Šta je novo?

Odlican free image viwer & editor - zbogom ACDSee

@ivo.r

View>Sort Folder List by> Name

e sad koliko je i to to i koliko je pregledno :zgran:

To nije to, izgleda da ne može :S:

Poslednja izmena:
Marti Misterija je napisao(la):
Cemu bre takav ton, cemu ta agresivnost, zasto odma uvredjenost, ozlojadjenost, cemu licno primanje ... opusteno...
Svaka cast za upoznavanje sa programom, za 4 min ja ne stignem ni da ***em

Jel se iza ove tri zvezdice krije JEB ili SER? :D

Salu na stranu, ja kuci koristim neku staru verziju ACDSee-a mislim iz 98 godine, dok jos nije bio ovako nabudzen i radi mi brzo i otvara sve sta mi treba da otvara.

E sad, u firmi treba da instaliramo neki besplatni image viewer/editor, ali koliko vidim ovaj program je free samo za home use :(
Jel ima nesto slicno ovome, a da je potpuno free?

Picasa 2 konza! :d

Ma kak'a bre picasa, to nije proslo pored image viewer-a. Nego ovaj 2.15 ce biti prava stvar, sve su skoro ispeglali sto je trebalo.

E cak i ja sam ga skinuo i probao, i skinuo ACDSee, i bacio. Odlican je programcic, a koristim priliku da odgovrim i na jedno drugo pritanje, iz druge teme: imam i ja nesto legalnog SW-a. Hvala Marti (on bese postavio tred?!)!

Upravo sam skinuo FastStone 2.16b i bilo je porazavajuce. Otvorena slika je jpg od 2272 x 1704 . Naizmenicno gledana u ACDSee 7.0 i FastStone. U FastStone je drasticno vise suma u slici tako da ce ovaj FastShit da leti iz racunara. I jos jednom: koliko para toliko...

Ljudi, izasla neka nova verzija XnViewa.Programer trazi prevodioce za Sprski, Hrvatski, Turski, Rumunski i jos neke jezike.Ja se vec prijavio.
Ovo je samo bilo informativno, ako nekome zatreba.

Manson je napisao(la):
Jel se iza ove tri zvezdice krije JEB ili SER? :D

Salu na stranu, ja kuci koristim neku staru verziju ACDSee-a mislim iz 98 godine, dok jos nije bio ovako nabudzen i radi mi brzo i otvara sve sta mi treba da otvara.

E sad, u firmi treba da instaliramo neki besplatni image viewer/editor, ali koliko vidim ovaj program je free samo za home use :(
Ma moze se i jedno i drugo za minut ipo :banana:
Nego
mislim da je slowview skroz besplatan
http://fileforum.betanews.com/detail/SlowView/978930288/1
jes da su prestali da ga razvijaju kod 1rc2 ali vrsi posao, radi pod svim windowsima a i lici na acdsee/xnview

Poslednja izmena:
Hvala ti za slowview, potpuno je besplatan i radice nam posao. Steta samo sto nema barem neke osnovne funkcije za editovanje kao crop i resize.
Mozda jos neko programce?

Manson je napisao(la):
Hvala ti za slowview, potpuno je besplatan i radice nam posao. Steta samo sto nema barem neke osnovne funkcije za editovanje kao crop i resize.
Mozda jos neko programce?
Kako nema?
Pogledaj attachmente
za selektovanje oblasti za crop se koristi desni taster misa

Prilozi

• PastedImage.gif
    PastedImage.gif
    38.8 KB · Pregleda: 74
  • PastedImage2.gif
    PastedImage2.gif
    23.7 KB · Pregleda: 76
WD40 je napisao(la):
Upravo sam skinuo FastStone 2.16b i bilo je porazavajuce. Otvorena slika je jpg od 2272 x 1704 . Naizmenicno gledana u ACDSee 7.0 i FastStone. U FastStone je drasticno vise suma u slici tako da ce ovaj FastShit da leti iz racunara. I jos jednom: koliko para toliko...

LOL, kakav bre shum? Stalno pregledam slike od 4mpx, ne kapiram o kakvom je shumu rec? Imas i opciju smooth, mozda te to mucilo, treba je ukljuciti ako se slika pregleda na manjoj rezoluciji.

Meni je iznenađujuće da FastStone Image Viewer nema mogućnost proizvoljnog menjanja redosleda slika u browseru, već uvek mora sortiranje po azbučnom redu ili po veličini, dimenzijama... (a da, ima i Shuffle Images, ali to mi ne treba). Takođe, ekstremno sporo otvara JPEG 2000 slike, a ja ih imam dosta.
Ja zbog ovoga i dalje moram ostati sa mojim favoritom CompuPic-om.

SGViewer v 1.8.2 BETA

Lister plugin for Total Commander for view images.
Je l' neko probao.I ovo je sasvim dovoljno za pregled slika.Ionako si vec u TCMD... ;)

Instalirao FastStone Image Viewer 2.15. Moj utisak:
1. Sporiji od ACDSee v.7.0 PowerPack,
2. Loš prikaz slika rezolucije 1280x1024, 1600x1200, i većih,
3. User Interface mi se ne dopada;

Sve u svemu, osetno lošiji program od ACDSee-ja. I da, mit o brzini je oboren... ACDSee v.7.0 PowerPack se brže startuje i otvara slike. :type:

Poslednja izmena:
Kod:
Roni - MYTHBUSTER
Upravo... :d

Leo je napisao(la):
SGViewer v 1.8.2 BETA
Je l' neko probao.I ovo je sasvim dovoljno za pregled slika.
Probao. Za pregled slika jednu-po-jednu, jeste zadovoljavajuće i munjevito se otvara. Ipak, ja sam nekako navikao na browse(thumbnail) pregled koji imam u ADCSEE-u...tja.
U svakom slučaju, imajući u vidu da govorimo o besplatnom pluginu, ocena: solidno.

Poslednja izmena:
Svidja mi se ovaj program tako da sam deinstalirao ACDSee...

Probao XNView i vrlo sam zadovoljan. ACDSee uklonjen. FastStone mi se ne sviđa upravo zbog skinova mada ima Classic stil.

Odličan naslov teme - zbogom ACDSee, koristio sam te od 3.11 verzije i sada je dosta :D

ganelon je napisao(la):
Probao. Za pregled slika jednu-po-jednu, jeste zadovoljavajuće i munjevito se otvara. Ipak, ja sam nekako navikao na browse(thumbnail) pregled koji imam u ADCSEE-u...tja.
U svakom slučaju, imajući u vidu da govorimo o besplatnom pluginu, ocena: solidno.

CTRL+SHIFT+F1 = thumbnail
TCMD :banana:

Leo je napisao(la):
CTRL+SHIFT+F1 = thumbnail
TCMD :banana:
Da, provalio sam u medjuvremenu, nakon sto sam instalirao v6.53
Do pre neki dan sam imao 6.03 koji nije podrzavao thumbnail prikaz.

Probao sam xnview 1.80 verziju, u sushtini nije losh, u radu sa malim slikama, izuzetno se brzo ponasha, pochetno otvaranje je chak i brze nego li u acdc-u 3.0.
Ima ugradjene pristojne filtere, u sushtini ja sam koliko toliko zadovoljan ovim produktom.
Skrenuo bih paznju na sledece nedostatke, resize sekcija nije intuitivna, ali su prisutni filteri za bicubic, lanzsos i slichni, nije bash kao u pojedinim profi alatkama ali ce posluziti.
Cashe moduli ugradjeni u xnview nisu bash sposobni, kad su u pitanju slike vece od 4mb (najgore prolaze slike koje su od 100 mb- 900 mb).
Jednostavno xnview ne zna da zadrzi sliku u u memoriji pre nego li je flushu-je u file cash-e. Tako da i ako imate preko 768mb slobodne memorije, ovaj program kad jednom ubaci sliku u memoriju, pri uchitavanju sledece radi flush na disk.
Shteta sho nisu ubacili bar prosti edit slike poput, pen (free line), line i ubacivanje texta u sliku. Ovim bi se objedinila osnovna potreba.

Iskljuchivanje prikaza sound-a i video-a, je malo glupo resheno.

U suhtini dobar, stabilan i brz viewer, fali mu malo tweakovanja od strane kreatora, kako bi stvarno bio dobar produkt.

Manson je napisao(la):
Nekoliko prvih verzija FastStone-a su bile potpuno free, te ako ih nađeš možeš legalno da ih koristiš i u firmi.

Ja sam sa ACDSee-a 7 PP, koji mi je isao na nerve, presao na FasStone koji me sada iritira nevidjenom sporoscu pravljenja thmbnail-ova u direktorijumu i to radi daleko sporije od ACDSee-a :(

Vrh Dno