Šta je novo?

oc q6600 g0 stepping

icanik88nis

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2007
Poena
320
Ima li shanse da se oc-uje q6600 sa g0 steppingom na sledecoj ploci uz default cooler i kako??
Plocha je Gigabyte N680SLI-DQ6
napajanje LC Power 550 W
memorija 2x1GB Kingston HyperX 1066 MHz
i graficka 8800 GTX
Da li ce napajanje lako da se izbori sa overklokom ako uopshte moze da se klokuje???
Naravno i ako mozhe da mi napishete malo detaljnije kako da to uradim.
Jes da sam dosadan ali shta cu kad nisam upucen u overklokovanje, nemojte da mi zamerite:D

Menjaj napajanje, npr. neki CorsairHX 520/620W, Antec TP Trio 650W. Uz box kuler bi trebao da radi na 3GHz

Poslednja izmena:
Ma jok nece da se klokuje :D
g0 je poznat kako krsh :p

Nego zameni ti za pocetak napajanje i to shto pre, pa cemo lako za klokovanje... :)

Tesko da cu moci da menjam napajanje jer sam komp uzeo u ponedeljak tako da nema nishta od menjanja napajanja za sad. Mislim kazhu da je napajanje ok i to sam napominjao njima da li mozhda treba jache rekli su da ne i da je ovo pravih 550 W.
E sad pitanje da li mozhe overklok ili ne takvom kompu sa ovim napajanjem koje ima???
E sad ako je bitno zaboravio sam da napomenem da imam Codegen Briza kuciste.
Momci kazhite kako da ga kloknem:D

Evo bez promene napona

Abit IP35
2x2GB GeIL Value DDR2-800

Prilozi

ja sam uspeo preko n-tune-a da ga poteram na 9x312=2808 MHz
Ali sam mislio da bi to trebalo preko biosa da se sredi da radi na 333 MHz ili je overklok u windowsu bolje da se namesti???
Dajte neshto konkretno kako da ga overklokujem da li da menjam voltazu itd...
Stvarno nisam upucen u to detaljno tako da svaki savet je dobrodoshao. Kazhem jedino shto znam je da povecam fsb ali samo to tako da ako treba josh neshto da se menja kazhite mi detaljno...
Znachi ocu da izvuchem max na default cooleru kolko je to moguce

Ja nemam srca da te savetujem kako to da klokujesh sa tim napajanjem i sad josh kazesh i BOX kulerom.... Jednostavno te stvari su nespojive, quad se dosta vishe greje od C2D i potrebno mu je bolje hladjenje, sa BOX-om ne mozesh nishta da radish... Moj savet - nadji neki dobar kuler, montiraj pa lagano...

Quad na defaultu [2.4Ghz] dostiže 80°C posle svega 10-tak minuta opterećenja sva četiri jezgra.

P.S. Informacija se odnosi na box cooler.

Poslednja izmena:
Čekaj šta je overklok? Ići sa 2.4 GHz na 3 GHz, to može i sa tim napajanjem bez problema, a zasto ne bi islo dalje pa zbog ploče koju si uzeo, zilion puta sam spomnjao na forumu da GTL ref voltage nije odrađen adekvatno sa 680i čipsetom i od visokog FSB-a na Quad procesorima nista. Ako izvučeš 340 MHz (3040 MHz za CPU) stabilno na tom procesoru, svaka čas, i veruj mi za 680i konfu to je ok. Naravno i na tih 340MHz obavezno kad budes proveravao stabilnos procesora recimo quad prime95 programom, obavezno proveri temp čipseta i sve će ti biti jasno (ali ručno). Stoga pre si trebao da razmisliš o ubacivanju neke P35 matične ploče sa min 8 phase filtriranjem napona, nego to ***** što si uzeo.

Poslednja izmena:
Na koga se odnosi tvoj komentar? Čovek ima ploču Gigabyte N680SLI-DQ6 koja ima Quad-Triple Phase power!

Poslednja izmena:
Komentar se odnosi na prvi post.

Što se tiče ploče ako je hteo da overklokuje nije kupio state-of-the-art ploču za taj posao ali daleko od toga da je 3Ghz Quad Core malo ili loše, što će ta ploča sigurno izgurati.

Što se tiče ploče ako je hteo da overklokuje nije kupio state-of-the-art ploču za taj posao ali daleko od toga da je 3Ghz Quad Core malo ili loše, što će ta ploča sigurno izgurati.

Naravno da nije loše, ali svaki Quad sa GO stepingom može preko 3.3GHz stabilno na dobrom vazduhu (ja imam Q6600 koji na vazduhu, tj. na geminiju ide na 3.75GHz, na vodi skoro pa 4GHz). Kako god izbor ploče gledano iz bilo kojeg ugla, bilo da je oc ili ekonomičnost kupovine u pitanju, svakako je loš. Za manje od 200eura ili okruglo 200 eura može da se kupi jedna od dve najbolje P35 ploče na tržištu, namenjene za oc q procesora. ;)

Poslednja izmena:
ja sam za ovu plocu dao ni manje ni vishe nego 19 200 e sad ako je losha mislim shta reci:wall:
E sad ako je bolja ga p35t DQ-6 mogo bi da pitam da zamenim ovu SLI za nju

ja sam za ovu plocu dao ni manje ni vishe nego 19 200 e sad ako je losha mislim shta reci:wall:
E sad ako je bolja ga p35t DQ-6 mogo bi da pitam da zamenim ovu SLI za nju

Niko ne kaže da neće da se klokuje ploča, samo je pitanje koliko će da se klokuje, jer ima dosta boljih ploča od tvoje za oc quada, a opet dosta jeftinijih. Po meni najbolji izbor je
http://www.pcberza.co.yu/komponente/detail.php?id=38114 i definitivno nema konkurenciju kada je oc pitanju, naravno u tom cenovnom rangu do 200eura.
A ni P35 DQ6 joj ne beži mnogo.

Poslednja izmena:
Niko ne kaže da neće da se klokuje ploča, samo je pitanje koliko će da se klokuje, jer ima dosta boljih ploča od tvoje za oc quada, a opet dosta jeftinijih. Po meni najbolji izbor je
http://www.pcberza.co.yu/komponente/detail.php?id=38114 i definitivno nema konkurenciju kada je oc pitanju, naravno u tom cenovnom rangu do 200eura.
A ni P35 DQ6 joj ne beži mnogo.

Sta moze da se ocekuje od Asus P5k ploce... Ja je imam i zelim da uzmem Q6600 sa Gemin II kulerom.

Edit: Ploca je obicna P5K

Poslednja izmena:
Ima na netu jos slicnih OC baza, evo recimo jedna od, kropovano samo u vezi q6600...

databaseie7.png

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1138241

Ima i na XS-u malo veca baza Q6600, ali im je sajt trenutno down.

Poslednja izmena:
I ja sam zainteresovan za q6600 (g0), masina iz potpisa. zanima me da li LC power moze da izgura quad na recimo 3.2GHz i da li hyper tx moze to da ohladi?

I ja sam zainteresovan za q6600 (g0), masina iz potpisa. zanima me da li LC power moze da izgura quad na recimo 3.2GHz i da li hyper tx moze to da ohladi?

xexe, pogasi ti one crvene neonke za svaki slucaj da ustedis poneki mW pre o/c-a :D

Sta moze da se ocekuje od Asus P5k ploce... Ja je imam i zelim da uzmem Q6600 sa Gemin II kulerom.

Edit: Ploca je obicna P5K

Nikola ta ploča je sasvim ok, ali za oc preko 3GHz definitivno nije, razlog toga je njena siromasna naponska jedinica koja je u 3 phase izvedbi, gde bi pri overkloku, a samim tim povećanjem napona isti dosta padao. Zašto je to loše? Loše je iz tog razloga sto bi idle napon morao da bude dosta veći od onog potrebnog. Koje su posledie? Odgovor je jasan, pošto bi ploča za određeni oc tražila veći idle napon, pojavila bi se i veća temperaturna anomalija, a samim tim od 100% oc iskorišćenja jednog Quad core procesora ne bi bilo nista.

Poslednja izmena:
...razlog toga je njena siromasna naponska jedinica koja je u 4 phase izvedbi...
Obicna P5K ima trostepenu naponsku tako da su navedeni negativni efekti jos izrazeniji. Bas me zanima kako bi quad core procesori radili na takvoj i slicnim plocama koje ih na papiru podrzavaju i to na defaultu, bez ikakvog oc-a.

Poslednja izmena:
@Spacemaster,Roy Jones Jr.,srkiller
Hvala puno na iscrpnim odgovorima... Nazalost ploca je vec kupljena tako da nema nazad.
Na drugoj masini mi je GA P956 DQ6 nadam se da ce ona moci solidno da ga pogura :)

Nikolab: nemoj da otpisujes p5k tako lako, nista te ne kosta da probas. Probaj i onaj simple vdroop mod, mozda ipak vanila i uradi nesto :)
:wave:

@podvarak
Naravno da cu da probam... Samo da stignu sve komponente, pa javljam kako se ponasa :)
Postoji tu i faktor srece kakav hardware mi se zalomi...

@podvarak
Naravno da cu da probam... Samo da stignu sve komponente, pa javljam kako se ponasa :)
Postoji tu i faktor srece kakav hardware mi se zalomi...

Faktor sreće može da se odnosi samo na primerak procesora, a ploča je takva kava je tj. sto manje dajes napona procesoru, to je bolje, stoga veliki klok ne možes da očekujes.
Obavezno javi rezltate. ;)

Spacemaster koje ventilatore koristis na tom Geminu pa postizes takve rezultate, posto ja planiram da uzmem isti procesorsa, GA-P35-DQ6 i Gemin.

Poslednja izmena:
Vrh Dno