Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Koji shit predjoh igru za nepunih 30sati, doduse nisam resio Thieves i Fighters questove!
A najveca glupost je sto sam tek sad provalio kako da dignem lvl (barem mislim) te sam celu igru presao sa level2! Strasno! U svakom slucaju:
Prica 5
Igrivost 6
Grafika KUKU LELE
(ocene 1-10)

Sve u svemu izacice GOTHIC 3 pa cemo svi da vidimo sta je prava stvar!

Cekaj, kako si ti shvatio pricu, ako nisi skapirao ni kako se dize level :D

Dobri su mi ovi fanovi drugih rpgova koji ovako banu pa krenu da objektivno ocenjuju :) Kako si bre prešao igru sa levelom 2 :d Ajde bar 5-6 pa ajde :) Idi igraj Gothic :D Kako bre možeš da procenjuješ neki rpg kad nisi skapirao kako se leveluje :d

ma kad onaj slajder pomerite na easy... koljete sve pa makar bili i prvi nivo a izgleda ako bas celu igru nije spavao onda je pratio samo main quest ... e sad jeste gothic odlicna igra mada se meni oblivion svidja jer je u odnosu na morowind mnogo bliza gothic-u...
A gothic 3 ako bude ko i ranije ima da kasni ceo milenium barem englska verzija jer ce svabe kao i uvek par meseci ranije dobit svoju ;)

Igra je vrlo dobra,a grafika je daleko od kuku lele.Evo sad sam bash igrao jedan quest gde treba da nadjem neku sekiru na nekom ostrvu i moram reci da sam impresioniran kako stvar izgleda(ovo je samo jedan primer).Naravno grafika je 1024 na med. sa AAx2 i bloom-om.Nemam reci kako lepo izgleda.
A questova ima dosta,pa ovaj user sto je presao sa lvl2 mora da je smanjio slajder za tezinu na nulu kad je uspeo za tako kratko vreme i sa tim levelom da zavrsi sve.

Gde je kraj Obliviona.Nije valjda kada zatvorim sve kapije i martin se pretvori u ono i predjem neke kvestove koje sam poceo.

open ended ti je igra, stadžo. Ima tzv. main story-quest-ova ali zavisi kako igraš. Ja se zeznuo i prešao to sa Martinom Zmajem, pa sam se loadovao nazad da pređem neke druge kvestove pre nego što krenem u Paradise ...

Zašto? Pa ne gubiš ništa osim itema iz Obliviona i da prvo pređeš glavni quest, pa onda ostalo...

Da opet kažem... neki sporedni questovi po kvalitetu priče uveliko prevazilaze glavne priče mnogih drugih igara. Tek sam počeo da radim za Dark Brotherhood :-devil-: Prosto fenomenalno!

Poslednja izmena:
E, pazite ovaj problem:

Usao sam u neku ruinu (spiralne stepenice na dole) Istocno od Chorrol-a i presao sve katakombe (pune kostura i zobija) i dosao do nekih kamenih vrata. E, sad, tu ima neki otvor u obliku plusa. Vrata se ne otvaraju a savet kaze da prorez lici na kljucaonicu. Kako da otvorim ta glupa vrata. Mislim da je tu jedna oblivion kapija, btw.

Neko savet?

i meni je slider prilicno levo |))))
al sam tu negde oko 8 nivoa trenutno.. za neke questove ti treba level..

Stanmar je napisao(la):
Grafika KUKU LELE
(ocene 1-10)

Ti uopšte nisi svestan šta pričaš!??! Ako ti je grafička iole osrednja za trenutne kriterijume (čak i malo ka dnu po performansama), treba da padneš na dupe gledajući igru. Ja se šetkam po čitavom prostranstvu, slajder je na sredini i lagano završavam questove, ostaviviši main quest po strani. Igra je takvo bogatstvo opcija i lepote, da uopšte ne vidim išta pozitivno u tome da se što pre završi.

http://pcmedia.gamespy.com/pc/image...der-scrolls-iv-oblivion-20041021063820658.jpg
http://www.elderscrolls.phx.pl/oblivion/screen_13.jpg
http://www.elitebastards.com/hanners/oblivion/obliv04_tn.jpg
http://www.vgonetwork.com/media/data/elderscrolls4/Oblivion-PC-3.jpg

Kao polaznu osnovu preporučujem oblivion.ini fajl koji je okačio gx-x par postova iznad (mož' biti i da je na prethodnoj strani), pa dodajte lagano ako vam hardver dozvoljava.

nidza je napisao(la):
Ja se šetkam po čitavom prostranstvu, slajder je na sredini i lagano završavam questove, ostaviviši main quest po strani. Igra je takvo bogatstvo opcija i lepote, da uopšte ne vidim išta pozitivno u tome da se što pre završi.
Konačno istomišljenik! ;)
Ja još uvek nisam završio ni sve kvestove za prvu gildu. Čak i fast travel retko koristim. Laganica i opušteno.

EDIT: Kad već postujem, da pitam nešto usput.
Znam za sledeće gilde: Mage, Fighter, Dark B.... i Šanerska :D
U Morrowindu je, recimo, postojala i Temple ali nisam primetio da postoji i u Oblivionu. Znači, any other?
Arenu ne računam u ovo. Čak i kada se dođe do titule šampiona stvar se ne završava. Ko je igrao zna šta i kako ide dalje.

Poslednja izmena:
Agilni je napisao(la):
Zašto? Pa ne gubiš ništa osim itema iz Obliviona i da prvo pređeš glavni quest, pa onda ostalo...

Da opet kažem... neki sporedni questovi po kvalitetu priče uveliko prevazilaze glavne priče mnogih drugih igara. Tek sam počeo da radim za Dark Brotherhood :-devil-: Prosto fenomenalno!

shhhhh...my brother, don't brake the rulez - or you will suffer the wraith of Sithis :-devil-:

Stanmar je napisao(la):
Grafika KUKU LELE
(ocene 1-10)

Sve u svemu izacice GOTHIC 3 pa cemo svi da vidimo sta je prava stvar!
Stanmare crni sine, sa tim drajverima od pre hrista i Gothic 3 će da ti izgleda kuku lele ;)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
.... hrista ...
Hrist se pise veliko :smash:

a i sta ste zapeli za tu grafiku... mozda se coveku ne svidja sto je sve sareno ko u Super Mariu, mada je bas to adut na koji su isli momci iz Bethesde... da sarenilom grafike privuku nove "fan-ove"

ToxiC je napisao(la):
a i sta ste zapeli za tu grafiku... mozda se coveku ne svidja sto je sve sareno ko u Super Mariu, mada je bas to adut na koji su isli momci iz Bethesde... da sarenilom grafike privuku nove "fan-ove"

Šareno je koliko je priroda šarena. Jeste možda malo gx-x prećerao sa onim blurom i kontrastom, ja sam to malo smanjio, ali ono je prosto fantastično koliko je lepo i brzo, a ne zahteva neko ludilo od računara. Ništa mi nije sporije od drugih aktuelnih igara proteklih godinu dana, izuzev što je pravi odmor za oči u odnosu na njih.

Trava je zelena, nebo plavo, voda mutnjikava sa predivnim odsjajima okoline. Ne vidim šta je šarenije od nekog lepog planinskog krajolika. Namunjen blur i odsjaj mu daje onaj šmek bajke, što zapravo i jeste. Prebogato je detaljima, prostorije, kuće, gradovi. Iza svega ovoga stoji, ne samo vrhunski endžin, nego ogroman ljudski rad, i to treba poštovati. Drago mi je što su brdo para zaradili, pošto se igra svakako izdvojila iz konkurencije. Meni ne smeta deja-vu (Morrowind) dok igram, pošto je ruho u koje su ga spakovali fantastično. Isto tako mi ne bi smetalo da odigram par starih igara u novom ruhu. Neka samo prepeglaju istu igru u novi endžin, usrećiće sigurno milione igrača.

Grafika KUKU LELE u smislu RAZBIJA! A inace igrao sam na Sredini a ne na EASY!
Sta da kazem, neko prosto zna da igra i sa lvl2, a nekome ne pomaze ni lvl52! :)

@Voodoo - U pravu si za Kotore!
@Agilni - Kad si vec upucen napisi im koliko sam puta presao Gothic-ke!

Stanmar je napisao(la):
....A inace igrao sam na Sredini a ne na EASY!...
Sta da kazem, neko prosto zna da igra i sa lvl2, a nekome ne pomaze ni lvl52!
auuuuuuuhhhhh, bre sta si sad rek'o :zgran:
ajde lepo priznaj da si veliki deo bitaka morao da smanjis slider na easy, da se ne lazemo ;)

Alo ljudi...
Oblivion nije nešto što treba da se "odigra" za 20-30 sati, nego da se Doživi, kao i Morrowind. Ne znam i ne želim da znam koji tip game-ova takvi ljudi igraju, ali ova priča definitivno nije za svakoga. Nije bitno spucati sve efekte na max i gledati Samo light show... Poštujmo svakoga...anyway

Stanmar je napisao(la):
@Agilni - Kad si vec upucen napisi im koliko sam puta presao Gothic-ke!
Isto desetak puta (svaki), koliko se sećam. Video sam u onom threadu koji samo ja čitam :)

Mislim, svaka tebi čast. Izgleda da mi ne umemo da igramo igru, pa moramo da treniramo, spavamo, čitamo knjige. Ti si to odradio bez svega. To moramo poštovati!!!

nidza je napisao(la):
Meni ne smeta deja-vu (Morrowind) dok igram, pošto je ruho u koje su ga spakovali fantastično. Isto tako mi ne bi smetalo da odigram par starih igara u novom ruhu. Neka samo prepeglaju istu igru u novi endžin, usrećiće sigurno milione igrača.
System Shock 2 u Doom3 enginu, Half-Life 1 u enginu FEAR-a i Morrowind u enginu Obliviona bi stvarno napravili haos! Imam još ideja, ali da ne gušim thread. Ionako je sve nemoguće, skupo, a i pitanje da li dovoljno isplativo.

6 sati bez novog posta?? Ovaj topic je pukao! :D

Jeste primetili kako npc-ovi izmdju sebe stalno trachare o morrowindu :)
Dva najinteresantnija tracha su mi:
The nerevarine has left morrowind on an expedition to -neko mesto-; i Vivec is missing! :)

Poslednja izmena:
Evo Finally sam dobio TES4 : OBLIVION (Original) + Poster Mapu (Cyrodil) :D
Nije bilo Collector Edition ali What's the Hell :D

PA... evo me...
Posle dve nedelje igranja, moram reci, Oblivion je ispunio sva ocekivanja.
Posto sam Arch-Mage, Champion u Areni, preso MQ...
Samo cekam da krenu da izlaze prvi dobri modovi za igru... Neko treba da dohvati kagerakove toolove i da popravi par stvari...
Inace, mali info o modovima:
Na forumu ESa pise nesto o Kvatchu, neki lik ga remajkuje, za jedno mesec dana(mozda manje) tamriel rebuilt ce pustiti mod "Stirk"(ostrvo zapadno od Anvila, vidi se na mapi). Posto sada zamlja moze da se generise, ocekujem Hammerfall zavrsen zaista brzo...
A, takodje, neko rece sta bi bilo kada bi neko napravio Morrowind u OB enginu...
To rade ovi likovi sa Silgrad Towera, www.silgrad.com :type:
E, I imam jedno pitanje: Kupujem novu graficku, a sad imam problem, imam staru maticnu, pa jel moze neko da mi kaze koja je najjaca(najbolja) AGP graficka?

Yodanssen je napisao(la):
Evo Finally sam dobio TES4 : OBLIVION (Original) + Poster Mapu (Cyrodil) :D
Nije bilo Collector Edition ali What's the Hell :D

Koliko te je kostao original?

Offtopic

Lord Elias je napisao(la):
Kupujem novu graficku, a sad imam problem, imam staru maticnu, pa jel moze neko da mi kaze koja je najjaca(najbolja) AGP graficka?

Gainward Bliss 7800 GS 512 MB AGP definitivno, samo je pitanje da li se ona moze naci kod nas...

E ljudi imam jedan problem, ne mogu da ubijem onu Umbru...
Probao sam da je dovedem do Imperial City ali ne vredi oni strazari uvek hoce da me hapse, znaci probao sam i konjem do kapije i peske ali oni uvek nasrnu na mene a ne na nju, naravno po danu... Sta radim pogresno?
Probao sam i da je ubijem sa one stene ali ne vredi previse joj malo oduzimam... Posle nekog vremena moram da padnem i ona me rokne iz dva puta...
Inace sam lev 8, jer moram jos da cekam posto sam video da su je neki ovde ubili na foru i sa manjim levelom?

Nazad
Vrh Dno