Ok, uzeo sam mali Clip od 1Gb pre nedelju dana, pa je vreme da sa vama podelim utiske.
Prvo, verovatno je medju najjeftinijim modelima na trzistu sa cenom od oko 3300din. Za razliku od testiranog na
www.anythingbutipod.com sajtu, dolazi u crnoj boji. Uradjen je jako dobro, tasteri su odlicni i plastika je odlicna. Sa leve strane je lock dugme koje kada se gurne u suprotnom smeru radi kao taster cijim se drzanjem gasi/pali pleyer. Sa desne strane je lako pristupacna volume kontrola. Pozadi se nalazi stipaljka koja moze da se klikne i skine (btw metalne su zabice). Jedino je malo losije resenje sto je konektor za sluske sa desne strane ali nema veze.
Ekran je Oled, sa fantasticnim kontrastom, vrlo citljiv pri raznim svetlosnim uslovima. Radio je ugradjen, ok kvaliteta, moze i da snima u wav format, kao i sa ugradjenog mikrofona. Baterija drzi oko 15 sati po specifikacijama, mozda je meni radila malo krace jer sam cackao ekran dosta. Pesme se biraju po artist/album/genre(tu je podcast) maniru, ne moze po folderima. Ima ekvilajzer, sa custom podesavanjem pa moze da se prilagodi razlicitim sluskama. Meni je brz i radi bez zastajkivanja. Toliko o opcijama.
Medjutim jedna stvar gde je ovaj player fantastican je zvuk. Kada sam ga cuo ostao sam :zgran: Zaboravite na poredjenja sa ipod-ima jer je to nerealno. Nano ili novi classic zvuce kao sala u odnosu na ovo (mada imaju drugih prednosti-pre svega memorija). Jedino bi shuffle mogao da se priblizi njemu po kvalitetu zvuka ali opet je clip dosta bolji cak i bez korscenja ekvilajzera (cenu oba modela i ostale opcije je smesno porediti). Od creative-a sam ga poredio sa Muvo serijom koga je isto ubedljivo pobedio.
Dakle testirao sam ga na Sennheiser HD470 sluskama (klasicne velike slusalice, otvorene). Njih inace slusam preko live! kartice i tranzistorskog pojacala za slusalice u A klasi. Obicno svi mp3 playeri nisu imali snagu da ih voze, ili ako je imaju izgube svaku kontrolu posebno u bas podrucju. Ovde Sansa Clip prosto briljira i iako je laksa od kabla za slusalice i ekstremno mala, zvuk je ogroman, mocan, sa odlicnim prostorom, jako dobro kontrolisan, ekstremno detaljan ali bez naglasenih visokih frekvencija i vrlo suptilan. Olako je preshishala kombinaciju Live!-a i pojacala za sluske po kvalitetu, a to mi je bo najkvalitetniji izvor zvuka (mislim na pojacalo za sluske, koga sam koristio i sa standalone cd playerima i sacd playerima).
Jednostavno neverovatan kvalitet zvuka koji ce zadovoljiti sve koji imaju bolje velike slusalice, uz odlicnu cenu. Ukoliko vam ne treba player sa hard diskom ili velikom memorijom, sansa clip se namece kao idealan player. Inace izasla je verzija od 2Gb i nema je trenutno kod nas ali ce biti oko 20e skuplja od ove od 1Gb. Stvarno svaka preporuka.
Poz