Šta je novo?

OC FX5900XT problem

da si mogao vise postovao bi vise 😉 Da si voona, pa ako si to radio da bi se upiso negde i prestigao beastmastera (koji ima LN2 hladnjenje i moze da te prestigne kad oce) onda jesi 😀 Bez uvrede molim te ! Samo primecujem... Inace onaj post sa izracunavanjem brzina je bio odgovor milenkoc23 , a ne tebi 🙂 poz !

gx-x je napisao(la):
215x12.5=2687mhz - 205x13=2665mhz. U cemu je problem ? Cenim da je sa 10fsb vise sistem primetno brzi, pogotovo u 3dmarku2001, pc marku itd...
my mistake. Ja sam se nesto istripovao nema veze, u pravu si ti.

Ne vredjam se, nasi smo ovde. 😉
A da ti nisi malo ljubomoran? :eyebrows: (sala)
Pa kad sam vec slao skorove sto da ne posaljem i to za CPU? A kad sam vec mogao vise nego nego on sto je poslao sto da ne posaljem i ja?! Nadam se konkurencija nikome ne smeta (ako se mogu nazvati tako :d ). Nije sve u skorovima, oni nisu toliko bitni ali za to tabela i postoji... To sam uradio da pokazem da moze CPU i vise pa makar bilo i za 21MHz~! Ovo je OC & moding zar ne pa daj da vidimo koliko sta moze. Poenta je valjda cupati max. Kapiras?
Ovo je cisto bilo za moju dusu, da ispunim neke svoje norme, nista vise. S obzirom da nemam sotonu od masine dosta sam i iscupao i ja sam zadovoljan time. Nisam u fazonu "najbolji sam"... To je sve :wave:

🙂 ma razumem te ja, i da, jesam ljubomoran sam ! Ja da sam na tvom mestu odma bi prodao proc tamo nekom gx-x-u 😀

Svaka cast samo teraj, nabavi neko vodeno hladjenje, napravi ga sam...

Jooooj nemas pojma kako bih ga rado napravio. Falcon i ja masinci kojima je islo napravili bi ga za u minimalnom roku ali nemamo pristup nekoj CNC masini (numerickoj glodalici). Aj nadji mi negde gde bi nas ljudi pustili da odradimo to, znaci znamo sta radimo i dobijas i ti primerak. Radimo WB-ove i tebi. Ma sve ti uradimo bre. A? :eyebrows: Ideje uvek imamo, znanja takodje samo nemamo cime to da radimo.
P.S. Pitaj Falcona dal bi prodao svoj CPU, braca su! Tri broja razlika u seriji, isto Simpsonov primerak, od poslednja tri kom. dva sam kupio za nas. Mozda ga i prevaris :d

gx-x je napisao(la):
tesko pardigmu nasankati , sve je bazirano na "trust" varijanti i screenshotu 😀 , evo poslacu vam ja sliku sa 23543 markova u marku'03... elem, ne kazem da sajber fake-ira rez, ali ne vidim razlog da se tolko hvali upisom kod paradigme...mada jeste uspeh sort of speak....
PS. kurajberu cime hladis bartona i sto tako nizak FSB ? Jel ti zakljucan mnozilac ?!

Da se razumemo, ne varate vi paradigmu vec sebe licno. Takodje ne delim nagrade pa nema posledica i ako niste iskreni. gx-x ako te neko opere u rezultatima stisnes ruku i prihvatis to muski, a ne komentarises na ovaj nacin 😉

@Paradigma: Ma, covek se verovatno samo zezao, vidis da je sve zavrsilo prijateljski.
@gx-x: ma kako je vuna, ako je sve to radio da bi dostigao neki rezultat, pa svi to rade da bi dobili vise poena u 3DMark-u, vise fps-a u Doom-u, razumes sta hocu da ti kazem, retko ko OC-uje da bi mogao da radi nesto sto ovako ne moze. Cemu onda futuremark-ov ORB, da bi se postavljale nove granice koje treba da se obore.

paradigma, opusteno. sve sto kazem je da provera ni minimalna ne postoji za rezultate koji ti se salju. Ja ti bas zato nikad nista nisam ni slao, niti patim od dokazivanja, to je jos jedan od razloga zasto nisam nista slao. Takodje nemam sta da prihvatim muski posto jednostavno nemam hardwera ni da budem zensko medju rezultatima tamo. Evo ti primer, student je odradio 3dmar03 sa custom setinzima, pogledaj level ansiotropije na screen shotu gde je slao 7200 i cirka...znam coveka licno ali ili je default ili nije validno...

moj komentar koji sam dao , a ti kvotovo je sasvim na mestu, poslacu ti skor od 30000 markova u 3dmarku pa ces videti zasto je na mestu, ili mozda da posaljem za 15 markova veci od "top" postignutog ? upravo zato ceo svet koristi compare linkove sa futuremarka...da ne bi bilo varanja, a ti insistiras da se ne koriste....dobro...dokle god insistiras na tome mozes da ocekujes razne kmentare slicne mom. Bez uvrese, nemam nista protiv tebe niti ucesnika na tvom sajtu, samo zapazam.

Mislim ne mogu da izdrzim a da ti ne kazem: kako znas da neko ne vara !?

OK, ja se slazem sa gx-x-om, trebalo bi da se uvedu futuremark comapare link-ovi, ali sta ce da se radi sa rezultatima za OC procesora to mora da se veruje ljudima na rec.

ne mora, postoji pc mark, zna se koja brzina daje koji rez. 😉

ne razumem. Ajde ako mozes malo da pojasnis, plz.

pa pc mark se oslanja na brzinu procesora i memorije, AMD na 2 ghz ne moze da da 5000 poena u Pcmarku 2004, ali amd na 2.7 ghz moze. Sto dovodi do zakljucka, ako neko neko postuje rez od 4000 u pcmarku i kaze proc mi radi na 2.6 i mem na 480mhz zna se da laze ko ker.

Ja se u ovom slucaju 100% slazem sa gx-x,a evo i zasto.Dakle u pravu si ti paradigma kada kazes da oni koji postuju lazne rezultate varaju sebe,ali bogme oni varaju i tebe,i mene i sve ljude na benchu sto je drugacije od samo varanja sebe.To znaci da ja treba da jurim neciji izmisljen tj.napunpan skor,sto mi izmedju ostalog nedaje nikakvog motiva niti zelje,jer znam da je rezultat dopingovan.(ovo sve govorim sa insinuacijama na sport,posto oni koji o/c to i smatraju za neku vrstu sporta tj.nadmetanja,ali ne nepostenog.Nekazem da to totalno ubija zelju,ali bi ja radije postovao moj rezultat na 3d marku gde znam da su rezultati provereni i gde je kompeticija postena,a ne negde gde se veruje na rec.Daleko od toga da ja nipodastavam tvoju listu,ja ovo samo kazem kao prijateljsku zamerku kako bi istu ucinili boljom,i sprecili varanja.Dakle ja imam rezultat koji moze da udje medju prvih pet,i da se razumemo poslacu ga uskoro kako nebi ispala samo prazna prica od mene,ali ja znam kako sam se namucio da bi dosao do tog skora i koliko sam ulozio svega,tj.truda,volje,vremena,para i td. i nesvidja mi se ideja da je neko ispred mene ko je svoj rezultat napunpao ili vezbao photoshop.Nekazem da je to i slucaj,ali su meni licno neki rezultati ,,malo cudniji,, a i rekao bih da nisam jedini koji to misli.Znaci na kraju bih rekao da sam ja za uvodjenje bilo kakve merodavnije kontrole(koju cu rado prihvatiti)koja bi ovaj nas sport ucinila malo postenijim.
Pozdrav.

@gx-x: a sada sam shvatio mislio si da se za oc proc. salju compare link-ovi za PC-Mark. Ali kod tog OC-a je do sada samo bilo potrebno da se podigne windows na toj frekvenciji da se lupi print screen i da se to sacuva u file, a nije bilo potrebno da se prodju testovi sto ipak zahteva vecu stabilnost (tako da bi u tom slucaju rezultati bili losiji).

Na stranu to sve, ja sam u potpunosti za da Paradigma uvede compare link-ove, za 3DMark, a malo kasnije i za PCMark, posto mislim da treba ljudima dati vremena da ga nabave 😀

@milenkoc23: skroz si u pravu, na to nisam mislio i to mora sa screenshotom, mada ako moze da udje u win sa lupam 2500mhz, a nestabilno je, sa 50-60mhz manje bi trebalo da moze da prodje pc mark (???) pa onda ni 50-60 mhz veci klok sa sshotom ne bi bio sporan, valjda 🙂

A, zar ne postoji i ORB, za PCMark?

Nisam protiv toga da se rezultati kontrolisu, ali valjda je dosta od mene sto ovo volonterski radim. Sastavite komisiju koja ce proveravati verodostojnost rezultata, pa za pocetak proveravajte na osnovu vaseg iskustva i znanja mada vam svakako preporucujem da se u rezultate uverite in vivo; to je jedini pravi nacin da nesto dokazete.

