Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Konacno level 2. Jupiiiiiiii!!!!
Nisam znao ovo za sigil stone sad cu da se budznem jos malo imam ih nekoliko....
***, od kada sma provalio igru skupljam sve i svasta.Narocito mi se dopada sto sam ojacao Aparatures (pokupio kod Jaffera kad sam doveo Martina) pa cu da pravim ubitacne potions.Mnogo mi se svidja da ih muckam. Medjutim nisam zadovoljan sa snagom i ubitacnoscu u borbi sa protivnicima.Mora da ih secnem jedno 10 puta dok ne otegnu (gremlini, lakse ubijem one madjionicare ili ratnike Obliviona nego gremline. I dalje obicne imperialne vojnike, vitezove, strazare, nema sanse da posecem.Sad ih izbegavam i trudim se da me ne vide dok sneakujem). Kako da nabudzim ovaj aspekt?Ocu da ih sobalim iz prve (moze iz druge)?
Pa koliko puta treba da ti se ponovi :d
Strazari su namerno napravljeni mnogo jaci od tebe,koliko god se budzio oni ce uvek biti jaci.A i sto bi uopste zeleo da se nabadas sa strazom nije mi jasno.

nabadanje strazara...

Valda mi ostalo od FPS-a. Salim se, necu da se nabadam sa strazarima vec oni oce da se nabadaju sa mnom, ili da idem u zatvor i da mi sve oduzmu (neeeeeeeee).Kasnije sam skapirao da je verovatno da sam uradio nesto sto ne treba (tipa usao u kucu i uzeo nesto nedozvoljeno) pa sada izbegavam i lepo se ponasam.Ipak, voleo bih jednog bar da nabodem...zasto da ne...igramo se.

...Ipak, voleo bih jednog bar da nabodem...zasto da ne...igramo se.
u Cyrodil-u nabosti kraljevu vojsku, je otprilike sebi pripisati smrtnu presudu ... ako te bounty-ju za ubistvo nejakog gradjanina sta bi ti tek radili za ubistvo strazara ... okani se i ni ne probavaj :)

..a i boravak u zatvoru ti daje pozivnicu za Thieves guild,ima tu sjajnih questova,a i onda mozes da otkupis svaki sledeci bounty.Zato ne pruzaj otpor i ne trosi pare nego "odlezi" to sto imas.Isplati se.

Takođe u thieves guild možeš dođi i bez zatvora, tako što te mogu pozvati određeni prosjaci ako si dobar s njima.

Koje knjige?

Skupio sam 4 knjige. (Assasination, Amulet of Kinkgs, deadra...bla,bla).Sada dok se krcka potions - citam knjige.U Oblivionu knjige nisu samo za citanje, vec njima moze da se sade trave pa posle da se uzberu i onda imaju magicno dejstvo.Salim se!Ja knjigu procitam (next, next, i ostane exit, pa izadjem).Gde su te magije i kako se dobijaju preko knjiga?Ne kapiram kako se knjiga koristi?Ili ove sto ja imam su samo za "čitanje"?

neke knjige ti podizu neke abillity-es, pa ako neces da se upoznajes sa istorijom Cyrodil-a ti ih samo prelistaj ... mada baci pogled na pokoju recenicu ... ima interesantnih stvari :)

Knjige (narocito poduze) su prava mala remek-dela

Guildovi?

Prvo hvala za knjige.Sve cu knjige da pobacam kad ih iscitam, jer ove moje ne donose nista osim citanja pa sam overcumbered nepotrebno( mogu li da ih prodam u imperial sytiju ili ne?).Kada sam odveo Martina i Jaffera u Blade Temple (da se sakriju i primire) dobio sam novi quest Path of Dawn.Tamo je bilo svakakvih stavrcica za poneti , a izmedju ostalog i knjiga kolko oces.Mozda se vratim tamo da pronadjem neku koja daje nesto.
Pitanje:
U pomenutom situaciji u Blade templu (u planinama, zaboravio sam kako se zove tacno ali vi vec sve to znate:)) Jaffer me pitao ocu li da se pridruzim Blade-vima.Pristanem i dobijem Katana mac koji satire gremline duplo brze nego claymore koji sam imao i gomilu finih stvarcica u Templu (kojekakve potionse i opremu itd.).
Jel to Guild?Sta je Guild?Neka vrsta Questa ili sta vec?

Poslednja izmena:
Guild (gilda) je udruženje. Recimo Fighters' Guild je udruženje boraca, Mages' Guild je udruženje čarobnjaka itd. Tu možeš da se učlaniš i ispunjavaš njihove kvestove.

Poslednja izmena:
A guild questovi su daleko bolji od main questa.Inace blade-ovi nisu guild,tj. nemas questove za njih ali zato imaju lepu opremu.U ranim fazama igre katana je zakon,narocito ako enchantujes nekom dobrom destruction magijom.
Inace postoje 4 guilda sa questovima:
-Fighters guild: ratnici,uclanjujes se u njihovom predstavnistvu u jednom od 3 grada:Chorol, Anvil ili Cheyedinal,dobijas questove i pare za svaki obavljen
-Mages guild: magovi,uclanjujes u bilo kom od njihovih predstavnistva u bilo kom gradu osim Imperial City-a.U IC je Arcan University a da bi dobio pristup tamo,moras da ispunis "prijemne" questove iz podruznica svakog od gradova.A kad dodjes do Arcane university postaje zanimljivo
-Thieves guild: lopovi, vec sam ti opisao kako se dolazi do njih,odlezis u zatvoru i posle par krugova pridje ti prosjak... ,) moj omiljeni guild
-Dark Brotherhood: ubice,moras da ubijes nevinu osobu,a onda... :-devil-:

-Dark Brotherhood: ubice,moras da ubijes nevinu osobu,a onda...
ej pa nisu ni oni nevini, tj. na prvi pogled ti se moze uciniti da su nevini ali su i oni ucinili neki prekrsaj ....

p.s.
razmisli, da li ti je zao kada vidis lisicu uhvacenu u klopku ;)

Ali zato Knights of the Nine donosi gildu koja je sušta suprotnost Dark Brotherhoodu.

