Šta je novo?

Oficijelni Core i7 thread

@MadMan
Pazi nije nepotrebno pogotovo za ljude koji dosta renderuju... Evo meni bi i te kako sela jedna Core i7 bazirana masina za Maxwell rendering, no morace da saceka to malo posle nove godine.

Slažem se, zato sam i ostavio onaj 1% ;)

Naveo sam ljude s foruma. Onaj ko testira opremu, njemu ne treba no za test il qrchenje, ostatak igra igre ili rade na kompu ono za šta im je dovoljan Athlon 1700+, realno.
Za rendanje, 3D i sl treba i tu se slažem. Nema ih više od, ajde....2% na ovom forumu. Kako sreće da ih ima više. :smoke:

Poslednja izmena:
- još jedan potpuno beskoristan test, mislim ko još igra krizu sa takvom grafom na 800x600 med :laugh:
- sve bi dali da dokažu kako je nova arhitektura značajno bolja od stare :mad:
- evo malo realnijeg testa, gtx 280 i kriza na high 1680x1050, da su uključili i 2AA npr razlika između najjačeg core-i7 i E8500 sigurno ne bi prešla 2 fps-a....

Kada se testiraju performanse procesora, a kao softver za testiranje koriste igre, obavezno se testira u nižim rezolucijama kako performanse grafičke kartice nebi predstavljale usko grlo. Dakle izolovano se posmatraju mogućnosti procesora. Ukupne performanse u igrama najviše zavise od grafičke kartice pa su razlike između high-end procesora i onih koji to nisu vrlo male.

Poslednja izmena:
"With all due respect" tvrdnja da se pri višim rezolucijama gubi razlika između top procesora odavno više ne stoji.
Crysis je ovde izuzetak ali test procesora u igricama na 800x600 je relevantan otprilike kao i Super Pi.

"With all due respect" tvrdnja da se pri višim rezolucijama gubi razlika između top procesora odavno više ne stoji.

Važi kao što gravitacija stalno važi. Ne važi u onim slučajevima kada posmatraš testove koji nisu dovoljno GPU bound. Primera radi neke scene mogu da budu grafički nezahtevne i u tim situacijama brži procesor će omogućiti više frejmova ali ako je takvih situacija relativno malo tada GPU konstantno predstavlja usko grlo.

Crysis je ovde izuzetak ali test procesora u igricama na 800x600 je relevantan otprilike kao i Super Pi.

O relevantnosti se može diskutovati ali svi vole da i Super Pi radi brže na novoj arhitekturi jer su tako sigurni da će se i legacy cod izvršavati brže. Lepo je kad um caruje ali bruteforce je bruteforce :d

Ja preferiram onaj deo "um caruje", a SuperPi i 800x600 nek teraju proizvođači u svojim marketinškim kampanjama.

dva zanimljiva linka i kolicina 1366 kompatibilnih cooler-a

Intel Core i7 - Choosing the Best Memory Kit

http://techgage.com/article/intel_core_i7_-_choosing_the_best_memory_kit/1

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

untitled.jpg

http://www.hexus.net/content/item.php?item=16272

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Core i7 (LGA1366) compatible heatsinks

Thermalright - all Ultra series, HR-01 Plus, HR-01 4U, HR-01 3U and Ultima 90.
Noctua - All coolers. Free upgrades to LGA1366 brackets for current Noctua heatsink owners.
Scythe - All coolers. Brackets will be sold separately and parts supporting LGA1366 will be given a 'Rev. B' addition to the name. The new Mugen 2 will suport LGA1366 from the get go
Thermaltake - V1 and Big Typhoon VX will be updated with LGA1366 support. All Thermaltake water cooling ('LCS') will be updated for LGA1366 support. No confirmation of being able to buy the brackets separately but the new brackets have been given individual part numbers (A100069 for V1 and A100070 for Big Typhoon VX) so I would presume they will be made available separately.
Coolermaster - The V8 will have LGA1366 compatibility (should be in Aus @ Rectron in the next container due in about four weeks) and the Aquagate Max is being updated for LGA1366 with a likely revamp of the water block used - details were sketchy but it was mentioned it needs the block needs to be redesigned.
ASUS - Triton 81 cooler.
Nexus - FLC-3000 cooler.

Poslednja izmena:
Logika

- još jedan potpuno beskoristan test, mislim ko još igra krizu sa takvom grafom na 800x600 med :laugh:

Ok ae razmisli malo ovako logicki. Pogledaj vecinu reviews za procesore, i videces da velika vecina njih daje FPS u igrama u nizim rezolucijama. I sad... jel ti zaista mislis da je to eto PUKA SLUCAJNOST, da su oni zaista toliko glupi, da stavljaju nize rezolucije zato sto misle da "vecina igra u nizim rezolucijama" ?

Razlog zasto se prikazuju igre u nizim rezolucijama, je zato sto se onda vise koristi procesor. Sto je veca rezolucija, manji je znacaj procesora. Pa jel ti sad mislis da si jedini najpametniji, pa si ih sve zeznuo ili...? Da svi ti sto rade artikle, koji znaju 5 puta vise od mene i tebe zajedno, da su oni toliko glupi?

Razlog zasto se prikazuju igre u nizim rezolucijama, je zato sto se onda vise koristi procesor. Sto je veca rezolucija, manji je znacaj procesora. Pa jel ti sad mislis da si jedini najpametniji, pa si ih sve zeznuo ili...? Da svi ti sto rade artikle, koji znaju 5 puta vise od mene i tebe zajedno, da su oni toliko glupi?
Ako sam ja dobro shvatio barneta, on je zeleo da ukaze na relevantnost takvih testova u kontekstu realne upotrebe.

A sto se tice pameti, pametnije bi bilo da se procesori testiraju sa multiGPU sistemima u visokim rezolucijama, jer a) osnovni motiv kupovine skupog procesora je potreba za vrhunskim ugodjajem koji pruzaju visoke rezolucije i visoka setovanja b) zbog driver overheada koji se javlja u multi GPU situacijama, brzina kojojm procesor obradjuje zahteve drajvera je relevantan faktor i mnogo bitniji nego li sirova brzina u 800x600 Low!

Ako sam ja dobro shvatio barneta, on je zeleo da ukaze na relevantnost takvih testova u kontekstu realne upotrebe.

Opet....

Ne testiraju oni procesor u toj rezoluciji zato sto vecina ljudi igra u 800x600, vec zato sto se tada najvise koristi procesor. U vecoj rezoluciji se smanjuje uloga procesora, i samim tim nije toliko bitno. I ako je u 1024x768 intel i7 50% brzi od E8400, mozes da imas realnu predstavu koliko je taj procesor brzi, dok u vecoj rezoluciji bi mozda bio 20 - 30% brzi, a mozda bi bio 5% brzi. Znaci sa visom rezolucijom mozes i ne moras da vidis realnu predstavu brzine procesora.

Ono sto se SIGURNO desiti, je da u nizoj rezoluciji bude isto FPS, a u visoj da neki procesor dominira.

Ahile, sta je to "realno", ako jedan procesor odvaljuje u Low res, a u high res zaostaje za nekim s kojim bi ga poredio (nebitno kojim)?

Ahile, sta je to "realno", ako jedan procesor odvaljuje u Low res, a u high res zaostaje za nekim s kojim bi ga poredio (nebitno kojim)?

ne moze da odvaljuje u low resolution, a da zaostaje u high resolution, to i jeste poenta. U Low rezoluciji se vise koristi procesor, zato ga vecina i tako testira. Sigurno se nece desiti da poredis recimo i7 920 i E8400, i u nizoj rezoluciji da je I7 920 bolji, a u visoj E8400. Dakle to se sigurno nece desiti. Ono sto moze da se desi je da u visoj rezoluciji budu isti (po cemu bi zakljucio da su procesori iste brzine), a u nizoj i7 920 da bude brzi. Tebi to moze ili ne mora da znaci, to uopste nije bitno, bitno je ukazati brzinu procesora u odnosu na neki drugi procesor.

ne moze da odvaljuje u low resolution, a da zaostaje u high resolution, to i jeste poenta. U Low rezoluciji se vise koristi procesor, zato ga vecina i tako testira. Sigurno se nece desiti da poredis recimo i7 920 i E8400, i u nizoj rezoluciji da je I7 920 bolji, a u visoj E8400. Dakle to se sigurno nece desiti. Ono sto moze da se desi je da u visoj rezoluciji budu isti (po cemu bi zakljucio da su procesori iste brzine), a u nizoj i7 920 da bude brzi. Tebi to moze ili ne mora da znaci, to uopste nije bitno, bitno je ukazati brzinu procesora u odnosu na neki drugi procesor.

- hm ako sam ukapirao tebi je zapravo bitno koji je proc brži na papiru (low rez. i det.) nego u realnom radu, što je jedino što i interesuje mene i verujem 99% ljudi.
- a ovi testovi su po mojoj proceni namenjeni budalama koje će pomisliti da će kupovinom nove platforme izvući pomenutih 50% ubrzanja sa svojim high end karticama, u visokim rez i sa high detaljima...
- dakle kako još nemamo grafu koja bi poterala krizu sa max detaljima u 16x10 rez na preko 60 fps ne možemo ni videti kolika bi razlika bila između ovih procesora, a i kada se takve grafe budu pojavile E7xxx sa tom grafom će počistiti bilo koji I7 sa danas najjačom 4870x2

- hm ako sam ukapirao tebi je zapravo bitno koji je proc brži na papiru (low rez. i det.) nego u realnom radu, što je jedino što i interesuje mene i verujem 99% ljudi.

Meni je bitno koji je procesor brzi, tacka.

- a ovi testovi su po mojoj proceni namenjeni budalama koje će pomisliti da će kupovinom nove platforme izvući pomenutih 50% ubrzanja sa svojim high end karticama, u visokim rez i sa high detaljima...

To i jeste moja poenta. Ispada da su 90% ljudi koji pisu te artikle "budale". Eto sasvim slucano se potrefilo da budale pisu reviews za najvece svetske sajtove.

Meni je bitno koji je procesor brzi, tacka.

To i jeste moja poenta. Ispada da su 90% ljudi koji pisu te artikle "budale". Eto sasvim slucano se potrefilo da budale pisu reviews za najvece svetske sajtove.

- ljudi koji pisu te artikle nisu budale već su verovatno korumpirani od strane naručioca tih textova (intela) da što lepše prikažu njihov nov smešno skup proizvod, mislim da li ste vi ljudi čuli za reklamu ,) pa da povučem paralelu sa istraživanjima pred izbore, koja su u zavisnosti od naručioca davale različite prognoze, da bi posle izbora slika bila bitno drugačija...
- elem taj test što si okačio je namenjen budalama koje će se upecati na tu reklamu i pomisliti da će na njihovom npr 22" monitoru sa novim procesorom njihov sistem poleteti u igrama...
- za mene je relevantan koliko i lanjski sneg, ja sam postavio drugi test gde u recimo FC 2 čak i mučeni AMD gazi I7, ali to je tek jedna igra i meni ne pada na pamet da na osnovu nje zaključim da je phenom bolji od i7 i još jedno zapažanje zašto nisu testirali sa WiC koji je značajno zavistan od CPU-a...

Barnet, ti verovatno koristis komp samo za igrice i nista vise.. neko drugi za krckanje brojeva, transkodiranje filmova, kompresiju muzike, ...

- ljudi koji pisu te artikle nisu budale već su verovatno korumpirani od strane naručioca tih textova (intela) da što lepše prikažu njihov nov smešno skup proizvod, mislim da li ste vi ljudi čuli za reklamu ,) pa da povučem paralelu sa istraživanjima pred izbore, koja su u zavisnosti od naručioca davale različite prognoze, da bi posle izbora slika bila bitno drugačija...
- elem taj test što si okačio je namenjen budalama koje će se upecati na tu reklamu i pomisliti da će na njihovom npr 22" monitoru sa novim procesorom njihov sistem poleteti u igrama...[

Jao ma jes, ti si ih sve izvalio sad, kako si ti samo pametan. Sad ces ti da pricas kome je namenjen, ali si ih zato TI sve izvalio, i ti znas pravu istinu.

Procesori se u igrama mere u nizim rezolucijama, jer se vise tada koristi procesor. KRAJ PRICE.

Vrh Dno