Iskreno ni ja do skoro nisam znao da je za upis na listu dovoljan screenshot pa mi je bilo malo cudno ali ok prihvatio sam jer kapiram da ovo nije takmicenje pa ljudi valjda nemaju razlug da fake-uju. Ja sam isto raspolozen da se uvede malo drugaciji (citaj: bolji) sistem kontrole skorova. Ja cu sve svoje skorove u najgorem slucaju da ponovim pa neka onda budu merodavni. Do tada prihvatam SVE tudje skorove na poverenje. Kazem nasi smo pa ako neko laze onda je chitulja najgora i nek zivi s tim!
POZ :wave:

Sve to lepo zvuci,samo sto je pitanje da li ima ljudi koji su zainteresovani da se bave time tj.proverom rezultata i preuzmu na sebe tu odgovornost i obavezu.Ako ima super,voleo bih da se jos neko javi povodom ovoga i kaze nesto.
P.S Sto se tice paradigma tvog volonterskog posla svaka cast za trud 😉 i nadam se da cemo uspeti da se nekako organizujemo i poboljsamo ceo rad i valjanost rezultata na bench top10.

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Iskreno ni ja do skoro nisam znao da je za upis na listu dovoljan screenshot pa mi je bilo malo cudno ali ok prihvatio sam jer kapiram da ovo nije takmicenje pa ljudi valjda nemaju razlug da fake-uju. Ja sam isto raspolozen da se uvede malo drugaciji (citaj: bolji) sistem kontrole skorova. Ja cu sve svoje skorove u najgorem slucaju da ponovim pa neka onda budu merodavni. Do tada prihvatam SVE tudje skorove na poverenje. Kazem nasi smo pa ako neko laze onda je chitulja najgora i nek zivi s tim!
POZ :wave:

Pa za verodostojnost ti je uglavnom dovoljan dobar screenshot i covek koji se razume u Photoshop pa da znash dal je verodostojno :d

Setice se ljudi jednog simpaticnog mladica zvanog Baltazar 😛 i njegovih egzibicija sa rezultatima. Decko je bas bio 'experat' za Photoshop 😀 😀 😀

Xa xa xa xa xa 😀 ROTFLMAO xa xa xa Uopste na znam za pricu pa mi smesno kad pomislim kako bih se tek smejao da znam. Nije valjda da je bilo i takvih?

LOL 🙂 baltazar 🙂 covek je bio ultra expert, znaci valjao sam se od smeha kad je uzeo BeastMasterovu sobu i zbudzio sebe na stolicu =)

@sajber: pa koristi search i trazi baltazarove postove 🙂 mozda je covek jos uvek medju nama ?

Nije bila BeastMaster-ova soba vec je BeastMaster ladno nasao sobu nekog fanatika koja je Baltazaru posluzila za haluciniranje ovde po forumu.

ahaaaaa, ja bio tada skontao da je njegova...ma nema veze, lik je bio ultra, o montazama da ne pricam 🙂

Mali HoBiT je napisao(la):
momcino ja sam preletao 6700 glatko sa nepachovanim 3dmarkom, ajde okaci ovde sliku gde se vidi da je mark built340 😉

taj fazon. Dobro de, pusti ga malo nek se igra, nemoj da mu kvaris zadovoljstvo. 😀 Imam neki los utisak da ce da se smori kao bulja, kada budem postovao moje rezultate. :-devil-: Trenutno sam kod zene, pa mi nije masina tu, a i sad ce ispiti, ali boze moj, ima vremena. Zar ne?

off topik: Genijalcino, kod koga provodis vise vremena ? Kod zene ili kod kompljutera ? :d

Baltazar aaaa?!?! :eyebrows: Trazim upravo sada. Nisam mogao da spavam... Sad cu makar da se kidam od smeha.
Ba... Baltazar! Ba... Baltazar! :d

:zgran: Mislio sam da cu se smejati ali sam na kraju ostao zgranut!!!
Mada i smejao sam se na pocetku. Makar je bio supasta` na par dana :d xa xa xa
Ja bre mislio da je on stvarno montirao skorove u Photoshop-u a on tek tako, copy/paste varijanta!
Nego, jel se zna njegova prica?
Znate ono, kao na kraju filmova: ...protiv njega nije vodjen nikakav postupak. Baltazar_13 je i dan danas na lecenju i dalje porice da je "lazirao" (citaj: kopirao) rezultate i jos uvek prica kako je protiv njega kovana zavera na forumu...

THE END

gx-x je napisao(la):
off topik: Genijalcino, kod koga provodis vise vremena ? Kod zene ili kod kompljutera ? :d

trenutno kod knjige i zeninog racunara. 😀 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno