Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

gx-x je napisao(la):
...
Nekada stanu i razmene uvek iste recenice. Ono sto ti radais i menjas im svet ih ne dotice maltene uopste, ima 3 razlicite recince "omg i hear oblivion gates are opening all over the empire" , druga "I hear dagoth himself is coming to defeat the emporor" (ili tako nesto) i treca " Thaks god thoese gates are closed and we are safe". Ima jos 4-5 individualnih recenica sa kojima zapocinju razgovor i to je to.

- "Je li bogati, jesi cuo da je Kusta prekinuo snimanje u Ameriku?!?!"

- "Pu, 'bem ti lebac..."

:d

A ono "opa, kakvi misici, mora da si mnogo trcao" :p

Radi se kao i uvek o nesrazmernosti bombasticnih najava i krajnjeg stanja, ali hej - to se zove marketing. Probao sam ga nesto na kratko, ali moram da priznam da je Morrowind ostavio veci utisak na mene kada je izasao. Po pitanju kompleksnosti, razlicitosti kultura, pejsaza, arhitekture, po subjektivnom utisku velicine tog sveta i drugim stvarima. Ovde jesu detalji bolje uradjeni, ali tamo ih je bilo vise. Nekako dosadi coveku nakon nekoliko dana.

Morrowind je takodje ostavio veci utisak ali je i Oblivion odlicna igra i tesko da ce skoro izaci bolja. a sto se tice AI-a neverujem da ce skoro izaci bolji. Neverovatno je pomisliti da je neko poverovao da ce razgovori NPC-ova izgledati u pravom zivotu. Ne verujem da cemo to skoro videti u igrama, ako ga ikad i budemo videli.

Auuuuhhhh... mora da sam bio slep kod ociju... toliko hvalospeva za Oblivion

ma ne to nego se deca nalozila na grafiku, pa nema boje igre od te ... bljak... a uz to i koji chat izmedju NPC-ova i to je "nesto nevidjeno" :trust:

Grafika jeste dobra ali to nije jedina dobra stvar igre, sto se tice ocekivanje to je otprileke ono sto sam i ocekivao. I sam sam programer tako da sam odusevljen i ovim sto su programeri bethesde uradili. Inace koliko se secam ovo je prva igra u kojoj likovi chat-uju medju sobom, ako je neko ocekivao da ce to izgledati ikako drugacije od ovoga kako sada izgleda pa blago taj bi trebao da se mane igranja igara do kraja zivota jer mu one ne mogu zameniti realnost.

U principu, od aktivnosti NIC-ova se jedno da primetiti to sto uvece idu na spavanje (pa nisu spremni za trgovinu ili cime se vec bave) i sto mozes da ih zateknes u kuci za stolom da jedu u odredjeno vreme. Bilo je price da ce NIC-ovi moci samostalno da uzmu bolje oruzije, itd - ne da tako nesto ne rade, nego ne mozes ni da ubedis pratioca da ga sam uzme, nego ne mozes ni (silom) da mu ga uvalis u inventory. Ostatak vremena ionako stoje ili se krecu u vec unapred zacrtanom prostoru - bas kao u morrowindu.

nije problem sto je nekko nesto ocekivao nego ono sto su momci i devojke iz bethsofta obecavali i hvalili na sva usta godinu dana pred izlazak igre... od toga nisu mnogo toga ispunili... mada jopet kazem bolje od ovoga na trzistu nema, i zato se i igra i igrace se...

Nego...Dal moze da se predju one planine i da se poseti Morrowind???
Ja, kao probao, al nisam uspeo! :crash:

Ne mora da pliva, ali i da pređe planine, niće stići tamo gde se odvijala radnja igre Morrowind. Morrowind nije samo ostrvo Vvardenfell, ne zaboravite.

gx-x je napisao(la):
a morao bi i da plivas dosta :)
Jok, Morrowind je kraljevstvo koje obuhvata ostrvo Vvardenfell i deo kontinenta koji ga okružuje u obliku potkovice na krajnjem severoistoku sveta. Na kopnenom delu je i prestonica Mournhold u kojoj se odvija 1. ekspanzija.

edit: evo i malo detaljnije mape.

Prilozi

• tamriel.gif
    tamriel.gif
    54.9 KB · Pregleda: 105
  • big-tamriel.jpg
    big-tamriel.jpg
    251 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
ja to znam, ali on je sigirno mislio da ide na Vvardenfell, ne znam sta bi radio van njega, sobzirom da se sve odvijalo tamo i u posle tek u gradu, a grad je bzvz.

silverglider je napisao(la):
U principu, od aktivnosti NIC-ova se jedno da primetiti to sto uvece idu na spavanje (pa nisu spremni za trgovinu ili cime se vec bave) i sto mozes da ih zateknes u kuci za stolom da jedu u odredjeno vreme. Bilo je price da ce NIC-ovi moci samostalno da uzmu bolje oruzije, itd - ne da tako nesto ne rade, nego ne mozes ni da ubedis pratioca da ga sam uzme, nego ne mozes ni (silom) da mu ga uvalis u inventory. Ostatak vremena ionako stoje ili se krecu u vec unapred zacrtanom prostoru - bas kao u morrowindu.

Sa svime se slazem, izuzev da nece da uzmu oruzje. Vukao sam jednog ratnika iz warrior guilda, trebalo je da mi pomogne oko nekog questa, ali mi je bilo zanimljivije da ide sa mnom :) tako da sam taj quest batalio, i resavao sam druge. Oklop mu se totalno istrosio, posle nekog vremena i sekira, ali je uspeo da nadje neku glass axe, i posle nekog vremena, kad god sam ga vidjao u guildu, bio je polugo i imao glass axe za pojasom :). Znaci, ipak su nesto uradili po tom pitanju, iako je moglo mnogo bolje.

Ja sam se razočarao što sam morao da ubijem braću iz DBa. Bilo mi je došlo da izbrišem igru. Sada mi je žao što nisam više razgovarao sa njima dok su bili živi. :d
Postoji li neki mod ili sifra da promenim klasu, igru igram oko 20 sati pa ne bih da krećem od početka.

E vidis Saša Č, nije to kao u FPS-ovim povuces konzolu, otkucas komandu Give All ili God i sve ko po loju...ovo je bre RPG postoje neka ustrojena pravila prilikom igranja igre... a to je izgradnja lika kroz igru !!!
Svaki feat je podlozan odredjenoj klasi a klasa odredjenoj rasi, tako da nazalost moras od pocetka sa totalno drugim likom ;)

Zapravo jeste kao u FPSovima, povuchesh konzolu, ukucash kakolivecideshifra i dobijesh godmode, ili skilove koje ocesh i josh svashta. :p

Ali ne mozhe to za klasu ;)

ToxiC je napisao(la):
E vidis Saša Č, nije to kao u FPS-ovim povuces konzolu, otkucas komandu Give All ili God i sve ko po loju...ovo je bre RPG postoje neka ustrojena pravila prilikom igranja igre... a to je izgradnja lika kroz igru !!!
Svaki feat je podlozan odredjenoj klasi a klasa odredjenoj rasi, tako da nazalost moras od pocetka sa totalno drugim likom ;)
Ma znam da nije FPS, ali je problem što sam počinjao igru nekoliko puta kada je izašla, a onda sam odložio igranje do raspusta. Kada je došao raspust nastavio sam od save-a sa kojim sam najdalje došao.
Rasa: Breton
Birthsign: The Atronach
Klasa: Roque (mozda je custom nisam siguran)
Level 9
Major skills:
Athletics
Blade
Block
Light Armor
Alchemy
Illusion
Mercantile
Zadnje tri bih promenio, ali sam sada 26 sati dalje od početka tako da ću nastaviti. Igra je odlična, ali mi je Morrowind bolji.

Igra je genijalna mada nije ni blizu Morrowind-u... Centralni quest nekako shupalj i previshe kratak. Ocekivao sam da cu je igrati narednih pola godine. Ali doooobrrrooo... Samo ubishe me ovi clanfear-ovi... Svaki put su sve jaci i jaci. Malo je nelogicno da bez muke ubijem nekog *******og maga a sa dva clanfeara ne mogu da izadjem na kraj... Konj e jedna od stvari koja mi se posebno svidela ali nemogucnost koriscenja oruzija na njemu je totalno bezveze... I da... Umesto onog "You cant go this way... Turn back" mogli su da ubace neku nepremostivu prepreku. Sve u svemu nije ono sto su obecavali ali daleko od toga da su podbacili.

MurDock je napisao(la):
Centralni quest nekako shupalj i previshe kratak..

Ovo je za mene bio najveci minus.Dobro,nije mi bio supalj ali previse kratak svakako da.

Ma moze da se menja klasa samo treba znati kako. :D

!!!SPOILER!!!

Change your gender sexchange
Change your birthsign showbirthsignmenu
Change your class showclassmenu
Show sign selection screen showbirthsignmenu
Show class selection screen showclassmenu
Show name/race/appearance selection screen showracemenu

!!!SPOILER!!!

Poslednja izmena:
Ova igra definitivno nije za svakog :wall:, ali na tu kartu su igrali iz Bethesda-e

Ma nista zaboravi, i ja malko preteram u svojim ocenama !!!
Okoreli sam RPG-as, i po meni je to jedan od "najcistijih" zanrova, gde se moze videti umece nekog igraca, tako da ta varanja u RPG-u ne podnosim, a o menjanju rase i klase u igri... jednostavno blasfemija :S:

ha...probaj wabbajack ili kako se zvase...:d :d :d mislim sto ne bi radio sebi sto mozes drugima...:D

Poslednja izmena:
Ma ja sam samo pokazao da moze da se menja klasa. To ne znaci da sam koristio doticni cheat. A i zasto bi?

Cwelle je napisao(la):
Ma moze da se menja klasa samo treba znati kako. :D

!!!SPOILER!!!

Change your gender sexchange
Change your birthsign showbirthsignmenu
Change your class showclassmenu
Show sign selection screen showbirthsignmenu
Show class selection screen showclassmenu
Show name/race/appearance selection screen showracemenu

!!!SPOILER!!!

Na koji nacin da uradim ovo,da li treba neki fajl skinuti.
Sta treba da otkucam da bi dosao do recimo Change your class showclassmenu .

Nazad
Vrh Dno