Šta je novo?

OCZ napajanja

B0r1s

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
304
Interesuje me vase misljenje o OCZ napajanjima, konkretno o modelu OCZ StealthXStream 600W. Ima li ko iskustva sa ovim napajanjima?

Na osnovu karakteristika i renomea firme, rekao bih da su OCZ ozbiljna napajanja. Tu je i garancija od 3 godine. Ne verujem da mogu da budu losa. I ja bih voleo da se javi neko ko vec poseduje neko OCZ napajanje i kaze nesto vise o njemu

Daleko da su losha, ali nisu ni najvisha klasa.A razlog za to je shto su vecina njihovim napajanja (sem ProXstream EvoStream serije) FSP Epsilon/Everest napajanja.

Kakva su u odnosu na Thermaltake, jer sam vidio da su im cijene skoro iste?

CWT bazirana napajanja nicu na sve strane kao pecurke posle kise,polako postaje dosadno,jeste jeftin PCB,koilko toliko kvalitetne izrade sa jako dobrom regulacijom voltaza i prilicno malim R&N faktorom.Sva napajanja koja izlaze iz njihove fabrike lice iznutra jedno na drugo,zelna traka,lose dizajnirani heatsinkovi,termo-lepak svugde,itd.)Jedini proizvodjac koji ima prostoriju za sklapanje napajanja u samoj fabrici Channel Well Technology-ja u Kini je HIPER.Na taj nacin vrsi izmene i poboljsanja u produkciji,kao i rigorozne kontrole kvaliteta.Corsair napajanja na CWT PCB-u su druga koja se razlikuju u moru jeftinih CWT napajanja.

Al su jeftina :)

Interesuje me vase misljenje o OCZ napajanjima, konkretno o modelu OCZ StealthXStream 600W. Ima li ko iskustva sa ovim napajanjima?

Uzeo sam pre par dana to napajanja i u principu sam zadovoljan.ali koliko vidim sva ta napajanja su manje vise ista jer se prave na istom mestu...a to da li je termaltake bolji od ovog nisam bas siguran...;)

OCZ StealthXStream 600W

OCZ StealthXStream 600W ima kratke glavne naponske kablove:

24pin - 17" (po www.hardwarecanucks.com), ručno mereno 42 cm
4pin (za ploču) - isto

U Antec 182 kućištu, uz Sapphire 3850, nikako nisam uspeo da ni da utaknem kabel u ploču.

Inače, vrlo tiho i fino izgleda.

CWT bazirana napajanja nicu na sve strane kao pecurke posle kise,polako postaje dosadno,jeste jeftin PCB,koilko toliko kvalitetne izrade sa jako dobrom regulacijom voltaza i prilicno malim R&N faktorom.Sva napajanja koja izlaze iz njihove fabrike lice iznutra jedno na drugo,zelna traka,lose dizajnirani heatsinkovi,termo-lepak svugde,itd.)Jedini proizvodjac koji ima prostoriju za sklapanje napajanja u samoj fabrici Channel Well Technology-ja u Kini je HIPER.Na taj nacin vrsi izmene i poboljsanja u produkciji,kao i rigorozne kontrole kvaliteta.Corsair napajanja na CWT PCB-u su druga koja se razlikuju u moru jeftinih CWT napajanja.

Pa kakve ima veze ? :) Sva su dobra, a OCZ nije CWT tako da sve to ni nema veze sa ovom pricom. OCZ je jos jeftiniji, ~80e za 600W SXS... Naspram CWT-a deluje siromasnije iznutra, mada to ne znaci da je lose napajanje.

Zar ovaj Cors nije klasican cwt kao i svi ostali? (tt,chief turbo...)

Prilozi

• IMG_1054.jpg
    IMG_1054.jpg
    58.4 KB · Pregleda: 318
Poslednja izmena:
taj jeste, ali 450, 520 i 620 modeli su seasonic, mozda sam pobrkao malo oznake. tek ovi novi jaci, a malo jeftiniji su CWT.

