Šta je novo?

oc athlon 64 3000+

DustDread

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2007
Poena
304
Kako da overklokujem amd 3000+ na Gigabyte k8ne-rh ploci preko 2340mhz?
Kad kod testiram komp posle vece vrednosti od 2340mhz on blokira u 3dmark 2005.
Da li neko ima iskustva sa ovom plocom posto sam cuo da ovaj procesor ide i do 2.7mhz.

Pa ja sam na proshloj plochi namestio sempa na 2.7, a na ovoj josh nisam probavao da klokam.

Ovakva su mi bila podeshavanja: Napon CPU-a sam povecao na 1.5v (ili 1.45, nemogu da se setim tacno), memoriji sam spustio frekvenciju na 133, a fsb je ishao na 300.

PS. Nemoj ovo da pokushavash sa BOX kulerom

Pa ja sam na proshloj plochi namestio sempa na 2.7, a na ovoj josh nisam probavao da klokam.

Ovakva su mi bila podeshavanja: Napon CPU-a sam povecao na 1.5v (ili 1.45, nemogu da se setim tacno), memoriji sam spustio frekvenciju na 133, a fsb je ishao na 300.

PS. Nemoj ovo da pokushavash sa BOX kulerom

Ja imam box kuler,meni 2340mhz radi bez dizanja napona stabilno,a ne znam koliko bi trebalo da podignem napon da bi dobio 2,4 ili 2,5 mhz

Poslednja izmena:
PA to morash sam ispitati, al nemoj da zaboravish da spustash taktove memoriji. A na kraju krajeva, nista ti nece znachiti tih 100-200MHz +

PA to morash sam ispitati, al nemoj da zaboravish da spustash taktove memoriji. A na kraju krajeva, nista ti nece znachiti tih 100-200MHz +

Znam da necu dobiti puno,ali me zanima da li je neko uspeo sa ovom maticnom plocom i box kulerom da digne takt na 2.5mhz.

Znam da necu dobiti puno,ali me zanima da li je neko uspeo sa ovom maticnom plocom i box kulerom da digne takt na 2.5mhz.

to sigurno nije,ali mozda 2,5GHz jeste :d

takt da se digne verovatno moze,a da li je stabilno i da li se greje vise nego sto treba-probaj.

Hvala svima na odgovorima.:DPokusacu da ga doteram do 2.5mhz pa ako uspem javicu vam.:wave:

Poslednja izmena:
Radi sve to super sa BOXom.Evo pogledajte konfu, 3000+ radi na 2610MHz 290x9.
Mozde i vise kad se podigne napon verovatno..
Temperatura u odnosu na nominalnu 1800MHz jeste +2-3C.

I meni radi normalno na masini iz potpisa na 2569GHz trenutno a napon na 1,415 tako da mozes da ides dalje malo podizes napon pa testiras doci ces do 2.5 100% bez problema.Moras da znas da HT mora biti na 4 ili 3x sto je slucaj kod mene.

I meni radi normalno na masini iz potpisa na 2569GHz trenutno a napon na 1,415 tako da mozes da ides dalje malo podizes napon pa testiras doci ces do 2.5 100% bez problema.Moras da znas da HT mora biti na 4 ili 3x sto je slucaj kod mene.

Probao sam da dizem napon da bi stigao do 2.5ghz,ali izadje mi sistem error i onda sistem nece da se podigne.verovatno je do mog napajanja(400W).

Ikreno, pre ovoga sam imao Celeorna i plocu koja nije mogla nista da OC-uje tako da ne znam puno s754 procesorima, moguce je da se AM2 tj. Orleans core bolje klokuje...

Pa ne znam da li je do tvog PSU-a jer ja imam 650W pa nemam tih problema.Inace ja sam dizao jos napon ali nema potrebe.Ako ti daje system error onda ne mozes dalje.A jesi stavio HT na 2 ili 3x?

Pa ne znam da li je do tvog PSU-a

Jedino ako taj Codegen nije prastar pa vise ne moze da vuce..
Ja sam sa Codegen 400W klokovao ovaj A64 3000+ na 2610MHz.

Nego DustDreade reci koja su ti podesavanja memorije..

Nemoj mnogo da se nadas, jer neces dobiti vece ubrzanje u igrama,
kod mene je najvece ubrzanje bilo u DivX kompresiji.

Ma odlican je codegen 400w, ja picim 3.1ghz na 1.35v ovaj moj 4000+, plus i ostale komponente klokovane. Ne sekiraj se, drzi se on, slobodno ga maltretiraj

Jedino ako taj Codegen nije prastar pa vise ne moze da vuce..
Ja sam sa Codegen 400W klokovao ovaj A64 3000+ na 2610MHz.

Nego DustDreade reci koja su ti podesavanja memorije..

Nemoj mnogo da se nadas, jer neces dobiti vece ubrzanje u igrama,
kod mene je najvece ubrzanje bilo u DivX kompresiji.

Nisam menjao njene opcije,jer ne znam kako se to radi i koje bi trebale da budu vrednosti,vec sam samo menjao odnos fsb/mem clock(Npr 2/1,5 kada je procesor overklovan na 2200mhz).Ako neko zna kako se to radi neka mi objasni pa cu da probam.

:smash:Kod mene je memorija na 266Mghz ali ti mozes da je spustis na 180 pa cak i na 166Mghz jer svejedno razlika je veoma mala.Probaj onda HT3x 266 memorija a ako i onda nece onda probaj ove 2 dve vrednosti.

Kako mogu da klokujem isti processor (Athlon 64 3000+ s939) na naki veci takt. Imam xlience am2 kuler koji athlone na s939 podrzava do 4500+?
Ploca je winfast 6100k8ma, napajanje 400w. imam malo iskustva sa ovreklokingom.

Poslednja izmena:
Kako mogu da klokujem isti processor (Athlon 64 3000+ s939) na naki veci takt. Imam xlience am2 kuler koji athlone na s939 podrzava do 4500+?
Ploca je winfast 6100k8ma, napajanje 400w. imam malo iskustva sa ovreklokingom.

evo kako ide kod mene, u biosu probaj sa ovim vrednostima :
-------------------------
HTT 258
CPU multi 9x
mem clock 166 mhz
HT multi 4x
rezultat je 2,3Ghz , memorija na 211mhz i HT bus na 1032 mhz.
voltaza je 1,44 za procesor
Ovako bi trebalo da moze i kod tebe bez problema.Kod mene je box cooler.
Posle toga poteraj neki test/bench, ako zelis da budes siguran...

Poslednja izmena:
evo kako ide kod mene, u biosu probaj sa ovim vrednostima :
HTT 258
CPU multi 9x
mem clock 166 mhz
HT multi 4x
rezultat je 2,3Ghz , memorija na 211mhz i HT bus na 1032 mhz.
voltaza je 1,44 za procesor
Ovako bi trebalo da moze i kod tebe bez problema.Kod mene je box cooler.
Posle toga poteraj neki test/bench, ako zelis da budes siguran...

e sad,

ja u biosu imam ovakav interfejs:
Cpu voltage: krece od startup(?), +20mV,+40mv,+60mv,+120mv,+150mv koje da izaberem
Memory voltage: od 2.5v do 2.85v u koracima od 0.5v
Imam da biram fsb: od 200 do 400mhz
Pci-e clock, od 100 do 150mhz
a za multiplier neznam, ali cu pogledati

jer mi dovoljan ovaj xilence heatsink i cooler

Poslednja izmena:
Te vrednosti za CPU voltage su verovatno u koracima "default+ta vrednost".20mV ili 40mV bi trebalo da budu sasvim dovoljni, ako u nekom slucaju nece da se OC-uje sa default naponom.
Memory voltage ne moras da menjas.
FSB stavi na 258
PCI-e stavi na 100mhz
Multiplieri za procesor i HT su ti potrebni, i stavi ih na vrednosti koje sam naveo gore.Ne zaboravi i mem clock da postavis na 166 mhz.
Taj kuler ce biti sasvim dovoljan, ko sto rekoh meni ovo radi na box-u...

Te vrednosti za CPU voltage su verovatno u koracima "default+ta vrednost".20mV ili 40mV bi trebalo da budu sasvim dovoljni, ako u nekom slucaju nece da se OC-uje sa default naponom.
Memory voltage ne moras da menjas.
FSB stavi na 258
PCI-e stavi na 100mhz
Multiplieri za procesor i HT su ti potrebni, i stavi ih na vrednosti koje sam naveo gore.Ne zaboravi i mem clock da postavis na 166 mhz.
Taj kuler ce biti sasvim dovoljan, ko sto rekoh meni ovo radi na box-u...

zasto se obara clock memorije?

potrazicu te opcije u biosu pa cu reci sta imam

Pogledaj pazljivo moje rezultate...oborio sam clock memorije u bios-u na 166 mhz, ali njena brzina je zapravo oko 211 mhz.Zasto se to radi, videces kad malo udjes u materiju :) ...
Instaliraj A64info i CPU-z
Procitaj malo ovde, moze ti biti od koristi za tu plocu-
http://www.hardwaresecrets.com/article/357/11
A64 info ti je dobar programcic pomocu koga sam mozes da proracunas najbolje moguce vrednosti za svoj sistem, pa da ih podesis u bios-u.
Najbitnije: pretrazi ovaj deo foruma, imas temu o OC-u AMD procesora!Tu imas mnoge stvari pojasnjene.
Takodje pogledaj ovo:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=75762&highlight=AMD

Poslednja izmena:
Timing mode-manual
Memclock index value- 166, za ostale vrednosti ostavi auto, ali bi trebalo da vidis sta kaze CPU-z, pa ako zelis, mozes da se poigras i sa tim vrednostima.
Drugi ekran: te HT vrednosti bi trebalo da ostanu na 4.
CPU multiplier bi trebalo da nadjes, i on je na 9x.
Pre svega, instaliraj A64info, pa u okviru njega imas A64 calc -tu klikni na "get actual values" pa mozes videti trenutne default vrednosti.
Onda overklokuj.
Ako ne zelis odmah na 2.3 GHz, onda idi step-by step podizanjem FSB-a tj, HTT magistrale sa default-nih 200mhz navise.
Zasto sve ovako ide, ne mogu da objasnjavam, prelistaj malo forum i tu stranu koju sam linkovao...good luck :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno