Šta je novo?

Odrzavanje laptopa

• Začetnik teme Začetnik teme miltan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li ima neko ideju zasto proizvodjaci high end laptopova u zadnjih par godina toliko forsiraju laptopove sa 16X10 odnosom strana i velicinom ekrana 16"?

To sad kao da postaje neki novi standard kao sto je jako dugo bio 16X10 i 15.6" ili 17.3" laptop.....

Meni su odvratni ti 16" laptopovi pre svega sto nisu za multimediju....u mnogim igrama cete imati sa strane dve linije,kada gledate neki video takodje....jedina im je prednost visina ekrana pa moze da stane duzi tab ili tako nesto na ekranu....ali majku mu zasto onda ne prave te 16" laptopove kao neke poslovne a za gaming laptopove stare i proverene 15.6 i 17.3??

Zato sto su to "productivity" laptopovi, uglavnom za biznis upotrebu.

Pa znam,ali da li vise u ponudi ima najnovijih npr Asus Scar Rog (gamerskih) laptopova sa 16x9 i 17.3" ekranom?....vidim da trpaju 5080 i 5090 grafike u te 16" (biznis) laptopove....

Dobro, imas dosta firmi gde ljudi zele Autocad i sl programe na laptopovima, kao sto je slucaj i u mojoj firmi. Ponuda je sarolika, pa se uvek nesto nadje.

Ja ne vidim najnoviji model Asusa Rog Strix Scar za 2025 sa 17.3 ekranom....zadnji takav model je bio iz 2023.....oni su izgleda potpuno obustavili proizvodnju gamerskih laptopova sa 17.3 ekranom.....pa onda ne bih rekao da je ponuda sarolika,vec samo imaju te 16" i 18" 16x10

Secam se da su pre desetak godina prodavani i pravljeni takvi 16x10 monitori ali odjednom su iscezli sa trzista i samo su forsirani 16x9 monitori.....onda valjda ljudima vise nisu trebali ti monitori za posao ili sta vec.....a sad je neko odlucio da ljudi trebaju i da se igraju i rade na 16 ili 18 16x10 laptopovima....te strafte sa strane treba da se ignorisu

Društvo, šta koristite za brisanje laptopa, ono da bude malo jače, mirisnije od obične destilovane vode? Jesu li bezbedna ova univerzalna sredstva, tipa onaj Frosch narandžasti, ili recimo Sanytol prskalica? Ili je najbolje samo u prskslicu pomešati malo tečnosti za suđe i destilovanu vodu?

Axel Sgrasso za odmašćivanje rerni je bezbedan i za ekrane i skida ono što Mer za staklo ili alkohol ne mogu. Isto je dobar za skidanje ostatka lepka od nalepnica. Nakon njega obavezno Mer za staklo ili alkohol da se uklone ostaci. Uvek prskati samo na krpu, nikad na laptop.

Malo tečnosti za suđe i vode na toalet papir i nema brige.

• Laptop stoji uvek na stolu
• Pre mesec dana izduvao na kompresoru
• Posle mesec dana evo situacije😄
• Razlika, odnosno povecanje temp i do 8,9 c zbog ovoga

Prilozi

• IMG_4232.jpeg
    IMG_4232.jpeg
    253 KB · Pregleda: 35
  • IMG_4231.jpeg
    IMG_4231.jpeg
    347.9 KB · Pregleda: 35
Da, ovo za mesec dana je baš puno, okruženje ti je puno prašine, neki prečišćivač vazduha će da pomogne.

Ne znam da li je ovo prava tema, ali kako čistite OLED ekran? Imam Vivobook. Prebrišem ga mikrofiber krpom i desi se da ostanu otisci prstiju, verovatno sa tastature. Međutim, primetio sam da se pojave kao neke okrugle tačkice, kao neki film preko ekrana, i gotovo ih je nemoguće skinuti. Par puta sam uspeo malo prstom, malo krpom ali to ne bih radio jer ne želim da oštetim ekran ili nešto slično. Vidi se pod određenim uglom i dosta su male.

Ne znam da li je ovo prava tema, ali kako čistite OLED ekran? Imam Vivobook. Prebrišem ga mikrofiber krpom i desi se da ostanu otisci prstiju, verovatno sa tastature. Međutim, primetio sam da se pojave kao neke okrugle tačkice, kao neki film preko ekrana, i gotovo ih je nemoguće skinuti. Par puta sam uspeo malo prstom, malo krpom ali to ne bih radio jer ne želim da oštetim ekran ili nešto slično. Vidi se pod određenim uglom i dosta su male.
Brisanje bilo kog ekrana se preporučuje isključivo belom pamučnom krpom sa 70% alkoholom ili vodom (ako treba samo prebrisati ekran od prašine recimo). Bilo koje drugo sredstvo ostavlja tragove.
Za masnoće ili fleka na šasiji možete koristiti Pronto (klasičan ili za nameštaj nebitno je). Isto sredstvo se može koristiti pre alkohola i za ekran ako su fleke nešto masnije.
Kod MacBook laptopova se dešava da izgubi prvi zaštitni film ekrana pa ekran dobije tačkastu maturanti teksturu. On se čisti Licterin-om (tečnost za zube).

Nazad
Vrh Dno