Mana ocz napajanja

pre desetak dana sam kupio to napajanja ocz 600w stealthextreme, i sve bi bilo super da nisam kupio Cooler Master-ovo kućište CM 690. U tom kućištu napajanje ide na dno, i montira se tako da odozdo uvlači hladan vazduh, a izbacuje ga iza kućišta. Kada sam probao da 4/8 pinski konektor ubodem u ASUS Maximus Formulu, PR. kratka kabla. J... sam mu sve po spisku. Kabla je dovoljno dugačka ako se napajanje okrene naopako, pa uvlači topao vazduh iz kućišta i izbacije ga iza, ali kontam da OCZ inžinjeri nisu to baš tako zamislili.
Odem na net da nadjem produžnu kablu, i ispitam da li još neko ima sličan problem, i nadjem da nas ima prilično.
Neki su to rešili, kao što rekoh okretanjam napajanja, pa će veljda da izdrži, a neki su našli produžnu kablu. Ima da se kupi... U americi...
Dakle ako planiraž ovu kombinaciju CM 690 + OCZ, moraćeš da se snadješ.
Ja sam imao sreću, i sposobnog druga - električara, pa je uzeo staru matičnu i staro napajanja, odmerio kablu, malo sekao, malo lemio i napravio mi produžnu kablu, tako da sam taj problem rešio.
Pa ako imate sposobnog druga ili nekog dobrog električara, to može da se sredi. Čak i da ti naplate, to će biti stotinak dinara...

Zar ti nije jednostavnije bilo da zamenis napajanje i uzmes drugo ako ti ovo nije odgovaralo?!
Mislim dati tolike pare za dobro napajanje a onda to "krpiti" produznim kablovima sumnjivog kvaliteta iz kucne radinosti, mislim da je ludost. :smash:
Ne kazem da ti drugar nije strucan, ali rizikujes gubitak kvaliteta struje zbog spojeva, itd...
I pravilno se kaze kabel ;)

Poslednja izmena:
Meni "kabel" zvuci odvratno,kaze se "kabl" :d

Poslednja izmena:
kaze se kako gde :) NEgde je sija, negde vrat, negde je , nedje je, itd. Ima jedna poznata nasa firma, zvala se "Novkabel" i proizvodila je: _ _ _ _ _ _ _ :)

Cable je najpravilnije, ali ja kazem kabl :p

Znaci da zaboravimo na OCZ dok ne produze kabl?

Ajde dosta o tome kako se pravilno kaže gajtan ?

tema je - ocz napajanja...

Ajde da i ja ne otvaram novu temu, imam OCZ StealthXstreme 500w i generalno sam zadovoljan (kupljen u nedostatku Corsair 450VX).

Medjutim napon na +12V grani je 12.26V pa me interesuje da li to treba da me brine ili se to moze smatrati normalim. Da napomenem da sam to proverio i unimerom i da su ostali naponi dosta blizi specifikaciji (5.06 i 3.28).

Poslednja izmena:
Normalno je valjda,kod mene je na Toughpoweru 12.32 u Everestu,svaki program prijavljuje drugacije a nisam merio unimerom.

Poslednja izmena:
Meni -5V senzor prijavljuje kao +3.5V. I sa starim napajanjem i sa novim je slično. Mora da je taj senzor neispravan.

@wiz011
Jel to gledas iz programa koji si dobio uz maticnu ili koristis 3dh party programe? Dosta programa zna da pripise pogresnu oznaku za senzore.

@wiz011
Jel to gledas iz programa koji si dobio uz maticnu ili koristis 3dh party programe? Dosta programa zna da pripise pogresnu oznaku za senzore.
Dva programa javljaju istu bezveznu stvar: SensorsView 1.2 i Everest. MSI CoreCenter (koji ide uz ploču) ne daje podatak o tom naponu.

Poslednja izmena:
To sto ti MSI CC ne daje taj podatak bi trebalo da znaci da ni nemas senzor za taj napon.

To sto ti MSI CC ne daje taj podatak bi trebalo da znaci da ni nemas senzor za taj napon.
Ne mora da znači... CoreCenter prikazuje samo 4 napona, SensorsView daje podatke o 8 i svi, osim tog jednog, deluju kao OK.

Nazad
Vrh Dno