Šta je novo?

Odlican player za manji budzet

Void

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2005
Poena
304
Vidim da dosta ljudi ovde trazi neki zgodan mp3 player sa osnovnim mogucnostima.

Bacite pogled na ovaj.

SanDisk Sansa® Clip
http://www.sandisk.com/Products/Catalog(1363)-SanDisk_Sansa_Clip_MP3_Players.aspx

Za full review pogledajte sledeci link:
http://www.anythingbutipod.com/archives/2007/10/sandisk-sansa-clip-review.php

Ako neko sazna gde ovaj player ili neki slicnog odnosa cena/kvalitet moze da se kupi neka ostavi na ovoj temi. Svima nam je potrebna ta informacija.

A za sve one koje misle da postoje i drugi playeri, a ne samo iPOD:
http://www.anythingbutipod.com

Ja sam pre nekog vremena planirao da uzmem iPod nano, ali sam naleteo na Sansu e260, pogledao gomilu review-ova po netu i zakljucio da je bolja kupovina od nano-a i nisam se pokajao. Za ove nove pretpostavljam da su jos bolji.
Inace, na nekim review-ovima za sansu kazu da je bolji od nano-a, na nekim da je losiji, ali svi se slazu da je jedini ozbiljan konkurent iPod-u.

Imas Creative MuVo seiju koja je odlicna, a ne kosta mnogo, bar modeli bez FM-a.
Od MSI bezite, njihovi MP3 plejeri su s****e !!!

Imas Creative MuVo seiju koja je odlicna, a ne kosta mnogo, bar modeli bez FM-a.
Od MSI bezite, njihovi MP3 plejeri su s****e !!!

Imam doticni Creative MuVo TX 1GB godinu dana i ima svaku preporuku od mene. Cist i jasan zvuk bez izoblicenja.

Poslednja izmena:
Ajde sad navedite gde da kupim poshto cerki dolazi rodjendan.moze i na pm.

Ja sam pre sanse imao MSI Mega Stick 256 koji je stvarno bio s****e i brzo je uginuo, ali sam posle toga uzeo MSI MEGA Player 521 (512 MB), dobro sam ga platio i bio je stvarno odlican (poklonio sam ga i dan danas odlicno sluzi). Tako da je to relativna stvar.

Poslednja izmena:
Zasto zaboravljate Apacer. Nije bas samo dno ponude (ni po ceni, ni kvalitetu), kao recimo neki kung-fu modeli, ali moze bez puno problema da se uglavi u svaciji dzep :) . Moj favorit je Apacer AU231, sa svojih 1GB RAM i dodatnim SD slotom. Mana mu je ta sto na displeju ne pokazuje bas puno podataka.
b143711.jpg

AAA Baterija, moze se kupiti na bilo kojoj trafici, sa alkalnom izdrzava od 6.5 do 7 sati reprodukcije, a naravno, mozete kupiti i punjivu. Ekvilajzer, shuffle itd itd. Na akciji sam ga pre neki dan video za oko 2k dinara., inace mislim da je znatno skuplji.

Ako nekome znaci ima RoHS standard :p .

Poslednja izmena:
Inace, vecina jeftinih player-a i nisu toliko loshe zvuceci ako se doda josh koji $ za neke normalnije slushalice...

I opet standardna priča, lik kaže da je zvuk dobar ali su slušalice shit. Za dobar zvuk je prikačio druge koje koštaju 200$.

Mom drugaru na iPodu umiru već tri-četiri para Apple slušalica u garanciji... niko ni je savršen. Ko kupuje player, makar i iPod, mora da računa na to da će mu trebati kvalitetne slušalice. Kod playera je bitno to što uopšte može da s nečim izbaci dobar zvuk, sve ostalo je nebitno.

Creative ZEN Stone i Sennheiser MX 550 za 4500 dinara, ja mislim da ne moze bilja kombinacija za te pare.

Taj mx550 je bas trash model.. Pre moze mx400 ili mx500.

Ja sam pre nekog vremena planirao da uzmem iPod nano, ali sam naleteo na Sansu e260, pogledao gomilu review-ova po netu i zakljucio da je bolja kupovina od nano-a i nisam se pokajao. Za ove nove pretpostavljam da su jos bolji.
Inace, na nekim review-ovima za sansu kazu da je bolji od nano-a, na nekim da je losiji, ali svi se slazu da je jedini ozbiljan konkurent iPod-u.

