Šta je novo?

OCZ DDR2 Memorije

monteniger

Slavan
Učlanjen(a)
26.10.2007
Poena
304
planirao sam da uzmem neku od ovih memorija pa da mi kazete koja je najbolja od njih jer je razlika izmedju najjevtinije i najskuplje 4-5 evra

1- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
2- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/EPP/CL 4-4-4-15 3- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum R2 XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
4- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ SOE XTC/CL 5-5-5-12/kit
5- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/CL 3
6- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Gold XTC/CL4 kit
i sto je bolje titanium,platinum ili gold?
hvala

Ja imam snimljenu konfiguraciju za overclock i samo nju ucitam... Sve sto je podeseno ostaje tako kako jeste, samo menjam podesavanja za FSB, memorije i napone... Sve ostalo ne bi trebalo da ima veze sa nestabilnoscu memorije. Recimo, iskljucen mi je flopi (jer ga nemam) , ventilatori na procesoru, raid controller, itd.

Memtest startujem iz Grub loadera (koji dolazi uz Linux) jer on ukljucuje i memtest86+. Na 1002Mhz nisam probao Memtest. Sada sam sve podesio na default, znaci fsb 266, cpu radi na 2.4Ghz, a memorija je podesena na 800Mhz, a napon na njoj na 2V. trenutno su svih cetiri modula ubaceni.

Trenutno ide test 4, videcemo sta ce da se desi.... Da li da upgradujem bios, majku mu? Iako je ploca relativno nova (P5E WS Professional) i bios iz oktobra prosle godine (kada su vec uveliko postojali c2q procesori i memorije na 1Ghz+).

nisam cekao ovaj test od 800Mhz do kraja, ali je prosao test koji je u prethodnom izazvao mnogo gresaka.... Sada sam sve vratio na staro. Dakle 2x2GB Reaper + 2x1GB Gold, 1002Mhz, 5-5-5-15, ovog puta 2V (da probam), pri FSBu od 333Mhz.

Pustam ovaj test do kraja, koliko god trajao :)

Javaljam rezutate!

evo ga... proslo bez gresaka sa gore pomenutom konfiguracijom :)

Sta da radim sledece :) ? Malo mi je bedak da imam toliko brze memorije a da ne rade makar na brzini sporije (u mom slucaju 1066Mhz)

Ja sam nekako zavoleo moj par reaper-a na 1200+
Mislio sam da su krsh ali u sushtini su se sasvim solidno pokazali. Tako da je moja preporuka za svaki dan - ovaj par.
Ako budesh imao ikakvih problema slobodno idi na oczforum ljudi su jako azhurni i pomocjicje oko bilo kog problema chim pre. Dovoljno je da uradish 2-3 testa i ako ne pomogne ono shto oni kazhu, imash amen za RMA ;)

Nazad
Vrh Dno