Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Ne. Level se dobija samo kad 10 puta nabudžiš neki od glavnih skillova. A ovako kad spavaš samo se odmaraš i obnavljaš health i staminu.

Не, него мораш 10 пута да подигнеш неки од својих главних скилова... Након тога добијаш левел, и мораш да одспаваш да би могао да повећаш своје атрибуте, а количина поена које можеш да потрошиш на различите атрибуте зависи од тога које си главне скилове подизао (нпр ако си 10 пута подигао блунт, имаћеш 5 поена да ставиш на снагу).

Upravo sam pajkio! Ali mi nije jasno dokle mogu da podizem level, sad kad god zaspem mogu da podizem level?! :D

To znaci da si presao pola igre a nisi spavao :D

Nego jel igra jos neko sa ovim OOM 1.3?
Ocistio sam vec 10-ak pecina ali jako sporo napredujem,ustvari ne napredujem,napravio sam custom class,stavio za major skills npr. marksman,destruction,sneak,security...i non stop to koristim ali jos sam lvl1???Kad sam prvi put prelazio igru bez OOM isao sam otprlike istim redosledom i koliko se secam vec sam bio negde lvl 6-7.A najcudnije sto jos lakse igram nego prosli put,znaci ubijam sa strelama i magijama destrukcije.skroz sam zbunjen.

Upravo sam pajkio! Ali mi nije jasno dokle mogu da podizem level, sad kad god zaspem mogu da podizem level?! :D
Zato što si dobio puno levela, nisi se odmarao ali su ti se karakteristike dodatno podizale. Sada ćeš stalno napredovati za po jedan nivo dokle god si napredovao. Npr. ako si digao razne primarne skilove ukupno 147 puta sada ćeš se levelovati za 14 nivoa i imaćeš 7 spremnih za sledeći nivo.

Poslednja izmena:
Nego jel igra jos neko sa ovim OOM 1.3?
Ocistio sam vec 10-ak pecina ali jako sporo napredujem,ustvari ne napredujem,napravio sam custom class,stavio za major skills npr. marksman,destruction,sneak,security...i non stop to koristim ali jos sam lvl1???Kad sam prvi put prelazio igru bez OOM isao sam otprlike istim redosledom i koliko se secam vec sam bio negde lvl 6-7.A najcudnije sto jos lakse igram nego prosli put,znaci ubijam sa strelama i magijama destrukcije.skroz sam zbunjen.
Levelujes se oko 3x sporije nego u vanili,mislim da ti to pise u info fajlu.
Nego daj ti neku laku pecinu,ja sam usao u onu sa imp-ovima pored IC-a koja je smesna u vanili,i otkinuse me imp-ovi,i to neki svetleci,mislim da se ti zovu mythic ili tako nesto.U fort Uraseku goblini su smesni ali oni bettlemagovi kojih sad ima 4 umesto 2 iza vrata su prilicno zaje*ani(mada ima u kovcezima dwarven oruzja vec na prvom nivou pa se trud isplatio).takodje ona rogue mag iz Anvil MG recommendation questa me patosirala sa 2 bacene magije.U sustini izgleda da imam problema sa neprijateljima koji se uglavnom koriste spellovima.Prvi put igram sa Nord-om,mozda je do klase,mada nisam video u opisu da imaju weaknes na magije.

Hm...ja sam te imp-ove otkinuo strelama+magije a sa onim goblinima sam se poprilicno namucio,jedva sam ih poubijao.Pa ne znam,meni su poprilicno lake one pecine uz put kad krenes iz IC ka onom weyon priory ili tako nesto,kad nosis onaj amulet of kings to jauffre.Ja sam jos na pocetku glavnog questa(tek sam stigao u skingard,idem ka chorrolu da nadjem martina),imam nekih 8 sati igre,ne zurim se :) e da uspeo sam da podignem lvl (posle masakra nad goblinima)
Odlican je ovaj OOM,dosta je teza i zanimljivija igra.

main quest...

Meni na karticama stoji samo curent, active, completed, quest.Sta je onda main quest (glavni quest) i kada cu znati da je gotov, ako sm ga uopste i poceo.Inace dobio sam poziv da se pridruzim i thief , dark brotherhodmada mada me najvise zanima magic guild.Pridruzio sam se thief gildi, prosao test, ali od tad ih nema.Gde mi je taj thief quest?I mogu li da se pridruzim posle nekom drugom gildu?
Treba da odem u pecinu gde se nalazi amulet of kings (dobio preko one cetri knjige i Tar mee), lepo otisao u garden kod palate u Imperial cityju, pa kod one grobnice i eto guesta gde pise da treba odem tamo i tamo i da se lokacija pojavila na grobu ali ja to ne vidim.Nema?
Mora da sam nesto propustio?
Inace sam 3 level.
Juupiii!

Meni na karticama stoji samo curent, active, completed, quest.Sta je onda main quest (glavni quest) i kada cu znati da je gotov, ako sm ga uopste i poceo.Inace dobio sam poziv da se pridruzim i thief , dark brotherhodmada mada me najvise zanima magic guild.Pridruzio sam se thief gildi, prosao test, ali od tad ih nema.Gde mi je taj thief quest?I mogu li da se pridruzim posle nekom drugom gildu?
Treba da odem u pecinu gde se nalazi amulet of kings (dobio preko one cetri knjige i Tar mee), lepo otisao u garden kod palate u Imperial cityju, pa kod one grobnice i eto guesta gde pise da treba odem tamo i tamo i da se lokacija pojavila na grobu ali ja to ne vidim.Nema?
Mora da sam nesto propustio?
Inace sam 3 level.
Juupiii!
1)vec ti je objasnjeno kako se stupa u mage guild,odes u bilo koji grad i prijavis se u guild quarters
2)za thief guild:eek:des u bastu gde si dobio test zadatak posle ponoci i od istog lika dobijas prvi zadatak,i naravno mozes istovremeno u sva 4 guilda(ali pazi da u trenutku prijavljivanja u mage i fighter guild nemas bounty)
3)na grobnici se pojavljuje slika tacno u podne,treba da je aktiviras i dobices lokaciju gde treba da ides
Znaces kad budes zavrsio main quest,ne boj se :)

...

..hvala fortres....
Pukla mi enchatovana Katana (šmrc). Ostao sam sa dagerom.Jel da je bacim, posto hamer ne moze da popravlja enchatovane iteme?KAo ima nesto...sto moze, ali ja to nemam, pa ako skoro necu doci do toga, da je ne vucaram sa sobom?

Mozes platiti nekom kovacu da ti popravi dok ti ne napredujes dovoljno da mozes sam popravljati enchantovano oruzje.

Popravljaj oružje obavezno (može kod kovača i u prodavnicama gde se prodaje oružje i oklopi), kako opada "zdravlje" oružja tako im opada i upotrebljivost... a "zdravlje" možeš da vidiš u inventaru u koloni gde stoji srce...

...

Ocu, ocu,...popravicu odmah...ako se uopste izvucem iz Broken Promises Cave..ima ih mnogo....aaaaaaaaaa!

Jel zna neko da mi kaže kako da uđem u Arcane University? Skupio sam "preporuke" od svih guildova ali jednostavno ne znam kako da dođem do izvesnog Raminusa Polusa. Koliko sam primetio ulazi se samo sa jedne strane gde su sa spoljne strane 2 kapije koje ne mogu da se otvore a između njih su vrata koja vode u sobe sa nekim portalima. Sve u svemu stalno s vrtim u krug. Usput, hvala svima koji su mi pomogli oko level-ovanja!

...

Mapa se pojavila tacno u podne ali to je sve, nemogu da je aktiviram niti da je pokrenem u nekom smislu.Svetli pa se ugasi i to je to. Na kartici mapa pojavi se oznaka za Azerus shrine, ali kad akliknem da travel do tama kaze you didnt find location yet.Posto imam marker na mapi,znaci da osedlam konja pa da odjasem u tom pravcu i kao da je nadjem.Mada mi je nelogicno da ne mogu da iskoristim opciju da Travel do tamo,nego su bas namestili da moram da jasem do tamo.Hmmm??

Za svaki item na kartici postoji 3 kolone podataka:jedno je herc-zdravlje..glava je gold ili vrednost a perce?Sta perce pokazuje?

U sekciji Misc gde imam svega i svacega nakupljenog nista ne moze da se equip.Znaci li da ti itemi sluze samo za trade.Npr. lampa, a nemogu da je equip.Pa koji ce mi?Kockice, smaragdi itd:

Za sve lokacije koje jos nisi posjetio ne radi Fast Travel, to je tako zamisljeno, dakle baci se u sedlo i put pod noge, tj konja :)

Perce znaci kolika je tezina nekog itema, posto mozes da nosis ogranicenu kolicinu opreme.

Lampa i ostale "dzidza-midze" ti sluze samo za prodaju, mada uvijek mozes da ih ostavis u svojoj kuci kad je kupis, da ukrasis dom ;)

Добићеш добра одела за магове док радиш за њихов гилд

Skils, where are you?

Kako ova igra moze da zarazi, neverovatno!

Kada trcim skacem i slicno pojavi se s vremena na vreme "your acrobatic skill increased".
Dakle, nabudzio sam ovaj skil.
Isto se desi sa sneak ili kada napravim potion sa alchemic itd.
Gde mogu da viidim spisak skilova i kako napreduje budzenje?Koliko je ostalo do sledeceg levelovanja i sta treba da se budzi vise a sta manje?

Skils, where are you?

Kako ova igra moze da zarazi, neverovatno!

Kada trcim skacem i slicno pojavi se s vremena na vreme "your acrobatic skill increased".
Dakle, nabudzio sam ovaj skil.
Isto se desi sa sneak ili kada napravim potion sa alchemic itd.
Gde mogu da viidim spisak skilova i kako napreduje budzenje?Koliko je ostalo do sledeceg levelovanja i sta treba da se budzi vise a sta manje?

Skils, where are you?
F1.

Soul Gem ili Soul's where are you?

Imam ih nekoliko ali su prazni tj. nema dusha u njima.
Negde na početku sam imao jedan koji je bio pun i posle sam provalio da bas lepo moze da se enchatuje katana sa njima ali se ne secam da li sam ga pokupio negde vec punog lii sam nesto radio pa ga napunio.
Gde da nadjem dushe?
Jel kad ucmekam nekog mogu nesto da odradim da bi napunio soul gem (neku magiju i sta vec) njegovom dusom?

Soul's where are you?

Bacis "soultrap" pre nego sto ubijes nekoga.

soultrap

Jel moze da se kupi soultrap?
U koju kategoriju spada soultrap (Misc, spels...)
Ako se pronalazi gde se obicno moze naci?

Pa to ti je magija (spell) mozes je kupiti verovatno u svakom mages guildu,mislim da sam je ja kupio u skingrad-u.Koliko se secam postoji i kao scroll.

...

Hvala!
Bas sam u Skingradu pa cu da pazarim?
Kad smo vec kod Skingrada videste li paranoja quest!
Upis'o sam se od smeha!

Јел неко нашао негде списак СВИХ али свих side-квестова у игри? прогуглао сам али без успеха.

Mislim da ih ima u vodičima koji su objavljivani. Jedan je težak 600 MB, odnosno 70 MB u nešto lakšoj verziji.

Ninrots

Ona travka, odem lepo u sumu na mesto gde treba nadjem nekoliko pored jezera i ni za leka vise?
Inace,malo, malo pa naidjem na kapiju Oblivion jel da udjem ili da nastavim svojim putem (imam gomilu questova pored)

nirnroots- rastu na obali, blizu vode.A jezero Rumare je bas veeeeeliko ;)
Kapije zatvaraj ako 'oces....ako te svrbi pesnica, zatvaraj ih (i to one oko gradova najpre)

Да не знаш којим случајем линк дотле?:d (за side-квестове)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno