Šta je novo?

OCZ DDR2 Memorije

monteniger

Slavan
Učlanjen(a)
26.10.2007
Poena
304
planirao sam da uzmem neku od ovih memorija pa da mi kazete koja je najbolja od njih jer je razlika izmedju najjevtinije i najskuplje 4-5 evra

1- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
2- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/EPP/CL 4-4-4-15 3- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum R2 XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
4- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ SOE XTC/CL 5-5-5-12/kit
5- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/CL 3
6- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Gold XTC/CL4 kit
i sto je bolje titanium,platinum ili gold?
hvala

Pitanje

Posto imam plocu Gigabyte X48-DQ6 pa me interesuje da li neko ima iskustva sa ovom memorijom
OCZ Technology 4GB (2x2) DDR2 1066MHz Platinium XTC posto treba da stavim 8GB

Hvala

Imam ja, ali sa ddr2 800.. Bile su lose. Nisu mogle stabilno 1100Mhz... Sad te bi trebale da prelaze tu vrednost, samo je pitanje kakve potrebe imas? I da li ti je potrebno 8Gb u racunaru. Ja radim u rendering programima pa mi vise od 4gb nije bilo potrebno ;)

Sto se tice potreba, veoma su zahtevne
Tice se simulacija u RealFlow i Houdiniju.
Posto nisam mogao da odvojim 3000eura za 2 x Quad Xeon sa 16GBrama.

Procesor na ploci ce biti Q9550.

Poslednja izmena:
Ovo je sa malo zakasnjenja ali pomoci ce nekome.
Nemas frke oko te memare radice k'o zmaj slobodno dodas koliko hoces. Gledaj da zbog OC-a budu isti modeli tj. sa istim kataloskim brojem. Jer se najbolji rezultati postizu kad su isti primerci memorije u kompu.

Poslednja izmena:
Imam ja, ali sa ddr2 800.. Bile su lose. Nisu mogle stabilno 1100Mhz... Sad te bi trebale da prelaze tu vrednost, samo je pitanje kakve potrebe imas? I da li ti je potrebno 8Gb u racunaru. Ja radim u rendering programima pa mi vise od 4gb nije bilo potrebno ;)

Brate ne znam sta ti ocekujes od memorije ,ali da ti 800mhz moduli rade na 1100mhz extra stabilno ...To je jedna u milion... Stvarno nemam reci za tvoje prohteve od +40% OC-a za memoriju (necuven zahtev nema sta).

Brate ala pucas triple postove :D Pa ocekujem dosta od toliko ishvaljenih memorija ;) Niko nije spominjao aXeRAM toliko, a pogle sta memorija radi, prozdire ***e...

Prozdire sada, za 3-4 meseca kad vise ne budu imali Micron na sebi ,bice kao i sve ostale nazalost :(
uvek je tako ,malo se proslave pa pocnu da stede na izradi ,ili Micron zapadne u probleme pa nema stalnih isporuka i onda menjaju chipove na memari...

Poslednja izmena:
Brate ne znam sta ti ocekujes od memorije ,ali da ti 800mhz moduli rade na 1100mhz extra stabilno ...To je jedna u milion... Stvarno nemam reci za tvoje prohteve od +40% OC-a za memoriju (necuven zahtev nema sta).

Zahtev je sasvim normalan, ovde na BENCH-u.
Možda nije na SK forumu ili u ALTI / Win Win Shop-u al' *** ko se malo ovde informiše retko se odluči da kupi šit, obično po preporuci prodavca....

Koliko bih ja mogao da poteram ovaj moj OCZ iz potpisa... Sa kojim latencijama, i na kom naponu?

~ 1100 Cl5 2.1v

aj kad smo vec kod tog REAPER-a, ja ga teram na 1000mhz @ 5-4-4-12 2V i radi ko bog, doduse nisam probao ispod 2V.

Meni jednostavno "ne reaguje" kada stavljam neke ozbiljnije voltaze, recimo 2.3V, 2.35V...2.4V, nista. Nece jednostavno da rade stabilno na 1080, 1125 a ni 1200 (povecavam latencije naravno i stavljam sublatencije na auto), jel ovo do ploce(iz potpisa - P35DS4)? Jel treba nesto dodatno da drndam?

Fala.

Poslednja izmena:
Takav je Powerchip. 2.1 eventualno 2.2V je maximum na kom je stabilan.
Čitao sam negde na net-u da neki primerci idu i do 1200 ali sa 5-6-3-x ili tao nekim bzvz tajminzima...

Može pomoć oko izbora memorije?

1. 2 x 1GB DDR2 OCZ, 1066MHz OCZ Reaper/CrossFire HS/CL5 Kit

2. 2 x 1GB DDR2 Kingston HyperX, PC1066

3. 2 x 1GB DDR2 Geil PC1066 Black Dragon Evo One

Šta uzeti?

Ocz

I ja pitao čoveka fonom 5 puta koja je to tačno memorija za te pare, jer upravo gledam u cenovnik gde joj je cena 5,838din. Danas spuštena cena :banana:

Vrh Dno