Imam od skora e260. I cini mi se da ima softversko-inzenjersku gresku :d. Kad pustim pesmu i vratim se u music list, odatle ne mogu nazad na pesmu da je npr. pojacam. Tek kad ga pustim 15 sekundi, on se sam vrati na nju. To je za sad jedina mana sto sam nasao ali nek' potencijalni kupci budu upoznati jer cepidlake moze da nervira :)

Citirao sam tebe samo da vidim da li si i ti primetio to (ili ja ne znam da ga koristim kako treba)

Poslednja izmena:
Treba mi mp3, primarno za snimanje predavanja na fakultetu. ne mora da ima radio, shuffle, playlist... sto se memorije tice imam nekoliko sd kartica pa bi bilo pozeljno nesto sto ima slot i pozeljno moze ad cita sd karticu od 512 mb

moj stari (msi 533) je totalno otkazao, displey je izgubio kontakt, ulaz za slusalice se razlabavio gubi kontakt... znam dosta ljudi koji imaju taj model i vrlo je sklon kvarovima. .. ali dobro mom je i bilo vreme sluzi me vec 2 godine.

koj mp3 biste preporucili, gde da ga nabavim po pristupacnoj ceni? moze odgovor i na pm. studentske platne mogucnosti, krajnje limitirane

thnx in advance

Poslednja izmena:
Pa ako ti treba iskljucivo f-ja snimanja, onda uzmi neki diktafon:D

pomenula sam doticni msi koj polako ali sigurno umire. treba mi zamena :wave:

snimala bih sa njim ali nema sanse da nabodem record buduci da displey ne radi i ne mogu da se setim koji kvalitet je setovan

Posle 2nd gen Nano-a i Zena V+ sada sam ponosni vlasnik SanDisk Sanse e260. Najbolji odnos cene i kvaliteta, a po kvalitetu zvuka ne zaostaje za Nanom i Zenom.
Sad mi je narocito zanimljiva jer sam joj ubacio Rockbox (user made softver baziran na Linuxu).
@Tajson : Kad zelim da se vratim u Play mod ja samo 2 puta kratko pritisnem Power taster i nema problema.

Ok, uzeo sam mali Clip od 1Gb pre nedelju dana, pa je vreme da sa vama podelim utiske.

Prvo, verovatno je medju najjeftinijim modelima na trzistu sa cenom od oko 3300din. Za razliku od testiranog na www.anythingbutipod.com sajtu, dolazi u crnoj boji. Uradjen je jako dobro, tasteri su odlicni i plastika je odlicna. Sa leve strane je lock dugme koje kada se gurne u suprotnom smeru radi kao taster cijim se drzanjem gasi/pali pleyer. Sa desne strane je lako pristupacna volume kontrola. Pozadi se nalazi stipaljka koja moze da se klikne i skine (btw metalne su zabice). Jedino je malo losije resenje sto je konektor za sluske sa desne strane ali nema veze.
Ekran je Oled, sa fantasticnim kontrastom, vrlo citljiv pri raznim svetlosnim uslovima. Radio je ugradjen, ok kvaliteta, moze i da snima u wav format, kao i sa ugradjenog mikrofona. Baterija drzi oko 15 sati po specifikacijama, mozda je meni radila malo krace jer sam cackao ekran dosta. Pesme se biraju po artist/album/genre(tu je podcast) maniru, ne moze po folderima. Ima ekvilajzer, sa custom podesavanjem pa moze da se prilagodi razlicitim sluskama. Meni je brz i radi bez zastajkivanja. Toliko o opcijama.

Medjutim jedna stvar gde je ovaj player fantastican je zvuk. Kada sam ga cuo ostao sam :zgran: Zaboravite na poredjenja sa ipod-ima jer je to nerealno. Nano ili novi classic zvuce kao sala u odnosu na ovo (mada imaju drugih prednosti-pre svega memorija). Jedino bi shuffle mogao da se priblizi njemu po kvalitetu zvuka ali opet je clip dosta bolji cak i bez korscenja ekvilajzera (cenu oba modela i ostale opcije je smesno porediti). Od creative-a sam ga poredio sa Muvo serijom koga je isto ubedljivo pobedio.
Dakle testirao sam ga na Sennheiser HD470 sluskama (klasicne velike slusalice, otvorene). Njih inace slusam preko live! kartice i tranzistorskog pojacala za slusalice u A klasi. Obicno svi mp3 playeri nisu imali snagu da ih voze, ili ako je imaju izgube svaku kontrolu posebno u bas podrucju. Ovde Sansa Clip prosto briljira i iako je laksa od kabla za slusalice i ekstremno mala, zvuk je ogroman, mocan, sa odlicnim prostorom, jako dobro kontrolisan, ekstremno detaljan ali bez naglasenih visokih frekvencija i vrlo suptilan. Olako je preshishala kombinaciju Live!-a i pojacala za sluske po kvalitetu, a to mi je bo najkvalitetniji izvor zvuka (mislim na pojacalo za sluske, koga sam koristio i sa standalone cd playerima i sacd playerima).

