - Naravno...This is simple FairyTale...(Needed Validation Proof)@

I nesto manje ako bude bilo znaci veliki uspeh za amd.monopol suck's!

Vrh Dno