Šta je novo?

OC FX5900XT problem

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Imam Asus FX5900XT graficku koju sam hteo da overklokuje ali sam naisao na jedan problem. Skinem ja sa interneta Coolbits(instaliram ga - jos nisam poceo sa overklokom) i pustim 3d Mark '03 kad ono rezultati duplo manji (igre mi rade duplo sporije) a ja jos nisam ni overklokovao??? 😡 😡 !!!!Nisam jos ni poceo da overklokujem a ono sve radi duplo sporije!!! 😡 .Onda ja izbrisem coolbits iz registrya i sve ponovo radi brze??Nemogu da ukapiram u cemu je problem???

Unapred Hvala!

KONF: Barton2500@2,1GHz ; 1GB DDR ; Abit NF7-s

Poslednja izmena:
apostol7 je napisao(la):
Imam Asus FX5900XT graficku koju sam hteo da overklokuje ali sam naisao na jedan problem. Skinem ja sa interneta Coolbits(instaliram ga - jos nisam poceo sa overklokom) i pustim 3d Mark '03 kad ono rezultati duplo manji (igre mi rade duplo sporije) a ja jos nisam ni overklokovao??? 😡 😡 !!!!Nisam jos ni poceo da overklokujem a ono sve radi duplo sporije!!! 😡 .Onda ja izbrisem coolbits iz registrya i sve ponovo radi brze??Nemogu da ukapiram u cemu je problem???

Unapred Hvala!

Ono 'instaliram ga' je vrlo bitna stvar 😉

Kad si ga instalirao, Coolbits je ubacio svoja default podesavanja u registry. Ta podesavanja uglavnom nisu ono sto od njega ocekujes, nego moras lepo da sednes pa redom sve da podesish.

apostol7 je napisao(la):

Unapred Hvala!

izgleda da je jedino resenje stariji driver-i 5x.xx,sa novim 6x.xx nece ... procitaj ovo http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=49587

poz :-devil-:

Power Strip je po meni majka mara za sve occ. alate...

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=49587

ovde sam opisao kako sam resio problem, power strip ne pomaze, radi isto sto i riva tuner samo zaobilazi onu proveru stabilnosti koju drajveri interno vrse pre nego sto ti dozvole da primenis OC. Ocu reci sa power stripom mozes da stavis mem na 1200mhz i da stisnes "ok" i da sprzis kartu 🙂

ne mozes to da odradis PS-om, mislim da sprzis kartu. probao sam 😀

ma znam, samo plasim pocetike da ti ne bi prestigli overklok 😀 😀 😀

e da si ti neki overkloker ne bi se plasio :d 😀

ja ti drzim ledja a ti me zezas 😀

Poslednja izmena:
eto za drzanje ledja radim ti vmodove na grafickoj 😀

Mali HoBiT je napisao(la):
ne mozes to da odradis PS-om, mislim da sprzis kartu. probao sam 😀

Mozes, mozes jos kako da mozes ... :d :d :crash:

Imam na zidu jedan 5900 i bas mi se cini da sam PowerStrip koristio :d

@Mali Hobit: Hvala hvala, mislim samo da smo malo udaljeni ja sam iz NS-a, ali recimo kao da si mi vec uradio vmod !

@Stojca : Ozbiljno ?! Pregorela ? Bez ikakvog vmoda isl. ?

Stojcha je napisao(la):
Mozes, mozes jos kako da mozes ... :d :d :crash:

Imam na zidu jedan 5900 i bas mi se cini da sam PowerStrip koristio :d

ma nisi koristio PS 100% , meni je na 550/1000 restartovao komp, vise puta sam pokusao....

gx-x je napisao(la):
@Mali Hobit: Hvala hvala, mislim samo da smo malo udaljeni ja sam iz NS-a, ali recimo kao da si mi vec uradio vmod !

ma sta je NS od Zemuna, ni sat vremena voznje 😀

sa mojom memorijom, kad stavim 870 spuca mi se komp, na 1000 bi mi verovatno pala reinstalacija windowsa :d

@Mali Hobit: Videcemo, ako ima jelen piva u zemunu dolazim ! Ako ne, ponecu :d

edit: Kojih bre sat vremena ???!?!?!?!? ma 35 minuta :d

Poslednja izmena:
Mali HoBiT je napisao(la):
ma nisi koristio PS 100% , meni je na 550/1000 restartovao komp, vise puta sam pokusao....

Jesam, jedino je on drzao frekv. koju odaberem.

Ajd sad da se uozbiljimo :d Spalio je BIOS od 5950 Ultra, doduse radila je nekih 10tak minuta ako se dobro secam. 😀 😀

P.S. Pretpostavljam da je kartica imala i neki fabricki defekt al' sad kasno :smash:

Poslednja izmena:
Malo skretanje sa teme samo da ne otvaram thread, imam club3d 5900xt, flashovao sam par biosa i sa jednim sam jedva netegao mem 820, core je na jadnih 435 stao, jel do hladjenja ili je primerak ultra krsh ? promenio sam napajanje za tagan od 380w dual fan ali pomaka u o/cu ni za Mhz (pre sam imao hipomedia 300w ;p pa kartica nije bila sama na molexu, a i vreme je bilo da uzmem jache napajanje)
Zanima me jel bi mogao da se fleshuje bios 5950NU ili bios nekog drugog proizvodjacha 5900xt-ica mozda bih dobio jos koji Mhz gore na neku foru mada veoma sumnjam da ce se to dogoditi, ali kad mi je za memoriju uspelo sa 770 na 820 sto da ne pokusam mozda i za core mozhe ipak ?

ne bi dobio jos koji mhz jer su default vrednosti za ultra karticu mnooogoo vece od onih na koje se tvoja kartica overklokuje, da bi mogao da ides sa ultra biosom kartica mora da ti radi na 475/950 sto je daleko od tvojih 435/820

gx-x je napisao(la):
ne bi dobio jos koji mhz jer su default vrednosti za ultra karticu mnooogoo vece od onih na koje se tvoja kartica overklokuje, da bi mogao da ides sa ultra biosom kartica mora da ti radi na 475/950 sto je daleko od tvojih 435/820

Vecina Ultra BIOS-a koje sam probao dize napone na kartici, pa bi mozda i dobio vece frekv.
Drugi problem je sto je to dobar nacin da se isposhtuje chika Marfi i njegovi zakoni :d

dize napone ali za koliko ? Evo sad sa ovim bios editorom je napon na GPU 1.5V, jer ovaj ultra bios digne i vise ? Sta sa memorijom ? Pretpostavljam da je njoj na ultra kartama veci napon, ali nisam siguran da je bas svaki napon kontrolisan od strane biosa ?

Ja samo da se javim da sam flashovao bios i da sad overclockovanje radi, ali mi je skor nesto mali 440\760 .Vise mi coolbits neda da overklokujem jer kad stavim vise Mhza pri "test Changes" mi prijavljuje gresku. Dali je za ovo kriv novi bios (Gigabyte) ??

Poslednja izmena:
da kriv je bios. medjutim kartica ce ti raditi na klokovima na kojima je i pre radila, samo koristi PowerStrip za overklokoanje

apostol7 je napisao(la):
Ja samo da se javim da sam flashovao bios i da sad overclockovanje radi, ali mi je skor nesto mali 440\760 .Vise mi coolbits neda da overklokujem jer kad stavim vise Mhza pri "test Changes" mi prijavljuje gresku. Dali je za ovo kriv novi bios (Gigabyte) ??

Nema veze sto je Gigabyte BIOS, gledaj da pogodis BIOS za svoj tip memorije na kartici.

U bre, pa kako to da znamo kad ne pise u infou za bios za koji je tip memorije, a i znas i sam da nekad stave samsung nekad hynix pa ako te usere da dobijes hynix onda klokujes kartu na 950 ko Mali Hobit 😀

gx-x je napisao(la):
U bre, pa kako to da znamo kad ne pise u infou za bios za koji je tip memorije, a i znas i sam da nekad stave samsung nekad hynix pa ako te usere da dobijes hynix onda klokujes kartu na 950 ko Mali Hobit 😀

Pa pogledaj na karticu 😉

ma nismo se razumeli, mislio sam ne pise u infou za BIOS koji downlodujes da li je za hynix 2.2ns ili za samsung 2.8ns, a i tesko da moze da pise posto se desava da uzmes MSI FX5900XT i da dobijes hynix umesto samsunga.

edit: na asusovim FX5900xt/sp postoje hladnjaci na memoriji tako da nemos 'da vidish...

Poslednja izmena:
Isto na club3d :/ jel ima nacin da se na neki drugi nacin sazna koja je mem a da se ne skidaju hladnjaci ?

EDIT:Zaboravih da prijavim da sam uspeo da memoriju nabudzim na 860, testovi failuju i iz drivera i iz riva tunera na 850 i 854 cini mi se, a 860 i 866 prolaze ???? "odlican" software nema sta.
A btw sad imam tripove sa 3dmarkom (imao sam i pre na 777 i 820 za mem) 🙂 ladno u nekim testovima zastane i stoji par sekundi i onda nastavi taj test i NEMA nikakvih artifakta po ekranu ni pre ni posle toga ili predje na sledeci test, a ponekad ume da izbaci gresku fajl @!%!@#%#@! is corrupted ? (samo su karakteri drugaciji) naravno sledeci put odradi korektno ceo test...

Poslednja izmena:
tripovi koje imas nisu do memorije vec do GPU-a, smanji za koji mhz...inace imas, sudeci po OC-u, hynix memoriju, mozes slobodno da probas neki od onih modovanih biosa sa zategnutim latencijama za memoriju

Nazad
Vrh Dno