Šta je novo?

oc q6600 g0 stepping

Ja bih uzeo sledecu konfiguraciju pa da pitam da li bih mogao sa njom da OCujem bar na 3.2 sa Box kulerom i koliko bih dobio u Mhz ako bih stavio neki bolji kuler?

Core2Quad 6600

Gigabyte p35-dq6 ili DS4 (jeftinija je 20-30E a u odnosu na DQ6 samo nema Crazy Cool napajanje,da li je vredno toga?) ili neki Asus u tom cenovnom rangu ako ove 2 nisu dovoljno dobre

Imam Kingmax 2x1Gb na 1066Mhz CL5,mislim da ce ona zavrsiti posao za moju namenu?

Od napajanja bih uzeo npr. CM 650W..valjda je dovoljno?
Grafika ce valjda biti 8800GT jos samo da je nadjem negde :D
Inace cu komp najvise koristiti za 3Dsmax i renderovanjeeee ;)

Poslednja izmena:
Ljudi sta je bolje za OC q6600, memorija na 800MHz ili na 1066MHz?

Poslednja izmena:
Jel zna neko dali P35/X38 podrzavaju DDR2 533MHz?

Poslednja izmena:
Sto se lozite da P35, kada je to samo varijacija na temu 965P, znaci vec zastarela.Osim dosta stranih review-a pise o tome da je 965P cak i brzi za par poena u odnosu na P35.
Mislim da treba sacekati pad cena x38 ploca i ddr3 memorija pa uzeti u paketu. KAda sam pre 8 meseci kupovao ddr2 cena je bila za 1Gb~160€, a sada je ~25€.

Sto se lozite da P35, kada je to samo varijacija na temu 965P, znaci vec zastarela.Osim dosta stranih review-a pise o tome da je 965P cak i brzi za par poena u odnosu na P35.
Mislim da treba sacekati pad cena x38 ploca i ddr3 memorija pa uzeti u paketu. KAda sam pre 8 meseci kupovao ddr2 cena je bila za 1Gb~160€, a sada je ~25€.

Slazem se. Presao sam pre neki dan sa 965 na P35 i jedino sto sam dobio je RAID :D (kupio sam plocu sa ICH9R). Sto se ostalog tice max FSB je i dalje 450Mhz (sa mojim CPU i memorijom), jedino sto sam pri istim podesavanjima dobio nesto veci memorijski protok. Presao sam sa GA-965DS3 rev 3.3 na GA-P35DS3R rev. 1.0. Memorija je Kingmax DDR2-1066 i ni na jednoj od navedenih ploca nece da radi preko 950Mhz:wall: Sto se tice RAID-a e tu vec ima razlike i to primetne - ICHR9 u odnosu na J-MICRON koji sam koristio na staroj ploci.

....KAda sam pre 8 meseci kupovao ddr2 cena je bila za 1Gb~160€, a sada je ~25€.

OT:
Cekaj, za nije tol'ka cena za ram bila malo ranije? cca 1-1.5 godine?
Mislim normalan ram, ne neko cudo.

Tacno, pre 1 godine. Pa malo li je na ovu skupocu?

hmmm, probao sam da gurnem preko 400 FSB-a u biosu. Digne se sve fino dok treba da se ucita windows, a onda nastane ovo:

clipboard01wz6.jpg

sve sam probao: manji mnozilac, manje-vise voltaze, NB voltaza, FSB voltaza... U cemu je problem?

Zapravo, ne mogu vise od 395mhz FSB

Kako da nateram komp da mi ne spusta mnozilac na x6, nego da ga drzi na konstantnoj vrednosti, npr x9? Rucno dunesem u BIOSu? Taman nabacim 3.3G, a cpu-Z izlista 2.2...

@ Bane87
Mozda je glupo pitanje ali jesi zakljuchao PCI-E na 100 ?? :trust:

Kako da nateram komp da mi ne spusta mnozilac na x6, nego da ga drzi na konstantnoj vrednosti, npr x9? Rucno dunesem u BIOSu? Taman nabacim 3.3G, a cpu-Z izlista 2.2...

Isključi mu u BIOS-u SpeedStep.

PABLO nisam zaboo na 100mhz, ali resio sam problem u svakom slucaju!!!! Memorija ne radi na 1000mhz sa 400FSB-om i to je bio problem, evo sada je pao DEBEO OC sa novim coolerom, cak je na 3.6Ghz u idle-u manja temperatura od 3.0Ghz sa BOX coolerom za 6-8C

evo przio sam ga u Everestu sat vremena, sva 4 jezgra @ 100% i ne prelazi 65C, sa programima koji opterecuju max 2 jezgra, ne prelazi 55C. U igrama max 52-53C. Voltaza je na 1.3750V. Ovako ce da stoji za svaki dan...

