Šta je novo?

Odvikavanje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Nocna ptica

Kako ne pomaze? Pa sam si rekao da bi ti prijatelj ostao rob muzike da nije nateran u sator i od zabave napravio odurnu obavezu od koje je pobegao u virtuelni svet.

Ono sto sam hteo reci je da ne pomaze to sto ces gejmera naterati da igra igre zatvorivsi ga u sobu (ionako samo trce da spustaju roletne i zatvaraju vrata).

A prijatelj o kojem govorim voli muziku i ima talenta za to, a takvi bas i ne vole kafansku trash muziku i lagani uvod u vidu turbo folka.

Haludza svaka cast ulepsao si mi dan svojim postovima i postao moj omiljeni member na benchu :)

Bez uvrede ali ja stvarno ne shvatam ljude kojima je igranje igara jedina preokupacija u zivotu, stvarno ne razumem, gledam po netu ljudi igraju wow u toj kolicini da je to sumanuto...

Inace za sve koji zele odvikavanje od bilo cega neka se bace na neki od extremnih sportova i sve ce im se samo kasti :)
Doduse tu postajete zavisni od adrenalina ali je bar zdravije :D

za odvikavanje je bolji bicikl od motora jos sa XT opremom!!

Upravo,ali da ne krene odmah niz Rudnik :) Sporo zarasta kljucna kost...

Ovako nesto: KTM Ultra Sport Bike 19" Al.7005;Sus.Rock Shock;Shimano Deore XT,Shimano Deore LX 9x3;Rigida ZAC 2000 @ 12.9kg

za 1000€ mozes odlican ne polovan nego nov bicikl da kupis !!!
uh, gde ima da se kupi ciklometar (brzinomer) wireless naravno a da nije preko 30€ i sa garancijom?

Jesi bio u Resavskoj?Da ne bude reklama: prodavnica naseg cuvenog brenda u proizvodnji biciklova :) Imaju od Sigmi pa do raznih drugih kineza po povoljnim cenama.A garancija za takve stvari mozda 7 dana.

zar nije garancija godinu dana?
bio sam u prodavnici cuvenog brenda joj kad mi rekose cenu za bezicnu Sigmu...
buraz kupio, uz Giant, bezicnu SIgmu za osetno manje para

zar nije garancija godinu dana?
bio sam u prodavnici cuvenog brenda joj kad mi rekose cenu za bezicnu Sigmu...
buraz kupio, uz Giant, bezicnu SIgmu za osetno manje para

E izvini nisam znao da si vec isao tamo,pa te cisto uputih da pogledas kako tamo stoje sa wireless-ima.Inace nisam gledao koje su im cene istih,ali znam da ih imaju.Sto se tice ciklometara sa zicom znam da su bili povoljni sa cenama u odnosu na druge.

I ja i tri drugara smo tu uzeli Sigmu BC500,najobicnija sa zicom,kosta oko 1100din i radi posao niko se ne zali.Ima 5 funkcija,lepo i tacno radi sto je najvaznije.Znas kako,meni je tu najbitnije da znam koliko sam km presao u voznji i suma km-a koja se zabelezi tokom cele sezone teranja bajka,pa s proleca reset. i novo podesavanje i teras.Trenutna brzina,i prosecna brzina kojom se ide mi koristi cisto da bih znao na kom nivou se tera,ali je i tu vetar presudan,znas vec :)

Jel se bratu resetuje taj wireless kada mu zvoni mob. dok je na bajku?Cuh da ljudi imaju problema sa tim kada je wireless u pitanju.

Odoh u offtopic,ali lepo je ispricati se i sa kolegama ljubetiljima bicikala.

Sve u svemu,voznja biciklom u drustvu,je nevidjeno dobra stvar,i svakom ko ima problem zbog prekomernog sedenja uz komp. toplo preporucujem,makar to bila i opustena voznja po keju. Meni i drustvu je bicikl omogucio da upoznam sva bliza mesta u okolini,malo se druzimo,malo i ozbiljno testiramo sebe i mogucnosti nas rekreativaca.Jednostavno ne moze da bude dosadno,uzivancija prava.Tri puta nedeljno po 70-100km,spoji se i lepo i korisno,i naravno daleko jeftinija zabava od motora.

Pozdarv.

bravo za voznju biciklom, ajmo ajde biciklisti...

Poslednja izmena:
Haludza je napisao(la):
Ozbiljni motoristi su u najmanjem broju. Prvo nose ozbiljnije zastite tipa: + itd.. + su uocljivi, bucniji, stabilniji, oprezniji, svesniji da voze sumanute mashine pa preduzimaju sve mere zastite (naravno uvek ima budala koje voze R1 bez kacige, al sva sreca ne u prevelikom broju), brze preticesh itd..

Uvek ima budala ali im se populacija brzo obnavlja. Ginu stare i radjaju se nove.

Tako da ako odlucite da se na ovaj nacin odvikavate od kompijuterske stondiloze pamet u glavu! Skuteri nisu igracke i uopste nisu naivna stvar. Obavezno se propisno zastitite (kaciga obavezno! bez obzira sto to izgleda malo i bezopasno!)..

Lepo je sve to. Ali nije centar grada da se juri 100Km/h pa i vishe. Shto se tiche kacige, chovek udari sa oko 60km/h u zadnji kraj kamiona a imao je kacigu. Naravno ustao, obrisao prashinu, al' kad je skinuo kacigu, glava zinula malo na temenu ;) i samo se srushio nazad u jarak. Kaciga mu drzala glavu da se odmah ne raspoluti.

Iz toga ispada da moze da te kaciga sachuva od udara muve zumzare kad idesh preko 200km/h od koje mozesh da se onesvestish, da ti vetar neisushuje ochi i sl. Ovo drugo moze i sa naosharima za sunce. Ostalo zashta sluzi bolje da se ne desi jer ako se desi, ne pomaze mnogo. Sto kaze Spic: Od motku u glavu nepomaga pancir ;)

Ne vidim nishta tu spektakulano. Sedi se i na motoru kao i za kompom al' ti na ovom prvom adrenalin udara u glavu dok ti glava ne udari u banderu,kamion,auto ili :wall:

Radije bi seo u onaj tobogan nego na to. Tamo bar mogu da osetim 3-4G i ostanem ziv.
Ovde mozesh jednom da osetis 10+G i to ti je zadnje shto cesh da osetish jer su "shock absorber-i" iliti "siliconbags" ;) uvek iza tebe (napredna maloletnica) a ne ispred. Tako da ona moze sebe donekle i da sachuva ali retko. :D

E kakav bre wow, dok ti se mu.da ne najeze nema nishta wow. :D Svako bira nachin kao ce to da uradi, ekstremni sportovi, ekstremen voznje, adrenalinska zavisnost (gledajte film crank), a sex mu tu dodje kao defult value. Igrica/film ne moze da uradi taj efekat nikad kao real life. Moze da pokusha ali vremenom se ogugla na to jer uvek znash da tu ima next try ma shta da se desi. Na motoru malo njih ima next try ali to ne znachi da ljudi ne treba da ga voze.

Kao shto Ajshtajn reche: Beskonachne su i ljudska glupost i svemir. Za ovo drugo nisam 100% siguran.

Poslednja izmena:
Kao shto Ajshtajn reche: Beskonachne su i ljudska glupost i svemir. Za ovo drugo nisam 100% siguran.

Ovo je jedino sto si u svom postu napisao da ima veze sa zivotom :wave:.

Shto se tiche kacige, chovek udari sa oko 60km/h u zadnji kraj kamiona a imao je kacigu. Naravno ustao, obrisao prashinu, al' kad je skinuo kacigu, glava zinula malo na temenu i samo se srushio nazad u jarak. Kaciga mu drzala glavu da se odmah ne raspoluti.

Znas, ovo babe pricaju deci kad oce da ih preplase motora ;). Meni to pricala moja baka kad sam bio mali.. Mislim nije valjda da verujes da ljudski mozak moze da izdrzi udarac koji bi mu raspolutio lobanju, (i to pri brzini 60kmh preko kacige LOL!) i pri tome bio potpuno svestan, sam skidao kacigu, saginjao se i cistio prasinu, nista provalio itd :eyebrows:.. Isqusan bajker - nema sta ;). Samo bez ljutnje please - mislim da se ona Ajstajnova recenica odnosi bas na likove koji smisljaju ovakve - politikin zabavnik - price, ili na josh gore likove koji veruju u to. Sto je babi milo - to joj se i snilo.. Evo samo za tebe - Arai kaciga posle pada na vugla pri brzini od 320 KMH http://img234.imageshack.us/my.php?image=55223870l3ia4th.jpg http://img234.imageshack.us/img234/7259/55223864l0lr0vc.jpg, jos zipa ovo - covek nepovredjen! A imala je firma Arai zahvalnicu na svom sajtu, tj pismo lika gde se glavom zakucao u stub nekom nenormalnom brzinom i ostao nepovredjen. Ja licno znam ribu, ali zipa prelepu RIBU, ono krhka itd, koja vozi motore ko luda, sa 180KMH naletela na klocnu kojom se drze zadnji tockovi na kamionu, neka dijabola ostavila na sred nekog seoskog puta, a bio mrak, letela 10m, pala na glavu, kotrljala se bukvalno 50m, kaciga PUKLA totalno, imala neku jeftiniju stakloplastika varijantu kacige, a devojka prosla sa par ogrebotina i modrica - nista strasno. Sad kupila trokompozitnu Shoei ludilo kacigu - 500E. Sto se kaze, hrabri umiru jednom a kukavice 1000 puta. Padnes pa sta? Ko sto rekoh - strasno je samo prvi put.. Pa nismo mi napravljeni od secerne pene, pa cemo da se istopimo na kishi. A ima i likova koji voze vec 40god ozbiljne motore i nikad nisu pali u zivotu. Ccccc, sve neka kuknjava i mracne seoske babske price, ste ljudi ili babe ;). Aj malo razbite strah, ne samo od motora, vec i od samog zivota.. Nemoj tako da ste negativni, sve neki bedak, najcrnje itd - cccc..

Aj malo pogledajte pozitivne strane te varijante odvikavanja:

Mislim ocigledna prednost u odnosu na bajk. Ovako izgleda tipican ulov sa Ade leti ;)..

Ondak za ovo se spremamo ortak i ja - jedna od stvari koju moramo da izvedemo:
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=180595&highlight=Reporting+Himalayas

Bajkom kroz ovu lepotu - ihhhh. Obici bajkom Indiju pa na Himalaje. A gde bajk moze, auto ne moze. Moze bench da nas sponzorise, ofarbamo motore u bench logo - bench na Himalajima lol.

Mislim koji pejzazi, koji kolorit, koja rezolucija - to nece imati ni 3dmark3007 :d. Savrseno..

I za kraj, biker i njegov zmaj. R1 ili nijedan. R1 majka. Slicno cepamo ;), cak nam je i oprema slicna (kaciga ista)..

http://www.youtube.com/watch?v=gk7xyzonwvM

Opusteno i cisto uzivanje. Eh miline, eh divote, eh lepog li puta..

Tako da ako BASH ne vozite motor, ili niste dovoljno upuceni u to - prestanite da prericavate price koje ste culi, od baba ili iz filmova, i da mracite i sebe i druge.. Motor = cisto uzivanje. Samo pamet u glavu, oprema, otvorene oci, po gradu polako, i bez brige :wave:.

Poslednja izmena:
Bicikl sam vozio 12 godina (bas toliko) i to extreme dok na kraju nisam slomio desnu ruku (tadasnja devojka mi inace rece da je brze skidam sa slomljenom nego sa zdravom rukom :d)...
Kada je sve zaraslo kako valja prestao sam sa bajsom i za 2 godine sam TOTALNO izgubio kondiciju koju sam 12 godina gradio (vozio sam bajs BG-NS sa pauzom od 45 minta u NS-u...).
Motor, hm, uvek sam se zentao motora i dok sam bio biciklista...malo mi je sumanuta ideja da imam 50-150 konja ispod nogu dok na bajsu ima samo konj (ja), tako da sam se samo jednom usudio da sednem na jednu Yamahu, dosao do 80km/h, ukenjao se i nikada vise seo (sva sreca te se nisam slupao pri toj brzini)...

Inace, sto se teme tice, odvikavanje je moguce samo ako covek ima volju i zelju da vidi i malo sunca na nebu,i poneku dobru guzu...majko rodjena pa Beograd odnsono Srbija je stvorena na to (sta ja da kazem kad ovde jedva da ima po nesto da se vidi)...

P.S.Haludza, svaka cast na onom linku o liku koji je proputovao himalaje na motoru....slike su izvanredne...

Poslednja izmena:
Ja sam letos prvi put seo za motor, kao vozac... Neki skuter od 150cc, ozbiljna masina (za skuter), vozio sam ga 90-100 km/h na otvorenom, vozao po gradu, sve super. I onda u gradu, prilazim raskrsnici, stoje 3 automobila, cekaju da prodju raskrsnicu jer je prvi krenuo da skrece udesno i stao. Kocim (nisam uopste isao brzo) usporim na 15-20km/h maximalno i da obidjem automobile sa leve strane, prokliza mi zadnji kraj na neko je8eno ulje koje je tu iscurilo i padnem (da l' mi je proklizao zadnji kraj zbog kocenja ili sam dodao malo jaci gas, nisam vise siguran)... Posto nisam isao brzo, prosao sam sa manjom ogrebotinom na nozi :( Sta je poenta? Poenta je da bih sada opet seo na motor, i opet bih vozio isto, bez straha iako sam pao na prvoj solo voznji. Kacigu sam naravno nosio, ne bih ni seo na motor bez kacige...

Ali...