Gold,where are you?

Gde su bre pare ovde?Kad nadjem na lesu ili u kuci 10-15 golda onda je to prava premija.Pa soma nikada necu skupiti a kamoli 20K ili vise, koliko mi treba za kucu, do koje nism ni dosao ali vidim pricali ste o tome.Gde je lova i kad dolazi ta kupovina kuce (jer to neki buduci quest)?

^^^^
Idi u Arenu u Imperial City-ju . Mozes da se boris, i da uzimas kintu za svaku pobedu,
a ako si kockarski nastrojen mozes da se kladis i da zaradis lepe parice . Posto ima samo 2
protivnika nije tesko zaraditi kintu . Kada ti poraste fame dobices i kvest za lov na vampire,
gde ce ti placati za prah koji pokupis od svakog vampira koga ubijes . Ovo mi je bio glavni izvor
zarade na pocetku .

Gde su bre pare ovde?Kad nadjem na lesu ili u kuci 10-15 golda onda je to prava premija.Pa soma nikada necu skupiti a kamoli 20K ili vise, koliko mi treba za kucu, do koje nism ni dosao ali vidim pricali ste o tome.Gde je lova i kad dolazi ta kupovina kuce (jer to neki buduci quest)?
Dolaze pare sa vremenom,ne boj se.I glavni izvor prihoda ti je zaplenjena oprema i itemi,koju prodajes,ne sam kes i naravno nagrade od resenih questova.Nema puno likova u igri koji nose mnogo kesa sa sobom.

Придружи се лоповима обавезно, и онда кради сребне кашике тањире и све што је од сребра и продај свом надређеном у лоповском гилду. Мени је ово био главни извор зараде на почетку. Мислим да је цела земља имала мањка сребрног посуђа :)

Stigao sam sa main quest-om,do dela kada treba da donesem Martinu neke kristale sa lokacije Miscarcand i ovo postaje stvarno tesko igrati,ima jako puno onih kostura sa macem i stitom,dosta blizu su jedan drugih pa me napadaju u grupama,nema sanse da ih sve pobijem, jedino mi pomogne adrenalin rush.Pokusao sam trcanjem pokupiti kristale ali nisam uspeo.Kako da se izborim sa njima?

^^^^ jako puno W+A+S+D lupaj i proci ces ih :d
salim se ... pa koja si klasa, mislim sta forsiras? jel imas neko tesko naoruzanje, ili luk i strelu, magije ili sta vec....
ja sam sve sa lukom i strelom skidao + sneak atak ... ubistvena kombinacija!!
nakljukaj se nekim potionima, scroll-ove pobacaj na sebe i pokusaj ponovo ... probaj sa nekim blunt weapon-om to dobro radi protiv kostura

p.s.
samo te molim nemoj slider za tezinu igre pomerati u levu stanu, to je najgore :S:

Menjaj oružje i način udaranja. Za neke je efikasniji mač a za druge sekira/čekić.

Red guard-Warrior-Knight,tako da koristim mellee attack samo,bilo bi lepo da ih skidam strelama od gore ali moram im prici i tada postaje zeznuto,mogu da sredim grupicu 5-6 njih ali ima dosta takvih grupica pa moram dosta da se lecim,pa preci cu nekako valjda.Malo mi se ne svidja to skaliranje neprijatelja prema mom levelu,imam utisak koliko god da napredujem uvek je ustvari isto...Koristim blade sa frost dmg,od magija nemam neki izbor,10 level sam...

Poslednja izmena:
Novi Oscuro Overhaul mod 1.31 je nenormalno dobar.Kao da igrate novu igru,40 novih setova armora,120 novih oruzja,nove klase neprijatelja,novi questovi,nove zivotinje u prirodi,mogucnost da vodite grupe saveznika i zivotinja sa sobom,100 novih komada "civilne" odece,175 novih itema i potiona,nove vrste daedre,8 novih npc frakcija sa svojim pecinama i utvrdjenima kao i sa "backstory",nova podvodna "flora i fauna" i mnogo modifikacija u ponasanju,skillu,borbi raznih npc-eva plus jos mnogo toga.
Ako negde mozete da ndjete trailer za OOO1.3 obavezno pogledajte,ja sam videvsi ovo odlucio da ponovo igram oblivion posle 3 meseca pauze i nisam se pokajao.Potpuno drugacije iskustvo,cak i u odnosu na prethodni OOO koji sam imao,1.23. a kamoli u odnosu na vanila verziju.

E i ja sam krenuo ponovo i instalirao onaj veliki OOM 1.3,jel mogu sad preko njega OOM 1.31?Jel ima neke velike razlike izmedju 1.3 i 1.31?

Poslednja izmena:
Ne,1.31 je samo dodatak na 1.3,ove promene koje sam naveo odnose se na 1.3 kao osnovu.
Ja sam do juce imao 1.23 pa me pozitivno iznenadila razlika u odnosu na 1.23

Kakva poruka treba da izadje? Neke skillse sam nabudzio vec i do expert nivoa ali se nista ne desava. HM,..... a mozda samo treba da odspavam!

Ako ti dole pored kompasa stoji strelica nagore, vreme je da dremneš.

Upravo sam pajkio! Ali mi nije jasno dokle mogu da podizem level, sad kad god zaspem mogu da podizem level?! :D

Nazad
Vrh Dno