Šta je novo?

oc q6600 g0 stepping

Preporuci mi konkretno model???

Naravno da nije loše, ali svaki Quad sa GO stepingom može preko 3.3GHz stabilno na dobrom vazduhu (ja imam Q6600 koji na vazduhu, tj. na geminiju ide na 3.75GHz, na vodi skoro pa 4GHz). Kako god izbor ploče gledano iz bilo kojeg ugla, bilo da je oc ili ekonomičnost kupovine u pitanju, svakako je loš. Za manje od 200eura ili okruglo 200 eura može da se kupi jedna od dve najbolje P35 ploče na tržištu, namenjene za oc q procesora. ;)

Mali buraz iz slovenije me ubi sa pitanjima koju plocu...navedi mi konkretne modele koje bi valjalo pazarit za q6600 ,po mogucnosti SLI ...
Moze i na pm

pozdrav

@Mario P.
Pogledaj u potpisu... :)

@Spacemaster
@srkiller
Ha, naravno bili ste u pravu posle 45 min testiranja u 4xprime95 vrisne jedno jezgro pri konfigurisanju 9X400, napon cpu-a u biosu 1.45V ocitavanje Cpu-z-a 1.35V (max). Kada mu povecam napon na 1.5V za to isto vreme popne temp. na 85C, tako da def. napustam tu varijantu... Mnogo se manje zagreva sa mnoziocem 8 ali 2giga memorije su mi trenutno dosta slabe (533Mhz), dok su drugih 2 giga na 800Mhz. Kada se upare (2X2) rade na max 850MHz sa katastrofalnim latencijama, al rade :)... dok ne sredim memoriju nista od eksperimentisanja...

S obzirom da smo u firmi uzeli q6600 + 4x1Gb Hyper-x evo samo jedan podatak
U standardnom LBX Chieftech kucistu, sa Intel box coolerom, mereno sa Everstom 4 temperature su sledece:
[email protected] Idle= 35C
[email protected] Idle= 45C.

Toliko za sada, slede kasnije rezultati samo da dodjem do masine na par sati.

Poslednja izmena:
Daj ti njega upregni u load, bit ce ti bar +30°c

Poenta je bila da je overklokovan u leru digao temperaturu za +10C. Uzimanjem makar Tx2 coolera, imalo bi tu dosta rezerve za valjani overklok.
Naravno, ne pada mi na pamet, da menjam moj [email protected] za Q6600, jer bi bila prevelika doplata, a i novi procesori (45nm) se :)

Ovako je kod primerka kojeg sam testirao.
Za sada na 3.0Ghz, a sled povecanje za po 200Mhz.
:)

Prvo pozdravljam sve na forumu, pošto mi je ovo prvo javljanje. :d A sada kada sam se javio, evo i pitanja. Pazario sam pre nekog vremena sledeće:

1. Procesor: Intel Core2Quad Q6600
2. Ploča: Gigabyte GA-P35-DS3P
3. Memorija: 2 x 2x1GB Geil Ultra Dual Channel Kit 800MHz
4. Kućište: Antec Nine Hundred
5. Napajanje: Antec TP Trio 650W

Da li je moguće klokovati procesor da radi na 3+GHz, sa ovom konfiguracijom, uz BOX kuler. Čitao sam temu ali nisam došao do nekog jasnog komentara da li je izvodljivo ili ne. Odnosno, da li mi treba neki bolji kuler za procesor?

Pozdrav:wave:

Mozes slobodno.
Uzmi Coolermasterov Tx2 il TX212 i uzivaj.
Samo par postova iznad i klikom na moja konfa sve bi ti se samo reklo.

Hvala na odgovoru:). Znači, dobro zagrejem procesor, onda otkačim box kuler, skinem ga, očistim pastu sa procesora, stavim novu i namontiram novi kuler. Ako je to tako, imam još koje pitanje:

1. Da li kuler ima pastu na sebi kao ovaj box kuler?
2. Da li se stara (a stara je nedelju dana) pasta lako skida i kako se to radi (da li vadim procesor, koristim neke preparate i biohemijske agense;))?
3. Koju pastu preporučujete, i ako može na PM gde da je nabavim?
4. Na šta još da obratim pažnju?

Unapred hvala ljudi:wave:

Hvala na odgovoru:). Znači, dobro zagrejem procesor, onda otkačim box kuler, skinem ga, očistim pastu sa procesora, stavim novu i namontiram novi kuler. Ako je to tako, imam još koje pitanje:

2. Da li se stara (a stara je nedelju dana) pasta lako skida i kako se to radi (da li vadim procesor, koristim neke preparate i biohemijske agense;))?

1. pasta se dobije uglavnom uz coolere...ne neka extra, ali uglavnom posluzi
2. skida se maramicom ili toalet papirom :) imas opisano ovde: Tutorial: Kako Promeniti Cooler-e i Termalnu Pastu
3. Artic Silver 5 ili Ceramique (vidi PM)
4. da ga dobro namontiras ;)

:wave:

Poslednja izmena:

1. Kuler nema pastu na sebi.
2. Apotekarski benzin i vata, vrlo lako sve skida i nije agresivan prema PCB.
3. Arctic Silver 5, ako nadjes. U suprotnom CM, sem mozda NanoFusion koji se tesko nanosi.
4 Navedi konkretno ako te nesto muci ili nisi siguran kako sta ide.

1. Kuler nema pastu na sebi.
2. Apotekarski benzin i vata, vrlo lako sve skida i nije agresivan prema PCB.
3. Arctic Silver 5, ako nadjes. U suprotnom CM, sem mozda NanoFusion koji se tesko nanosi.
4 Navedi konkretno ako te nesto muci ili nisi siguran kako sta ide.

Eto, dok sam završavao neke poslove i odgovorio na prethodni post, tvoj nisam ni video. Hvala na savetima, ako nešto pođ naopako (pu, daleko bilo:D), javiću se ja...

Hvala još jednom...

Poz:wave:

Milletrecento

Ja svoj Q6600 drzim na 3GHZ sa BOX kulerom, bez dizanja voltaze, temperatura ne prelazi 60C u Ortosu (sat vremena), a u igrama je oko 50-55.

:)

Nije dovoljno da stavis ni 50 da moze, jer Orthos opterecuje samo 2 jezgra.
Cak je i OCCT i prastari S&M bolje resenje za testiranje stabilnosti quada nego Orthos.

Stavio sam 3.2Ghz bez dizanja voltaze, radi stabilno. Memara je na 888mhz!!!!

Jos uvek imam STOCK cooler :)

Poslednja izmena:
Konfa is potpisa. Ne znam sta da radim. Ne trazim neke rezultate, ali ja ne mogu ni 2.7Ghz da izguram (9x300). U realnom radu bude ok, ali se masina restartuje posle pola minute Primea. 3.0 Ghz jednostavno nece, masina pisti i mora clear cmos. Naponi na def.

Ovo moram da podelim s vama. Obratite paznju na cpu-Z :d Ko moze bolje?

Evo ljudi, kupio sam GeminII kuler, neku CM pastu, i juče sve to namontirao. Možda sam se malo zeznuo prilikom nanošenja paste, ali valjda će to da šljaka kako treba.

Hvala na savetima

Poz:wave:

Nazad
Vrh Dno