Jednostavno neverovatan kvalitet zvuka koji ce zadovoljiti sve koji imaju bolje velike slusalice, uz odlicnu cenu. Ukoliko vam ne treba player sa hard diskom ili velikom memorijom, sansa clip se namece kao idealan player. Inace izasla je verzija od 2Gb i nema je trenutno kod nas ali ce biti oko 20e skuplja od ove od 1Gb. Stvarno svaka preporuka.
Poz

@ Mx
As I told ya all. SanDisk je po prodaji na 2om mestu iza iPoda. Ali su po kvalitetu zvuka rame uz rame. I to nije da reklamiram SanDisk, nego sam imao i iPod Nano 2nd gen i Sansa ga prashi po pitanju ekvilajzera a koshta duplo manje. Bilo koje slushke da ubacish uvek mozesh da podesish zvuk po svom ukusu. Ja sam stvarno prezadovoljan ,)
P.S. Na Sansi se mnogo bolje chuje Metallica nego na triPodu :D

iPod nikad nije bio merilo kvaliteta, odnosno jeste ali samo zbog masovnosti. (Shuffle 1st gen je dobar, ostalo je bzvze).

Ovaj Clip je verovatno najbolji kad se gleda odnos cena/kvalitet gde iPod nema sta da trazi.

Mogu da preporucum Sandisk Sansa, odlican je a kosta mnogo manje od iPod-a.

@ MX ajde reci kako prebacujes muziku, citao sam da se koristi MTP protokol ali neki kazu da se moze preko player-a birati hoce li se koristit MTP ili MSC dok drugi kazu da Clip bira sam u zavisnosti imas li MTP protokol na kompu pa me sad zanima sta je u pitanju. I ako nije tajna gde si ga nabavio, moze i na PM ako je tajna :) i koliko mu traje baterija sada kad si ga naucio pa ga ne njakas toliko.

Hvala

Za prebacivanje muzike u podesavanjima ima 3 opcije: Auto detect, Mtp i Msc. Ja muziku prebacim sa j.river media centar programom, a mozes i rucno u folder X:\Internal Memory\Music. Problem je sto muzika mora da bude sredjena jer player ne moze da cita po folder\file nacinu vec samo po artist/album/song/genre itd... To je ujedno jedna od mana, mada uvek mozes da napravis playliste umesto da redjas u foldere.

Druga mana koju sam primetio se tice ekvilajzera. Cim udjete u custom setovanje, ukoliko nije vec podeseno, bude sve namesteno na nuli. Cim se pomeri jedan od 5 slajdera, player utisa zvuk za neku fiksnu vrednost u decibelima. Ako se jedan od slajdera pomeri preko pola (nazalost ne znam koliko je to u decibelima, mrzi me da merim) zvuk ulazi u distorziju. To znaci da onda maksimalno pojacate neki od slajdera do pola pa ostale smanjujete-malo komplikuje. Mada jos jednom napominjem da je sa dobrim velikim slusalicama zvuk odlican na flat podesavanju, ovo sam cackao zbog losijih bubica.

A sto se baterije tice, nisam ni ja vise siguran. Ekran ima podesavanje svetline i trajanja backlight-a koje sam ranije drzao na 90 sec. a sada na 15. Ipak cini mi se da je brzo trosi, mada sam ga i slusao dosta. Najbolje bi bilo da ga ostavim da svira, pa da napisem tacno vreme umesto da pricam napamet. Valjda cu izmeriti do sutra.

@Bruyoni Imas PP

Poz

Napunio sam bateriju i ostavio par pesama na repeat all. Ekran nije radio, medjutim player sam ujutru zatekao ugasen. Kad sam ga upalio baterija je pokazivala skoro minimum napunjenosti. To se sve desilo za 11h 15min, tako da bi moja pretpostavka bila da moze da svira oko 12h ali opet je to nagadjanje. Inace snaga je bila na pola (prilicno jako na slusalicama) a pesme su enkodovane u wma 192kbs.
Poz

Inace Sandiskovi plejeri koji se prodaju u Evropi imaju za nekih 10db, slabiji zvuk nego isti u Americi. Razlog je regulativa EU. Ko zeli moze da promeni firmware i eto +10db :)

Clip ima volume limiter, iskljucio sam ga naravno odmah po kupovini jer su vece slusalice manje efikasne, ali tada je prilicno glasan i sa njima. Mada je sa malim bubicama vrlo glasan, pa ako bi jos dodao 10db na to, procvrchale bi ili usi ili slusalice.
Btw, za podesavanje radio frekvencija ima USA i Europe.
Poz

Zato sam i rekao ko zeli :). Napominjem da ovo pricam za Sansa plejere.

Malo sam neiskusan pa da pitam, jel citaju ti playeri losless format (ape ili flac) ili samo moze mp3 i wav, znam da apple ima svoj losless format koji cita.
Pozdrav

Vrh Dno