Šta je novo?

Od 200e do 300e

joca89

Čuven
Učlanjen(a)
02.10.2009
Poena
535
Nije baš precizna cena, ali krenuo sam od 200 i završio na 300e... Želim da čujem vaš mišljenje u ovom cenovnom rangu šta je trenutno najpametnije kupiti za poklon... Ono što je bitno je da kamera bude pristojna i da telefon bude kompaktan. Znači ne bi trebalo da bude veći od 5.2 inča.

Gledao sam sledeće telefone:
P9 lite (favorit u cenovnom rangu bliži doljnoj cenovnoj granici od 200e),
Xiaomi mi 5/s (sviđaju mi se oba modela ali se plašim malo zbog crkavanja ploče/kamere)
Z5 compact (baš zanimljiv telefon ali teško ga je pronaći po ok ceni)

Gledao sam još honor 8 i iphone se, ali to već odlazi na +340e... Nexus 5x isto, ali se poklonoprimcu i ne sviđa nešto...

Da li ići na sigurniju i jeftiniju varijantu (p9 lite) ili rizikovati sa problematičnim (xiaomi mi 5/s)...
Pa da čujem vaš predloge i preporuke u najtežem cenovnom rangu... :)

Poslednja izmena:
P9 Lite ozbiljna masina, nemam mana za sad..

Xiaomi Redmi note 4 sa s625 SoC-om je odličan izbor za te pare.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Nije još izašao .

Uzmi mi5 pa šta bude .. ja ako ostanem u besparici verovatno sa 5x idem na rizik to jest mi5 :) ( a ako uleti neka lova onda def s7 )

Ruje koje nisu preko Alija uplatile garanciju za Rusiju ( odlična fora za njih ) uglavnom su uspeli da oprave mrtvu ploču promenom pc.( Nije uvek to slučaj ali ako je i 50% OK je.)

2pcs/lot PMI8994 Baseband power IC light control IC chip for Xiaomi Millet note Xperia Z3
http://s.aliexpress.com/iIvamyYz

P.s. ako uzimaš mi5 za svaki slučaj traži mob sa što svezijim datumom proizvodnje

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Na kutiji piše datum proizvodnje?
P9 lite je oko 200e nov sa domaćom garancijom, mi5 oko 250e a mi5s 290e... Mi 5s nema nigde silver, već svi prodaju gold...
Zbog čega mi 5 a ne mi 5s?

Trebalo bi da piše na poleđini kutije ispod bar koda.

Mi5s nikada neće imati podršku kao mi5. Čak će brže stable Android 7 na mi5 nego mi5s.
Za Mi5 na xda imaš dosta zvucnijih rom-ova koji su oficijelni ,pa kada te smori miui imaš da se zezas :)

Pa dobro svakako ako nešto zabaguje imaćeš više izvora odakle da pronađeš rešenje . Na 4pda ima samo 1000str o sw.

Ali pazi ako mi5s izdrži sa kamerom 2,3meseca verovatno je on bolje rešenje( ako zanemaris zamućenje slike na ćoškovima zbog lošeg stakla) iako je mi5 više ženski :)

Poslednja izmena:
Upravo to sto kazu, uzmi p9 lite imas i garanciju a ne da uzimas nesto sto ima falinki, to mi nije jasno da bacis pare na nesto sto moze da zvekne a nemas garancije, da ima pa da i rizikujes, ja licno to ne bi nikad radio.

To jeste.
Možeš da pojuris i g5(s652) sa validnim garancijom operatera. Jeste da traže oko 350 ali to izboksujes na 320 i to je to.

Ma za preko 340e bih išao na se ili honor 8, ali mi je to previše... Čačkao upravo mi 5, fino izgleda. Pogledao malo bolje i p9 lite u beloj verziji, ne sviđa mi se, dosta bolje deluje u crnoj...

Gde se cackao mi5 ? :)
Da li deluje previše lako u ruci ,fazon kao kineska igračka ? Ne volim toliko lake mobove ..

Ma u nekoj švercerskoj radnji. Dolazim i pitam za Xiaomi, kaže nemamo ali prodajem ja moj mi 5... Traži lik 250e za polovan. Rekoh, toliko košta nov, on spustio na 240e. Kaže nije baš zadovoljan sa kamerom, treba mu nešto ozbiljnije.
Jeste lagan, ali ne deluje jeftino. Ne deluje nešto gore od s6/s7. Fin kompaktan telefon, može lagano sa jednom rukom da se koristi.... Mnogo jeftiniji utisak mi je ostavio nexus 5x kada sam ga prvi put čačkao...

Dobro od 5x ne postoji jeftiniji mob što se tiče utiska dok je u ruci :) eventualno neki Galaxy core 2 extra dual.

Znaci mi5 može da prođe ,hvala

E pa retention mora da primeti. :D
Ma kakav G5, bolje da uzme 5x. Kad opici slikanje odusevice se. :)

Sent from my SM-N920K using Tapatalk

Al' zato postoji mogucnost da se smori kad oseti strokavu 5x plastiku i osecaj supljine koji odaje :d Uz to G5 kamera uopste nije losija, samo za nijansu zbog nedostatka hdr+ ali zato ima dodatnu wide kameru, OIS i prilicno bogata podesavanja.

Ma za preko 340e bih išao na se ili honor 8, ali mi je to previše... Čačkao upravo mi 5, fino izgleda. Pogledao malo bolje i p9 lite u beloj verziji, ne sviđa mi se, dosta bolje deluje u crnoj...

Iskesiraj ti lepo tih 350-360e za Honor 8 sa domacom garancijom, batali te sumnjive kineze bez garancije :)

Poslednja izmena:
Teško za te pare može da se nađe honor sa domaćom garancijom, još mi treba u narednih par dana... A i ne sviđa mi se kuda to vodi, odoh sa 200e na 400e... [emoji23]

Poslednja izmena:
Nije još izašao .

Uzmi mi5 pa šta bude .. ja ako ostanem u besparici verovatno sa 5x idem na rizik to jest mi5 :) ( a ako uleti neka lova onda def s7 )

Ruje koje nisu preko Alija uplatile garanciju za Rusiju ( odlična fora za njih ) uglavnom su uspeli da oprave mrtvu ploču promenom pc.( Nije uvek to slučaj ali ako je i 50% OK je.)

2pcs/lot PMI8994 Baseband power IC light control IC chip for Xiaomi Millet note Xperia Z3
http://s.aliexpress.com/iIvamyYz

P.s. ako uzimaš mi5 za svaki slučaj traži mob sa što svezijim datumom proizvodnje

Sutra valjda krece u prodaju, kontam da ce i kod nas brzo da se pojavi na oglasima. Varijanta sa 4gb rama i 64gb memorije je top, izrada, metal, baterija... Jos ako bude kod nas mogla da se kupi za 250 evra, mislim da dileme nema.

Mada i 5x se nije baš proslavio sa pločom, tako da je po tom pitanju slično pazario mi 5 ili 5x... Gledam cene, teško da ima crni p9 lite nov za ispod 220e sa domaćom garancijom.

Ili uzmes Honor 7 lite za 180, doduše ne znam jel ima crni uopste, beli mi je bas ruzan.. A od ovih "da ne boli glava" varijanti bukvalno nema niceg izmedju P9L/H7L i P9/H8. Rupa od 170-180e na trzistu.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Vrh Dno