pre desetak dana sam kupio to napajanja ocz 600w stealthextreme, i sve bi bilo super da nisam kupio Cooler Master-ovo kućište CM 690. U tom kućištu napajanje ide na dno, i montira se tako da odozdo uvlači hladan vazduh, a izbacuje ga iza kućišta. Kada sam probao da 4/8 pinski konektor ubodem u ASUS Maximus Formulu, PR. kratka kabla. J... sam mu sve po spisku. Kabla je dovoljno dugačka ako se napajanje okrene naopako, pa uvlači topao vazduh iz kućišta i izbacije ga iza, ali kontam da OCZ inžinjeri nisu to baš tako zamislili.
Odem na net da nadjem produžnu kablu, i ispitam da li još neko ima sličan problem, i nadjem da nas ima prilično.
Neki su to rešili, kao što rekoh okretanjam napajanja, pa će veljda da izdrži, a neki su našli produžnu kablu. Ima da se kupi... U americi...
Dakle ako planiraž ovu kombinaciju CM 690 + OCZ, moraćeš da se snadješ.
Ja sam imao sreću, i sposobnog druga - električara, pa je uzeo staru matičnu i staro napajanja, odmerio kablu, malo sekao, malo lemio i napravio mi produžnu kablu, tako da sam taj problem rešio.
Pa ako imate sposobnog druga ili nekog dobrog električara, to može da se sredi. Čak i da ti naplate, to će biti stotinak dinara...
jel su ina 600W modelu kratki kablovi ? Majku mu, dobra cena, dobri review-i, sve dobro, al kablove niko ne pominje, a ja nabavio neko malo vece kuciste...
Nazalost, super napajanje ali kratki kablovi. U mom setup-u je 24 pin je u milimetar upasovao, a 4 pin +12v konektor za dodatno napajanje CPU-a mora da ide ispod graficke, preko maticne ploce da bi se utakao. Naravno ovo sve u scenariju kada je napajanje postavljeno na dno kucista. U slucaju kada je na "standardnoj" poziciji tj. gore nece biti nikakvih problema sa duzinom kablova...
Pa da, bice OK.Hvala na odgovoru. Kuciste je klasicno sa napajem koje ide gore, a ne dole. Znaci to ce biti ok.![]()
:zgran: e to nisam znao. Prosto neverovatno. I ko je sad tu krivac ? Proizvodjac PSU-a, maticne ili kucista ?![]()
Taj cpu1.
1) nemam pojmahvala. zbunjivalo me:
1) sto su oznake u manualu za 20-pinski i 4-pinski gotovo iste ("atx power connector..."),
2) kineska napajanja imaju samo jedan 4-pinski vod (i tu nema greske, ubadam njega) koji (fizicki) uvek ide uz 20-pinski vod, a to je u slucaju ocz-a vod sa oznakom "24",
3) sva tri voda imaju iste "kapice" i bez problema pasuju slotu na ploci.
1) nemam pojma
2) novija napajanja imaju 24 pin kabl (tj. 20+4 zbog starijih ploca sa 20 pin konektorom), i 8 pin kabl koji je obicno reshen kao 4+4 takodje zbog starijih ploca koje nemaju 8 pin konektor vec 4 pin.![]()
Cable je najpravilnije, ali ja kazem kabl
Znaci da zaboravimo na OCZ dok ne produze kabl?
Sto se tice ove price o kvalitetu OCZ napajanja,mislim da nema potreba da previse pricamo o tome jer ih pravi legendarni PC Power & Cooling (koji je vlasnistvo OCZ-a vec 2-3 godine). Opste je poznata cinjenica da od PC Power & Cooling nema boljih napajanja (prave ih zadnjih 20g), Trenutno najkvalitetnija OCZ napajanja su ModXStream serija koja ni po cemu ne zaostaje za ThermalTake modelima koji su svima jako dobro poznati.
StealthXStream i GameXStream su napajanja malo nize cene od ModXStream serije,ali ne i losija. U prilog OCZ-u ide i konkurentna cena od nekih 55-56evra za 500W modele. Sto se tice kvaliteta,adekvatna su zamena za Termaltake,Chieftec ili CoolerMaster. Sve najbolje o OCZ (pc power&cooling) napajanjima od zagrizenog ThermalTake fanahttp://www.pcpower.com/index.html konacno jos jedan vrhunski brend na nasem trzistu sa napajanjima,kulerima i memarama...
OCZ StealthXStream 600W ima kratke glavne naponske kablove:
24pin - 17" (po www.hardwarecanucks.com), ručno mereno 42 cm
4pin (za ploču) - isto
U Antec 182 kućištu, uz Sapphire 3850, nikako nisam uspeo da ni da utaknem kabel u ploču.
Inače, vrlo tiho i fino izgleda.
Sorry sto vadim temu iz naftalina ali imam ovaj problem, Antec p182 kuciste ali modXstream napajanje i nema sanse da 8-pin CPU konektor dohvati, fali bar 5-6 cm. Gde da nadjem neki nastavak, produzni ili sta god?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari