Šta je novo?

OCZ napajanja

Na papiru je tiho - 120mm fan & Whisper Technology™, ali sve zavisi kakav ti se primerak zalomi.

pre desetak dana sam kupio to napajanja ocz 600w stealthextreme, i sve bi bilo super da nisam kupio Cooler Master-ovo kućište CM 690. U tom kućištu napajanje ide na dno, i montira se tako da odozdo uvlači hladan vazduh, a izbacuje ga iza kućišta. Kada sam probao da 4/8 pinski konektor ubodem u ASUS Maximus Formulu, PR. kratka kabla. J... sam mu sve po spisku. Kabla je dovoljno dugačka ako se napajanje okrene naopako, pa uvlači topao vazduh iz kućišta i izbacije ga iza, ali kontam da OCZ inžinjeri nisu to baš tako zamislili.
Odem na net da nadjem produžnu kablu, i ispitam da li još neko ima sličan problem, i nadjem da nas ima prilično.
Neki su to rešili, kao što rekoh okretanjam napajanja, pa će veljda da izdrži, a neki su našli produžnu kablu. Ima da se kupi... U americi...
Dakle ako planiraž ovu kombinaciju CM 690 + OCZ, moraćeš da se snadješ.
Ja sam imao sreću, i sposobnog druga - električara, pa je uzeo staru matičnu i staro napajanja, odmerio kablu, malo sekao, malo lemio i napravio mi produžnu kablu, tako da sam taj problem rešio.
Pa ako imate sposobnog druga ili nekog dobrog električara, to može da se sredi. Čak i da ti naplate, to će biti stotinak dinara...

Izgleda da nisi bio dovoljno maštovit u rešavanju problema. Kablovi na OCZ 600W jesu nešto kraći. Ipak ako se potrudiš čak i u Cooler Masteru 690, sve može da se prikači bez nastavaka. Ovo važi i za problematični 4/8 pinski CPU konektor. Nije uobičajeno ali ako gorepomenuti kabl provučeš ispod grafičke i CPU kulera, može da dohvati i do najudaljenije tačke ploče.

Prilozi

• OCZ-600W-in-CM-690.jpg
    OCZ-600W-in-CM-690.jpg
    85.1 KB · Pregleda: 357
Meni je problematicniji bio 24-pinski konektor, koji se na TA690G nalazi na mestu konektora za flopy na tvojoj ploci. Da je konektor par mm vise postavljen nema sanse da bi ga "dohvatio" bez nekih nastavaka. Inace biram novu plocu za C2D 8200 i bas sam gledao par asus modela jer je layout na plocama pogodan za kucista kojima je napajanje postavljeno na dnu.

Poslednja izmena:
Kupio OCZ SXS 500W i ubacio ga i nadrndao se kad mi je poceo galamiti kao i proslo napajanje medjutim popizdim i otvorim kuciste da vidim da se ne dere kuler na procesoru ili na ploci kad ono tisina.Izgleda mi je drndavo kuciste pa cujem vibracije a sada se ne cuje nimalo.

Ja jutros poruchih jednog OCz-a od 600W,pa kad stigne javljam utiske.

jel su ina 600W modelu kratki kablovi ? Majku mu, dobra cena, dobri review-i, sve dobro, al kablove niko ne pominje, a ja nabavio neko malo vece kuciste...

Jawljam ti kad stigne. Samo da ne bude fora "ima na sajtu,nema na stanju"

Poslednja izmena:
jel su ina 600W modelu kratki kablovi ? Majku mu, dobra cena, dobri review-i, sve dobro, al kablove niko ne pominje, a ja nabavio neko malo vece kuciste...

Nazalost, super napajanje ali kratki kablovi. U mom setup-u je 24 pin je u milimetar upasovao, a 4 pin +12v konektor za dodatno napajanje CPU-a mora da ide ispod graficke, preko maticne ploce da bi se utakao. Naravno ovo sve u scenariju kada je napajanje postavljeno na dno kucista. U slucaju kada je na "standardnoj" poziciji tj. gore nece biti nikakvih problema sa duzinom kablova...

Poslednja izmena:
znaci chif 05 mesto CM i problem resen :)

Nazalost, super napajanje ali kratki kablovi. U mom setup-u je 24 pin je u milimetar upasovao, a 4 pin +12v konektor za dodatno napajanje CPU-a mora da ide ispod graficke, preko maticne ploce da bi se utakao. Naravno ovo sve u scenariju kada je napajanje postavljeno na dno kucista. U slucaju kada je na "standardnoj" poziciji tj. gore nece biti nikakvih problema sa duzinom kablova...

Hvala na odgovoru. Kuciste je klasicno sa napajem koje ide gore, a ne dole. Znaci to ce biti ok. :)

Hvala na odgovoru. Kuciste je klasicno sa napajem koje ide gore, a ne dole. Znaci to ce biti ok. :)
Pa da, bice OK.:)
Nego, shto se tice kucishta u koja napajanja idu dole.Problem moze biti ako je 4/8pin CPU konektor u gornjem levom uglu shto i najceshci slucaj, mada velika vecina dobrih napajanja ima kratak tj. nedovoljno dugacak 4/8 pin kabl.Evo recimo Cors 620 koji ima prilicno dugacke kablove ne moze da do'vati 8 pin konektor na DFI LP DK koji se nalazi u gornjem levom uglu, jedino da ide preko ploce.:p Mada lako se to sredi sa produzetkom za 8 pin kabl.:)

:zgran: e to nisam znao. Prosto neverovatno. I ko je sad tu krivac ? Proizvodjac PSU-a, maticne ili kucista ? :D

:zgran: e to nisam znao. Prosto neverovatno. I ko je sad tu krivac ? Proizvodjac PSU-a, maticne ili kucista ? :D
:D
Ko zna.Ali shta cesh ako imash kucishte kome je napajanje gore i PSU sa podugackim 4/8 pin kablom, tu onda imash i vishka.:d Ako je pak napajanje dole moze da bude kratak kabl.:p

da ne otvaram novi topic...

dakle, napajanje OCZ StealthXStream 600W, ploca Epox 4PLAI.

na ploci imam 20-pinski konektor i nedaleko od njega 4-pinski. ovaj drugi je bitan za pitanje. za njega na ploci stoji oznaka "pw12", a u manual-u "atx power connector 4-pin 12V".

sta me buni? kako iz napajanja idu cak tri 4-pinska voda > jedan sa oznakom "24", drugi "cpu1" i treci "cpu2", koji od njih ukljuciti u 4-pinski slot na ploci?

napominjem da sva tri navedena voda fizicki savrseno pristaju slotu! hvala!

p.s. gotovo sam siguran da je "cpu1" pravilan izbor, ali...

Poslednja izmena:

hvala. zbunjivalo me:

1) sto su oznake u manualu za 20-pinski i 4-pinski gotovo iste ("atx power connector..."),
2) kineska napajanja imaju samo jedan 4-pinski vod (i tu nema greske, ubadam njega) koji (fizicki) uvek ide uz 20-pinski vod, a to je u slucaju ocz-a vod sa oznakom "24",
3) sva tri voda imaju iste "kapice" i bez problema pasuju slotu na ploci.

hvala. zbunjivalo me:

1) sto su oznake u manualu za 20-pinski i 4-pinski gotovo iste ("atx power connector..."),
2) kineska napajanja imaju samo jedan 4-pinski vod (i tu nema greske, ubadam njega) koji (fizicki) uvek ide uz 20-pinski vod, a to je u slucaju ocz-a vod sa oznakom "24",
3) sva tri voda imaju iste "kapice" i bez problema pasuju slotu na ploci.
1) nemam pojma :)
2) novija napajanja imaju 24 pin kabl (tj. 20+4 zbog starijih ploca sa 20 pin konektorom), i 8 pin kabl koji je obicno reshen kao 4+4 takodje zbog starijih ploca koje nemaju 8 pin konektor vec 4 pin. ;)

1) nemam pojma :)
2) novija napajanja imaju 24 pin kabl (tj. 20+4 zbog starijih ploca sa 20 pin konektorom), i 8 pin kabl koji je obicno reshen kao 4+4 takodje zbog starijih ploca koje nemaju 8 pin konektor vec 4 pin. ;)

hvala ti na trudu i pomoci, jos jednom.

inace, zanimljivo je sta sam pronasao tragajuci na netu. jedan review http://hardware.gwn.com/reviews/review.php/id/82/p/2/title/OCZ_GameXStream_Power_Supply_600W.html i gle... autor se takodje nasao u cudu.

ukratko, kaze... "During installation, I was confused for a while about how to plug in both the 20+4-pin ATX power and the two 4-pin CPU power connectors. The 4-pin ATX connector looks just like the CPU connectors and even though OCZ wrapped the two ATX connectors in the same group of cables, if you’re not familiar with the expanded ATX plug in a dual-core motherboard (like me), you might miss where each plug goes. Including a sheet with a detailed description of the connectors to avoid this confusion might be a good addition."

Sto se tice ove price o kvalitetu OCZ napajanja,mislim da nema potreba da previse pricamo o tome jer ih pravi legendarni PC Power & Cooling (koji je vlasnistvo OCZ-a vec 2-3 godine). Opste je poznata cinjenica da od PC Power & Cooling nema boljih napajanja (prave ih zadnjih 20g), Trenutno najkvalitetnija OCZ napajanja su ModXStream serija koja ni po cemu ne zaostaje za ThermalTake modelima koji su svima jako dobro poznati.
StealthXStream i GameXStream su napajanja malo nize cene od ModXStream serije,ali ne i losija. U prilog OCZ-u ide i konkurentna cena od nekih 55-56evra za 500W modele. Sto se tice kvaliteta,adekvatna su zamena za Termaltake,Chieftec ili CoolerMaster. Sve najbolje o OCZ (pc power&cooling) napajanjima od zagrizenog ThermalTake fanahttp://www.pcpower.com/index.html konacno jos jedan vrhunski brend na nasem trzistu sa napajanjima,kulerima i memarama...

Cable je najpravilnije, ali ja kazem kabl :p

Znaci da zaboravimo na OCZ dok ne produze kabl?

Ne treba zaboraviti OCZ napajanja jer su extra,jedino ko ima problem sa 600W modelom su vlasnici pojedinih CoolerMaster kucista (ne dohvata im kabl do konektora na ploci),ali mozda nije OCZ kriv za to (ko jos hoce 1m dug kabl u kompu) po meni kriv je CM i njihovo kuciste sa napajanjem na dnu koje tako lepo postavljeno da direktno usisava prasinu sa poda (i posle se ljudi pitaju sto im se PSU greje vise nego sto treba). logisno objasnjenje je da posle 1g dana usisavanja prasine u napajanju se nakupi kilo prasine jer je inzenjer CoolerMastera mislio da PSU treba da bude na dnu kuciste... sve sam rekao

Poslednja izmena:
Sto se tice ove price o kvalitetu OCZ napajanja,mislim da nema potreba da previse pricamo o tome jer ih pravi legendarni PC Power & Cooling (koji je vlasnistvo OCZ-a vec 2-3 godine). Opste je poznata cinjenica da od PC Power & Cooling nema boljih napajanja (prave ih zadnjih 20g), Trenutno najkvalitetnija OCZ napajanja su ModXStream serija koja ni po cemu ne zaostaje za ThermalTake modelima koji su svima jako dobro poznati.
StealthXStream i GameXStream su napajanja malo nize cene od ModXStream serije,ali ne i losija. U prilog OCZ-u ide i konkurentna cena od nekih 55-56evra za 500W modele. Sto se tice kvaliteta,adekvatna su zamena za Termaltake,Chieftec ili CoolerMaster. Sve najbolje o OCZ (pc power&cooling) napajanjima od zagrizenog ThermalTake fanahttp://www.pcpower.com/index.html konacno jos jedan vrhunski brend na nasem trzistu sa napajanjima,kulerima i memarama...

OCZ i PC Power & Cooling jesu sada ista kompanija, tu si u pravu, ali PC Power & Cooling ne pravi svoja napajanja a pogotovu ne prave OCZ napajanja.
PC Power & Cooling napajanja pravi Win-Tact(Turbo-Cool seriju) i Seasonic(Silencer seriju)
Sto se tice OCZ napajanja Modstream, Powerstream, seriju je pravio Topower (vrlo prosecni OEM) , StealthXStream ,GameXstream i ModXStream pravi FSP(malo bolji OEM) ,EliteXStream pravi IMPERVIO(Odlican OEM inace Silverstone vlasnistvo) Evostream pravi 3Y(prosecni OEM,FSP ima kontrolu u toj kompaniji )

Sto se tice kvaliteta ,sto se moze videti po OEMu, nema poredjenja izmedju OCZ napajanja i PC Power & Cooling napajanja. PC Power & Cooling je mnogo superiornije i kvalitetnije napajanje prvenstveno pravljeno za 24/7 rad servera (Turbo-Cool serija vrlo bucna , Silencer serija je izmedju), dok su OCZ napajanja namenjena za kucne PCje.

Takodje bih se slozio da sva CWT built napajanja su superiornija od bilo koje OCZ serije, izuzetak je EliteXStream serija koja je vurhunska klasa.

OCZ StealthXStream 600W ima kratke glavne naponske kablove:

24pin - 17" (po www.hardwarecanucks.com), ručno mereno 42 cm
4pin (za ploču) - isto

U Antec 182 kućištu, uz Sapphire 3850, nikako nisam uspeo da ni da utaknem kabel u ploču.

Inače, vrlo tiho i fino izgleda.

Sorry sto vadim temu iz naftalina ali imam ovaj problem, Antec p182 kuciste ali modXstream napajanje i nema sanse da 8-pin CPU konektor dohvati, fali bar 5-6 cm. Gde da nadjem neki nastavak, produzni ili sta god?

Kod nas nigde...

Ako imas viska zice za istu namenu, samo iseci i produzi kolko treba. Bar sam ja tako uradio zasad sljaka dobro, mzri me sad da skidam i drugu stranicu da slikam, pozadi je haos:D
Samo slab mi ovaj CM, nadam se da ce uskoro pasti jedan Cors 620 ili neko slicno sa poduzim kablovima.

Prilozi

• IMG_1348.JPG
    IMG_1348.JPG
    128.4 KB · Pregleda: 125
Sorry sto vadim temu iz naftalina ali imam ovaj problem, Antec p182 kuciste ali modXstream napajanje i nema sanse da 8-pin CPU konektor dohvati, fali bar 5-6 cm. Gde da nadjem neki nastavak, produzni ili sta god?

Ja baš cimam ortaka koji je dobar sa lemilicom da mi napravi produžetak. Skinuo sam sa spaljene ploče ženski konektor, muški sa spaljenog napajanja, i čovek će mi to sve uredno izleniti i napraviti produživač od nekih 20tak cm.

Da li je moguce da nema? Znaci da jurim po servisima da se neko smiluje da mi zalemi 8 zica na 2 konektora :( ...

Jednostavno odseci zice sa napajanja i produzi ih ali gubis garanciju.

Vrh Dno