Obrnuto ;) Ali nije poenta u poenima vec u manjem zagrevanju barelake-a, podrsci za 1333 strap, verovatno i vise. Jednostavno mala razlika u ceni za dugorocniju investiciju, nema tu nikakvog lozenja, bar se nadam da nema ,)

Ma kakvo cekanje to je bezveze , kupis - gazis - prodas kad se smoris i doplatis za novo (bar ja tako radim). Ne volem bre da cekam ,)

evo przio sam ga u Everestu sat vremena, sva 4 jezgra @ 100% i ne prelazi 65C, sa programima koji opterecuju max 2 jezgra, ne prelazi 55C. U igrama max 52-53C. Voltaza je na 1.3750V. Ovako ce da stoji za svaki dan...

Drugari, molio bih za pomocc.

Rastadoh se nedavno od bartona koji je mogao uz jachu struju do 2400Mhz i koji je sluzhio dug radni vek.

Uzeo novi komp, slichnom logikom kao kad sam bartona uzimao (i tad beshe Antec kuccishte, i tad beshe Geil memorija, plocha EpoX 3rda+ etc etc). Videti pod moja mashina.

Problem: Komp u idleu, ide onaj valjda redovan downclock na 1.6Ghz po jezgru, temperature jezgara: 55, 55, 52, 44. Temperatura ploche 28. Nish nisam klokovao (voleo bih, afkors, al rekoh da ga prvo nateram da radi na defaultu ko komp, a ne ko raga).

Mereno shtopericom, kad ukljuchim u everestu System stability test, nakon 30 sekundi! testa temperature jezgara su: 98, 97, 89, 80. Temp ploche i dalje 28. Kad iskljuchim test, nakon 30 sekundi se temperature vrate na pochetne vrednosti.

Jeste box cooler, ali i od njega ochekujem da radi posao na defaultu.

Gorenavedeni post sam citirao jer in general predstavlja wetdream.

Ako neko ima neki hint, shta uraditi da sredim temp problem, bio bih zahvalan.

BM

skini kuler i ponovo montiraj, uveri se da si dobro i do kraja gurnuo nozice i da si cuo sva 4 klika. Ako je i dalje isto i posle toga - reklamiraj proc, reci da se previse greje i da je kod tebe u sobi stalno 35C i da ne moze da radi u tim uslovima, probao si drugarov isti takav i ne greje se uopste. Sta znam, smisli nesto. Mozda te i ploca zeza, ipak je to najslabiji Asus (iz serije)...

Ploca ti je super. Ko sto gx-x reche, proveri dal si dobro ubo kuler na cpu (nadam se da je i pasta izmedju). Pogledaj na kolko ti se obrtaja kuler vrti, ako je non stop na ~900 rpm, udji u bios i podesi Smart Fan (ili automatic fan...tako nesto) na DISABLE.

Sto se tice gore navedenog posta, malo je doslo do izmena, zbog pitanja stabilnosti stavio sam ga da radi na 1.4V, u igrama ne predje 60C nikad... Mozda bih i mogao na 4Ghz da ga stavim :/ ...

Isti problem juce niz restarta nakon montaze istog procesora i na kraju jedna nozica kulera nije legla.Temprature su oko 44 sa Hyper Tx kulerom.
A sad pitanje kako ovo klokovati na ploci Asus P5WDH Deluxe.Odbija svaki klok sto procesora sto memorije jednostavno ne podize Windows .Memorija je Geil Ultra 800.

Hvala drugari, uradih predlozheno, no sve je isto. Nije pasta, no defaultna zhvaka.

Pre nego budem cimao dobavljacha za novi proc, uzeccu sutra neki pristojan qler, kad sam nekad mogao od studentskog kesha da uzmem whisperrock 4, mogu sad od privatnichkih da odvojim za pristojno ladjenje.

Da ne bih dalje cimao, odoh vidim iskustva drugih oko ok qlera i da vidim shta ima od ponude u NSu (znam da je pre bila frka i obichnu pastu nacci).

BM

Hvala drugari, uradih predlozheno, no sve je isto. Nije pasta, no defaultna zhvaka.

Pre nego budem cimao dobavljacha za novi proc, uzeccu sutra neki pristojan qler, kad sam nekad mogao od studentskog kesha da uzmem whisperrock 4, mogu sad od privatnichkih da odvojim za pristojno ladjenje.

Da ne bih dalje cimao, odoh vidim iskustva drugih oko ok qlera i da vidim shta ima od ponude u NSu (znam da je pre bila frka i obichnu pastu nacci).

BM

Samo da se nadovezhem. U nedostatku bolje ponude u NSu, uzeh CM Eclipse. Stavih ga i komp je propevao. Josh uvek na defaultu (ne zadugo), ali idle je oko 30-33, full load (Everest) posle 10min ne prelazi 50C.

Odjednom mi je temp na GPU diodi od 53C pocheo da bode ochi.

Mnogo hvala.

BM

Samo da se nadovezhem. U nedostatku bolje ponude u NSu, uzeh CM Eclipse. Stavih ga i komp je propevao. Josh uvek na defaultu (ne zadugo), ali idle je oko 30-33, full load (Everest) posle 10min ne prelazi 50C.

Odjednom mi je temp na GPU diodi od 53C pocheo da bode ochi.

Mnogo hvala.

BM

EEEE odlican izbor!!!! CM Eclipse je odlican kuler!

p.s. ajde sad polako pocni da dizes megaherce :d

Nazad
Vrh Dno