Posao mi je takav da ceo dan uglavnom sedim za racunarom, kolima do posla i nazad, pa onda i kuci privatno za racunarom, pa godine, stomacic :S: ... Sve u svemu, provalio sam da dnevno provodim ponekad i vise od 12 sati za racunarom :zgran: a fizickih aktivnosti skoro i da nema :S: Zato sam prosle godine kupio bicikl i vozio sam redovno 2-3 puta nedeljno sa ortacima relaciju Banovo brdo - Zemunski kej - nekoliko krugova na Adi - Banovo brdo i tako sam smanjio vreme provedeno za racunarom, stekao kondiciju, skinuo par kila, video Beograd iz neke druge perspektive, ihhh... Ma uzivancija! :,,:

Sada gledam vremensku prognozu svaki dan, samo cekam da "otvorim sezonu" i ove godine. Bice to jos ovaj vikend koliko vidim :D

Koliko god da je voznja motorom uzivanje i sansa za neku "priliku" :eyebrows: ipak sam pre za bicikl prvenstveno zbog svog zdravlja!

Shto se tiche kacige, chovek udari sa oko 60km/h u zadnji kraj kamiona a imao je kacigu. Naravno ustao, obrisao prashinu, al' kad je skinuo kacigu, glava zinula malo na temenu ;) i samo se srushio nazad u jarak. Kaciga mu drzala glavu da se odmah ne raspoluti.

Lol, pa nije valjda da verujes u to? Ovu pricu sam cuo bukvalno kad sam bio prvi razred osnovne skole daleke '84 pricao nam je drugar a nama je to tada delovalo kao neverovatni horor.

Haludza je napisao(la):
Pa nismo mi napravljeni od secerne pene, pa cemo da se istopimo na kishi.

Nismo ni napravljeni od gume pa da se odbijamo o pod bez posledica. Naveo si 2-3 ekstremna slucaja sa pozitivnim ishodom malo da razbijes kod ljudi strah? Ja mogu da navedem primere ljudi iz mog bliskog okruzenja koji su se unakazili od padova pri brzini od 30-40 na sat. Cale od mog kolege inace clan Arhangela je ostao bez kolena pri "bezazlenom" padu, moj drugar je slomio ruku, kljucnu kost i butnu kost kada je naleteo na sljunak na onoj velikoj krivini u Brace Jerkovica dok je klizao sve je bilo u redu a onda se zabio u stub i cao, drugi drugar je pao kad ga je ocesao auto dok ga je obilazio i isto kljucna kost i skinuo je komplet kozu sa ruke pa to sad lici na sve nego na ruku. Svo oni su vrlo iskusni motoristi, svi nose dobru i skupu zastitnu opremu, koji sedaju u kola samo kad moraju od tacke A do tacke B da prenesu nesto vise sem sebe, a ne voze samo kad ima snega, dzaba kada se greske na motoru desavaju i u velikom broju slucajeva su fatalne. Ljudi prezivljavaju padove pri 200Km/h samo kad klizaju i ne udare ni u sta, kad ti telom udaris u drugo telo pri 60Km/h nece ti nista spasiti pa makar nosio zastitni oklop, neces ti imati lomove i spoljne povrede ali pucaju organi kada usled inercije udare jedni u druge.

Ajde da ne mracim vise, motor jeste cisto uzivanje i ko moze da potisne strah i razmisljanje o padu taj ce i uzivati, ko ne moze taj brzo odustane i vise ne seda na motor. Ja sam od ovih drugih, ali to ne znaci da ne umem da uzivam u zivotu, trenirao sam vaterpolo i odbojku, aktivno igram tenis... Sto se tice pejzaza i kolorita i svega ostalog sto si naveo stoji treba covek da uziva, sebi cu cim zaradim malo vise ispuniti zelju i kupiti mali avioncic sto kosta manje nego nov bolji auto a jedina prepreka mi je dozvola koju ovi hohstapleri iz JATa naplacuju koliko i avion kosta.

Vi pretvoriste ovu temu u moto vs. bicikl :)
Aj i ja da dodam neshto :)
Ne znam, sve zavisi od choveka..
Drug je sa 'busom pao sa 220km/h (neiskustvo, kochenje zadnjom, proklizavanje, letenje..) i imao dve ogrebotine na ruci..
Ja sam sa bajkom pao, i zaradio par ogrebotina.. i naprslu kljuchnu kost :p
Ali me to, naravno, nije okrenulo protiv bajka, niti protiv motora..
Shto se toga tiche, vishe verujem u sudbinu.. pa ***e, mozhesh se i shetati ulicom, pa da te pokupi neki manijak, efekat je isti, ako ne i gori..
Shto se kompa tiche, ne shvatam zavisne ljude.. Jeste, i ja ponekad sedim i po 15-16 sati dnevno, po par dana tako, ali opet, sport, shetnja, izlasci.. Sve umem lepo da uklopim, bez neke "zavistnosti"..
Sve je to, ljudi, do Vashe glave, onako kako Vi to zhelite da prihvatite..

Upravo tako, ako shvatite da imate problem, vec ste na dobrom putu... ;)

Ajde da ne mracim vise, motor jeste cisto uzivanje i ko moze da potisne strah i razmisljanje o padu taj ce i uzivati, ko ne moze taj brzo odustane i vise ne seda na motor. Ja sam od ovih drugih, ali to ne znaci da ne umem da uzivam u zivotu, trenirao sam vaterpolo i odbojku, aktivno igram tenis... Sto se tice pejzaza i kolorita i svega ostalog sto si naveo stoji treba covek da uziva, sebi cu cim zaradim malo vise ispuniti zelju i kupiti mali avioncic sto kosta manje nego nov bolji auto a jedina prepreka mi je dozvola koju ovi hohstapleri iz JATa naplacuju koliko i avion kosta.

Hehehe, motor opasan, a avioncic sa sve torbulencijama bezopasan ;). Lepo lepo nema sta :wave:. I ja bih voleo ovo sto si naveo, tj avioncic, samo mnogo skupo! Sam avion i ne toliko, kao neki bolji auto, medjutim, imam poznanike koji imaju bas te varijante avioncica koje si naveo - MEDJUTIM. Najveci bedak je takozvani aviomehanicar koje je OBAVEZAN i mora da ti gleda avion pred svaki let itd. A to je bash skup sport kod nashih lopova, sa sve aerodromskim garaznim smestajem + servisi + takse + delovi + gorivo itd.. Extra skupo :wave:.

Bike vs bicikla: E ja nemam nista protiv bajsa. Cak sam bajs vozio godinama. Medjutim, na bajsu postoji par bedaka.

Bedak 1 - Ko misli da bajsom skida stomak, tj onaj najgori kompijuterski stomak od sedenja, tj dupe + stomak + pojas za spasavanje & shvargle oko kukova - taj je bas u zestokoj zabludi! Bajs to ne skida! Bash bedak. Na bajsu covek moze da nabaci kondiciju, noge, i to je to! Za te shvargle oko kukova - iako bajs deluje idealno, ono sedis ko za kompom a picis, jedini lek je, ali JEDINI (osim liposukcije), iako najdosadniji lek je trcanje. Trcanje je milion puta dosadnije od bajsa, ali za stomak - smrt. Moj drugar, najveci poklonik bajsa na planeti, od Beograda do NS-a i nazad na bajsu, bajs izleti, bajs neki od 1k evra, itd.. nikad deblja i masnija shvargla! Mislim upravo OVAKO gradjen. Energicna, gicajuca, ali ipak shvargla. Kad biste ga videli, a znate koliko dnevno kilometara prelazi bajsom, ne biste mogli da verujete! To me bash dotuklo..

Bedak 2 - kad bajsom na ulici pretices auto, on te apsolutno ne cuje! A cesto i ne vidi! Bash bash opasno. Nit mozes da das levi migavac ako oces levo, moras da dizes eventualno ruku sa upravljaca, pri skretanju - extra opasano, nit imas sirenu, nit mozes da blicnes, nit si valjano osvetljen sa svih strana - bash rizik zesci! Nije ni cudo sto su biciklisti u najvecem broju izginulih (prosek prema istom broju uzorka, ne ona fora pa biciklista je vishe itd. - recimo na 1000 biciklista - 10 izginulih, na 1000 skuterasa 8 izginulih, i na 1000 bajkera - 2 izginula) Ako ne verujete, popricajte sa nekim isqusnim taxistom o ovome.

Poslednja izmena:
Bedak 3 - pricate kako ljudi sa motora pri padu od 40-60kmh sa full opremom se zestoko povredili, pukla im glava, kidanje organa itd.. To jednostavno nije istina! Pa bajsom ne retko ides preko 60kmh! Pri tome nemas cak ni ozbiljnu kacigu! Odgovorno tvrdim, ako na motoru imas dobro odelo sa svim protektorima sa silikonom za sve zglobove, dobre rukavice sa kevlarom, dobru kornjacu - kevlar za kicmu, dobre patike ili cizme sa stitnicima za nozne zglobove, ma jednostavno kvalitetnu moto opremu (dainese, alpinestars itd..) nema shanse da se ozbiljno povredis! Ko ikad obuce ozbiljan moto kombinezon - shavtice o cemu pricam. Sem ako nisi maler, pa sa 40kmh sletis u provaliju kanjona kolorado! Sto se tice povrede organa - likovi na moto gp trkama padaju brzinama preko 200 i udaraju u zastitne ograde itd, pa ustaju ko da nista nije bilo. Ja znam coveka, udario pri 200kmh na ibarskoj u auto koji ga isekao, leteo 20m, pao u kanal pored puta, ustao na kratko, onesvestio se od shoka, kad je dosao sebi, samo ogrebotina! Ali covek uvek ima full zastitnu opremu! Kao sto i treba. Zovu ga robocap ;). Naravno, nista nije nemoguce, moguce su ozbiljne povrede i pri jako malim brzinama, al to vec nije domen motora, vec sudbine, tj zesceg baksuza. Uostalom ako ti je bash sudjeno da zagines - ma mozes da se bavis sahom, pa da te ubije sahovska figura..

Bedak 4 - ciklistika. Bajs ima tanke tockove! Extra opasno, narocito pri skretanju, kocenju, itd. Kad dugo drajvate ozbiljan motor, naviknete na kacigu, opremu, da ga obarate telom u krivini, ciklistiku, sirenu, svetla itd, i kad gologlavi sednete na bajs, imate osecaj da cete da izginete svaki cas! Prvo, obaranje bajsa telom u krivini, koji se sav trese, ciji konus gume je nepojmljivo mali, tockovi tanki - horor film. Pri tome, to uopste nisu zanemarljive brzine, narocito nizbrdice. bajs se sav trese - uzas. Zulja bulja na sedistu - horor. Ciklistika na motoru koji je kao nov kostao preko 10k evra, i na bajsu koji je kao nov kostao 300 evra, jednostavno nije ista. Isto vazi i za kocnice i za sve ostalo. Isto vazi i za skuter, mali tockovi! Za cas ta zujalica prokliza, malo veca rupa a mali tocak - ode ti u PM. Zato ako se covek plasi brzine - neki enduro ili coper i opusteno.

A sto vam pricam sve ovo. Pa da vam razbijem predrasude o motorima, da vam pomognem da zavolite motore i slobodu (cetiri tocka pomeraju telo - dva tocka pomeraju dusu), da se "odviknete" od stondiloze na jedan lep nacin i da skapirate, da je biciklo 15x teze i opasnije voziti od motra. Nemam nista protiv bajsa, samo vam ukazujem da motor na ulici je manji rizik od bajsa, a svi napadoste motore. Znaci ako ste dosad preziveli bajs - motor cete jako brzo peti na jedan tocak ;). Uostalom, zasto kad se pomene motor - svi misle na 300kmh i brzince. Pa imaju coperi od 125cc kojima je maximalna brzina ne veca od 70-80kmh, a i jako su jeftini, udobni za duga putovanja, sigurni itd.. Pa ko se plasi brzine - eto mu varijante. Da svi ginu, pucaju lobanje, kidaju se organi, i ostale baba sera price, ne bi moto industrija prodavala ni jedan motor, niti bi to bilo ko kupovao. Mislim, nemoj da se mracite bespotrebno..

Poslednja izmena:
@Haludza:

brate, taksisti najvise i ubijaju ljude po saobracaju, direktno ili indirektno svojim ponasanjem/voznjom. Nemam ja sta sa njima da pricam niti da ih pitam...

PS. Sedi u udoban auto sa kvalitetnim razglasom i predimenzioniranim basom tipa 2kw i da vidis sta sve pomera :) Pomera isto sto i motor kad ga turiras, a i jace :)

ne kontam zasto bas motori,avioni,bajsevi?(ako ste stariji 20-45 moze i mladji;) ) najbolje je baviti se sportom,nebitno kojim samo da zahteva dosta fizicke aktivnosti,no dobro svako ima svoj stav o odvikavanju.
mozemo li da okrenemo celu pricu na mladjima tj klinci od 10-15god. sta njima preporuciti kada zapostave skolu,kidanje sa casova i pravac igraonica tako da roditelji nemaju pojma kako im dete propada i zanemaruje prave vrednosti zarad nekog paladinca u wow'u:crash: ..neke stvari se jednostavno ne mogu ispraviti na radikalnom nivou i cime odvuci paznju tim klincima kojima je igraonica ceo svet? mislim da bi bilo pametnije da se tema krece u ovom pravcu a ne o moto incidentima i sl.
mislim da se sa slicnim problemom suocavaju skoro svi roditelji u danasnje vreme..

ja sam kao klinac radio dosta gluposti ali po zavrsetku vj pre nekih 5god okrenuo novi list,batalio sve gluposti,poroke i bacio se na powerlifting tj teretana...nikad se bolje nisam osecao u zivotu i dan danas uvek imam vremena za posao,trening,komp,pomalo igranja i ostalo dok ranije to nije bio slucaj.

@Haludza

Al' si ti naporan&nedokazan covek. Da ljudi mogu da priuste sebi motore, verovatno bi znatno veci procenat istih i vozilo motorozivane dvotockase. Ja prvi, priznajem, potpisujem!
Kome pare ne ispadaju iz dupeta kao tebi, moze samo da sanja o tome. Kao ja, priznajem i takodje potpisujem!

Normalna je stvar je da ljudi imaju predrasude o nepoznatom, kao sto je nazalost "normalno" se na ovim prostorima pljuje svako ko ne deli tvoje misljenje i tvoj nacin zivota. Iskuliraj malo ;)

Bedak 1 - Ko misli da bajsom skida stomak, tj onaj najgori kompijuterski stomak od sedenja, tj dupe + stomak + pojas za spasavanje & shvargle oko kukova - taj je bas u zestokoj zabludi! Bajs to ne skida! Bash bedak. Na bajsu covek moze da nabaci kondiciju, noge, i to je to! Za te shvargle oko kukova - iako bajs deluje idealno, ono sedis ko za kompom a picis, jedini lek je, ali JEDINI (osim liposukcije), iako najdosadniji lek je trcanje.
trcanje u suskavcu ;)
na bajsu mozes da ojacas i ramena, ruke, ledja...

ja vise volim da idem biciklom svuda nego kolima
mnogo je dobar osecaj kad vozite nesto sto je nesigurno po pitanju ravnoteze ;) sa sve tankim tockovima (mislim, kako da vozim bicikl ako su mu ultra siroke gume?)

a preporucuju se i trbusnajci i ostale vezbe kao i raznovrsna zdrava ishrana kako bi se skinulo salce sa stomaka koje se najteze skida

tvoj nacin zivota.

Mislim da je ovo sazetak svega o cemu smo ovde diskutovali. Svako ima razlicite ciljeve i nekome je besmisleno da sedi 10 sati za kompom a nekome je to krucijalno. Neko voli kola, neko motore a neko avione, nadje se i po neki camac, a tu su i oni koji vole da ubijaju imaginarne (ne)prijatelje. Kao sto je monahu besmisleno da s' oprostenjem hebe vecini nas ovde nije i maltene svodimo zivot na to, Gospoda Prirodni ce se usprotiviti nama bajkerima, avijaticarima i modernim kocijasima kao i mi njima. Svako ima nesto svoje i apsolutno niko nije kompetentan da usklikne "zasto sedis i besomucno igras igre bednice". Znaci u se' i u svoje kljuse.

@Falcon, ma no prob :wave:. Mislim da si me malko pogresno skapirao, ja samo ne volim da ljudi mrace ni sebe ni druge, niti predrasude. To je sve..

Sto se tice para, nije sve u tome, niti je tu glavni problem, neko je lepo rekao: za 1000E (sto je cena jedne prosecne konfiguracije za igrice na kojoj ce novi naslovi seckati u full-u ;) ili nekog lcd-tv-a ili ps3-ke ili sli gtx-a da bi igrice radile brze, ili quadcore-a da bi se srusio super pi) covek moze sebi da kupi bilo sta (bajs sa full opremom, motor - ne kostaju svi motori 10k evra, ima i za 1k evra polovnih ok motora ili polovnih ok vespi sa italijanske poshte za vec 400-500e ili MZ 250 stari u ok stanju za iste pare), profi pecarosku opremu, sportsku opremu, skije, camac, ma bilo sta, sto ce ga "navuci" da ne sedi za kompom 20h dnevno vec da je napolju - exterijer - ne enterijer, . Samo su ljudi nekako neupuceni, pa im to deluje preskupo, prekomplikovano, preopasno, mnogo se "sigurnije" osecaju zabodeni gajbi ispred kompa.

Te krenuse da mrace sa pricama o kidanju organa, raspuklim lobanjama itd. Normalno da cu da reagujem na takve price :trust:. Da sam nekome predlozio da sa 2k evra ode do Kube ili Tajlanda i metar dana se provede kao nikad u zivotu, krenula bi prica: jes pa da me ubije cunami, da me izede ajkula, dzinovski gusteri, da me guja otruje, da zakacim venericnu boles, muva cece, da me otmu talibani itd.. Znas mnogo nesto ljudi smraceni. Imam osecaj da neki useri odu cak i na Havaje, da su toliko smraceni i depresivni da bi ih stvarno izela neka ajkula, plus bi se tropsko lisce sa drveca osusilo i otpadalo momentalno tamo gde bi oni proshli..

Samo malko pozitivnog razmisljanja i sve ce biti ok :wave:.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:

Hehehe, namerno sam izbegavao da stavim ghost ridera na ovaj topic, al ne vredi ;). Mislim ono de on vozi 300kmh izmedju 2 automobila blizu jedna do drugoga, na autoputu i slicne ludorije, a imam sve njegove fimove, covek postade institucija, gomila tih likova u kolima su njegovi ljudi, tako da nemojte se previshe primati. Drugo, tamo gde on vozi, a u glavnom po skandinavskim zemljama, su saobracani zakoni i putevi nevidjeni. Mislim i tamo je ono preterano rizicno, a ovde tek da ne pricam!

Evo domacih komsija - bolida inspirisanih ghostom:

http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/hrvatska/20070308_13148_36615.php

kao i http://www.youtube.com/watch?v=10Q36-goqrU&NR

Takvi samo doprinose losoj slici i predrasudama koje prate motoriste. Nije auto statican objekat da se onako zaobilazi, ono jeste da ti pri 300kmh za auto koji ide 150 tripujes da stoji, ali nije to bash tako. Moze covek lako kolima bez zmigavca (kod nas najnormalnija pojava) da skrene, jer tripuje da nema nikoga iza, ili ne moze jenostavno da veruje da bilo sta na planeti moze da ide i da se stvori kod kola onako brzo. Aj da nema kola pa ok, na pravcu, autoput pregledan ispred tebe, lepo vreme, ugrejane dobre gume i ugrejan put itd, ali onakva rizicna preticanja.. Ccccc..

Ghost ridere i te varijante zabatalite..

Evo ga ovde kralj kraljeva:

http://www.dailymotion.com/video/x11eyz_petit-frere-de-valentino-rossi

Kako ga savija malisha, bruka..

Poslednja izmena:
Haludza je napisao(la):
Odgovorno tvrdim, ako na motoru imas dobro odelo sa svim protektorima sa silikonom za sve zglobove, dobre rukavice sa kevlarom, dobru kornjacu - kevlar za kicmu, dobre patike ili cizme sa stitnicima za nozne zglobove, ma jednostavno kvalitetnu moto opremu (dainese, alpinestars itd..) nema shanse da se ozbiljno povredis! Ko ikad obuce ozbiljan moto kombinezon - shavtice o cemu pricam. Sem ako nisi maler, pa sa 40kmh sletis u provaliju kanjona kolorado!

Pa ova pokuplena sa slike vidim bash ima "zashtitu". U ovakvim situacijama mushkarac zeli da se pokaze pred ribom shto bolje i zachas ce da loshije proceni, gde moze a gde ne moze da prodje sa motorom.

Rezime potenciajlnog pada:
1. Od klizanja bi se ogulila k'o repa.
2. Bez kacige, ma idi do loma vrata pa do skidanja shminke i preke(skalpa) i stvaljanja rumenila.
3. Ako bi se kotrljala opet bi se sva izubijala.

Nisu mashine krive. Krivi su uvek ljudi.
Shta ce joj kaciga kad ionako mozga nema.
A shto se tiche shirkoh guma na motorima, prokliza to sve kad naleti na ulje a po gradskim ulicama ima toga dosta.

No necu vishe da pricham taj crni scenario, a ona pricha jeusamljen primer, desila se ona ili ne.
Ljudi mogu da poginu da se ne krecu uopshte.

Vozuo sam letos skuterchic jedan i upochtku je bilo chupavo narochito sa kochenjem.
Shvatish da nije isto shto i bajs, da ima malo vecu inerciju jer ima vecu i masu.
Ali posle 10-tak minuta kreni, stani, okretanja ushao sam u shtos.
Posle je bilo cool.

Coperi su zakon. Lepo krstarish da te svi vide.
A ne prozujish kroz mesto i svi kazu: Koja je ovo budala, izginuce.

Poslednja izmena:
Pa ova pokuplena sa slike vidim bash ima "zashtitu". U ovakvim situacijama mushkarac zeli da se pokaze pred ribom shto bolje i zachas ce da loshije proceni, gde moze a gde ne moze da prodje sa motorom.

Ovo stoji, zato ako zelite da vam onakva guza u nge-ta i stiklicama (jos kad ima neki tet iznad guze u tangicama - ihhh ;)) sedi na zadnjem sedistu ponovo, samo polako. Moze motor da ide i 20kmh, lagani peting po gradu, nema problema. Ako vam sedne onakva guza, a vi kao neki isfrustrirani, iskomplesirani negativni geek pa josh klinac, koji ima bolesnu potrebu da muci ljude i zivotinje, nagazite po gradu, cisto da bi vi ispali faca, a nju jadnu preprasili, produvali, i mucili, ta guza vam verovatno vishe nikad nece sesti na motor, vec ce doci kod smirenog cika Haludze, da joj cika Haludza da bonu ;).

Neki ljudi imaju neku bolesnu i vrlo opasnu potrebu da ljudima koji sednu pozadi zgade motor za sva vremena, da ih preplase do smrti, ne znam samo zasto? Sado mazo? Vrlo vrlo opasno kad ribica bez zastite sedne pozadi a bolidu porastu muda. To definitivno stoji..

Coperi su zakon.

To :wave:! Svak nek nadje sta mu odgovara, samo da je dupe na dva tocka ;)..

Poslednja izmena:
kao,npr,trotinet? :D

momsab je napisao(la):
kao,npr,trotinet?

A moze bre i s'jedan tochak. Platish bugarina da gura kolica. :D

Osim Miska, ovde ne vidim skoro ni jedan bistar odgovor :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno