Šta je novo?

oc athlon 64 3000+

Timing mode-manual
Memclock index value- 166, za ostale vrednosti ostavi auto, ali bi trebalo da vidis sta kaze CPU-z, pa ako zelis, mozes da se poigras i sa tim vrednostima.
Drugi ekran: te HT vrednosti bi trebalo da ostanu na 4.
CPU multiplier bi trebalo da nadjes, i on je na 9x.
Pre svega, instaliraj A64info, pa u okviru njega imas A64 calc -tu klikni na "get actual values" pa mozes videti trenutne default vrednosti.
Onda overklokuj.
Ako ne zelis odmah na 2.3 GHz, onda idi step-by step podizanjem FSB-a tj, HTT magistrale sa default-nih 200mhz navise.
Zasto sve ovako ide, ne mogu da objasnjavam, prelistaj malo forum i tu stranu koju sam linkovao...good luck :)

znaci da sumiram, memorija na 166mhz, cpu multiplier 9x, fsb 285mhz sad cu da probam,

sve u svemu munja si, havala

Poslednja izmena:
np.
Javi posle kako je proslo...ploca ti nije nesto za OC, ali bi trebalo da moze ovo da izgura, posto ovaj OC ide taman u granice bez dizanja voltaza i sl.
Ako nekim slucajem ne ide, smanji fsb.
pozz.

np.
Javi posle kako je proslo...ploca ti nije nesto za OC, ali bi trebalo da moze ovo da izgura, posto ovaj OC ide taman u granice bez dizanja voltaza i sl.
Ako nekim slucajem ne ide, smanji fsb.
pozz.

covece, ovo klokovanje jeste stvarno opasno, ja da resetujem komp (da udjem u bios i namestim ono sto si mi rekao), kako sam kliknuo reset... iz zvucnika jak bum, nesta slike, pa se iz zvucnika cu neka samoindukcija. ja da upalim komp na dugme, nece. ostavim napajanje ugaseno da se isprazne elektroliti. upalim racunar, udjem u bios, namestim onako kako si mi rekao (naso sam gde je sta). podigne se sistem, kako sam poceo da testiram racunar, jos jaci bum i jos veca samoindukcija. isti problem nece da upali.

vratio sam sve na staro, jer cekam da vidim sta mi je sa kompa, pa kad bude skroz ispravan, da ga klokujem. poz.

Poslednja izmena:
Ma to ti je sasvim dovoljno meni na box cooler-u ide na max 54-55c.
meni je ovako:
FSB 285
HTx3
Multi 9x
mem 266
Vcore 1.425

Nazad
Vrh Dno